Reisverslag Bridgereis Mallorca oktober 2018

______________________________________ Naar bridgereizen buitenland

Reisverslag Bridgereis Mallorca
Fergus Club Europa, Paguera 6-18 oktober 2018


kaart

Reacties onderaan de pagina zijn welkom 🙂


Begeleiding

3De begeleiding is in handen van Anja van Praat (links) en Tanja Rueck (rechts) beiden NBB-gekwalificeerd. Anja heeft de rol van wedstrijdleider en Tanja de rol van gastvrouw. Hebt u tijdens uw verblijf andere wensen, op- of aanmerkingen, Anja en Tanja doen hun uiterste best u verder te helpen.

Tot zaterdag 6 oktober 2018!

Het weer

het weer


Aankomst begeleiding paar dagen eerder

Donderdag, 4 oktober 2018

Na enige vertraging kwam de reisleiding en de eerste gast in een mooie grote Airbus terecht. Wat een ruimte. Na een prima vlucht met prachtig uitzicht en een goede landing konden we snel de koffers ophalen.

De bus staat klaar om te vertrekken naar het hotel waar we bij aankomst weer hartelijk werden ontvangen. Sinds 2016 is dit een van de vaste locaties van BridgeTravelling. Aan het zwembad nemen we een drankje en een snack, rusten even uit op bed met onze Fergus Club-sloffen aan en gaan vervolgens naar het restaurant voor de avondmaaltijd. Daarna gaan we op tijd naar onze kamer voor een welverdiende nachtrust.

Anja & Tanja,
Fergus Club Europa, Paguera
Mallorca


Zaterdag, 6 oktober 2018

Aankomst gasten Eindhoven

De eerste gasten die vanaf Eindhoven vertrokken zijn arriveren tegen 16.00 uur. Voordat zij gaan inchecken gaan we eerst naar het terras om wat te eten. Op weg naar de kamer vallen de prachtige bloemen op. We hebben vandaag voor drie personen de pizzeria gereserveerd maar eerst gaat Haas nog even heerlijk naar de masseur.

Aankomst gasten Amsterdam

Onze gasten met vertrek Amsterdam kwamen om 20.00 uur aan in het hotel. Zij konden meteen naar het restaurant om te gaan eten. Natuurlijk ook om een frisje, een biertje of een wijntje te drinken. Anja is langs de tafels gelopen om de wificodes uit te delen en eventueel te helpen met installeren. Tanja bleef in de hal bij de koffers en om de gasten op te vangen bij terugkomst diner. Het inchecken duurt altijd wat lang. De Spanjaarden hebben een andere manier van efficiëntie dan wij. Nadat iedereen ingecheckt was en de koffers door de kofferboy of op eigen kracht naar de kamers is gebracht zagen we veel mensen terug om nog een afzakkertje te halen rond de plaza. Er werd volop geproost op een mooie vakantie. De temperatuur was nog zeer aangenaam zodat het buiten heerlijk vertoeven was.

Tot morgen!
Anja & Tanja,
Fergus Club Europa, Paguera
Mallorca


Zondag, 7 oktober 2018

Kennis maken met ..

Heerlijk was het om buiten te kunnen genieten van een overvloedig ontbijt met een zonnetje in het gezicht of op de rug. Om 10.15 uur heeft de hostess van Corendon een voorlichting gegeven over Mallorca, de excursies en de omgeving. Na de voorlichting hebben Anja en Tanja zich nogmaals aan iedereen voorgesteld.

Om te kijken waar het mooie zwembad is gaan we hierna met 30 man op pad over het ressort. Daar staan al taartjes en broodjes klaar. Verse koffie, cappuccino of thee en voldoende tafeltjes om aan te zitten. Heel gezellig! Nadat iedereen weer op weg gaat, worden er zeker twintig gasten later op de ligbedden gespot. Heerlijk in de buitenlucht. Lunchen wordt er ook gedaan aan de pool. Anderen gaan al met de shuttlebus of te voet het dorpje in. Rond 14.00 uur begint de wind op te zetten, maar nog steeds is het lekker vertoeven in de zon.


Geocachen

Henk en Anneke hebben een bijzondere hobby, geocachen. Onderweg naar het zoeken van een cach c.q. schat is het uitzicht luisterrijk. Henk heeft vandaag de eerste gevonden en is blij met zijn vondst.

Geocaching is een avontuurlijk spel voor handheld GPS en Smartphone(minder geschikt) gebruikers. Het werd voor het eerst in het jaar 2000 werd gespeeld. Het basisidee is dat personen of organisaties/verenigingen, waar ook ter wereld, caches(een ‘schat’) verstoppen en de locaties van deze caches delen door op internet hun exacte positie te melden. Andere GPS gebruikers gebruiken deze coördinaten om deze caches te vinden. Caches kunnen zijn Tupperware dozen, oude munitiekisten, PVC buizen… Kortom een voorwerk waar een logboek in past en die ruimte biedt aan ruilitems. Is de cache eenmaal gevonden, dan geeft de cache z’n geheimen prijs en beloont de vinder met een variëteit aan beloningen. Aan de vinder wordt gevraagd iets uit te cache te nemen en hiervoor in de plaats weer iets achter te laten.

