Reisverslag Bridgereis Mallorca oktober 2019

______________________________________ Naar bridgereizen buitenland


Reisverslag Bridgereis Mallorca
Fergus Club Europa, Paguera 5-16 oktober 2019


Bekijk de juiste grootte afbeelding door in de foto rechtsonder te klikken.


Programma en uitslagenBegeleiding

De begeleiding is in handen van Anja Bakker (links) en Tanja Rueck (rechts) beiden NBB-gekwalificeerd. Anja heeft de rol van wedstrijdleider en Tanja de rol van gastvrouw. Hebt u tijdens uw verblijf (andere) wensen, op- of aanmerkingen, Anja en Tanja doen hun uiterste best u verder te helpen.

Tot zaterdag 5 oktober 2019!

Woensdag, 2 oktober 2019

Aankomst begeleiding

Op woensdag zijn wij uitgezwaaid door Inge Kooijman en haar echtgenoot. Na een voorspoedige reis mooi op tijd geland op Mallorca. Bij het inchecken worden we herkend en wordt meteen gevraagd wanneer komen de bridgers en met hoeveel mensen zijn jullie dit jaar in oktober? Het voelt toch een beetje als thuiskomen als je over een resort loopt waar je vaker bent geweest. Ook Sonja de hostess van Corendon komt direct aan om ons weer hartelijk welkom te heten.

Om 18.00 uur hebben we afgesproken met Aaf, Wilma en Louk, die op dinsdag aangekomen zijn. We proosten op Mallorca en het mooie weer. Hierna gaan we echt naar het restaurant om te goed te doen aan alle heerlijkheden, het is weer moeilijk kiezen. We gaan op tijd naar bed.


Donderdag, 3 oktober 2019

Lunch aan het zwembad

Op donderdag hebben we de nodige afspraken gemaakt met betrekking tot het bridgen, de bridgezaal en we hebben wat praktische zaken doorgenomen. Daarna zijn we lekker gaan relaxen aan de magnuspool. Daar was alweer een fijn buffet opgesteld voor de lunch. We hebben gezwommen en geconstateerd dat het water nat is. De eerste inkopen in Paquera (800 meter van het hotel en met het shuttlebusje te bereiken) zijn al gedaan en na het avondeten hebben we de eerste spelletjes bridge buiten aan en tafel al gespeeld.


Vrijdag, 4 oktober 2019

Zonovergoten

De vrijdag is een zonovergoten dag op Mallorca. Koffie drinken en ontbijten buiten is echt heerlijk. Daarna een bezoek aan de dames van de receptie om de kamerindeling door te nemen. Elk jaar betekent dat weer schuiven om zo goed mogelijk aan de wensen van de gasten tegemoet te komen. Wij zijn natuurlijk met onze groep niet de enige gasten die aankomen. Maar alle medewerking en service wordt verleend. Hierna gaan we lekker aan het zwembad liggen met een boek en duiken regelmatig even het water in om af te koelen. Op de terugweg naar de kamer schieten we nog wat mooie plaatjes van bloemen op het resort.

Na het diner gaan we bridgen met Louk en Wilma en Aaf. Bert en Yvonne kwamen rond middernacht aan op het resort. Op het terras hebben we geproost op een leuke vakantie. Morgen ontvangen we de grote groep; 32 gasten heten we een warm welkom.

Tot zaterdag 5 oktober!
Wij wachten u op bij de receptie van het hotel.

Anja en Tanja
Begeleiding Fergus Club Europa, Paguera – Mallorca


Zaterdag, 5 oktober 2019

Aankomst gasten

Voor de lunch is de vlucht uit Amsterdam gearriveerd op enkelen na. Zij landen in de late namiddag. We delen de all inclusive+ gouden bandjes uit voor de extra voorzieningen. Een extra service die wij in de reissom hebben opgenomen. We gaan naar het terras en maken alvast kennis met elkaar. Na de incheck worden de kamers opgezocht, de koffers uitgepakt en een rondje park gedaan. Rond 15.30 uur arriveert de groep uit Eindhoven. Om 17.30 uur hebben we afgesproken elkaar weer te zien op de plaza voor een drankje. Een gezellig begin van de vakantie!

