Reisverslag Bridgereis Rhodos – oktober 2019

_________________________________ Naar bridgereizen buitenland

Reisverslag Rhodos, 5-16 oktober 2019

Blue Horizon, Trianda nabij Rhodos-stad


Bekijk de juiste grootte afbeelding door in de foto rechtsonder te klikken.


Programma
Uitslagen
Evaluatieformulier

Reacties onderaan de pagina zijn welkom.


Begeleiding

De reisbegeleiding is in handen van Jan en Jacqueline Kloos (NBB-gekwalificeerd). Hebt u tijdens uw verblijf (andere) wensen, op- of aanmerkingen, Jan en Jacqueline doen hun uiterste best u verder te helpen.

Tot zaterdag 5 oktober 2019!

Woensdag, 2 oktober 2019

Aankomst begeleiding

We zijn met nog zes gasten goed aangekomen in het hotel. De andere 33 gasten komen zaterdag aan. We hebben een tafel gereserveerd voor het diner en maken verder kennis onder het genot van heerlijke gerechten en een lekker drankje.


Donderdag, 3 oktober 2019

Verkennen om en nabij het hotel

Jan en ik (Jacqueline) hebben al aardig wat keertjes de reis naar Rhodos begeleid. Het is altijd thuiskomen en het welkom door het personeel (1e afbeelding) is weer hartverwarmend. Vandaag gaan we rond het hotel de boel opnieuw verkennen. De bloemen staan weer te kleuren en te geuren. We bezoeken het strand, het zwembad, liggen wat te luieren, lopen de afspraken en preferenties na en na het diner zetten we een 4-talletje op. Leuk voor de al aanwezige gasten.

Tot zaterdag 5 oktober 2019!
Wij wachten u op bij de receptie van het hotel.

Jan en Jacqueline,
Begeleiding Blue Horizon, Rhodos – oktober 2019


Vrijdag, 4 oktober 2019

Stilte voor de storm 🙂

Vandaag brengen we de dag in alle rust door met diegenen die op 2 oktober zijn aangekomen tezamen met ons. We nemen in de loop van de dag de kamerindeling door om zo goed mogelijk aan de wensen van de gasten tegemoet te komen. Alle medewerking wordt verleend door het gastvrije personeel van Blue Horizon. Verder schieten we wat foto’s voor het verslag en om 19.00 uur eten we gezellig met elkaar aan één tafel. Hierna gaan we nog even kijken en luisteren naar muziek uit de jaren 70/80.

Morgen komt de grote groep aan; 33 gasten heten we een warm welkom!

Tot zaterdag 5 oktober 2019!
Wij wachten u op bij de receptie van het hotel.

Jan en Jacqueline,
Begeleiding Blue Horizon, Rhodos – oktober 2019


Zaterdag, 5 oktober 2019

Aankomstdag

Na 14.00 uur is iedereen gearriveerd in het hotel. Veel mensen staan bij de receptie om in te checken, altijd even een hectisch momentje. De eerste gasten zijn gespot aan het terras, zij genieten van een smakelijke lunch. Verder wordt de middag besteed aan het uitpakken van de koffer en het verkennen van het terrein.

Welkomstwoord BridgeTravelling
Tijdens het welkomstwoord om 17.30 uur heten we iedereen een warm welkom en wensen allen een fijne, zonnige vakantie met veel plezier en gezelligheid.

Clinicdagen Enri Leufkens
Enri Leufkens, oud WK met Berry Westra, neemt hierna het woord om de clinicdagen door te nemen.

Wij zijn verheugd met de inbreng van een unieke persoonlijkheid in de reisorganisatie van BridgeTravelling. Al aardig wat jaren reist Enri (1/2 keer per jaar) met ons mee voor het geven van clinics. Hij doet dit op zijn kenmerkende wijze waarbij passie en humor onlosmakelijk verbonden zijn aan de lessen. De theorielessen en praktische oefeningen van deze meester zijn zeer de moeite waard!