Paguera verkennen

Paguera ligt op ± 800 m van het hotel en biedt naast het strand ook een leuke winkelstraat. Sommige nemen de stads-/ of shuttlebus en weer anderen gaan te voet, een wandelingetje van 15 minuten.

1e competitieavond

Na een heerlijk gevarieerde maaltijd gaan we naar ons glazen huis, de bridgezaal. De koffie/thee en drankjes/hapjes staan keurig voor ons klaar. De avond verloopt goed en na het bekend maken van de uitslag feliciteren we Ad en Tiny met hun eerste plaats. De trofees worden uitgereikt, de BT-cap en het BT-rugzakje. Hierna nemen we nog een drankje, bespreken wat spellen aan de hand van de spelverdelingen en zoeken uiteindelijk onze kamers op.  Naar de uitslag.

Tot morgen!
Anja & Tanja,
Fergus Club Europa, Paguera
Mallorca


Maandag, 8 oktober 2018

Palma de Mallorca

Na wederom een heerlijk ontbijt wordt het voor de meesten tijd om eens buiten ons resort te gaan kijken. We gaan met een grote groep met lijnbus naar Palma de Mallorca.  Meer mensen hebben dat bedacht, mede gezien het feit dat het bewolkt is. Het is erg druk in de bus, maar gelukkig hebben we allemaal een zitplaats. Onderweg is het al leuk om naar buiten te kijken zeker toen de immense haven van Palma in zicht kwam. Na de haven en zicht op de prachtige kathedraal, waarvan een ieder toch wel onder de indruk was zij we uitgestapt bij het busstation waar we allemaal onze eigen weg zouden gaan. Via leuke winkelsteegjes, koffie en lunchplekjes is iedereen bij de kathedraal aangekomen. Vandaag is ook Paquera weer bezocht en er is weer een cache/schat gevonden.

Kathedraal de La Seu – Palma de Mallorca

Een aantal van onze gasten bezoekt de wereldberoemde kathedraal de La Seu. Het is zeker de moeite waard om dit spectaculaire bouwwerk een keer te bezoeken en te ontdekken wat er nou zo bijzonder is aan deze kathedraal. In ieder geval leuk om te weten, voor de liefhebbers, ook Antoni Gaudí heeft meegewerkt aan de bouw! Hij heeft de laatste finishing touch gegeven aan de kathedraal van 1904 t/m 1914.


2e competitieavond

Na weer een heerlijk uitgebreid diner gaan we naar onze bridgeruimte aan de overkant van het restaurant. We kunnen zelf koffie en thee pakken en ook staan de drankjes en pen2hapjes weer klaar. Op de loopbriefjes ligt voor iedereen de BT-pen klaar. De bridgeavond verloopt in harmonieuze sfeer en vandaag gaan Josien en Nellie er vandoor met de BT-cap en het BT-rugzakje. Na de uitslag maken we nog een praatje, sommigen over hun persoonlijke scores op basis van het scorebriefje. Weer anderen wisselen hun belevingen uit van vandaag. Al met al de sfeer zit er goed in! Naar de uitslag.

Tot morgen!
Anja & Tanja,
Fergus Club Europa, Paguera
Mallorca


Dinsdag, 9 oktober 2018

Markt Paguera

Vandaag bezoeken we onder andere de wekelijkse markt in Paguera nabij ons hotel. Het struinen op markten, rondzwervend kijken of je iets van je gading kunt vinden, met name op vakantie blijft voor vrouwen een feestelijk gebeuren.

Port d’Andratx

Port d’Andratx kun je gemakkelijk bereiken met de lokale bus 102 en ligt op ongeveer 7 km afstand van ons hotel.  De haven is bekend als één van de mondaine kustplaatsen op Mallorca. Je vindt hier leuke winkelstraatjes en op een van de terrasjes eet je heerlijke tapas of een vissoep. De jachthaven van Port d’Andratx is de belangrijkste toeristische trekpleister van het dorp. Bijzonder is dat er geen strand is maar alleen een haven. Op een van de terrasjes aan de haven kun je overigens een duik nemen, erg leuk!


Lunchen zwembad hotel

We zien ook weer aardig wat gasten aan het zwembad liggen luieren die hier tevens de goed verzorgde lunch gebruiken. Ook in het grote restaurant aan de plaza staat alles weer netjes en overvloedig klaar voor de lunch.


