Reisverslag Bridgereis Sicilië september 2018

___________________________________________ Naar de reisomschrijving

Reisverslag I. Bridgereis Sicilië – september 2018
Hopps Hotel – Mazara del Vallo

Reisverslag I: 9-16 september 2018
Ga naar reisverslag II: 16-23 september 2018


8/15-daagse Bridgereis 

Reacties onderaan de pagina zijn welkom 🙂

 


Reisverslag 9-16 september 2018

Begeleiding

Anneloes en LeoDe wedstrijdbegeleiding (NBB-gekwalificeerd) is in handen van Anneloes Dijk en Leo Vrielink. Anneloes is tevens gastvrouw.  Naast het begeleiden van bridgereizen voor BridgeTravelling geven zij ook bridgelessen bij Bridgeschool Twente. Lees verder… Wij wensen iedereen veel plezier en mooie herinneringen.

Clinics

Enri LeufkensDoor Enri Leufkens, voormalig wereldkampioen met Berry Westra. Op humoristische wijze laat Enri het licht schijnen over belangrijke thema’s in de bridgesport en over hilarische gebeurtenissen tijdens zijn bridgeperiode op wereldniveau. Lees verder …

Tot 9 september 2018!
Anneloes, Leo, Enri


Het weer

weersverwachting


Zondag, 9 september 2018

Aankomst

Vanmiddag vertrekken we om 15.30 uur richting Sicilië en ondanks de tussenlanding op Sardinië zijn we vlotter op de luchthaven van Trapani geland omdat we ‘de wind mee’ hadden. “In ons midden”, horen we op Schiphol al mompelen “zou een beroemde bridger kunnen zitten” en warempel spotten we hem in het vliegtuig tussen al die vakantiegangers. Op Trapani hoeven we niet lang te zoeken naar onze koffers want er is maar één lopende band in werking van de twee en nog een paar stappen verder staat de transferbus al klaar. We zijn mooi op tijd in het hotel om nog van het diner te kunnen genieten, met andere woorden; alles verloopt bijzonder soepel.

Leo en ik kijken onze ogen uit naar de prachtige uitbreiding van Hopps ten opzichte van het vorig jaar. Een tweede zwembad waardoor het aantal ligplaatsen verdubbeld is, de pizzeria is verbouwd en dit geheel is ook heel ruim opgezet. Morgenochtend meteen op verkenning!

Welterusten,
Leo en Anneloes
Mazara del Vallo – Sicilië


Maandag, 10 september 2018

Volgende ochtend

Na een heerlijke nachtrust zien we velen al genieten van het ontbijtbuffet op het zonnige terras voor het zwembad met daarachter het uitzicht op de prachtige blauwe zee. Het is vandaag wat bewolkt maar de temperatuur is heerlijk zacht. We komen zo prima bij van de reis.

Meeting excursieprogramma

Om 10.00 uur is de meeting met Jeannette, de hostess van Corendon, die de groep kort en krachtig vertelt over de ins en outs van het hotel, over Sicilië en Mazara in het bijzonder. En natuurlijk over de excursies waarmee ze onze nieuwsgierigheid prikkelt. Palermo springt eruit en voor de wijnproeverij is ook belangstelling. Reden voor ons om voor de hele groep een leuk arrangement proberen samen te stellen. Dat lukt super want we krijgen zelfs een eigen bus en een Nederlands sprekende gids. We pakken tevens twee excursies op één dag want onderweg naar Palermo gaan we bij Monreale aan. En daarover volgt dus donderdag meer!

Kennismakingsbijeenkomst groep en intro Enri

Aansluitend is de kennismakingsbijeenkomst van de bridgegroep en proosten wij met een glaasje limoncello op een mooie week. Inmiddels gonst het in het hotel over het verblijf van een wereldkampioen in ons midden; zelfs niet bridgers vertelden ons daarover. Laat die bridger, dat is dus Enri Leufkens, in de lounge bij de bridgeruimte een vleugel vinden en is daar met veel elan heel mooi op aan het spelen. De hotelmanager is verbaasd, komt op de fijne klanken af en biedt hem meteen een contract aan. ’s Avonds heeft hij dit onder schatergelach al uitbetaald in een mooie fles wijn. Hij, Enri, vertelt daarna de groep kort over de inhoud van de clinic’s die hij gaat geven.