Informatiebijeenkomst Corendon
Hierna geeft Carien, de hostess van Corendon, praktische tips over Rhodos en informeert over de excursiemogelijkheden.

Bekijk de juiste grootte afbeelding door in de foto rechtsonder te klikken.


1e Bridgeavond

We starten na het smakelijke diner rond 20.00 uur met 10 paren van de bijna 20. Veel gasten zoeken vroeg de kamer op. Het was een lange dag, de vroege nachtrust zal goed doen. De inloopavond verliep rustig en in alle gezelligheid. Morgen starten we met de competitie.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline,
Begeleiding Blue Horizon, Rhodos – oktober 2019


Zondag, 6 oktober 2019

Ieder gaat zijn gangetje

Na het ontbijt gaat ieder zijn/haar gangetje. In het voorbijgaan horen we dat het zwembad wordt opgezocht, het strand wordt geïnspecteerd maar ook dat Rhodos-stad bezocht gaat worden. Anderen met een huurauto gaan toeren over het eiland en belanden vast op een terrasje in een pittoresk dorpje.


Luieren aan zwembad en strand

We zien aardig wat gasten aan het zwembad en bij de zee. Niet vervelend om op deze wijze te acclimatiseren aan de omgeving, de gemiste zon en temperatuur. Nederland kampt vandaag weer met regen en somberheid. Het weer op Rhodos ziet er in ieder geval de komende 14 dagen schitterend uit 🙂 .


Na diner 1e competitieavond

Het diner laat ons goed smaken. Onze groep eet allemaal in de serre, wel zo gezellig bij elkaar en goed voor de groepsbinding. Je merkt de nadere kennismakingen en uitwisseling van de dagbesteding. Erg leuk!

Na het diner gaan we naar de bridgezaal en spelen onze 1e competitieronde. De airco is met ingang van 30 september 2019 stilgelegd. Voor ons mag de airco aan want ondanks de oktobermaand is het erg warm. Morgen extra waaiers plaatsen en de ramen extra wijd open zetten. De speelavond verloopt zonder problemen onder het genot van een drankje en een hapje. Jacques en Francisca eindigen als eerste. Zij ontvangen de BT-dagprijs. Gefeliciteerd! Naar de uitslag.

Na de borrelklets zoeken we de kamers op na een heerlijke zonnige dag op Rhodos.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline,
Begeleiding Blue Horizon, Rhodos – oktober 2019


Maandag, 7 oktober 2019


1e Clinicdag Enri Leufkens


Zoals eerder geschreven geeft Enri Leufkens, oud WK met Berry Westra, deze vakantie een aantal clinics.

Iets later dan gepland zit een grote groep klaar om aan de 1e clinic deel te nemen. Na afloop horen we van veel gasten dat deze theorieles zeer succesvol was. We zullen het vanavond zien in de uitslagen 🙂 .

Ga naar het 1e clinicverslag.


Middaginvulling

Na de clinic wordt door ondergetekenden een club sandwich gegeten en blijven veel mensen bij het zwembad/strand. Anderen pakken de huurauto en de wandelaars maken een mooie wandeling. Nabij het hotel kun je ook fietsen huren. Van deze mogelijkheid wordt vandaag of morgen vast gebruik gemaakt. Sommigen hebben Lindos aangedaan, het bekendste dorp van Rhodos met eeuwenoude straatjes.


Wandeling nabij het hotel

Jan en ik, Jacqueline, trekken (ook) de stoute schoenen aan om te gaan wandelen in de omgeving. We zien zoveel leuke plekjes! De rust, het klimaat en de natuur maakt dat het wandelen in de buurt van het hotel een verrassende ontdekking wordt. We raden iedereen aan dit eens te doen.


Bridgereis Mallorca tegelijkertijd

Op dit moment verblijven wij ook op Mallorca met een grote groep. Deze locatie nabij de zee doen wij ook al jaren aan en is bij velen net zo geliefd als Rhodos.

