Reisverslag Bridgereis Rhodos oktober 2018

_______________________________________ Naar bridgereizen buitenland

Reisverslag Rhodos 6-17 oktober 2018 
Blue Horizon, Trianda, nabij Rhodosstad


Kaart12-daagse bridgereis

Reacties onderaan de pagina zijn welkom 🙂 

Wedstrijdbegeleiding

jan-en-jacqueline-kloosDe wedstrijdbegeleiding (op deze locatie voor de tweede keer) is in handen van Jan en Jacqueline Kloos (NBB-gekwalificeerd). Jacqueline is tevens gastvrouw. Hebt u tijdens uw verblijf andere wensen, op- of aanmerkingen, Jan en Jacqueline doen hun uiterste best u verder te helpen.

Tot zaterdag 6 oktober! 

Het weer

1a


Aankomst begeleiding paar dagen eerder

Woensdag, 3 oktober 2018

Keurig op tijd werden we op Schiphol afgezet en binnen een uur waren we door de douane. Na de koffie was het weer een eindje lopen naar de gate, daar aangekomen zagen we dat we minimaal een uur vertraging hadden. De tablets komen tevoorschijn en we wachten in een luie stoel op de vertrektijd. Bij aankomst op luchthaven Rhodos zien we veel beweging. Onze bus staat op tijd klaar en na een ritje van ongeveer 40 minuten komen we in het hotel aan.

Hartelijk ontvangen

Het personeel kende ons nog van vorig jaar en we werden weer hartelijk ontvangen. We hebben een prachtige (nieuwe) kamer. Badjassen liggen klaar en de hapjes op de kamer – vanwege onze late aankomst – doen ons goed. Heerlijk begin van deze bridge vakantie 😊. In de lounge komen we Wim en Ineke tegen die ook vandaag zijn aangekomen. We drinken gezellig wat en zoeken hierna onze kamers op. De komende dagen gaan gaan we alle afspraken/wensen nalopen, de bridgezaal startklaar maken en bekijken de te nemen excursies met de groep.

Hartelijke groet,
Jan en Jacqueline
Blue Horizon – Rhodos


Zaterdag, 6 oktober 2018

Wachten is niet erg hier

Net zoals de eerste twee dagen is het ook vandaag weer prachtig weer. Alles is geregeld en we zijn benieuwd naar de aankomst van de gasten. Tot die tijd vermaken we ons met water en een ligbedje.

Aankomst gasten

Rond 20.30 uur was het eindelijk zover en konden we iedereen begroeten. Het is ook zo leuk zoveel bekenden weer te zien , maar natuurlijk ook heerlijk om zoveel nieuwe gasten te mogen begroeten. De eerste gasten hebben meteen ingecheckt, anderen zijn eerst gaan dineren. Omdat het natuurlijk toch een vermoeiende dag is geweest, zochten de meeste gasten daarna hun kamer op.

Wij zijn blijven wachten op Annie en Jaap die met Transavia pas laat aankwamen. Dit werd erg op prijs gesteld en hebben daarna samen met nog enkele andere gasten een drankje genuttigd in de bar. Morgen om 10.30 uur komen we elkaar weer tegen in de Conferentiezaal voor de officiële ontvangst en Karin van Correndon zal dan ook wat vertellen over het eiland en de mogelijke excursies.

Graag tot morgen!
Jan en Jacqueline
Blue Horizon – Rhodos


Zondag, 7 oktober 2018

Tevreden opstaan

Vanmorgen kwamen de gasten bij het ontbijt elkaar weer tegen. Na een heerlijke nacht slapen is iedereen weer fit en is ook uiterst tevreden over de kamer. Heel fijn voor mij als gastvrouw en het betekent natuurlijk dat Inge haar voorbereidend werk uitstekend heeft gedaan.