Zonnige middag en whatsappen 🙂

Vanmiddag is ieder uitgewaaierd naar het fraaie strand, de nieuwe paviljoens, aan de overzijde van de straat of is neer gestreken bij het zwembad. Met een goed boek of roddelblad en vooral veel append naar thuis hebben we onze middag doorgebracht. We denken dat er al duizenden foto’s uitgewisseld zijn met vooral grote lachsalvo’s. Vooral de dames met de flatteuze hoeden en een lekker drankje in de hand enz. konden daar wat van!

1e competitieavond

Na het uitgebreide dinerbuffet gaan we bridgen. Een mooie grote bridgeruimte en een heuse bridgeoffice is ons toegewezen tijdens ons verblijf. Alle tafels voorzien van keurige tafelkleedjes en mooie nieuwe bridgematerialen vallen in de smaak. Naast ons is een bar ingeruimd met koffie en thee, water en rode en witte wijn wat steeds door een mooi Italiaans meisje wordt aangevuld. Even later staan ook de schalen met kaas, droge worst en pizzastukken klaar. Vanavond start de competitie met de eerste zitting en al snel blijkt dat er sterke spelers aanwezig zijn. Reden om deel te nemen aan de aangekondigde clinic’s van Enri. Tijdens de avond voeren Leo en ik de spellen in die na afloop meteen meegestuurd kunnen worden met de zittingsuitslag.

Na de uitslag…..

Zonder uitzondering duikt ieder zijn of haar bed meteen in want zo’n eerste dag én het bridgen met soms een onbekende partner vergt best wel wat. Naar de uitslag.

Welterusten en tot morgen bij de 1ste clinic van Enri. (pssssttt hij is dan ook jarig …)
Leo en Anneloes
Mazara del Vallo – Sicilië


Dinsdag, 11 september 2018 

Hiep hiep hoera! Er is er een jarig ballonnen

1e clinic

Vanmorgen start Oda de clinic van Enri met de aankondiging dat hij vandaag een feestvarken is en spontaan wordt de jarige al zingend gefeliciteerd. Met een grote opkomst wordt de clinic over uitspelen goed bezocht. Communicatie als leider met de dummy houden zijn de sleutelwoorden. Aan de hand van voorbeelden vertelt Enri enthousiast hoe je tijdig de problemen van communicatie kunt zien om een contract goed uit te spelen. Vanavond zijn er tussen de gewassen spellen door de spelers een paar spellen door Enri gestoken met de problematiek van de clinic. Het bridgen wordt wel heel spannend en bij ieder spel ga je eerst even prakkezeren of je iets uit de clinic herkent.


Mazara en privéstrand ontdekken

Over vanmiddag horen we dat onze gasten het centrum van Mazara gaan verkennen, bij onze privé strandtent Sunny Beach – een mooie ligplaats  – zoeken gasten met een sunny drankje een plekje uit en sommige vlijen zich neer in het verkoelende poedelbadje. Je kunt je ook prima vermaken bij het zwembad en een paar baantjes trekken of heerlijk een siësta (middagdutje) houden zoals gebruikelijk in de middellandse zee regionen.


Slingers

Vanmiddag fleuren we de bridgezaal met slingers op tot feestzaal; voor vanavond heeft Enri beloofd om te trakteren. Zelf speelt hij niet mee maar is dan druk bezig met het voorbereiden van de clinic’s.

2e competitieavond 

slingers2slingers2

Na een gezellige bridgeavond mag Enri, de jarige Job, de uitslag oplezen en de winnaars van de avond bekend maken. Onder luid applaus krijgen we allen een glaasje prosecco pen2van de jarige en de winnaars krijgen (net van de pers) het enige echte collectors item, de BridgeTravelling balpen uitgereikt.