Naar het verslag oktober 2019


Heerlijk gegeten

We kijken altijd uit naar het dinermoment tegen 19.00 uur en verschijnen in luchtig zomerse kleding om plaats te nemen aan tafel. De keuken biedt altijd voor ieder wat wils. Onze gasten lopen tevreden langs het buffet. Het bordje wordt royaal voorzien, ook aan desserts 🙂 . De kip met ketting is elegant, sappig en smakelijk. Een dergelijke presentie is wellicht inspirerend voor thuis. 😉


2e competitieavond

We zoeken de tafels op tegen 20.00 uur en kijken op onze loopbriefjes wie we tegenkomen vanavond. De lampen zijn geüpgraded waardoor de kaartsymbolen helderder op het netvlies komt te staan. Fijn hoor! Het loopt allemaal weer als een geoliede trein, de sfeer is goed en sportief. Zo hoort het toch te zijn op vakantiebridge.


De winnaars zijn wederom Jacques en Francisca. Hierdoor schuift de dagprijs door naar nummer 2; Theo en Ellie. Gefeliciteerd! Naar de uitslag.

We nemen nog een drankje, bespreken wat spellen en dan is het tijd om de kamers op te zoeken.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline,
Begeleiding Blue Horizon, Rhodos – oktober 2019


Dinsdag, 8 oktober 2019

De druppel en de clou

Na een prima nachtrust en voldaan van het ontbijt stapt een groep van behoorlijke omvang de clinicruimte binnen voor deelname aan de 2e clinicdag. De remmen gaan volledig los en met de gevleugelde woorden: ”En zo is het maar net, moeders hebben altijd gelijk” eindigde een verrassend lesje van Enri Leufkens. Voor de druppel en de clou verwijzen wij naar het verslag.

Naar het 2e clinicverslag


Na de lunch de berg op

Met Leo en Bianca ben ik, Jacqueline, na de lunch vertrokken om de berg naar het grote kruis op te klimmen, de Filérimos heuvel. Een half uur lopen tot het begin van de berg en dan een stukje klimmen naar een hoogte van 650 meter. In de kerk steken we een kaarsje op en bij de kiosk drinken we een zevenkruidendrankje. Vandaag is het wat regenachtig maar morgen is er weer volop zon.


De middag verloopt in alle rust

Veel gasten genieten in the door en out the door ondanks een paar regenbuitjes. Er zijn er zelfs die vanmiddag aan het bridgen zijn geweest. De huurauto’s zijn ook weer van stal gehaald en enkelen hebben Rhodos-Stad bezocht.


Chinees Buffet

De keuken heeft elke dag een ander dinerthema. Vandaag hebben we Chinese gerechten gegeten maar ook sushi? Dit laatste is Japans maar ach.. het komt in ieder geval uit het oosten 🙂 .


3e competitieronde

De zaal staat weer netjes klaar om te beginnen aan de 3e ronde. We pakken de loopbriefjes, nemen plaats aan tafel en heten onze tegenspelers welkom voordat het startsein wordt gegeven.

De winnaars van vandaag, Onno en Ineke, spelen nog maar kort en dan 1e worden is fantastisch. Zij hebben de les van Enri goed opgevolgd en zongen na het in ontvangst nemen van de dagprijs: “Enri bedankt, Enri bedankt!”. Hierna hebben we nog even een gezellige nazit. Naar de uitslag.

Morgen gaan we vroeg op excursie. De bus staat om 08.00 uur klaar.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline,
Begeleiding Blue Horizon, Rhodos – oktober 2019


Woensdag, 9 oktober 2019

Excursie(vaar)dag Symi

Vandaag maken we een leuke toer naar Symi, het eiland naast Rhodos. Het eiland staat bekend om zijn kleurrijke neoklassieke huizen, de charmante vissersboten, het traditionele sponsduiken en heerlijke visgerechten. Gelukkig wordt het een zonnige dag, de 26 graden gaan we wel halen. We hebben een heerlijke vaart. Aangekomen in Symi nemen we een heerlijke lunch met elkaar. Hierna struinen we nog wat door de straatjes en steegjes.