Informatiebijeenkomst

Om 10.30 uur gaan we naar de Conferentiekamer, waar we iedere avond zullen bridgen en waar Karin van Correndon van alles verteld over dit mooie eiland. Ook worden de eventuele excursies doorgesproken en de intekenlijst ligt hiervoor nu klaar. Morgenochtend zal ik haar mededelen hoeveel gasten er mee gaan. Simy en de rondtoer staan op het programma en ook de hop on, hop off bus in Rhodos valt in de smaak.

Omgeving verkennen

De middag wordt besteed aan het verkennen van de omgeving en het bezoeken van het zwembad of strand. Van de ligstoelen wordt ook al gretig gebruik gemaakt al dan niet met een boek of anderszins 🙂 .


1e competitieavond

Rond 19.45 uur komt iedereen na het diner mooi op tijd binnenlopen, zodat we ook op tijd kunnen beginnen met het bridgen. We zullen in totaal tien avonden spelen om daarna de winnaar op de slotavond bekend te maken. Als leuke geste heeft iedereen van pen2Bridgetravelling een pen ontvangen. Deze kunnen meteen in gebruik genomen worden om de drankbonnetjes te tekenen.

De avond verloopt in alle gezelligheid onder het genot van een drankje en een hapje. De winnaars van de eerste avond zijn: Adry Janmaat en Dieuwke Ponsteen met maar liefst 67,83 procent. Zij ontvangen de dagprijs, de BT-cap en het BT-rugzakje. Gefeliciteerd! Voor de overige uitslagen kunt u “naar de uitslag” gaan.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline
Blue Horizon – Rhodos


Maandag, 8 oktober 2018

Om en nabij hotel

Vanmorgen was alles alweer heel vertrouwd bij de gasten. Na een heerlijk ontbijt hebben een paar dames aan de rek en stretch meegedaan. Anderen gingen naar het strand of naar de nabij liggende winkeltjes en terrasjes aan de overkant. Johan en Ina gaan op de fiets de omgeving verkennen. Met goede fietsen zijn ze richting vliegveld gereden en daardoor de grote drukke weg vermeden. Een leuke tocht die goed te doen is. Morgen gaan er meer gasten dit proberen. Verder komen we een winkel tegen met alleen maar houten voorwerpen en Adrie en  Dieuwke worden gespot bij de Italiaan.

Rhodos Stad

Uit onze groep gaat een aantal richting Rhodos Stad. Corry, Jack en Ineke gaan zeker nog een keer terug want Rhodos Stad is niet in een keer te bezichtigen. Dat zal door vele anderen ook gebeuren.

2e competitieavond

Om 19.30 uur zat Karin al boven om de excursies af te rekenen en toen dat alles geregeld was zijn we met goed gevulde magen de tweede zitting begonnen. De deuren en ramen staan allemaal lekker open want het is nog steeds warm buiten. Alles verloopt soepeltjes en de arbiter hoeft maar een enkele keer aan een tafeltje verschijnen om kleine vergissingen op te lossen. Overigens zien de hapjes tijdens het bridgen er weer smakelijk uit.

Vanavond zijn de winnaars Arnold en Hiske. Zij krijgen natuurlijk ook een mooie BT-pet en een BT-rugzakje van BridgeTravelling. Ook worden de persoonlijke scorebriefjes gretig meegenomen om het een en ander toch nog even na te kijken. Voor de overige uitslagen kunt u naar de uitslagen gaan.

Morgen gaan we met een grote groep een grote rondrit maken over het eiland. Isis zal onze reisgids daarbij zijn en van vorig jaar weten we dat we bij haar in zeer goede handen zijn. We hebben er allemaal heel veel zin in. De bus vertrekt om 07.30 uur dus snel naar bed en de wekkers zetten!