Tijdens de avond heeft de kok gezorgd voor heerlijke snacks die feestelijk worden gepresenteerd. We blijven nog na borrelend wat spellen bespreken want menigeen had aantekeningen gemaakt over de ‘verdachte’ spellen die morgenochtend tijdens de tweede clinic besproken zullen worden. Naar de uitslag.

Welterusten en tot morgen!
Leo & Anneloes
Mazara del Vallo – Sicilië


Woensdag, 12 september 2018

2e clinic

87Gewapend met pen en papier en voorzien van een glas gekoeld water wonen we de tweede clinic van Enri bij. Tegenspelen staat op het programma voor vanmorgen en de spellen van de vorige avond bespreekt Enri ook met ons. Soms herkennen we wat spellen maar Enri helpt ons met wat tips gevolgd door de “Oh ja(s)” erdoor heen. Goed tegengas geven is best spannend maar we willen wel graag het spelletje winnen dus wordt er heel aandachtig meegedaan met de voorbeeldspellen. We zijn benieuwd of tijdens de competitie de nieuwe inzichten effect sorteren.

Wijnproeverij

Met een gezellige volle bus met meerdere gasten van ons hotel gaan we naar de wijnproeverij van het wijnhuis Gorghi Tondi. Antonio vertelt ons over het uitgestrekte wijngebied dat onder WWF bescherming staat. In dit gebied waar o.a. schilpadden leven in het diepe meer leven meer bijzondere diersoorten waar ook respect voor is.

De belangrijkste druif voor dit wijnhuis is de grillo. Meerdere soorten biologisch geteelde druiven worden gebruikt voor de witte en rode wijnen. Wij krijgen een indruk van het wijnproces tijdens de rondleiding in de fabriek. Ja, in dit splinternieuwe gebouw worden de druiven geheel mechanisch verwerkt. Wij mochten de brut, een sprankelende wijn, een mooie droge witte wijn en een rode wijn proeven. Zorg ervoor dat je niet alles opdrinkt .. vanavond gaan we nog bridgen!!


Naast wijn heerlijke hapjes

Gelukkig staat er een mooie tafel gedekt met pittige kaas, couscous, pizzastukken en knapperig stokbrood met heerlijke tapenades om tussendoor te eten en de volgende wijn goed te kunnen proeven. We merken dat niet iedereen bij de wijnproeverij in de wijnen geïnteresseerd is. Er worden ook massaal borden vol met de heerlijke hapjes opgeschept… Veel lol beleven we met het maken van gezichtsfoto’s “most wanted” achter een display van een fles wijn. In het winkeltje kunnen na afloop wijnen gekocht worden. Wat is de sfeer binnen onze groep toch leuk!


3e competitieavond 

Het bridgen liep vanavond weer gesmeerd met een heerlijk Siciliaans koekje bij de koffie, gekoelde karaffen die door Angelica continue goed gevuld worden en later ook weer heerlijke snacks van de kok. We worden flink verwend in dit hotel.

Welterusten en tot morgenochtend om 7.20 uur bij het ontbijt. Dan staat onze excursie naar Palermo gepland. Naar de uitslag.

Leo en Anneloes
Mazara del Vallo – Sicilië


Donderdag, 13 september 2018

Excursie naar Monreale en Palermo

Om acht uur zitten we in onze privébus met chauffeur en fotograaf Antonio die ons gaat begeleiden. Onderweg zal Bianca, onze Belgische gids, instappen en zorgen voor alle informatie ter plekke.

Kathedraal van Monreale nabij Palermo

De kathedraal van Monreale is de mooiste kerk van Sicilië en misschien wel een van de mooiste kerken van Italië. Toen de bisschop van Palermo ten tijde van de Moorse overheersing verdreven werd uit de stad vestigde hij zich tijdelijk in Monreale. Als dank kreeg het dorp een fenomenale kerk. De dom van Monreale werd gesticht in de 12e eeuw na christus door de Normandische koning Willem II. Naast de kathedraal werd een klooster gesticht.

