Reisverslag Bridgereis Wolvega 13-17 mei 2016

______________________________________________________________

Bridgereis Pinksterweekend Wolvega 13-17 mei 2016

____________________________________________  Naar de reisomschrijving

10rondvaart-giethoorn

Bridgereis Holland Inn, Wolvega nabij Giethoorn

Foto's Bridgereis

Reacties onderaan de pagina zijn welkom :).

_________________________________________________________

Het weer Wolvega

Weer

 

 

 

 

 

Vrijdag, 13 mei 2016

Begeleiding

foto1

Gastvrouw Wilma neemt het draaiboek door met Jacqueline, eigenaar hotel.

Anja van Praat (wedstrijdbegeleiding) en Wilma Schaap (gastvrouw) zorgen zowel voor onze gasten als voor een geslaagd lang Pinksterweekend. Het weer laat ons vanaf morgen een beetje in de steek echter het gehalte plezier niet gezien het programma met leuke dagactiviteiten. Vandaag om 17.15 uur heten we onze gasten welkom met een lekker drankje. Hierna gaan we aan tafel en om 19.30 uur staat de bridgezaal klaar voor de eerste drive.

Een goede reis gewenst. Tot vanmiddag!
Hartelijke groet,
Inge Kooijman, eigenaar BridgeTravelling

Aankomstdag

Onze gasten druppelen rond 14.00 uur binnen, zoeken hun kamers op en gaan daarna een heerlijke drankje drinken op het terras in de zon. Het weekend kan beginnen! Op het terras komen we schaatsers tegen die zich prepareren voor het nieuwe seizoen op de baan van IJsclub Lindenoord te Wolvega.

Om 17.15 uur heten we iedereen welkom in de sfeervolle brasserie en heffen het glas op veel gezelligheid. De groep bestaat uit veel bekenden, voor onze organisatie een goed gevoel. Wij hopen dat onze nieuwe gasten zich na dit weekend ook aansluiten bij de BridgeTravelling-familie :).

foto6  foto7

foto11Na het welkomstwoord werd het diner met gretigheid verorberd. Om 19.30 uur was het tijd naar de bridgezaal te gaan, een ruime schitterende accommodatie. De avond verliep ontspannen met menig gegiechel op de achtergrond. Het terras werd in de middag al door velen bezocht, terwijl de bar na afloop van het bridgen hetzelfde leuke lot beschoren was. De weersvoorspelling is niet helemaal je dat, maar….. de gezelligheid, herkenning van elkaar, de ontspanning, maakt een eventuele regenbui helemaal niet van belang. Tot morgen! Naar de uitslag.


Zaterdag, 14 mei 2016

Bezoek Kaasboerderij te Oldeberkoop

Zijn het bridgende tijgers of tijgers die bridgers zoeken?

foto16Vandaag zat iedereen goed geluimd aan het ontbijt. De plannen waren voor deze dag gesmeed. De zon scheen, zij het wat waterig….. Een meerderheid van de gasten ging voor een bezoek aan de kaasboerderij in Oldeberkoop, niet wetende dat dit plaatsje na een uurtje groot nieuws zou worden. Twee tijgers uit het opvangcentrum aldaar hadden de kuierlatten genomen en iedereen werd verzocht toch maar even binnen te blijven. Wilma en haar hond waren toen nog in het centrum van dit tijgerdorp. Snel werden deze reusachtige viervoeters verdoofd en was de rust weergekeerd. De gasten hebben genoten van de rondleiding, de uitleg, het zien hoe een robots werkten en het winkelen in de Boerenlandwinkel. Andere gasten hadden gekozen voor een fietstocht Weerribben, weer anderen brachten een bezoek aan Heerenveen.

foto17foto19foto22

Het weer gaf af en toe een klein buitje maar dat drukte de stemming beslist niet.
Het diner was wederom goed, terwijl de tijgers het gesprek van de dag waren.

De kranten van vandaag: “Ontsnapte tijgers in Oldeberkoop uitgeschakeld”

foto44

Aangevangen werd met de tweede bridgesessie, onderwijl een blik werpend op het Songfestival. Door de gewaardeerde komst van Klaas en Grietje van de BC Wolvega was een zittafel niet nodig.

foto36    foto41

Eurovisie Songfestival 2016 tijdens de 2e zitting

foto45

foto ANP

foto46

foto ANP

Na de bridgeuitslagen werden de Eurovisie Songfestival-uitslagen met gemengde gevoelens gevolgd. Zangeres Jamala uit Oekraïne was uiteindelijk de verrassende winnaar, Douwe Bob werd elfde met zijn lied klik op: Slow Down’.