Graag tot morgen!
Jan en Jacqueline
Blue Horizon – Rhodos


Dinsdag, 9 oktober 2018

Eilandtour

81De wekkers zijn erg vroeg ingesteld, want om half acht vertrekken we al voor de eilandtour. Inez is onze gids deze dag en de eerste stop is in Lindos. Gelukkig zijn we daar vroeg en Inez verteld ons alles over dit dorp. Daarna ga ik samen met Marion, Jaap en Annie de uitdaging aan om helemaal naar boven te klimmen. We willen met ons eigen ogen de Acropolis bekijken. Het is zo vroeg op de dag nog niet zo druk en we maken een paar prachtige foto’s. Eenmaal weer beneden drinken we in het Captains house heerlijke koffie. Het wordt al goed druk en daarom wordt nog snel even de kerk in het centrum bezocht. De bedoeling is om om even over elf weer te vertrekken, maar we zijn er drie kwijt. Ik loop nog terug en ook de tweede gids loopt mee en na wat zoeken vinden we ze natuurlijk weer en vervolgen we onze weg.


Tweede stop

We rijden met de bus nu tussen het oosten en het westen van Rhodos naar onze tweede stop om daar heerlijk te lunchen. Dit is in de streek Kattavia. Alle tafels daar staat al gedekt en we worden heel hartelijk ontvangen. Niet alle tafeltjes staan in de zon, zodat de vestjes voor het eerst deze vakantie uit de tassen gehaald worden. We zitten hoog en het is daarom in de schaduw wat frisser.


Door het achterland

Na deze heerlijke lunch vervolgen we onze weg door het prachtige achterland om nog even te stoppen bij wat wegkraampjes. Hier kan je heerlijke honing, crèmes en oliën kopen. Trouwens het uitzicht is ook fantastisch hier en de camera’s maken overuren.

De derde stop is bij Emboras. We krijgen hier te zien en te horen hoe de boeren uit de buurt de druiven komen brengen en hoe deze verwerkt worden. Dat gaat echt nog niet zo modern als wij denken. Alles gaat in plastic tonnen, waar het nog met een houten stamper tot pulp wordt gestampt. Daarna gaat het vocht in het ketel, waar uiteindelijk de drank Suma uit komt. De eerste halve liter bevat wel 70 procent alcohol en de tweede halve liter iets minder en wordt als medicijn gebruikt tegen allerlei kwalen. De rest wordt gedronken, zowel puur als gemengd met water. Ook wel met citroen. Natuurlijk willen we dit wel even proeven, maar alleen de Suma met citroen vinden we wel lekker.
Hier hebben ze ook weer goede dressings, oliën en drank die je kunt proeven en natuurlijk is de bedoeling dat er wat van dit alles gekocht wordt.

Laatste stop

We verlaten dit bedrijfje en vervolgen onze weg langs het westen van Rhodos voor de laatste stop. Hier staat nog een oude Grieks Orthodox kerkje. Het is klein, maar je vind hier nog prachtige fresco’s langs de wanden en plafond. Ook hier wordt weer alles keurig uitgelegd door Inez. Ook staat hier de oudste olijvenboom van Rhodos. Men zegt dat deze 2000 jaar oud is. De flesjes worden hier gevuld met zuiver bronwater en dat smaakt prima na een hele indrukwekkende dag.


Terug in hotel

Rond 18.00 uur stopt de bus voor het hotel zodat iedereen nog even de tijd heeft om zich op te frissen voor het diner en de bridge. Zes gasten hebben zich voor vanavond afgemeld, dus zullen Jan en ik meespelen om een “zit” te voorkomen.

Jan en Arnold huren fiets

Jan en Arnold hebben samen een fiets gehuurd en gaan de omgeving verkennen. Maar als je de weg niet goed weet kom je zomaar op een weg die vals plat is en ook goed omhoog gaat en dat is toch vermoeiender dan je in eerste instantie denkt. Ze hebben dit ook gemerkt, want tot hun verbazing moeten ze op een gegeven moment afstappen.
Ik denk persoonlijk dat ze last hebben gehad van de hongerklop, zo als dit gezegd wordt in wielertermen. Ze hebben alleen drinken meegenomen en niets te eten, iets wat ook niet te krijgen is in die buurt. Daarom smaken de tosti’s in de bar van het hotel na afloop van dit avontuur extra goed.