Bekijk de juiste grootte afbeelding door in de foto rechtsonder te klikken.


Klooster van Panormitis


We meren aan bij het klooster van Panormitis, gewijd aan de Aartsengel Michael en de patroonheilige van het eiland Symi. Het klooster wordt nog steeds bewoond door de orthodoxe priesters, je kunt er zelfs een cel huren voor ± € 5,00 per nacht. Hierna varen we terug naar de haven van Rhodos-stad en gaan met de bus verder naar ons hotel.

4e competitieronde

Vanwege de late aankomst van de excursie starten we iets later met de competitie. We spelen 6 x 3 spellen. Na een avond met veel plezier hebben weer een nieuwe winnaar; IJsbrand en Jeanette. Van harte! Naar de uitslag.

De naklets is een gezellige afsluiting van een dag met een gouden randje. We hebben een leuke groep bridgers op Rhodos wat te merken is aan de geweldige sfeer!

Tot morgen!
Jan en Jacqueline,
Begeleiding Blue Horizon, Rhodos – oktober 2019


Donderdag, 10 oktober 2019

We laten ons verrassen

Met het zonnetje opstaan, uitkijkend op de zee is een waarachtig ultieme start van de dag en geeft echt dat vakantiegevoel. Aan het ontbijt komen we al gasten tegen die naar de clinic gaan van Enri Leufkens, de 3e deze vakantie. We laten ons vandaag niet alleen verrassen door de les maar ook door de invulling van de dag hierna. We zijn benieuwd wat er op het programma staat.


3e clinicdag Enri Leufkens

Zwakke 2-openingen

De groep zit tegen 10.30 uur weer enthousiast klaar. De les begon met het behandelen van de gestoken spellen op dinsdagavond; het preëmptieve bieden. De tip die Enri meegaf na het doornemen van dit thema; als je zo hoog biedt, doe het dan niet met een piepstemmetje, maar bied als een vent!! Hierna ging hij verder met de zwakke-2 openingen. Veel vragen werden gesteld tijdens en na de les. Niet alles kon worden beantwoord, hiervoor verwees Enri naar het ‘zwembadje’ om 17.30 uur. Het verslag is te lezen onder de volgende link: Zwakke 2-openingen


Veel aan het zwembad en bij de zee

De meeste gasten zijn te vinden aan het zwembad en bij de zee. Heerlijk luieren met een boekje of een puzzeltje. Ook aan de gym hebben er meegedaan vandaag.

Vragenuurtje bij zwembad

Het vragenuurtje bij het zwembad door de clinic-deelnemers werd in de namiddag zeer gewaardeerd. De waterval aan vragen werden door Enri scherp maar vooral geestig beantwoord.


Gunstige ligging hotel Blue Horizon

Ons hotel ligt heel gunstig, niet alleen aan de zee maar ook dichtbij winkeltjes en terrasjes. Je loopt uit het hotel en mengt je direct in het leven van de toerist en de uitbater.


Huwelijksaanzoek op Symi

Jan Willem heeft op de excursiedag Symi Sonja ten huwelijk gevraagd. Sonja twijfelde geen moment om Jan liefdevol haar ja-woord te geven. Vanavond vieren we dit geluk met taart speciaal voor hen gemaakt. Heel veel geluk gewenst namens de BT-groep!


5e competitieronde

Na alle feestvreugde nemen we plaats aan tafel en spelen onze 5e competitieronde. Wim en Corry eindigen op de 1e plaats. Van harte! Naar de uitslag.

Morgen gaan we weer op excursie. We maken een rondrit over het eiland.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline,
Begeleiding Blue Horizon, Rhodos – oktober 2019


Vrijdag, 11 oktober 2019

Eilandtour

Inez onze gids en bekend van vorige reizen neemt ons mee naar prachtige plekjes. We rijden eerst naar Filerimos. Het klooster van Panagia Filerimos ligt op een heuvel en is gewijd aan de heilige Maria, de bron van het leven. Voor je het klooster wilt gaan betreden zie je rechts een mooi laantje in de schaduw. Het is de zogenaamde kruisweg. Na een 200 meter kom je via een stenen trap bij het grote betonnen kruis.

