Reisverslag Bridgereis Wolvega 14-17 oktober 2016

____________________________________________  Naar de reisomschrijving

10rondvaart-giethoorn

Bridgereis Holland Inn, Wolvega nabij Giethoorn

Foto's Bridgereis

Reacties onderaan de pagina zijn welkom :).

_________________________________________________________

Begeleiding

anneloes-en-leoDe wedstrijdbegeleiding is in handen van ondergetekenden (NBB-gekwalificeerd). Anneloes is tevens gastvrouw. Vrijdag 14 oktober om 17.15 uur zien wij u graag in de bridgezaal voor een welkomst-drankje. Hierna gaan we aan tafel en om 19.30 uur spelen we na de koffie onze eerste drive.

Een goede reis gewenst. We kijken naar u uit!
Anneloes Dijk en Leo Vrielink

______________________________________________________________

Het weer Wolvega

het-weer

Aan het begin van de ochtend kan in het noorden een spatje regen vallen, maar daarna is het droog en kan plaatselijk de zon doorbreken. Vanmiddag neemt de bewolking flink toe en vanavond gaat het vanuit het zuiden op veel plaatsen regenen. Morgen nog een spatje regen, maar zondag is het heerlijk zonnig en gaat de temperatuur flink omhoog.

Vrijdag, 14 oktober 2016

Aankomst

Vanuit verschillende plaatsen zijn onze BridgeTravelling gasten via de afsluitdijk, de Noord – Oostpolder of Zwolle naar Wolvega gereisd. Jacqueline en haar team hebben ons heel hartelijk ontvangen in Holland Inn en met een welkomst-bubbel-drankje hebben we het startsein gegeven voor een gezellig weekend. Na de introductie van de excursies naar de kaasboerderij en de rondvaart in Giethoorn door Anneloes zijn we aansluitend in de eetzaal verrast op een heerlijk diner, mooi geserveerd aan onze tafels. Tijdens de eerste zitting van de drie bridgedrives blijkt het goede niveau van de gasten. We ervaren dat de gastbridgers van de plaatselijke club en onze gasten graag een kaartje leggen en we proeven deze eerste avond al een fijne sfeer van tolerantie en gezelligheid. Na afloop gaat een aantal al slapen en een groep blijft nog oplossingen aandragen voor de wereldproblematiek. Voor morgenochtend is het bezoek aan de kaasboerderij gepland waarvoor een flyer en reisbeschrijving is uitgedeeld. Naar de uitslag.

Zaterdag, 15 oktober 2016

Bezoek kaasboerderij de Stelp

Vol lof over de ruime kamers, voorheen appartementen compleet met aparte zitkamer en keukentje, vertellen we elkaar dat we heerlijk hebben geslapen. Bij het ontbijt in de eetzaal blijkt door de grote drukte dat dit hotel ook erg geliefd is bij niet-bridgers. Voor onze groep zijn tafels bij elkaar gereserveerd en bij het uitgebreide ontbijtbuffet hoeft niemand te wachten; o.a. de croissantjes worden steeds versgebakken bijgevuld. Onze bridgegasten zijn dan ook vol lof over het ontbijt in dit hotel.

Om 10.00 uur vertrekken we naar kaasboerderij de Stelp in Oldeberkoop waar we hartelijk worden ontvangen door de boerin. Bij de entree bewonderen we de mooie seizoensuitstalling van hooi en pompoenen en tot onze verbazing kruipen lieftallige jonge poesjes tevoorschijn: moeder poes heeft voor haar nestje met zeven kitten een plek tussen het hooi gekozen. We worden meteen meegenomen naar de veulenpony die drie dagen geleden plotseling geboren is: de moeder pony stond al jaren in de wei voor de boerderij met een andere pony zonder dat ze drachtig werd en ineens liep daar een jong, op een hondje lijkend, vrolijk springend veulentje bij!

We worden ontvangen met koffie en een eigengemaakt kwarkgebakje. De boerin vertelt zeer geanimeerd over de manier waarop zij en haar echtgenoot samen met hun vier kinderen de boerderij runnen. Terwijl we verschillende kaasjes kunnen proeven krijgen we te horen hoe zij als -voormalig- ICT specialist dit boerenbedrijf is gestart. Door haar achtergrond is het niet verwonderlijk dat de computertechnologie hier ver is doorgevoerd. Dit bedrijf beschikt over twee melkrobots die we in bedrijf kunnen zien: 24 uur per dag kunnen de koeien worden gemolken zonder dat er een mensenhand aan te pas komt. Door de heldere uitleg van de boerin begrijpen we de grote voordelen voor het boerengezin, maar zeker ook voor de koeien, die een heel mooi leven genieten.

De koeien mogen zowel binnen als buiten rondwandelen en als de uiers ‘vol’ zijn kunnen ze langs de robot lopen. Door de persoonlijke controle van iedere koe krijgen deze boeren direct signalen als een koe iets mankeert maar ook als zij tochtig is: een koe wandelt dan nog meer rond op zoek naar een stier. De boerin laat nog een film zien over het bedrijf over hoe de kaas geproduceerd wordt en aansluitend gaan we graag in de boerderijwinkel rondkijken.