3e competitieavond

Na het diner gaan we met zeven tafeltjes bridgen. En tot onze verrassing hebben we weer een andere winnaar. Dit keer Ineke en Wim, ook zij krijgen een BridgeTravelling pet en tas. Nu we al drie paren hiermee blij hebben kunnen maken worden de eerste plannen gemaakt om speciale foto’s hiermee te maken. Wij zijn benieuwd en houden u hiervan op de hoogte. Naar uitslag.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline
Blue Horizon – Rhodos

Woensdag, 10 oktober 2018

Rustige dag

Het leven kwam wat later op gang dan anders. Het is gisteren ook een vermoeiende dag geweest voor de gasten die met de rondrit mee waren. De dag is dus ook rustig verlopen door de dag op het strand of het dorp door te brengen.

Privéstrand

Ons hotel heeft overigens een eigen strand en pal daarnaast is de strandwacht te vinden met reddingsboten die startklaar staan. Niet toevallig natuurlijk is dit bij een centrum voor windsurfing. Je kunt hier een volledige uitrusting huren en daar wordt doorlopend gebruik van gemaakt.

Aan het zwembad is het ook weer goed vertoeven en op de ligweide wordt gretig gebruik gemaakt van de ligbedden, heerlijk lezen en zonnebaden.


Rhodos Stad

Ikzelf ben met Ineke – die geen bridger is maar wel behoort tot onze groep – naar Rhodos Stad geweest. De oude stad en de kleine ateliers hebben onze voorkeur en natuurlijk hebben we ook een terrasje opgezocht. Samen hebben we in ieder geval een hele leuke middag gehad zeker na het bezoeken van een patisserie winkeltje 🙂 .

Wist u dat in de loop van de jaren tachtig Rhodos de drukst bezochte toeristische bestemming was van Griekenland. Het liet in bekendheid en populariteit het veel grotere Kreta achter zich.


4e competitieavond met uitreiking beker

Na het diner en voor aanvang bridge hebben we de beker die we gisteren van Inez hebben gekregen verloot. De beker is door Pitagoras ontworpen, omdat hij vond dat zijn studenten teveel wijn dronken. De studenten die heel gretig de beker tot de rand vulden waren alle wijn heel gauw weer kwijt door het gaatje onder in de beker. Deze liet alle wijn weer snel weglopen. De studenten die de beker maar half vulden konden de wijn gewoon opdrinken, omdat de wijn hier in de beker bleef zitten (de wet van de communicerende vaten). Op deze manier leerden ze ook nooit heel gulzig te zijn. Marianne heeft het geluk deze beker mee naar huis te mogen nemen. Gefeliciteerd.


Uitslag

Rhodos 9-10-2018 Marion en JanRond half twaalf hebben we de uitslag en de winnaars van vandaag bekend gemaakt. Dieuwke en Adry zijn voor de tweede keer de dagwinnaars maar omdat zij al een keer de BT-pet en -tas hebben gewonnen krijgen nu de nrs. twee deze mooie dagprijs. Dat zijn Marion en Jan. Zij zijn ook meteen op zoek gegaan naar een leuk plekje om deze te showen. Voor alle uitslagen kunt u natuurlijk naar de uitslagen.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline
Blue Horizon – Rhodos


Donderdag, 11 oktober 2018

Mooie zonnige dag

De verschillende weersverwachtingen geven zon maar ook kans op een buitje aan.
Alleen de stations die de zon hebben voorspeld hebben gelijk gekregen vandaag 😎

Busvervoer naar Rhodos Stad

134Vele gasten nemen het busje van het hotel die je voor € 6,00 heen en terug naar Rhodos Stad brengt. Heel gemakkelijk omdat je natuurlijk voor de deur kan opstappen. 🚌 De hop-on / hop-off bus is een mooie manier om een goede indruk te krijgen van de grootte van de stad Rhodos. Je kunt op verschillend plaatsen op- maar ook weer uitstappen om diverse bezienswaardigheden te bezoeken en te bewonderen.