3e competitieavond

Om 19.30 uur gaan we richting de bridgezaal waar we de derde bridgeavond inzetten met koffie en thee. Later op de avond vloeit de sangria rijkelijk en met hapjes onder handbereik 🙂 . Na het verlossende woord wie deze avond heeft gewonnen krijgen Ria en Wina de felbegeerde trofees uitgereikt.  Met maar liefst 64,11% feliciteren wij de dames van harte. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Anja & Tanja,
Fergus Club Europa, Paguera
Mallorca


Woensdag, 10 oktober 2018

Geen regenval bij ons

We horen dat er in het oosten van Mallorca (op ruim 100 km afstand van ons hotel) overstromingen zijn geweest na een hevige regenval. Bij ons in Paguera is alles veilig. Wij hebben geen enkele hinder ondervonden.

Ieder gaat zijns weegs

Vandaag begint de dag met een heerlijke zonnetje, koffie en veel lekkerheden. Onze gasten zoeken vandaag hun eigen weg. We zijn benieuwd naar de belevenissen van vandaag.

Belevenissen vandaag

Wies en Marleen hebben de wekker gezet om op tijd naar Palma te gaan, zodat ze de rij voor zouden zijn om de kathedraal te bezoeken. Ad en Tiny zijn met de auto langs de kust gaan rijden en in Port d’Andratx terecht gekomen. Daar zijn na de verhalen van gisteren over het mooie haventje en de lekkere eettentjes ook mensen met de bus naar toe gegaan.

Het weer zag er redelijk zonnig uit, zodat er minstens 22 gasten aan het zwembad gespot zijn. Boeken zijn verslonden, uiltjes zijn geknapt en natuurlijk is er gezellig gekeuveld en is er gezwommen. Henk is alleen op pad gegaan en heeft weer prachtige foto,s gemaakt. Het eten is overal weer lekker en het gezelschap zoekt elkaar steeds meer op.

4e competitieavond

Ruim voor half acht is iedereen weer in de bridgezaal en gaat de sportieve strijd beginnen. Tijdens het bridgen voert Anja de spelverdelingen in die na het bridgen door velen nog even ter hand worden genomen. We worden weer rijkelijk verwend met hapjes en drankjes. De sfeer is buitengewoon gezellig en iedereen is te spreken over deze locatie op Mallorca met tal van mogelijkheden op het gebied van cultuur en natuur. Corry en Wim ontvangen de BT-dagprijs voor het behalen van de eerste plaats met 62,50%. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Anja & Tanja,
Fergus Club Europa, Paguera
Mallorca


Donderdag, 11 oktober 2018

Parelfabriek, Grotten van Drach

De wekker gaat vroeg bij negen mensen van de groep. Vandaag gaan we de Grotten van Drach in Porto Cristo bekijken. Ook zullen we de Mallorca parelfabriek gaan bekijken in Manacor. Om 7.30 uur kunnen we ontbijten. De lunchpakketjes staan klaar en het zonnetje verschijnt aan de hemel. Uiteraard zijn we allemaal op tijd in de lobby om het kleine stukje naar de opstapplaats te lopen. Geheel tegen onze verwachtingen in stond de bus al op ons te wachten. Na wat rondrijden langs andere hotels gaat de reis beginnen. We gaan op weg met 34 personen zodat we lekker ruim in de bus kunnen zitten. Het BT-tasje kreeg ook een eigen plaatsje in de bus.

Parelfabriek

Onze eerste bezoek is aan de parelfabriek Perlas Majórca in Manacor. De parelindustrie van Mallorca produceert vijftig miljoen parels per jaar. Als grondstof gebruikt men de schubben van miljoenen vissen.  Ze zijn niet van echt te onderscheiden en ook bijna net zo duur. Na het bezoek en natuurlijk na onze inkopen gaan we verder naar de Grotten van Drach.


Rafa Nadal 
135We overwegen nog even een kopje koffie te drinken bij tennisser Rafa Nadal, vooralsnog de nummer 1 van de wereld. Hij heeft in Manacor de Rafa Nadal Academy opgezet. Een groot complex waar hij en zijn team getalenteerde jonge spelers een speciaal programma laat volgen.

Grotten van Drach

Het grottencomplex van Drach bestaat uit vier enorme ondergrondse zalen en een ondergrondse meer met prachtige stalagmieten en stalactieten. Het meer, Lago Martel is het grootste ondergrondse meer van Europa en aan het einde van de rondleiding word hier, op het meer, een concert van klassieke muziek met lichtshow uitgevoerd, waarbij in gondels een strijkkwartet over het meer voorbij komt. Zelf krijg je ook de mogelijkheid om een kort boottochtje te maken. Na de rondleiding door de grotten is het plaatsje Porto Cristo zeker de moeite van een bezoekje waard. Wij gaan eerst een kopje koffie drinken.

Tweede grot

Na de lunch gaat de bus verder naar de tweede grot op ongeveer 10 minuutjes afstand van de eerste grot. Deze kleinere grot doet zeker niet onder voor de eerste, we vinden het zelfs iets sfeervoller en niet zo massaal. Voordat de tour begon kregen we eerst twee filmpjes te zien. Na al dit schoons vertrekken we weer richting hotel en komen rond 18.00 uur weer aan.

