Reisverslag Paas-bridgereis Odoorn

 

mijnalbum

← Klik op mijn album____________Naar de reisomschrijving

 

Untitled

______________________________________________________________

Drents: ’t Aol mèens zet ’t ooriezer op, de zunne giet skien (de zon gaat schijnen 🙂 ).

Het weer

Vrijdag, 3 april 2015

Om 11.00 uur vertrek ik, eigenaar BridgeTravelling en gastvrouw Inge Kooijman, richting Odoorn voor een gezellig lang Paas-bridgeweekend. Het programma belooft veel goeds en over het weer mogen we niet klagen ten opzichte van vorig weekend (neerslag 85%). De zon lambs-502572__180zien we regelmatig aan de hemel staan echter is het nog wel frisjes. Het bezoek zondag (1e paasdag) aan Museumdorp Orvelte is voor de eerste lammetjes die we daar gaan zien en voor ons dus een prettig vooruitzicht qua weer. Dit laatste geldt ook voor maandag (2e paasdag) tijdens het bezoek aan de Beeldentuin & Galerie Harwi. De bridgeavonden staan voor veel gezelligheid en de laatste zitting (paaseitjes-drive) gaat een paar met de meeste paaseitjes naar huis. Al met al de juiste ingrediënten voor  een geslaagd Paas-bridgeweekend. Wij, ondergetekende en Saskia Hermans, bridgedocent en wedstrijdbegeleiding) hebben er veel zin in! Tot 17.15 uur in de bridgezaal voor een lekker welkomstdrankje.


Rond 15.00 uur komen de meeste gasten binnen. De koffers naar de kamer, een drankje in de lounge of op het verwarmde terras in het zonnetje en dan naar de bridgezaal om te toosten op een heerlijk weekend. Onder genot van een drankje stel ik mijzelf en de wedstrijdbegeleiding voor en natuurlijk voordat ik mij gasten hartelijk welkom heet hier in Odoorn.  De start van dit weekend is weer oergezellig.

1Na het diner gaan we terug naar de ruime bridgezaal voor de koffie/thee en geeft onze vriendelijke Saskia het startschot voor de eerste zitting en wenst iedereen veel plezier toe. De avond verloopt sfeervol onder genot van
gratis drankjes en hapjes. Nadat het resultaat bekend is gemaakt rond 23.00 uur wordt aan de bar nog even gezellig gebabbeld.drankenpakket2

________________________________________________________________

Zaterdag, 4 april 2015

2Het zonnetje start langzaam op en geeft schrale stralen. De vaart zit er nog niet echt in. Na het ontbijt gaan we met onze gids Hennie een mooie dorpswandeling maken. Hennie zal vertellen over Odoorn en staat stil bij objecten waarover iets bijzonders te vertellen is.

5Het is behoorlijk frisjes wanneer we vertrekken. In een kleine anderhalf uur vertelt onze gids Hennie over de geschiedenis van Odoorn en haar 1860 inwoners. Zij staat stil bij objecten waarachter een verhaal zit en die Odoorn onder andere hebben gevormd. Verdere bezienswaardigheden in Odoorn zijn: verschillende boerderijen uit de 12e en 13e eeuw, hunebedden en een grafheuvel uit de steentijd.

TÜ_Rahvakunstiansambel_SIVO_festivalil_-_kaerajaan

SIVO Internationaal Folkloristisch Dansfestival

In Odoorn huisvest ook het SIVO Internationaal Folkloristisch Dansfestival en de Drentse Wandel 4-daagse.  Na de wandeling gaat ieders zijns weegs en een aantal gasten gaat naar de lounge voor een warm drankje om de koude botten op te warmen alhoewel de zon wel haar best heeft gedaan. Nu nog even werken aan de temperatuur, als het u blieft aarde! brbrbr..

8Door velen is op de fiets de omgeving bekeken. Een echtpaar heeft zelfs 60 km afgelegd op hun ijzeren ros. In Drenthe vindt je maar liefst 1.400 kilometer fraai aangelegde fiets- en wandelpaden. Fietsprovincie Drenthe heeft veel te bieden en is vreselijk mooi om te ontdekken niet alleen wat de natuur betreft maar ook op kunst- en cultureel gebied.

6Het diner laat ons weer goed smaken. Rond 19.30 uur gaan we naar de zaal waar de koffie klaarstaat. Saskia heet onze trouwe gastinvallers, Jan en Annie, welkom, Inge herinnerd dat we morgen om 11.00 uur gezamenlijk vertrekken naar Museumdorp Orvelte (o.a. lammetjesdag) en dat we ’s middags met ballen gaan gooien in de bowlingruimte van het hotel. Na dit te hebben gezegd zit om 20.00 uur iedereen gebroederlijk en met een soort van ridderlijkheid te kaarten. Wat een leuke sport is dat bridgen in combinatie met vakantie en zeker met deze leuke groep! Uitslagen 4 april.

36Het was een lange frisse en geslaagde dag, reden dat na het bridgen de meerderheid lekker gaat slapen. Een klein koppeltje gaat nog even naar de bar en geniet hier na met een lekker drankje.