We stoppen in het bergdorpje Kritinia voor de koffie en bezoeken een volkenkundig klein museum. Voordat we doorrijden naar Empona stoppen we even voor het maken van foto’s en stoppen wat langer voor de lunch. Onze weg gaat veder richting Profitis Ilias.

Profitis Ilias

Eerst maken we een stop voor het proeven van wijn en oliën.

De tour gaat verder naar Profitis Ilias, een 641 meter fraai begroeide hoge berg. De klim is de moeite waard geweest; we zien een 200 jaar oude olijboom en we belanden bij het kerkje St. Nicolaus Foundoukli welke in de 15e eeuw is gebouwd en waar prachtige fresco’s en muurschilderijen te vinden zijn.

De beker van Pythagoras
De beker van Pythagoras die onze gids, Inez, altijd meeneemt en laat zien verloten we morgen. Deze beker is zo ontworpen dat hij vanzelf helemaal leegloopt wanneer deze te vol wordt geschonken. Dit komt doordat gebruik wordt gemaakt van de wet van de communicerende vaten. Met deze beker wilde hij gulzige mensen bescheidenheid leren. Pythagoras was filosoof en wiskundige, maar bovenal Griek.


Terug naar hotel

De terugweg is luisterrijk met mooie beelden van de omgeving. We zien hier en daar dat de vermoeidheid toeslaat. Niet zo verwonderlijk door al die indrukken van vandaag. Aangekomen in het hotel stellen we vast dat de rondrit een leuk uitstapje was met een leuke groep mensen.


6e competitieronde

Vandaag spelen we met acht tafels. Twee paren geven aan liever niet te spelen na, toch wel een intensieve maar fantastische dag. De avond is gezellig en sluiten we af met de felicitaties voor de dagwinnaar van de BT-trofees, Ineke en Wim. IJsbrand en Jeanette eindigden op de 1e plaats. Naar de uitslag.

Natuurlijke hebben we nog een nazit en zoeken hierna tevreden de kamers op. Morgen gaan we de beker van Pythagoras verloten.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline,
Begeleiding Blue Horizon, Rhodos – oktober 2019


Zaterdag, 12 oktober 2019

Rhodos-Stad

Na het ontbijt gaat een enkeling naar Rhodos-Stad. De meesten blijven bij het hotel en genieten van de rust. Het wordt vandaag max. 28 graden met volle zon. Weer zo’n heerlijke vakantiedag!

Rhodos Stad heeft zoals veel grote steden de hop on hop off bus. Deze toeristische bussen rijden een rondje door Rhodos Stad langs de belangrijke bezienswaardigheden.

Rhodos-stad is onder te verdelen in drie delen: de Antieke stad, de Oude stad, ook wel Ridderstad genoemd en de Nieuwe stad. Rhodos heeft zo’n 52.300 inwoners en het centrum is een echt pareltje. Nog steeds ingesloten door middeleeuwse stadsmuren en een brede vestinggracht. Rhodos is al meer dan 2400 jaar oud. Je kunt er dagen rondwandelen zonder je ook maar een moment te vervelen. Meer dan 23 eeuwen gaan hier ononderbroken in elkaar over. Er zijn vele terrasjes en honderden winkeltjes gevestigd. Ook nodigen de musea je uit om de indrukwekkende geschiedenis van de stad beter te keren kennen. Vele straatjes bestaan uit eeuwen oude kiezels en in de Turkse bibliotheek vind je een prachtige kiezelmozaiekvloer. De haven is erg indrukwekkend met vele grote schepen. Echt een must om in Rhodos-Stad een dag(deel) door te brengen.

In de loop van de jaren tachtig wordt Rhodos de drukst bezochte toeristische bestemming van Griekenland.