Dolle boel in het zwembad

De achterblijvers vermaken zich kostelijk in het resort. Het grote zwembad waar je ook zo heerlijk kunt eten, je hemels kunt laten verwennen met heerlijke drankjes of een bed en waar je natuurlijk ook een frisse duik kunt nemen is weer in volle bezetting. Deze middag was het wel heel lollig met elkaar. Op de valreep worden vandaag nabij het hotel nog even wat leuke japonnetjes gescoord. Leuk hoor dames!


Bericht uit Rhodos

Tanja krijgt een “appje” van Marion uit Rhodos waar wij op dit moment ook verblijven met een grote groep. De tekst luidt: “Rhodos beantwoordt aan jullie beloftes en onze verwachtingen!” Marion en Jan hebben afgelopen mei de reis Mallorca gedaan maar ook zeven dames die zelfs tijdens hun verblijf hier boekten voor Rhodos. Ook zij amuseren zich kostelijk en hebben alweer plannen om met ons mee te gaan in het voorjaar 2019.


Aankomst vier dames

Vier dames hebben zich ingeschreven voor een weekje Mallorca en zijn vandaag rond 16.00 uur aangekomen. Anja wacht de dames op bij de balie om hen van harte welkom te heten.

5e competitieavond

Na een heerlijke dag, een fijne maaltijd maar vooral veel gezelligheid gaan we richting aquarium, het glazen huis, om te bridgen. We schenken een kopje koffie in, nemen plaats aan de tafels waarop alles weer netjes is ingericht en beginnen aan de vijfde wedstrijdronde. Rosy en Frido krijgen vandaag de dag-trofees uitgereikt. Zij scoorden vandaag maar liefst 67,80%. Van harte! Na het bridgen zijn we buiten te vinden met een drankje en kleppen nog een beetje na. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Anja & Tanja,
Fergus Club Europa, Paguera
Mallorca


Vrijdag, 12 oktober 2018

Spaanse Nationale Feestdag

Vandaag is de Spaanse Nationale Feestdag: día de Hispanidad. Hier wordt gevierd dat Columbus Amerika ontdekte in 1492. Hij was in Spaanse dienst en vanaf dit jaar begon de verspreiding van de Spaanse taal en cultuur. Omdat het een nationale feestdag is, is iedereen in Spanje vrij. Voor ondergetekenden wordt het in ieder geval een luierdag  met het vooruitzicht de bbq. vanavond aan het zwembad. Wat onze gasten gaan doen hoort u later.

Ontbijten aan de plaza met “gouden bandje”

De dag begint met een mooi ochtendgloren en een lekker ontbijt. Vandaag wordt het 27 graden met behoorlijk wat zon.

We kunnen zowel boven in het grote restaurant ons ontbijt gebruiken als in het kleinere beneden aan de plaza. Dit laatste alleen wanneer je een gouden bandje hebt. Dit is een extra luxe alsook het verblijf aan het grote zwembad met de mogelijkheid daar dagelijks te lunchen en 1 x te bbq-en ’s avonds. Heb je een paars bandje gaat al deze luxe niet op. Deze extra service (het gouden bandje) is bij ons in de reissom inclusief.


Middagje zwembad

Meer dan de helft van onze gasten is te vinden aan en in het zwembad. Er wordt gelezen, een puzzeltje gemaakt maar bovenal genoten van de relaxte sfeer hier. Tegen de tijd dat we ons gaan opknappen voor de bbq worden de tafels klaargezet en het vlees wat een langere gaartijd nodig heeft klaargemaakt.

BBQ-en aan het zwembad

Uit ervaring weten we dat de bbq aan het zwembad een van de hoogtepunten is hier op het resort. De prachtige opgemaakte gerechten staan voor onze groep klaar. We brengen een toost uit en wensen elkaar een smakelijke voortzetting. Het bedienend personeel geven we aan het einde een fooi. Mede door hun gastvrijheid en hartelijkheid werd het een zeer geslaagd geheel.


6e competitieavond

184Iets later dan gebruikelijk beginnen we aan de zesde wedstrijdavond. De koffie staat weer klaar en met een goed “gevuld” gevoel geeft Anja om 20.15 uur het sein te starten. Na vijf ronden worden de gewaardeerde BT-trofees uitgereikt aan Arie en Wil. Wies en Marleen hebben zichzelf overtroffen deze avond. Met maar liefst 56,67% werden zij zesde. Dit leverde een groot applaus op en zelfs positief gejoel. Moeder en dochter vinden zichzelf geen sterke spelers maar hebben wel de grootste pret samen. Een groepje blijft nog even om een laatste drankje te drinken en zoekt vervolgens de kamers op. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Anja & Tanja,
Fergus Club Europa, Paguera
Mallorca


Zaterdag, 13 oktober 2018

Wat gaan we doen?