Verder hebben groepjes de plaatsen Leeuwarden, Heerenveen en Steenwijk bezocht maar helaas werkte het weer niet mee om uitgebreid op een terrasje te genieten. ’s Avonds na het heerlijke diner hebben we de tweede zitting gespeeld van de competitie. Tot grote pret van de dames Ellen en Angela zijn zij op de 1ste plaats geëindigd dus boven hun echtgenoten René en John. Nemen de heren mogen revanche? Met een aantal nachtbrakers die vinden dat ze een heerlijk weekendje uit zijn blijven we nog gezellig napraten bij de bar. Naar de uitslag.

Zondag, 16 oktober 2016

Rondvaart Giethoorn

Vanmorgen worden we wakker met een prachtige blauwe lucht aan de hemel: de zon doet al flink zijn best om ons een mooie warme oktoberdag te bezorgen. Na het uitgebreide ontbijtbuffet vertrekken we met een grote groep om 10.30 uur naar Giethoorn. Aangekomen nodigt het terras bij de Rietstulp, waar de salonboot voor ons klaarligt om de rondvaart te maken, ons uit om eerst nog gezellig met elkaar een kopje koffie te drinken. Gajo, de gids, geeft het startsein en met zijn enthousiasme ontstond er een prettige sfeer aan boord. Hij vertelde als inwoner van Giethoorn graag over zijn dorp met 2600 inwoners.

Op jaarbasis ontvangen zij 1,3 miljoen bezoekers waardoor je op de boulevard van Giethoorn in file moet lopen. Dat is natuurlijk op het water in de grachten hetzelfde. Onderweg wees hij ons op de pottenbakker met blauw aardewerk en vertelde het verhaal over het blauwtje lopen: als een vrijer voor het eerst op bezoek kwam om kennis te maken met de ouders van zijn vriendinnetje zijn drankje in een blauw kopje kreeg dan wist hij dat hij niet geaccepteerd werd en kon opstappen. Hij had een blauwtje gelopen. De huizen zijn meestal rietgedekt wat vroeger duidde op armoede omdat riet een goedkoop product was wat hier volop aan de waterkant groeit. Op de foto’s staan veel mooie huizen met voor de tijd van het jaar weelderig bloeiende tuinen waar veel aandacht aan besteed wordt. Opvallend waren de vele nationaliteiten waaronder ook veel Aziaten. Na de rondvaart hebben we al wandelend over de smalle paadjes langs de grachten in Giethoorn nog een terras opgezocht waar we gezellig met een drankje van de zon hebben genoten.

Thuis in het hotel was het snel omkleden geblazen voor het diner en de laatste avond competitie bridgen. Alle gasten zijn ontspannen en weer in een gemoedelijke sfeer is de avond verlopen. Na de 5de ronde heeft Anneloes het waargebeurde verhaal vertelt (gekregen van Jan van de Brink) over de hork uit Den Haag, die tijdens een individuele wedstrijd zich weigerde voor te stellen aan een dame waar hij vier spellen mee moest spelen. Ze bood viermaal 7SA waarop viermaal een nul genoteerd kon worden. “Zo, dan vergeet u mijn naam Emmy de Wit ook nooit meer” was haar antwoord. Na de laatste ronde hebben allen hartelijk gelachen om het sketchje over een bridge-vechtpaar en aansluitend is de oorkonde aan het jonggehuwde paar Corrie en Pieter overhandigd. We waren het allen eens dat zij gehuldigd werden als ‘een mooi voorbeeld van het ideale bridgepaar’. Als sluitstuk zijn de prijswinnaars van de eerste, tweede en derde plaats gehuldigd en ontvingen zij ieder een mooie fles wijn. Op de foto’s staan de gelukkige winnaars en aan de groepsfoto is af te lezen dat we allen een fantastisch weekend met elkaar hebben beleefd wat voor herhaling vatbaar is.

Graag bedanken wij ook onze invallers die ervoor gezorgd hebben dat we de reis door konden laten gaan met het minimum aantal tafels van zes.  Naar de uitslag.

Een goede reis terug naar huis en graag tot de volgende keer!
Anneloes en Leo

2 reacties op Reisverslag Bridgereis Wolvega 14-17 oktober 2016

  1. Corrie en Pieter Veninga zegt:

    We hebben geweldig genoten van deze puik georganiseerde bridgereis. De leiding was bij Anneloes en Leo in zeer goede handen. Zij weten een hartelijke sfeer te scheppen waar we veel bewondering voor hebben. De oorkonde heeft een speciaal plekje gekregen. We denken er sterk over de Moezelreis van 30 april te boeken.

  2. Rita Kersten zegt:

    Prachtige foto’s. Leuke excursies. Mooi hotel met vriendelijke bedienig. Lekker eten. Gezellige mensen. Ontspannend bridgen. Mooi weer. Wat wil je nog meer?
    Bedankt Anneloes en Leo. Het was Top!

    Groetjes van Rita Kersten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s