Buitenkant

Aan de buitenkant is de kathedraal vrij sober. De kerk is traditioneel in een kruisvorm gebouwd. De voorkant wordt gevormd door twee klokkentorens en een veranda. De vlechtbogen die je hier en aan de achterkant van de kerk ziet zijn typisch voor die tijd. Het is een Arabische bouwstijl die door de Normandiërs werd overgenomen. Ook de kruisgang kent Arabische invloeden. Deze is erg bijzonder. De prachtige zuilen zijn rijkelijk bewerkt met fragmenten uit de bijbel en ook de kapitelen hebben rijke versiering.

Binnenkant

Het mooiste van de kathedraal is echt in de kerk zelf te vinden. Het gehele middenschip is versierd met mozaïeken die allerlei taferelen uit het oude en nieuwe testament voorstellen. De taferelen zijn afgebeeld tegen een gouden achtergrond wat het geheel een schitterende uitstraling geeft. In de mozaïeken vind je o.a. het verhaal van Noah en de ark en van Adam en Eva. Het altaar wordt omringd door afbeeldingen van Jezus en zijn apostelen. Het is een van de mooiste voorbeelden van Byzantijnse mozaïek kunst in Italië. Ook het plafond van de kerk is prachtig versierd. Onze gids Bianca kan nog uren blijven vertellen maar we sporen haar aan om door te gaan naar Palermo waar ons een korte rondwandeling te wachten staat.


Palermo

We worden afgezet bij het Palazzo Reale, koninklijk paleis, en wandelen met Bianca naar de Kathedraal waar we prachtige foto’s maken. Deze grootse kathedraal, verbonden met het stadhuis, is helaas gesloten vanwege de komst van de Paus, Pappa, a.s. zaterdag. Heel Palermo is dan niet bereikbaar voor ons, gewone toeristen. De bevolking is dan nl. al verdubbeld met een miljoen Italianen. Bij de kruising van de vier jaargetijden worden opnieuw foto’s gemaakt evenals bij de fontein. Bianca leidt ons verder naar het beroemde operagebouw, Teatro Massimo, een van de grootste met 1350 zitplaatsen van Europa.


Terug naar hotel maar eerst…. 

We nemen afscheid van onze gids en lunchen op een van de vele gezellige terrasjes in de zijstraten van de hoofdstraat. Nog even een paar winkeltjes en marktkramen worden bezocht alvorens de reis terug aanvangt.


4e competitieavond  ballonnen

slingers2slingers2

Opnieuw hangen er slingers in de bridgeruimte vanwege de jarige Jaap. Helaas hebben we vanavond te maken met een computerstoring waardoor het rekenprogramma niet functioneert. We vullen lekker vanouds de scorebriefjes in en het blijkt maar weer dat we die niet voor niets steeds meenemen op onze reizen.  We sluiten de avond af met ‘lang zal hij leven’ waarbij een glaasje prosecco en een toost hoort. Onder luid applaus pen2overhandigen we Jaap een passend cadeau van de groep: een prachtig Siciliaans schort wat hij dankbaar omhangt. Ook krijgt hij natuurlijk de BridgeTraveling balpen uitgereiktNaar de uitslag.

Het is laat geworden en we duiken pas tegen enen in ons bed.

Morgen weer een clinic van Enri voor de boeg!
Tot snel 🙂
Leo en Anneloes
Mazara del Vallo – Sicilië


Vrijdag, 14 september 2018

Inbreng Oda van Hijfte

3e clinic

De 3e clinic van Enri was op vrijdag de 14e. De dag na een geweldige maar intensieve excursie naar Palermo en uiteraard een stevig avondje bridge. De verwachting was dan ook dat niet iedereen ’s ochtends de weg naar het ‘klaslokaal’ zou weten te vinden. Niets was minder waar: iedereen was fris en fruitig aanwezig voor een lesje ‘verdedigen tegen preëmptieve biedingen’.