187

Het weer belooft veel goeds vandaag. Dat wordt weer genieten hier op Mallorca. Onze gasten zijn nog lang niet uitgekeken en hebben nog veel te ontdekken. Een groepje gaat vandaag naar de Water Zumba. Je kunt vandaag ook kiezen uit Pilates of een demonstratie Cocktails maken bijwonen.

Belevenissen vandaag

Wil v. O loopt enkele ochtenden 4,5 kilometer hard nabij het hotel. Zo ook deze zaterdagmorgen. Zij vindt dat heerlijk, het maakt het hoofd zo lekker leeg. Laura en Jacomine gaan vandaag een nachtje weg. De zus van Laura is ook op het eiland en gaan haar een bezoekje brengen. Er zijn ook mensen naar de zee geweest vandaag. Het shuttlebusje rijdt niet op zaterdag. De lokale bus kun je ook nemen maar het werd een flinke wandeling. De vier dames uit Almelo zijn met de bus naar Port d’Andratx gegaan, even wat shoppen en uiteraard wat drinken aan de haven.

Water Zumba

Achtien personen staan bij de relaxpool (het andere zwembad) om te gaan meedoen met de Water Zumba of als toeschouwer deze sportiviteit te aanschouwen. Dertien mensen van onze groep zijn gespot in het water en zie de toeschouwers, zij keken toe 🙂 . Na dit alles is het goed rusten in het andere zwembad op een hemelbed. Een groot deel van onze gasten blijft aan het zwembad hangen om gewoon lekker niets te doen en uit te rusten. Morgen wordt het ten slotte een lange excursiedag. Onze lunchpakketjes zijn al besteld. We gaan bussen, varen en treinen.

Giechelende meisjes

De middag suddert voort onder wel heel lollige omstandigheden en giechelende meisjes 🙂


Puigpunyent

205Ad en Tiny hebben een auto gehuurd en maken de leukste tochtjes over het eiland. Onder andere wordt Puigpunyent (1250 inwoners) aangedaan op 15 km afstand van Palma de Mallorca. Het traditionele dorp ligt in een bergachtige omgeving en is nog niet onderhevig aan de commercialisering.

El Arenal

203

202Ad en Tiny vervolgen hun weg richting El Arenal op ± 10 km van Palma de Mallorca en staat synoniem aan betontoerisme. Aan de boulevard vind je veel feestpaleizen en cafés. De Nederlandse bar tref je hier ook en natuurlijk de Nederlandse kroketten en frikandellen. Wat een verschil met Puigpunyent dat relatief gezien zo dichtbij ligt.

Torre Cap Andritxol

Arie en Wil, de wandelaars van de groep, hebben gisteren een mooie wandeling gemaakt naar Torre Cap Andritxol. Een klim van 350 meter. De toren is een overblijfsel uit de jaren 1600, deze deed dienst piraten met snode bedoelingen vroegtijdig te signaleren.

Avond in Port d’Andratx

Haas en Tanja zijn naar Port d’Andratx geweest in de avonduren om daar aan de haven wat te gaan drinken en een hapje te eten. Met een plek aan het water en zicht op een mooie zonsondergang was het een geslaagde avond.


7e competitieavond

Bij aankomst in het resort na een heerlijke avond aan de haven zien we dat onze bridgers zich weer uitstekend vermaken. We hebben een leuke groep wat zich zonder twijfel uit in de sfeer. Ria en Wina worden eerste met 77,04% 😳. Maar Jeanny en Femke krijgen de dagprijs uitgereikt. We maken er geen latertje van want morgen gaan we vroeg op excursie. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Anja & Tanja,
Fergus Club Europa, Paguera
Mallorca


Zondag, 14 oktober 2018

Eilandtoer

eilandtoerMet een groep van een behoorlijke omvang gaan we de eilandtoer doen. De dag begint vroeg en met onze lunchpakketjes stappen we in de bus en laten ons verrassen met wat komen gaat. De stemming zit er in ieder geval nu al goed in.

225Haas voelt haar allergische gevoel opkomen en ruikt iets wat niet  pluis is. Zij opent het lunchpakketje en zie daar: een grote banaan! Oeps zegt Haas, zit ik met heel veel bananen in de bus. De groep begint meteen luidkeels te zingen; 27 bananen….., 27 bananen…, 27 bananen voor jou!

In de omgeving richting Palma de Mallorca staan veel waterwindmolens. Veel van de karakteristieke windmolens hebben in de loop der tijd hun originele functie verloren en staan alleen nog maar mooi te zijn in het landschap. Tegenwoordig is er een vereniging tot behoud van de molens en zijn er soms restaurants in gehuisvest.

Naar Sóller met de trein

We beginnen met de trein in Palma en gaan richting Sóller. We gaan door 13 tunnels, waarvan een van drie kilometer. De BT-tas met Haas haar banaan mag voor het raam hangen. Het uitzicht op weg is luisterrijk. Tussendoor maken we een stop voor het maken van foto’s.