Vroege start 7e competitieronde

Vandaag beginnen we rond 16.00 uur aan de 7e ronde want we willen vanavond de Griekse avond meemaken in het hotel. De hapjes staan weer keurig klaar, rond deze tijd wordt een snack zeer gewaardeerd. Het bridgen verloopt weer gladjes en na het uitreiken van de dagprijs aan Henk en Haddy gaan we naar het restaurant. Naar de uitslag.


Griekse avond

Tijdens het diner worden uiteenlopende gesprekken gevoerd. Maatschappelijke thema’s, de (klein)kinderen, het werk(verleden) komen aan bod maar vooral wordt veel gelachen. Na het diner gaan we naar de Griekse avond.In Griekenland is dansen één van de grootste tradities. Er werd al aan gerefereerd door de oude Griekse schrijvers als Plato en Aristoteles. Bovendien hebben de dansen een sociale factor, het brengt de mensen samen. Net als bij bridge een leuk groepsgebeuren 🙂 .

Tot morgen!
Jan en Jacqueline,
Begeleiding Blue Horizon, Rhodos – oktober 2019

Zondag, 13 oktober 2019

Zonnig zondagje

De zon staat al vroeg uitbundig te stralen. Het wordt weer een warm dagje. Eerst een ontbijtje, dan naar de laatste clinic en na de lunch de hort op en/of relaxen bij het zwembad/de zee.


4e clinic Enri Leufkens, historische spellen

Vanmorgen is de vierde en laatste clinic van Enri gepland. De clinic gaat vandaag over zijn jonge jaren. Verrassende spellen uit belangrijke kampioenschappen worden getoond aangevuld met leuke anekdotes over bekende bridgespelers. We sluiten af met een groot applaus; we hebben genoten en veel geleerd van de clinics deze week. Bedankt Enri! Naar het verslag.


Lazy zondag

Na de lunch, o.a. verkrijgbaar in de beachhouse/-bar, is een groot deel van de groep te vinden in de ligstoelen bij het zwembad of aan het strand. De winkeltjes worden ook aangedaan nabij het hotel en sommigen zijn op pad met de auto. Een leuk uitstapje is een bezoek aan Archeologisch Museum in Rhodos-Stad. Het ruim vijfhonderd jaar oude gebouw vormt een prachtig decor voor één van de belangrijkste musea van Griekenland. En ritje naar het wijnhuis Emery Winery is ook de moeite waard. In het dorpje Embonas is de grootste producent van Rhodos-wijnen gevestigd, Emery Winery. Je mag hier de wijnen gratis proeven. We spotten Piet in de namiddag bij het zwembad. Piet reist al aardig wat jaartjes met ons mee.


8e competitieronde

Na de maaltijd met onder andere zwarte spaghetti en inktvis gaan we naar de bridgezaal voor het spelen van de 8e competitieronde. De avond gaat snel, voordat je het weet zijn we al weer toe aan de uitreiking van de dagprijs. Rosey en Frido; van harte! Naar de uitslag.

Tot moggel!
Jan en Jacqueline,
Begeleiding Blue Horizon, Rhodos – oktober 2019


Maandag, 14 oktober 2019

Vooraf aan excursie

In de ochtend en deel van de middag zijn we allemaal te vinden rondom het hotel. We bruinen nog even bij en ruilen het diner om voor een lunch want om 16.00 uur staat de bus klaar om Rhodos-Stad in te trekken.


Excursie Rhodos-stad

We vertrekken tegen 16.00 uur met een bus vol. Connie, onze Nederlands sprekende gids, geeft uitleg over de Mandraki haven. Hier lagen in de Oudheid de oorlogsschepen van Rhodos. We gaan naar ondergrondse gangen waar de bevolking vroeger koelte zocht en hierna verder met de bus naar het oude stadion waar vroeger de Spelen werden gehouden. Ook bezoeken we een kapelletje in de Antieke Stad.

Uiteindelijk belanden we in de oude stad waar we een wandeling maken. Connie vertelt over de geschiedenis en de verdediging tegen de aanvallers van de stad. In een Griekse taverne eten we genoeglijk met elkaar onder begeleiding van muziek. Daarna gaan we weer met de bus naar het hotel.