Onderwerpen gekozen door deelnemers

De onderwerpen voor de clinics zijn gekozen door de deelnemers zelf. Deze ging dus over verdedigen tegen de zwakke 2, de Muiderberg, de Multi en preëmptieve 3-openingen. Een dankbaar onderwerp dat veel – Italiaans – stof deed opwaaien. De groep deed enthousiast mee en na een aantal oefenhanden waren de basis afspraken voor iedereen duidelijk. Toen ging Enri nog even verder met twee handige conventies: Lebensohl en de Wereldconventie. Uiteraard niet voor iedereen geschikt. Zoals een van de deelnemers het treffende verwoordde: dat noem ik ‘zoek-het-maar-uit biedingen’. Een duidelijk statement. Maar tot Enri’s verbazing waren de meesten er wel voor in en wilden men er ‘s avonds graag mee oefenen. Maar dan wel graag met een hulpmiddeltje erbij. Dus zouden er printjes op tafel komen met uitleg.

Zie hier 2 voorbeelden:

Oost Zuid West Noord Oost
B65 2♥ Dbl pas ?
84
V654 Wat bied je hier als je geen Lebensohl speelt en wat als je het wel speelt?
B742
Zonder Lebensohl: 3 Klaver
Met Lebensohl: 2 Sans
Oost Zuid West Noord Oost
AVB74 2♦* ?
A4
2♦*: Multi
HVB987 Wat bied je hier als je geen wereldconventie speelt en wat als je het wel speelt?
Zonder Wereldconventie: doublet
Met Wereldconventie: 4 klaver

Gaat het altijd goed?

Tsja, en gaat het dan altijd goed? Natuurlijk niet. Er komen dan ook altijd de mooiste opmerkingen voorbij, zoals: “Als ik een 6-kaart bied, zit er altijd een 6-kaart in mijn nek”. Kan gebeuren, maar toch geen reden om het dan maar niet te doen. Je moet niet altijd van het slechtste uitgaan. En ja, er zijn spelers die met de regels sjoemelen, en Muiderberg openen met een 3-krt laag. Of dat mag, vroeg Jaap. Hij had er weleens de arbiter voor aan tafel geroepen. Nu had hij kort daarvoor bekend dat hij weleens 1 Sans opent met een secce Aas. Je moet weleens praktisch bieden, was Enri’s conclusie. “ Ja maar, mijn maat biedt altijd meer punten dan ze heeft” zei een ander. Daarop kwam de aap uit de mouw: zelf was ze aan de voorzichtige kant, zodat haar maat haar eigen hand steevast opwaardeerde.

Vragen clinic einde middag aan het zwembad

123Enri heeft de gewoonte om op al te ingewikkelde vragen te melden dat hij die graag aan het eind van de middag wil toelichten aan de rand van het zwembad. Dit om de voortgang van de les niet in gevaar te brengen. Dit “zwembadje” is gedurende week een begrip geworden. Dana en Geert hebben er een keer dankbaar gebruik van gemaakt, met als gevolg: een 1e plaats op de daarop volgende zitting.

Fijne dag verder!
Oda van Hijfte
Mazara del Vallo – Sicilië


Afsluiting clinic

119

Na de clinic

Gasten gaan na de clinic en een heerlijke lunch richting zwembad of naar het privéstrand. Ook zijn er gasten die op pad gaan en de omgeving gaan verkennen. Waar je ook bent, het is heerlijk genieten op Sicilië.