Zondag, 5 april 2015 en 1e Paasdag

25De zon start de dag een stuk opgewekter op dan gisteren. Laten we hopen dat dit ook geldt voor de 26(ervarings)temperatuur. Ben benieuwd of de jaarlijks terugkerende vrolijk huppelende haas ons  een zakje eieren komt brengen vandaag.  Waar komt het verschijnsel paashaas nu eigenlijk vandaan? Lees verder… 

29Om 11.00 verzamelen we bij de receptie voor het vertrek naar Museumdorp Orvelte maar nu eerst een paaseitje tikken. We rijden achter elkaar aan binnendoor naar Orvelte. Het beeld bij binnenkomst van het dorp is er één van veel beweging. Op het binnenplein (de brink) is een markt, de terrassen zitten vol met koffie drinkende en taartetende mensen en de winkeltjes hebben hun waar gedeeltelijk voor de deur uitgestald. Kortom een boel gezelligheid met een half bewolkte blauwe lucht en een meer aangename temperatuur dan gisteren. We spreken af dat ieder lekker zijn eigen weg gaat en dat we elkaar weer zien in het hotel met de mededeling dat om 16.00 uur voor de liefhebbers de bowlingbanen klaar.

27    28   34

30Het bowlen leverde veel plezier op en zoals dat altijd gaat met bridgegroepen hier in het hotel. Tussen de bridge spelende senioren zitten altijd wel mensen die een aardig balletje kunnen gooien. Hierna knappen we ons op of gaan richting terras en om 17.45 uur worden we weer bediend door het personeel in het restaurant. De koffie staat om 19.30 uur klaar in de bridgezaal en na een paar mededelingen geeft Saskia het sein om te beginnen aan de derde zitting.

Voor degenen die het nog niet weten; de gemiddelde leeftijd van een bridger is 67 jaar en dat bridgen gezond is kunt u hier lezen.. Aan de vooravond van de eindzitting morgen zijn de uitslagen verrassend te noemen. Het gevreesde vriendelijke nummer 1 paar is een paar plekjes gezakt. Hun reactie: we willen graag winnen (zeker tien jaar geleden toen we nog jong waren, 70 jaar) maar nu willen we alleen voor onszelf goed spelen en zijn resultaten ondergeschikt aan het plezier van een bridgeweekend. Resultaten 5 april 2015. Na het bridgen wordt de bar nog even aangedaan maar de meeste gaan richting kamer voor een fijne nachtrust in het Drentse landschap.


Maandag, 6 april 2015 en 2e Paasdag

35Het ochtendbeeld 07.00 uur. Het weeronline zegt: vanmiddag half bewolkt. Afwachten of we een zonnetje kunnen meepikken vandaag.

Om 11.00 uur gaan we naar Galerie en Beeldentuin Harwi. Daar maar eens kijken of de Paashaas is langs geweest.

49

 

47Het bezoek aan de tuinen zeker in volle glorie is altijd een waar genot. In de sfeervolle winkel staan kleinere voorwerpen van keramiek en artikelen van brons, glas en aardewerk Ook hangen en liggen er betaalbare sieraden gemaakt van glas, leer of andere materialen. Voor een kopje koffie of thee met iets lekkers kunnen we hier ook terecht. Bert (rechts op de afbeelding) is een echte snoeperd en kan dat lekkers bij de koffie, een schaaltje met allemaal Drentse lekkernijen, natuurlijk niet weerstaan.  Overigens; de Paashaas is hier wel geweest.

Na dit bezoek wordt Braderie en Vlomarkt Exloo nog even aangedaan, enkele gasten vervolgen hun weg op de fiets of auto door de prachtige omgeving en sommige belanden op het zonnige terras van het hotel. Het diner bestaat uit een soepje vooraf, een uitgebreid smakelijk buffet en een dessert. Met volle buiken gaan we naar de bridgezaal.

De laatste (paaseitjes)zitting start rond 19.45 uur met een kopje koffie of thee. Het paar welke de meeste eitjes weet te bemachtigen gaat naar huis met een klein, glimmend, 42metalen voorwerp aan een lint voor hun bijzondere prestatie. Jan en Annie ons geliefd en trouwste invalspaar uit Exloo ontvangen de medaille. De uitslag wordt bekend gemaakt door Saskia en nadat Inge haar gasten bedankt voor het fijne weekend met elkaar. Na Inges’ bedankwoorden staat Henk op en voor de prijsuitreiking en zegt het volgende. Kooijman. De letters staan voor: Kan overduidelijk organiseren, is jeugdig, monter, assertief en dan kom ik bij de N van Niets. Zonder haar is het niets! Na deze prachtige woorden waarmee ik zeer vereerd ben (met blosjes op de wangen) worden de nummers 1, 3 en 3 bekend gemaakt. Resultaten.

39     40     41

Beste gasten,

Het BridgeTravelling-concept staat als een huis maar niet zonder een fijne groep bridgers die sportiviteit en gezelligheid hoog in het vaandel heeft staan. Dit laatste was absoluut het geval. Nogmaals bedankt en graag tot de volgende keer bij de BridgeTravelling-familie! 

Inge Kooijman.

37

Reacties zijn welkom onderaan de pagina bij “Geef een reactie” :).

 

3 reacties op Reisverslag Paas-bridgereis Odoorn

  1. Bert van Pinxteren. zegt:

    Het was een gezellig paasweekend! Sterk wisselend bridgesucces qua resultaten voor mij. Bedankt nogmaals voor de goede zorgen. Volgende week jullie weer succes in Vierhouten! Ik kom later nog wel een keer. Bert.

  2. Anja van Praat zegt:

    Veeeeeeeeel haaspazenplezier

    XX Anja XX

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s