Kust Sóller met de tram

Na de trein stappen we in de tram richting de kust. We worden verdeeld over vier coupés. In 1914 werd er tussen Palma de Mallorca en Sóller een trein/tram verbinding gebouwd om de grote hoeveelheden citrusfruit en olijven te vervoeren naar de grotere haven van Palma de Mallorca. Deze smalspoor trein rijdt nog steeds, alleen nu als toeristische attractie.

Sa Calobra

Na Sóller vertrekken we naar Sa Calobra met de boot. De boottocht met uitzicht op de kustlijn met de verborgen grotten is fantastisch. Wat is de natuur toch mooi!


Prachtige baai en rotspartijen

Sa Calobra is prachtig, de rotspartijen die prachtig omhoog steken in het landschap. Een kleine wandeling door twee in de rotsen uitgehakte tunneltjes brengen ons op het strandje. Na het eerste tunneltje werden we verrast met uitzicht op de mooie baai met helder water en enkele luxe zeilboten. Na deze stop stappen we tegen 14.30 uur de bus weer in.

Terugweg

Sa Calobra laten we achter ons en via een smalle slingerweg vervolgen we onze eilandroute. In de bus wordt wel een beetje zenuwachtig gelachen en gegild als we tegenliggers tegenkomen? De weg terug is al net zo onvergetelijk als al het anderen van vandaag. Wat een hoeveelheid aan schoonheid hebben we al tot ons mogen nemen.

Inca

We belanden in Inca bekend om de leerfabrieken. Ongeveer 100 jaar geleden begon de mechanische productie van allerhande lederwaren in de Lederstadt, daarvoor was alles puur handwerk. Tegenwoordig is Inca een van de belangrijkste Europese productiefaciliteiten voor lederwaren en schoeisel. Hier worden hoogwaardige lederwaren over de hele wereld geëxporteerd. De uitstekende kwaliteit en het innovatieve ontwerp van Mallorcaanse lederwaren van Inca zijn al lang bekend over de hele wereld. In het centrum van Inca sluit de ene lederen winkel aan op de andere. Inmiddels hebben wij al riemen en tassen gekocht.


Aankomst hotel

Na een dag met heel veel indrukken komen we tegen 18.00 uur aan in het hotel. We gaan meteen door naar het restaurant voor het diner.


Tiny en Ad weer met de auto op pad

Tiny en Ad zijn weer met de auto op pad gegaan. Onder andere belanden zij in het kleine toeristisch dorpje Sant Elm in het zuidwestelijke deel van Mallorca. In tegenstelling tot andere badplaatsen in Mallorca heerst er in Sant Elm ook in de zomermaanden nog een heerlijke rust. Dit is ook niet zo gek aangezien het dorp slechts via een smal bergweggetje bereikbaar is. Het dorp ligt in de gemeente Andratx aan de kust. Vanaf Sant Elm heb je een prachtig uitzicht op het eiland Dragonera.


8e competitieavond

278Vanavond zijn we niet compleet vanwege de vermoeidheid na een lange dag toeren. Er wordt weer sportief gestreden om de felbegeerde dagtrofee. De winnaars van vandaag zijn geworden Johanna en Theo. Na acht keer is het gelukt een BT-pet en -tas te bemachtigen. Van harte! We sluiten de dag af met nog een lekker drankje, wensen elkaar hierna welterusten en zoeken tevreden de kamers op. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Anja & Tanja,
Fergus Club Europa, Paguera
Mallorca


Maandag, 15 oktober 2018

Het winkeltje op de plaza

Na een flinke bui gisterenavond begint de dag licht bewolkt. Na het ontbijt ga ik richting de lounge bij de balie en kom onderweg weer prachtige bloemen tegen maar ook loop ik langs het winkeltje bij de plaza. Het heeft van alles, leuke snuisterijen, water, vergeten zaken als tandenborstel en tandpasta. Ook een flesje wijn voor op het terras of balkon. Flessenopeners, zonnenbrand, tassen, cadeaus voor thuis en voor de kleinkinderen.


Middagbridge 

Het weer is vandaag niet om over naar huis te “appen”. In de bridgezaal, het glazen huis, zijn mensen van onze groep aan het bridgen. De echte diehards. Verder komen hier mensen die wat eten. Met verbazing kijken we hoe een slanke jongeman vier hamburgers verorberd. Wat is zijn geheime recept slank te blijven? Het winkelen van Theo en Johanna in Paquera was van korte duur. Zij hebben wel een oplossing gevonden om niet zo erg nat te worden.

Wat verder vandaag

Deze bewolkte dag heeft meerdere mensen doen besluiten om naar Palma te gaan. De kathedraal is wederom bezocht, maar dit keer waren de winkelaars in de meerderheid. Lekker struinen door de leuke steegjes. Hier en daar een aankoop en natuurlijk ook koffie. Ook zijn er mensen richting de zee gegaan, vandaag met hoge golven. Vanaf een terras was dat toch ook wel een heel spektakel. Port d’Andratx blijft ook in trek, elke dag gaan er wel mensen even met het busje heen. Het idyllische haventje heeft dan ook wel een enorme aantrekkingskracht. Morgen is het weer markt in Paquera en bovendien hebben we  ’s avonds Italiaans buffet.