5e competitieavond

124Na weer een gezellige avond sluiten we af met een drankje en bespreken nog wat spellen. Morgen is de laatste competitieavond. De einduitslag zal een spannende worden. Rita staat aan kop met 56,34%, goede tweede zijn Annemarie en Rob met 56,17%. Als derde staat Ine van Vught op de lijst met 55,05%. We gaan het meemaken en zien. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Leo en Anneloes
Mazara del Vallo – Sicilië


Zaterdag, 15 september 2018

4e clinic, historische spellen

Bermuda Bowl 1993 NederlandVanmorgen zaten we al vroeg aan het ontbijt. Vanmorgen is de vierde clinic van Enri gepland. De clinic gaat vandaag over zijn jonge jaren (historische spellen) en het stukje met Prins Claus; fantastisch hilarisch voer. Voorbeeldspellen uit belangrijke kampioenschappen worden getoond aangevuld met leuke verhalen over bekende bridgespelers. We sluiten af met een groot applaus; we hebben genoten en veel geleerd van de clinics deze week. Bedankt Enri!


Elly en Hans zijn aangekomen

De nieuwe gasten, Elly en Hans, zijn aangekomen en met hen drinken we even een kopje koffie op het pizzaterras. De reis is goed verlopen alleen moesten ze heel vroeg opstaan om op tijd in Nice, Zuid Frankrijk, hun vliegtuig te halen. Leo is ondertussen begonnen met schudden en de spellen blijken door de prachtige verdelingen door Enri goed scheef te zitten en de leukste spellen op te leveren.

Laatste inkopen, bezoek ijswinkel Mucho Gusto

De laatste inkopen worden gedaan en bij de ijswinkel Much Gusto nemen we een heerlijk ijsje. Siciliaanse ijs is een culinair hoogstandje van de vele ijssalons, maar vooral van Mucho Gusto die zelfgemaakt ijs bereid met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. De andere zoetigheden, teveel om op te noemen, trokken ook de aandacht van onze gulzige genieters.  Hans vertrekt met zijn huurauto om verder het prachtige Sicilië te verkennen.

Op zoek naar prijzen

Vandaag zijn we extra blij met Oda, die een verslagje schrijft over het verloop van de clinic van gisteren. Ze is nog druk bezig als onze ochtend voorbij is en wij voor de winkelsluiting om een uur nog even gauw naar de outlet gaan in Mazara voor de prijzentafel. Na de lunch racen we naar Campobello, een plaatsje verderop en gaan verder met onze zoektocht. We slaan ook de extra flesjes water in voor de vertrekkende gasten en nemen een ruime voorraad heerlijke Italiaanse koekjes mee voor bij de koffie. Onze gasten knabbelen bij de koffie ’s avonds graag een lekker koekje weg.

6e spannende competitieavond

Na het diner volgt een spannende avond want de nummers 1 en 2 staan erg dicht bij elkaar. Zoals elke avond is de sfeer heel ontspannen en lijken de betreffende paren geen last van zenuwen te hebben. Ook nu waren er overvloedige lekkere hapjes en konden we blijven drinken tot twaalf uur.


Vooraf aan de prijsuitreiking

Rita en Ine hebben een stukje over een al biedend vechtpaar voorgedragen. We liggen allemaal in een deuk. Prompt wordt aan deze twee een hilarisch BT-certificato uitgereikt want zij waren wel heel opvallend stemming verhogend aanwezig deze week. Enri scoort natuurlijk zijn droomschort met Siciliaanse opdruk. Die knoeipot heeft een schort hard nodig. Anneloes regelt een afsluitend glaasje ‘proost!’- limoncello voor allen en Enri leest geanimeerd de uitslag voor.


Uitslag bridgeweek 9-16 september 2018

De top drie van de hele week zijn: 1. Annemarie en Rob met gemiddeld 56,25% 2. Ine en Rita met 55,87% en 3. Oda en Hans met 53,58%. Er volgen speeches door de winnaars en wordt de bridgeleiding in het zonnetje gezet met een toepasselijk Siciliaans cadeautje. Hiermee is een zeer succesvolle bridgeweek alweer afgesloten. Vele gasten blijven plakken en gezellig nababbelen over de gezellige vakantie en wisselen gegevens en natuurlijk foto’s aan elkaar uit. Naar de uitslag.