Na een enerverende dag werd het ook nog gezellig laat met vele, vele andere gasten in de brasserie-hotelbar. Morgen gaan we naar Giethoorn om een rondvaart te maken. We hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn. Tot morgen!


Zondag, 16 mei 2016

Rondvaart Giethoorn

De dag begon wederom met een uitgebreid ontbijtbuffet. Het weer was wisselvallig, af en toe een zonnetje, af en toe een spetje. Vele gasten verkozen de boottocht bij de Rietstulp te Giethoorn, anderen gingen “village” hoppen, weer andere gasten bezochten Vledder of gingen op de pedalen de omgeving verkennen.

foto49In Giethoorn aangekomen werden de gasten vriendelijk ontvangen en kon men tegen bijbetaling kiezen voor een 2 uur durende tocht of voor de reeds geplande tocht van 1 uur. Giethoorn is ontstaan door het turfsteken (de kanalen waren afvoerroutes) en het plaatsje is echt op de kaart gezet door filmregisseur Bert Haanstra met de film Fanfare. Een standbeeld van Albert Mol herinnert hier aan.”De wat minder fortuinlijke inwoners hadden een rieten foto59dak, de rijkeren een heus pannendak. Vandaar het gezegde: Hij/zij is onder de pannen (hoe anders is dit nu?). Meer dan 1.5 miljoen bezoekers komen naar Giethoorn waaronder veel Chinezen die gek zijn op het water en de pittoreske huizen.

foto53Daarna werd er genoten van het diner en togen de bridgers weer opgewekt naar de bridgezaal. Helaas was er een stilzittafel. Morgen is dat weer anders, dankzij de hulp van onze invallers. Er werd weer geboden, gepiekerd en gepeinsd in een leuke en gezellige sfeer. Naar de uitslag.

De weersvoorspellingen voor morgen lijken niet onaardig. De fietsroutes zijn uitgedeeld voor hen die op de pedalen naar de Buffelfarm gaan. Goedenacht!


Maandag, 16 juni 2016

Bezoek Buffelfarm

SONY DSC

Wederom scheen het zonnetje tussen een paar wolkjes door. De Buffelfarm (klik op voorgaande link) werd door een aantal gasten bezocht. Deze rondleiding was ook al weer een groot succes. Andere gasten zochten een terrasje in Sneek op, weer anderen gingen naar het Ot en Sien museum in Surhuisterveen. Het diner was weer bijzonder smakelijk en daarna…… werd aangevangen met de laatste bridgesessie. De prijzen stonden te glimmen op de tafel: deze werden even vanmiddag in Papendrecht opgehaald. De prijzen voor Zoutelande worden weer mee teruggenomen 🙂 .

Competitie-uitslagen

Onder applaus werden de trofeeën uitgereikt. Daarna werd nog even een groepsfoto geschoten om vervolgens in de bar en voor het slapen gaan een afzakkertje te halen.
Naar de uitslag.

foto66foto65foto64

De sfeer was goed, de stemming opperbest, het weer liet ons niet al te zeer in de steek, de hotelmedewerkers sloofden zich uit om het alle gasten zo goed mogelijk naar de zin te maken. Tevreden togen de bridgers, na NOG een evaluatie, analyse en een glas wijn of andere versnapering naar hun bed.

foto68

Geslaagd Pinksterweekend

Wolvega-gangers: u was een sportief maar bovenal gezellig gezelschap, een leuke groep! Tot ziens op een van de vele bridgereizen van Bridgetravelling.

Wilma Schaap en Anja van Praat

 

Een reactie op Reisverslag Bridgereis Wolvega 13-17 mei 2016

  1. Beste Wilma en Anja,

    Wat een ontzettend leuk reisverslag en wat fijn om te horen dat iedereen het naar het zin heeft gehad. Wij hebben ook ontzettend genoten en hopen u een andere keer te mogen verwelkomen in ons hotel!

    Namens,
    Hotel Holland Inn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s