Terug in het hotel

Door het hotelpersoneel worden we hartelijk ontvangen bij terugkomst. Nog even een aardig detail. Voor Wim hadden we rolstoel geregeld, zo kon hij toch mee met de excursie en ging hij rollend door de stad.

We nemen een afzakkertje bij de bar van het hotel en gaan na een geslaagde excursie naar onze kamers. Het was weer heel gezellig!

Tot morgen!
Jan en Jacqueline,
Begeleiding Blue Horizon, Rhodos – oktober 2019


Dinsdag, 15 oktober 2019

Laatste dag

Het vliegt voorbij, we zijn al weer bij de laatste dag aangekomen. Veel gasten in deze groep hebben de vakantie ingevuld met heerlijk relaxen. Met name bij het zwembad en aan het strand van het hotel vonden zij hun plekje in de zon. Tijdens lunchtijd werd de zwembadbar opgezocht om vervolgens weer te gaan luilakken. Enkelen zijn vandaag met de auto op stap gegaan en weer anderen kochten de laatste souvenirtjes in de winkelstaat bij het hotel. De familie Bral zwaaien we vandaag al uit en wensen hen een goede reis terug.9e competitieronde, finaledag

We zijn in goede stemming voor de laatste spellen. Bridgen op vakantie is een fijne avondinvulling met een sportief wedstrijdelement. We beginnen vandaag vooraf het diner met 4 ronden. Nadat iedereen heeft plaatsgenomen en elkaar succes wenst maar vooral veel plezier starten we met de laatste 6 ronden van 4 spellen. Na het diner pakken we de kaarten weer op voor de allerlaatste spelletjes van deze vakantie. Hierna feliciteren we als eerste de dagwinnaar Noor. Zij speelt vandaag wisselend met Jan, Oda en ondergetekende 🙂 .

Tromgeroffel

Na de uitreiking van de dagprijs volgt het tromgeroffel voor de finaleplaatsen. Onder applaus feliciteren wij:

1. Francisca en Jacques
2. Theo en Ellie
3. Henk en Haddy

Naar de uitslag.


Aziatisch dinnerbuffet

We zien elkaar weer tussen de ronden door aan het buffet waar we onze ogen uitkijken. Onze bordjes vullen we royaal met heerlijke Aziatische gerechten. Hierna spelen we de laatste twee ronden.


Gezellig nazit met muziek en dans

De afsluiting van de vakantie was een dolle boel. Een echt feestje! Jacques hield een dankwoord, Oda en Enri kregen een presentje voor de organisatie van de clinics en de oudste en jongste deelnemers werden ook even op het podium geroepen. Wat een leuke groep!

Tot morgen!
Jan en Jacqueline,
Begeleiding Blue Horizon, Rhodos – oktober 2019


Met muziek en dans sluiten we een fijne tijd op Rhodos af.
Tot de volgende keer!

Woensdag, 16 oktober 2019

Allemaal bedankt!

De bus staat vroeg klaar om te vertrekken naar het vliegveld. Aangekomen in Nederland hopen we dat de boeren met hun protest tegen het stikstofbeleid niet al te veel hinder veroorzaken op de weg want dan zijn de rapen gaar.

Heel graag bedanken wij onze gasten voor de geweldige tijd op Rhodos. Mede door uw inbreng werd het een heel leuke en gezellige vakantie! Wij zien u graag weer terug bij BridgeTravelling. Wij staan in ieder geval op de oud en nieuw-reis in Nunspeet, de Curacao-reis, de reis naar Nerja, Andalusië en we begeleiden ook de reis naar Bulgarije. In het najaar 2020 zijn we op Corfu te vinden. Wellicht tot ziens. Dag allemaal!

Jan en Jacqueline,
Begeleiding Blue Horizon, Rhodos – oktober 2019Een reactie op Reisverslag Bridgereis Rhodos – oktober 2019

  1. Caroline & Marcel zegt:

    Ziet er fantastisch uit daar. Veel plezier en genieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s