Relaxen 

Voor de rest is het een relaxte dag die op de bedjes in het zwembad, het grasveld of op het strand wordt doorgebracht. Maar niet voordat we de rek- en stretchoefeningen
’s morgens hebben gedaan. Tussen de middag smaakt een pita giro’s in de kiosk heerlijk. Compleet met tomaat, sla, komkommer en patat. Het lijkt een beetje op het broodje kapsalon.


5e competitieavond

De spellen zijn weer geschud en we beginnen op tijd voor weer 24 spelletjes. De dames Gerrie en Eef waren vandaag niet lekker en hebben de hele dag op bed doorgebracht maar komen toch bridgen. Je bent een dy-hard of niet 👍. De hapjes hebben we iets verminderd omdat er veel overbleef. Dat komt omdat het diner vaak te lekker is en er dan niet veel trek meer is om later nog zo veel te nuttigen.

De uitslag is rond half twaalf bekend. De persoonlijke uitdraaien worden meegenomen naar de bar waar diverse spellen onder het genot van een laatste drankje doorgesproken worden.🍺🍺🍷🍷. De winnaars van vanavond zijn Arnold en Hiske met maar liefst 65.18 %. Maar de BT-pet en -tas zijn vanavond voor Toos en Elly, die deze meteen morgen meenemen op de boot naar Simy. Want daar gaan we met een groep naar toe. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline
Blue Horizon – Rhodos


Vrijdag, 12 oktober 2018

Excursie(vaar)dag

Klooster van Panormitis

197a

De bus kwam vanmorgen rond half negen voorrijden om ons naar de haven van Rhodos te brengen. Een grote ferryboot ligt klaar om het hele gezelschap mee te nemen naar het eiland Simy. Ruim anderhalf uur varen en boven op het dek in het zonnetje genieten. De boot meerde aan bij het klooster van Panormitis, gewijd aan de Aartsengel Michael en de patroonheilige van het eiland Symi . Omdat het best druk was zijn we eerst lekker koffie gaan drinken. Het klooster wordt nog steeds bewoond door de orthodoxe priesters en je kunt er zelfs ook een cel huren voor ± € 5,00 per nacht. De dames die de trappen op de boot niet op kunnen lopen krijgen assistentie van het personeel en de stoeltjeslift, zodat ook zij niets hoeven missen.


Door naar Simy

We vervolgen onze reis naar het eiland Simy, een prachtig klein eiland waar maar zo’n 500 mensen wonen en bekend staat om de sponzenvisserij. Men kan ook de 400 treden van de Kali Strata beklimmen en heerlijk vis eten. Het duiken naar de sponzen heeft in het verleden vele mensenlevens gekost.

Het dorp staat tegen de berg en de huisjes mogen pas verkocht worden als er geen familielid meer van de laatste eigenaar te vinden is. Ook dan nog mag er alleen maar in de huidige stijl gebouwd worden, zodat het karakter bewaard blijft. Na enige uren daar doorgebracht te hebben gaan we weer op de boot om na een uurtje varen weer in de haven aan te komen waar we keurig met de bus voor het hotel worden afgezet.

