Reisverslag Bridgereis Oud en Nieuw, de Veluwe

____________________________________________ Naar de reisomschrijving

Hotel De Hoeve van Nunspeet, de Veluwechampagne1
29 dec. 2018 – 2 jan. 2019

6

Reacties onderaan de pagina zijn welkom 🙂


Begeleiding

Anneloes en LeoOnder begeleiding van Anneloes Dijk en Leo Vrielink gaan we naar een prachtige locatie  midden op de Veluwe. Anneloes en Leo zijn ervaren wedstrijdbegeleiders (NBB-gekwalificeerd) en tevens bridgedocenten.

Welkom
Om 17.30 uur begroet BridgeTravelling u in de bridgezaal. Hierna gaan we aan tafel voor het diner. Goede reis. Tot vanmiddag!
Anneloes en Leo


Het weer

het weer


Zaterdag, 29 december 2018

Hartelijk ontvangen

Onderweg naar Hotel de Hoeve van Nunspeet ontdekken we al de herten en wilde zwijnen van de Veluwe die hier ‘leven’. We worden als bekenden hartelijk ontvangen en genieten van een heerlijke lunch alvorens we de bridgezaal gaan inrichten. Wat een prachtige ruime zaal met eigen bar waar continue koffie etc. geschonken wordt. De foto’s spreken voor zich.

Welkom

Ondertussen druppelen onze gasten binnen en sommigen nemen een nieuwsgierig kijkje bij ons. Om 17.30 uur proosten we met de gehele groep op een gezellig samenzijn tijdens de Oud en Nieuwjaarswisseling. Gastvrouw Anneloes heeft weinig nieuws over het duidelijke programma omdat er geen wijzigingen zijn en Leo vertelt over de praktische zaken tijdens het bridgen. Wat leuk om te zien dat velen elkaar weerzien en als vrienden elkaar begroeten. Dat belooft veel gezelligheid.


Diner culinair waardig

Aansluitend worden we in de eetzaal verwacht voor het diner. En dat was een heuse verrassing: prachtig opgemaakte borden met culinaire uitstraling worden keurig uitgeserveerd. We vroegen ons meteen af hoeveel sterren dit restaurant wel zou hebben. Het toetje noemen we daarom al chique ‘dessert’! Hummm.

1e competitie

Met dertien tafels starten we vanavond een topintegraal in twee lijnen. Er wordt vlot gespeeld en rond 22.45 uur is de zittingsuitslag al bekend: Wilma Langenhuijzen en Rinus Cabri scoren met 63,83% de dagprijs van BridgeTravelling. Velen blijven nog gezellig naborrelen en een aantal spellen worden via uitslagenpagina van de website nog eens nader onder de loep genomen. In het hotel is het inmiddels heel rustig en ieder zoekt tevreden zijn eigen bed op. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Anneloes en Leo
Hotel De Hoeve van Nunspeet, Nunspeet


Zondag, 30 december 2018

Weltevreden op pad

Vanmorgen vertellen vele gasten hoe tevreden ze zijn over hun mooie hotelkamers en genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet. Een aantal gasten gaan vandaag hun eigen weg bijvoorbeeld naar Zwolle waar in de IJsselhallen een exposite met ijssculpturen te zien is. Met dikke jassen, handschoenen en mutsen op gaan ze gewapend op weg.

Een groepje gaat met Anneloes wandelen in het bos en genieten van de prachtige Veluwse omgeving. Heuveltje op en heuveltje af blijkt het een stevige route te zijn. Toch willen een aantal van ons naar de uitkijktoren, pff, dat was nog even pittig klimmen geblazen. We bezoeken ook het informatiecentrum en besluiten ‘thuis’ een kop koffie te gaan drinken waar we de achterblijvers vertellen over de mooie natuur.

Bezoek Veluws Museum

Vanmiddag bezoeken we het Veluws Museum waar een tentoonstelling is over het werk van Marjolein Bastin. Vanuit haar woning op de Veluwe doet zij nog steeds inspiratie op om de planten en kleine dieren te tekenen zoals zij dat waarneemt. Ze vertelt in een filmpje over haar genieten van al het moois wat zij in de natuur tegenkomt.