Welterusten en tot zondag!
Leo & Anneloes
Mazara del Vallo – Sicilië

We eindigen de laatste speelavond met een groepsfoto

132


Zondag, 16 september 2018

Laatste dag eerste week

Aan de ene kant is het weer een mooie zonnige dag maar aan de andere kant gaat een deel van onze groep ons verlaten. Met pijn in het hart hoor ik zeggen. Een flink aantal had nog graag een weekje gebleven. Dus het afscheid valt zwaar. We hopen jullie snel weer te zien.

Cave di Cusa

Met een groepje vertrekken we naar Selinunte, gesticht rond het midden van de 7e eeuw voor Christus, om de archeologische opgravingen te bewonderen. Op een hoog plateau gelegen is een machtige stad opgegraven waar 80.000 mensen woonden. Er was zelfs een eigen muntslagerij. Maar eerst bezoeken we Cave di Cusa, de steengroeve in Campobello de Mazara del Vallo, waar de enorme rotsblokken voor de bouw van de huizen en tempels, vandaan komen. Je krijgt daar een goed beeld van hoe de pilaren zijn uitgehakt uit de rotsen. Ook liggen er nog blokken klaar voor transport naar het 9 km. verderop gelegen Selinunte. Het lijkt erop dat de groeve plotseling is verlaten. Jeannette probeert tot onze grote pret nog beweging te krijgen in een zuilsegment.


Selinunte

In Selinunte rijdt het golfkarrentreintje ons naar de verschillende plekken waar de ruïnes te bewonderen zijn. Eerst zien we de tempel van Zeus, een van de grootste van de antieke oudheid, die op grote afstand steeds te zien. De zuilen waren 16,27 m hoog en hadden een diameter van 3,41 m. We bekijken in het museum een geanimeerde film over de schepping en daarna rijdt het treintje ons naar de Akropolis waar meerdere tempels en talrijke andere cultusgebouwen zijn gebouwd. Van de poorten die naar de Akropolis leiden is de noorderpoort bewaard gebleven. We maken veel foto’s, eten een brioche citroenijsje en zien een groep artiesten, die zich aan het schminken zijn om tegen de avond een uitvoering kunnen geven.


Terug hotel en uitzwaaien

Snel weer terug naar het hotel want we willen onze gasten die ons verlaten uitzwaaien. Gezellig zit de hele groep met allerlei drankjes nog na te babbelen tot we plotseling een man naast ons horen schreeuwen dat zijn vrouw onwel is geworden. In no time start het personeel de reanimatie en de ambulancebroeders nemen het over. Dankzij dit adequate optreden en de goede medische zorg kan zij weer herstellen na de operatie die dezelfde avond nog is verricht. Ze herkende haar echtgenoot alweer toen ze bijkwam.

16Vier van de nieuwe gasten, die met eigen vervoer zijn gekomen verwelkomen we ’s middags al en ’s avonds komt de rest. De eerste groep was meteen al aan het bridgen. Wat hebben we allemaal zin in een gezellige week die nog voor de boeg ligt! Morgenochtend is de introductie van de nieuwe week bridgen.

Voor nu welterusten,
Leo en Anneloes
Mazara del Vallo – Sicilië

Ga naar reisverslag II: 16-23 september 2018

 

3 reacties op Reisverslag Bridgereis Sicilië september 2018

  1. Ine de Vrught zegt:

    Net terug van een heerlijk en gezellig bridgeweekje in Sicilië!!! Heb gezellig gespeeld met Rita ik was invalster…we hadden en ontzettende leuke en gezellige groep….en met de complimenten voor Anneloes en Leo ….wat een lieve bridgeleiders!!!👍😘😘

  2. Rita van Vugt zegt:

    Wat een prachtige reis!Anneloes en Leo zijn de leukste bridgeleiders die ik ooit heb meegemaakt en dat zijn er heel veel! Het was enig!

  3. Jan en Jacqueline zegt:

    Heel veel bridgeplezier daar gewenst , groetjes Jan en Jacqueline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s