6e competitieavond

152aBij terugkomst kunnen we meteen aan tafel en ondanks het late aankomen is bijna iedereen weer op tijd in de bridgezaal. Zes personen hebben zich vanavond keurig afgemeld en Jan en ik spelen daardoor vanavond weer mee. Omdat er heerlijke muziek beneden wordt gespeeld vermaken de afzeggers zich ook uitstekend. De winnaars van vanavond zijn Jan en Sonja, die ook eindelijk eigenaar worden van de BT-pet en -tas. Naar de uitslagMorgen gaan we de berg naar het kruis oplopen.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline
Blue Horizon – Rhodos


Zaterdag, 13 oktober 2018

Filérimos heuvel

Vanmorgen zijn Arnold en ik om 09.30 uur vertrokken om de berg naar het grote kruis op te klimmen. Een half uur lopen tot het begin van de berg en dan een stukje klimmen naar een hoogte van 650 meter. Onderweg nemen we foto’s van prachtige bloemen die nog rijkelijk in bloei staan. Twee taxi’s met gasten zullen rond 10.30 uur ook op de berg bij het kruis aankomen en zich bij ons aansluiten. Het ging vlotter dan wij gedacht hadden en we zaten al lang aan de koffie toen de taxi’s aankwamen. De BT-pet is ook mee de berg opgegaan met Arnold.

Tamme pauwen

Een van de leuke dingen hier zijn de vele tamme pauwen die je overal in grote getale ziet. De pauwen eten daar uit je hand en de cake die ik had meegenomen is ook in hun bekjes verdwenen.

Kruisweg

De lijdensweg van Jezus wordt in een laan van 200 meter neergezet in prachtige uitvoeringen in brons en steen. Heel indrukwekkend. Als je dan de trap hierna opgaat kom je op een rond plateau met in het midden het grote kruis. Vanaf dit punt kun je alles tot aan het strand en verdere omgeving zeer goed zien. Ook is het oude en het nieuwe vliegveld te zien en het landen en het opstijgen van de vele vliegtuigen is toch altijd weer leuk. Het oude vliegveld wordt nu alleen nog maar gebruikt als militair vliegveld.

Terug de berg af

Jan, Marianne en Hiske zijn met ons mee naar beneden gelopen. Tijdens de afdaling komen we een kerkje tegen en we vullen onze flesjes bij een waterbron. Bij aankomst in het hotel hebben we ook een groot glas verse sinaasappel gedronken. Veel vocht hadden we echt nodig na deze pittige afdaling.

7e competitieavond

182Vanavond spelen Marie en Jaap niet mee, zij gaan lekker voetballen kijken op een van de vele terrassen met groot TV scherm. Jan en ik zullen vanavond daarom weer invallen. Nederland heeft zojuist met 3-0 gewonnen. Niet alleen hebben Marie en Jaap een geweldige avond gehad ook voor al onze andere gasten werd het weer een gezellige bridgeavond.

De uitslag van vanavond: Adry en Dieuwke zijn weer eerste geworden met maar liefst ruim 70%. Zij zijn al in het bezit van de dagprijs; de BT-pet en BT-tas.  Nu krijgen Tine en Joke deze vanavond uitgereikt. Vanaf morgen vervallen de laagste score. Iets waar iedereen naar uitkijkt, omdat er altijd wel een avond minder wordt gespeeld. Naar de uitslag.

We nemen nog een afzakkertje en verdwijnen dan naar de kamers.

Graag tot morgen!
Jan en Jacqueline
Blue Horizon – Rhodos


Zondag, 14 oktober 2018

Groeten uit Mallorca

219We verblijven op dit moment ook op Mallorca met een grote groep. Vandaag maken zij een lange dagexcursie en groeten u vanuit de bus. Lees het reisverhaal ….


Zeezicht Rhodos 

198

Wat is het hier toch heerlijk opstaan met zeezicht. Na het korte onweer en de regen van zo’n kwartier gisteravond schijnt de zon vanmorgen weer als vanouds. Het wordt een rustige dag vandaag voor bijna iedereen. Koffie wordt er op het terrasje aan de overkant gedronken of in het zaakje verderop. Zowel aan het zwembad als aan het strand worden de boeken voor de zoveelste keer tevoorschijn gehaald, in de hoop dat deze eindelijk uitgelezen kunnen worden.