Diner met dameskoor Canto Felice 

Tijdens het diner worden we verrast met het optreden van het dameskoor Canto Felice uit Nunspeet die ons diverse prachtige liederen laat horen die passen in deze tijd van het jaar. We horen o.a. I want to wish you a merry Christmas, Jingle Bells, I don’t know how to love him, I’am dreaming of a white Christmas en Felice Navidad. Onder groot applaus nemen we afscheid van deze swingende dames en gaan wij naar onze bridgezaal.

2e competitie

Een gezellige competitieavond volgt en als nummers 1 zijn wederom Wilma en Rinus geëindigd met 70,21%. De BT-cap en rugtas zijn vandaag voor de winnaars van de tweede plaats: Philip en Martin met 62,60%. Naar de uitslag.

Gezellig zitten we nog na te borrelen en onze (archus)-ogen volgen het nieuwe ‘love’- paar. Wauw wat zijn de vlinders druk in de weer …

Welterusten en tot morgen bij het ontbijt,
Anneloes en Leo
Hotel De Hoeve van Nunspeet, Nunspeet


Maandag, 31 december 2018

Oudejaarsdag

71Vanmorgen staan we weer fris en monter op met het vooruitzicht op een knallende oudjaarsavond. Na het ontbijt vertrekken al groepjes naar de omliggende plaatsen, o.a. Elburg en Hattem worden aangedaan. Het wandelgroepje, met uitbreiding, verzamelt zich om 10.30 uur weer om de benen te strekken in het prachtige Veluwse bos aan de overkant. Al keuvelend zijn we zomaar een uurtje verder, hoewel terug bij ons hotel. Wat heerlijk is die beweging in de frisse natuur.


Demonstratie dupliceermachine

In de bridgezaal geeft Leo aan een achttal bridgers een demonstratie van de dupliceermachine. Ondertussen vertelt hij over het rankingsysteem dat op veel NBB-clubs gehanteerd wordt. De voor- en nadelen worden besproken. Dorien heeft Leo met het dupliceren verder geassisteerd. Wij vinden dat zij ook een kop koffie hebben verdiend en met de hele groep nestelen we ons daarvoor gezellig in Brasserie 14, het restaurant van ons mooie hotel. In het centrum van Nunspeet sta je in grote rijen voor de oliebollenkramen wat Hans voor ons allen heeft gedaan. Applaus en humm, heerlijk en verser kan niet!


3e competitie laatste dag 2018

’s Middags starten we de derde bridgeronde met een A en B-lijn. In de A-lijn eindigen Richard en Pau met 66,56% op de eerste plaats en verdienen daarmee het felbegeerde BT-capje en rugtasje. Hun echtgenotes, die niet bridgen, staan apetrots aan de zijlijn te applaudisseren! In de B-lijn zijn Everdien en Jan de winnaars met 57,75%. Voor allen heeft BridgeTravelling een verrassing ingepakt klaarstaan: enig knalwerk (rolfluitjes) en sterretjes zodat wij ook een bijdrage leveren om 24.00 uur feestelijk uit te knallen. De heerlijke kersenbonbon, de BT-balpen en het spelletje worden erg op prijs gesteld.


Dinerbuffet.. mmmm

Vanaf 18.30 uur gaan we genieten van het warme en koude buffet. Een warme of koude start: ossenstaartbouillon en de prachtig opgemaakte koude schalen met o.a. gerookte eendenborstfilet met balsamicosiroop, rundercarpaccio, Griekse salade en een grote gepocheerde zalm, zoute haring en gerookte makreel. Het warme deel van het buffet bestaat uit o.a. wildstoofpot, suprême van parelhoen, schelvisfilet met langoustinesaus, aardappelgratin en witlof met ham en kaas.

Wat worden we verwend! Het dessert wordt aan tafel geserveerd: een prachtig opgemaakt bord met cheesecake en slagroom wat rijkelijk versiert is met chocoladekrullen. Hierna nog een heerlijke kop koffie of thee.


Happy New Year!