9e competitieavond

Alles staat in gereedheid te beginnen aan de 9e-zitting. Tijdens je vakantie met overdag gezellige uitstapjes en ’s avonds bridgen is voor vele bridgers de ideale combinatie. De competitie is een sfeervol samenzijn met de nadruk op gezelligheid en sportiviteit. Ook hier op Mallorcca kunnen we weer spreken van een topvakantie. Alle ingrediënten een bridgevakantie te doen slagen zitten in dit arrangement. Ook het niet onbelangrijke deel “een leuke groep”. Na een geslaagde zitting worden de dagwinnaars Gerrie en Trudy bekend gemaakt, de spelverdelingen uitgereikt en nog wat drankjes gedronken. We gaan zien wat de dag onze morgen brengt. In ieder geval het Italiaanse buffet. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Anja & Tanja,
Fergus Club Europa, Paguera
Mallorca

Dinsdag, 16 oktober 2018

Zonnige start

Nadat het gisteren qua weer toch een tegenvallende dag was, zit iedereen vandaag weer in het zonnetje. Wat een luxe buiten ontbijten half oktober.

Sonja, hostess Corendon
Onze Sonja, hostess van Corendon, is vandaag ook weer keurig op tijd aanwezig. In de lounge heeft zij een hoekje ingericht waar zij niet alleen informatie geeft over excursies maar ook gasten verder op weg helpt mocht dit nodig zijn. Voor ons is Sonja een grote steun en toeverlaat. Zij is woonachtig op Mallorca,  beheerst de Spaanse taal waardoor de communicatie via haar met het management van het hotel op rolletjes verloopt. Geen misverstanden, alles helder en goed geregeld. 👍

Dagvulling

362Een groot aantal van onze gasten ligt aan het zwembad, een groepje zoekt de markt in Paguera op, van twee mensen horen we dat zij een baai gaan opzoeken en Henk Anneke gaan de bergen in voor de geocachen.


Lunch aan zwembad

mallorca 16 okt.2018Na een goed ontbijt kijken we al weer stiekem uit naar de lunch aan het zwembad 🙂 . Hierna nemen we een duik om even op te frissen en gaan dan weer snel terug naar houding relax op een van de ligstoelen of hemelbedden. Om 14.30 uur tellen we alweer 24 BT-gasten waarvan een met de BT-pet.


Uitbundig en gevarieerd 

We zijn bijna toe aan het einde van de vakantie en stellen wederom vast dat Mallorca een prachtig eiland is. Rijk aan historie, natuur, cultuur en bezienswaardigheden. Elke dag valt hier wel iets te ontdekken. Kortom, uitbundig en gevarieerd! Dit laatste geldt ook voor ons resort Fergus Europa. Een heerlijk verblijf en wat een gastvrijheid en vriendelijkheid heerst er onder het personeel. Die uitbundigheid en variatie vertaalt zich ook in de goed verzorgde maaltijden. Elke dag een feestje en… een paar kilo zwaarder. Vanavond gaan we naar de pizzeria waar voor onze groep de tafels worden klaargezet.

Italiaans buffet

Langzaamaan komen onze gasten naar de plaza en nemen plaats aan de speciaal voor ons gedekte tafels. We proosten niet alleen op een gezellige etentje maar ook op de laatste fijne vakantiedagen.


10e competitieavond

340Na al het lekkers en de desserts nemen we plaats in de bridgeruimte voor koffie en de 10e wedstrijdavond. De avond verloopt weer op rolletjes echter dit keer met een zit. De koplopers hebben de laatste twee avonden een zware dobber aan elkaar. Allen kunnen nog eindigen met het in ontvangst nemen van de eeuwige roem. Vanavond eindigen Tanja en Marianne op de 1e plaats. We schieten een foto en gaan rap daarna nog genieten van een drankje. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Anja & Tanja,
Fergus Club Europa, Paguera
Mallorca


Woensdag, 17 oktober 2018

Markt Andratx

Woensdag is het marktdag en aangezien wij vrouwen gek zijn op markten in het buitenland pakken we de lokale bus 102 en rijden richting Andratx op korte afstand van het hotel. De zon schijnt uitbundig en ons enthousiasme wordt hierdoor nog  heftiger om te “hebben”. Ook aan de aantrekkingskracht van de haven komen we vandaag weer niet onder uit. Port de Andratx ligt op ongeveer vijf kilometer van het stadje verwijderd. Wij nemen een taxi, drinken aan de haven een sapje en een kopje thee om vervolgens de weg naar het hotel in te zetten voor de lunch.


Laatste vakantiemiddag

Vanmiddag de laatste inkopen,  genieten van de lunch, aan het zwembad de laatste zonnestralen meepikken en Anja laat zich door Tanja verwennen met een hapje van iets lekkers.