Verdere belevenissen

Alleen nemen Annie, Wim, Joke en Marion de taxi naar de berg in Filerimos om de pauwen te bewonderen, net als het uitzicht en lopen daarna gezamenlijk heerlijk weer naar beneden. Toch een tippel van anderhalf uur. Ineke, Corrie en Jack gaan het aquarium museum in Rhodos bezoeken, deze is niet groot en is gehuisvest in een grot. Ook wordt er gebruik gemaakt van de masseuse die voor een leuk bedrag je heerlijk masseert. Diverse gasten maken hiervan gebruik. Ik ben vandaag ook geweest en morgen is Jan ook aan de beurt. De broodjes giros doen het goed als lunch. We krijgen er geen genoeg van.

In de middag worden de jeu de boules ballen binnen opgehaald en samen met een paar andere hotelgasten wordt op het strand een paar spelletjes gespeeld. Het hotel is al begonnen met het opruimen van wat stoelen en parasols die niet meer gebruikt worden. Aan het eind van de week sluit dit hotel tot half maart volgend jaar. Een vreemd idee omdat alles gewoon doordraait en er voor de rest niemand iets van merkt.


8e competitieavond

Na het diner is iedereen weer op tijd in de bridgezaal en we beginnen aan de achtste zitting. Dat betekent dat vanavond voor het eerst de slechtste score geschrapt gaat worden. Alleen natuurlijk voor de gasten die alle avonden hebben meegespeeld. De anderen moeten nog een of zelfs twee avonden wachten. En weer een andere winnaar vanavond. Het lijkt wel afgesproken spel, niets is natuurlijk minder waar. De persoonlijke scorebriefjes worden goed bekeken en in de bar met elkaar vergeleken. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline
Blue Horizon – Rhodos


Maandag, 15 oktober 2018

Ieder gaat zijns weegs

Na het ontbijt zijn diverse gasten naar het strand gegaan. Joke en Tine zoeken weer het terrasje in Rhodos Stad op om te kunnen genieten van de gitarist en muziek daar. Jan en Marion hebben zich later daar bij gevoegd en hebben een heerlijke middag gehad.


Rustig dagje

203Voor de rest is het een rustige dag geworden met een drankje en hapje bij de strandbar, een heerlijke massage en een wandeling in de buurt. Ook de winkeltjes worden diverse keren bezocht om wat inkopen te doen. Er is hier ook zoveel te krijgen.

Bezoek Archangelos

Ineke, Jack en Corry zijn naar het plaatsje Archangelos gegaan, het mooiste dorp van Rhodos. De naam Archangelos is een directe verwijzing naar de aartsengel Michaël. De kerk in de oude kern van Archangelos is hier ook naar vernoemd. Het dorp bestaat uit vele witte huisjes. Te midden van de oude dorpskern rijst de vrijstaande klokkentoren van de hoofdkerk op. Alles hier is even gemoedelijk en heeft een grote aantrekkingskracht op de toeristen. Archangelos ligt niet direct aan zee. Dat komt omdat het dorp op een plateau ligt. Wil je naar het strand dan zul je zo’n twee tot drie kilometer moeten rijden naar het lager gelegen Stegna.

Windsurfing

De surftent naast het hotel heeft het erg druk in de middaguren. In de morgen is het rustig maar later komen de surfers om van de wind op zee te genieten en hun kunsten te laten zien. Een spektakel die ver in zee plaats vind.


9e competitieavond

Voor vier gasten wordt dit de laatste avond bridgen na het uitgebreide diner. Adry en Dieuwke vertrekken morgenvroeg en Jaap en Annie morgenavond. Maar vanavond is iedereen compleet behalve Toos en Elly die Rhodos Stad ook graag een keer in de avonduren willen bezoeken.Graag horen we morgen hoe dit is geweest. Jan en ik spelen dus weer mee en na afloop geven we Dieuwke en Adry allebei een flesje kruidenolie omdat zij zo hoog op de uitslagen staan dat ze niet meer ingehaald kunnen worden. De BT-tas en -pet zijn vanavond voor Jack en Corrie die geweldig gescoord hebben met een percentage van maar liefs 61,3%. Naar de uitslagen.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline
Blue Horizon – Rhodos