Van onze groep vermaken een aantal zich de avond met allerlei spelletjes en enkele wagen zich op de dansvloer onder begeleiding van een toetsenist die wat licht klassiek werk laat horen. Toen hij Rock Around the Clock inzette kwamen velen in beweging. Een aantal zijn rustig tv op de kamer gaan kijken maar rond 23.30 uur waren de meesten weer aanwezig voor de feestelijke jaarwisseling die rijkelijk met champagne, een prachtig sier- en knalvuurwerk in de voortuin, en oliebollen werd gevierd. We wensen elkaar allemaal heel hartelijk een gelukkig en gezond 2019 toe.

Welterusten en tot morgen!
Anneloes en Leo
Hotel De Hoeve van Nunspeet, Nunspeet


Dinsdag, 1 januari 2019

Na het optrekken vuurwerkdampen

De ontbijtruimte druppelt langzaamaan vol. De kopjes worden vandaag opvallend vaak gevuld met koffie/thee en na een stevige maaltijd worden plannen gemaakt hoe de dag vandaag wordt ingedeeld. De Veluwe staat natuurlijk bekend om zijn prachtige natuur maar ook om zijn vele bezienswaardigheden en de charme van de kleine dorpjes. Nu de vuurwerkdampen zijn opgetrokken gaat een ieder zijns weegs in dit bosrijke deel van Nederland. Vanmiddag om 16.00 uur verwachten we in ieder geval iedereen in de bridgezaal voor de pubquiz.


Pubquiz

Om 16.00 uur worden er door Anneloes groepjes gevormd en beginnen we aan de pubquiz. Vragen over actuele gebeurtenissen passeren de revue maar ook bridgevragen komen aan de orde. Team 1 (Nel, Truus, Polien en Lodewijk) is met 28 punten op de laatste plaats geëindigd. Team 3 (Adriaan, Pau, Leny en Henny) op de eerste plaats met 36 punten. De laatste plaats krijgt – in tegenstelling tot de gebruikelijke eerst geëindigde – een klein aandenken. Hierna gaan we richting restaurant voor het diner.

 


Nieuwjaarsdiner

Tijdens de maaltijd wordt aangenaam met elkaar gesproken en natuurlijk heerlijk gegeten. Rond 19.30 uur gaan we naar de bridgezaal voor de laatste competitieronde.


Laatste competitieronde

We spelen in twee lijnen vanwege de speelsterkte. Hierdoor krijgen we 2 x 3 finaleplaatsen (A- en B-lijn). De ruim en goed verlichte bridgezaal maakt het bridgen tot een prettige avond. De vaart zit er ook in want de klok is aangezet. We eindigen netjes op tijd om te beginnen aan de uitreiking van de dagprijzen. In de B-lijn zijn Gonny en  Jacques van den Bos als eerste geëindigd met 60,00%. In de A-lijn zijn dit Annelies Verberne & Hans Saarloos geworden met 64,24%. Van harte! Naar de uitslag.


Finaleplaatsen

Het verlossende woord  krijgen we snel te horen van Leo na de uitslag van de dagzitting.

In de A-lijn zijn geëindigd

  1. Richard Schouten en Pau Tchang  met 61,93%
  2. Annelies Verberne en Hans Saarloos met 58,45%
  3. Philip van Trommelen en Martin van Wieringen met 53,70%

In de B-lijn zijn geëindigd

  1. Jan Lanters en Everdien Lanters met 55,33%
  2. Teun en Truus Eindhoven met 54,17%
  3. Jacques en Gonny van den Bos met 52,88%

Na de felicitaties nemen we nog een drankje en gaan ruim over de klok van twaalf naar onze kamers.


Dank aan onze gasten en het (keuken)personeel

Graag danken wij onze gasten voor hun bijdrage deze oud en nieuw tot een succes te maken. U was een leuk groep! Voorts bedanken wij het (keuken)personeel voor de heerlijke gerechten, de vriendelijke bediening en de gastvrijheid.

Wij hopen u ergens weer te zien tijdens een bridgereis van BridgeTravelling.
Goede reis naar huis!

Anneloes en Leo
Hotel De Hoeve van Nunspeet, Nunspeet

 


Waar worden de BT-caps en BT-rugzakjes gespot?

Maak een leuke foto van uw dagprijs ergens op een onverwacht plekje. Wie weet gaan we de leukste foto’s publiceren in een special editie. Klik hier.

 

Een reactie op Reisverslag Bridgereis Oud en Nieuw, de Veluwe

  1. Janny zegt:

    Supergezellig!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s