11e competitieavond

Wat gaat de tijd toch snel. Zo kom je aan en zo ga je weer weg. Ook op de laatste avond van deze bridgereis met een leuke groep is iedereen vrolijk gestemd. We beginnen een kwartiertje vroeger vandaag om meer tijd te maken voor de prijsuitreiking. Voor de koplopers is het zeker een spannende avond want wie wil nu niet naar huis met de eeuwige roem.

Prijsuitreiking

Het slot komt in zicht maar voordat we de finaleplaats bekend maken wordt de dagprijs uitgereikt aan Anneke en Henk en spreekt Marleen ons namens de gehele groep toe. Wij werden verwend met een bijdrage om iets leuks te kopen. Anja gaat een e-reader bestellen voor haar volgende reizen. Tanja denkt nog na. Hierna houden we het nog even spannend. Tanja onderhoudt de gasten nog even over het gebruik van het bakkie in plaats van het bekkie. Zoals we altijd zeggen: wat het precies inhoud kun je alleen horen als je mee gaat op reis 🤪 . Naar de uitslag.


Applaus 👏👏👏

1. Nellie Dezentjé  en Josien Galiart met 60,14%
2. Wina Hulsink en Ria van Bosheide met 59,60%
3. Ad van der Pol en Tiny Beentjes met 59,18%


Allemaal bedankt!

3Wat hebben wij, Anja en Tanja, genoten van deze vakantie met u als onze gewaardeerde gasten. Natuurlijk zien wij u nog een keer terug bij BridgeTravelling 🙂 . Voor nu een goede reis morgen en tot ziens op een van de komende reizen!

Hartelijke groet,
Anja & Tanja
Fergus Club Europa, Paguera
Mallorca


Onze volgende reizen die wij, Anja en Tanja, gaan begeleiden zijn: de kerstreis Sauerland, Curacao januari 2019 en Rhodos mei 2019. Het najaar van 2019 is nog een verrassing voor ons. Bekijk verder het andere aanbod: buitenland.


Prachtige vergezichten

Van de prachtige vergezichten hier op het eiland kun je urenlang genieten. Met dank aan Arie en Wil voor de opname.


Waar worden de BT-caps en BT-rugzakjes gespot?

Maak een leuke foto van uw dagprijs ergens op een onverwacht plekje. Wie weet gaan we de leukste foto’s publiceren in een special editie.

9 reacties op Reisverslag Bridgereis Mallorca oktober 2018

 1. Reactie Jeanny via de e-mail.

  Ik heb zelden zo’n leuke reisbegeleiding gehad. En ik heb heel wat ervaring door mijn vele bridgereizen in het binnenland maar vooral in het buitenland. Anja en Tanja, jullie staan in mijn persoonlijke top 2 en misschien is het wel een gedeelde eerste plaats om in bridgetermen te blijven.
  Jullie stralen zoveel plezier uit, dat werkt aanstekelijk. Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad.
  Nogmaals mijn hartelijke dank.
  Jeanny

  • Tanja Rueck zegt:

   Jeanny hier gaan wij echt wel van blozen hoor. Wij hebben er ook echt samen heel veel plezier in. Hopelijk zien we elkaar nog eens op een bridgereis want eigenlijk willen we natuurlijk wel de echte nummer 1 worden:).

   Liefs,
   Anja en Tanja

 2. marianne de Blieck zegt:

  Voor mij begon de vakantie met een zeer tragische start, die door Tanja en Anja fantastisch is opgevangen. Mede ook door de medereizigers heb ik ondanks alles een ontspannende tijd gehad. Bij deze allemaal bedankt

  Marianne

  • Tanja Rueck zegt:

   Fijn te lezen Marianne dat je lekker hebt kunnen ontspannen. Het was gezellig om met je te bridgen en jouw aanstekelijke lach zullen we niet vergeten.
   Liefs Anja en Tanja

 3. Marleen Sonck-van Eijck zegt:

  Inmiddels zijn wij weer veilig thuis in Bussum (Wies) en Naarden (Marleen). Wat hebben we genoten van deze reis. Als laatste geëindigd bij het bridgen, maar dat mocht de pret beslist niet drukken. Sterker nog, het heeft mogelijk zelfs bijgedragen aan de feestvreugde. Nogmaals hartelijk dank!

  • Tanja Rueck zegt:

   Het was een heerlijke en gezellige reis, mede door jullie. Geweldig om te zien hoe moeder en dochter samen op stap gaan en samen ook de grootste lol hebben. Hebben van jullie genoten.
   Liefs Anja en Tanja

 4. Thuisfront zegt:

  Laten jullie nog weten hoe het is inverband met het noodweer op het oostelijk deel van Mallorca (via het nieuws in NL )

 5. Jan en Jacqueline zegt:

  Van Jan en mij, Jacqueline natuurlijk een hele fijne bridgevakantie toegewenst.♠️♥️🤗😎😎🍷

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s