Dinsdag, 16 oktober 2018

Laatste vakantiedag Rhodos

Gisteravond hebben we gezamenlijk besloten om morgenmiddag samen bij de Griek aan de overkant te lunchen. Het wordt natuurlijk een leuke afsluiting van een fantastische bridgevakantie. De afspraken zijn gemaakt en er worden voor 27 personen tafels gereserveerd en gedekt. Een paar gasten hebben voor morgen nog andere plannen en dat kan natuurlijk altijd. Want ons motto is: alles mag, niets moet!

Op de valreep

Rond het middaguur zijn Sonja en ik nog even met de hop in – hop off bus weggeweest en hebben Rhodos nog een beetje verder verkend. Leuke foto’s gemaakt van diverse “doorkijkjes”. Heerlijk geluncht in een van de vele restaurantjes en met de taxi terug gereden. Het werd weer een mooie dag voor ons beiden. Meer gasten hebben de laatste inkopen gedaan, aan het zwembad gelegen en een laatste blik geworpen op de prachtige omgeving.

Dieuwke en Adry uitzwaaien

240Vanmorgen ging voor mij, Jacqueline, trouwens vroeg de wekker. Ik wilde Dieuwke en Adry even uitzwaaien. Ze vertrokken al om 07.30 uur. In de vroege avond nemen we ook afscheid van Jaap en Annie. Ook zij vertrekken vanavond weer naar huis.

10e competitieavond

Nu er twee paren zijn vertrokken hebben we vanavond een tafel minder. Na het spelen van weer 24 spellen maken we de einduitslag bekend. Na de laatste pet en tas te hebben uitgegeven aan de dagwinnaars Marianne en Ellie, zijn we eindelijk zover om de uiteindelijke uitslag van deze bridgevakantie bekend te maken. Naar de uitslag.

Felicitaties gaan naar

1ste plaats: Dieuwke en Adry (zijn vanmorgen vertrokken)
2de plaats: Arnold en Hiske
3de plaats: Jan en Marion

Nadat we iedereen bedankt hebben voor hun aanwezigheid, gezelligheid en vrolijkheid,  delen we de prijzen uit en proosten we in de bar met elkaar op een geslaagde vakantie. Natuurlijk wordt ook het personeel bedankt voor hun gastvrijheid en vriendelijkheid.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline
Blue Horizon – Rhodos


Woensdag, 17 oktober, 2018

Koffer inpakken en naar de Griek

De koffers zijn ingepakt en soms met enige moeite gesloten. We gaan met de groep naar de Griek aan de overkant heerlijk lunchen. De bus zal tegen 16.00 uur arriveren om ons te brengen naar het vliegveld. Allemaal een goede reis!


Allemaal bedankt voor de fijne tijd!

Wij, als begeleiders hebben enorm van jullie genoten. Jan en ik werden door Arnold ook nog even in het zonnetje gezet, wat we natuurlijk enorm waarderen. Wij nodigen iedereen uit om weer eens met ons of met andere medewerkers van Bridgetravelling mee te gaan, de verslagen te lezen en later deze week het evaluatieformulier ingevuld terug te sturen.

223

Nogmaals bedankt en hopelijk tot ziens.
Jan en Jacqueline
Blue Horizon – Rhodos


Waar worden de BT-caps en BT-rugzakjes gespot?

Maak een leuke foto van uw dagprijs ergens op een onverwacht plekje. Wie weet gaan we de leukste foto’s publiceren in een special editie.

Een reactie op Reisverslag Bridgereis Rhodos oktober 2018

  1. Annie Schreuder zegt:

    Wij vonden het een hele leuke bridgevakantie leuke deelnemers en hele leuke leiding bedankt Jan en Jaqueline. Groet Annie en Jaap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s