Bekijk de juiste grootte afbeelding door in de foto rechtsonder te klikken.


Vooraf diner drankje plaza

Rond 17.30 uur zien we elkaar op de plaza. De nadere kennismaking in de kring verloopt heel aangenaam. De sfeer zit er al goed in. Het doet ons denken aan het televisieprogramma We zijn er bijna 🙂 . Hierna zoeken we het restaurant op voor het uitgebreide dinerbuffet. Wat een keuze!


1e competitieronde

Om 19.30 uur gaan we starten met het bridgen en neemt Anja het woord om enerzijds te vertellen hoe de competitie zal verlopen en anderzijds om wat huisregels mede te delen. Het bridgen verliep in een fijne sfeer. Ook werd er goed voor ons gezorgd door het personeel van Fergus. De witte wijn stond lekker koel in het ijs, de hapjes mooi uitgestald op schalen.

De dagprijs gaat naar Hanny en Roelof. Van harte! Naar de uitslag.

Met een groot gedeelte van de groep hebben we nog heerlijk buiten gezeten, het weer was nog zo heerlijk. De nachtrust zal goed doen, voor velen is het een heel lange dag geweest. Morgen zal de zon volgens de weersverwachting volop schijnen. Ontbijten buiten op het terras zal favoriet zijn.

Tot morgen!
Anja en Tanja
Begeleiding Fergus Club Europa, Paguera – Mallorca


Zondag, 6 oktober 2019

Zonnige start

De weersverwachting voor de komende twee weken ziet er fantastisch uit. Fijn, want veel gasten waren de regen in Nederland beu. De eerste ontbijtjes aan het terras/in het restaurant worden met plezier gegeten. De keuze is weer enorm!

Bekijk de juiste grootte afbeelding door in de foto rechtsonder te klikken.


Informatiebijeenkomst Corendon

Om 10.30 uur geeft Sonja, de hostess van Corendon, uitleg over de omgeving van het hotel, de excursies en praktische tips. Leuke foldertjes worden uitgedeeld om alvast een indruk te krijgen van wat er zoal te doen is.

Na deze uitleg neemt Tanja nog kort het woord om te vertellen dat woensdag 9 oktober voor de hele groep de BBQ is gereserveerd aan de magnuspool en maandag 14 oktober de Italiaan. Speciaal voor ons beginnen ze dan wat eerder, zodat we wel kunnen bridgen.

Koffie aan de Magnuspool

We zijn na de bijeenkomst met een groep naar de Magnuspool gelopen om koffie te drinken. Het is vandaag toch een beetje een acclimatiseren, bij velen gaat de zwemkleding aan en worden de ligbedden bezocht.


Winkelstraat/strand Paguera

Vanmiddag is Paguera bezocht. Met het shuttlebusje ben je binnen enkele minuten in de winkelstraat van en aan het strand van Paguera. Het busje rijdt zes keer per week (zaterdag niet) op vaste tijden. Met de benenwagen is het ook goed te doen. Paguera ligt op 800 meter afstand van het hotel. Met name de dames in ons gezelschap vinden dit winkelstraatje enig, de heren kunnen dan aan het strand direct achter het straatje op een van de terrasjes een drankje doen.


Valldemossa

Wilma en Louk zijn via de kustweg naar Valldemossa gereden. Na eerst te hebben ontbeten in Port d’Andratx vervolgden hun weg zich met eindeloze bochten omhoog naar één van de mooiste bergdorpjes in het westen. Valldemossa dankt zijn naamsbekendheid voornamelijk aan de beroemde Poolse componist Frédéric Chopin en schrijfster George Sand, die beiden in Valldemossa hebben gewoond


2e competitieronde

Na het diner staat alles weer netjes klaar om te beginnen aan de tweede ronde. In de bridgezaal staat een automaat waar heerlijke koffie, thee en chocolademelk uit komt. Het personeel heeft de tafel weer klaargezet met drankjes en hapjes. Koude biertjes worden even in de bar aan de overkant gehaald. Na een gezellige en sportieve bridgeavond feliciteren wij Ingrid en Tjimmie met de 1e plaats. De dagprijs; het BT-rugzakje en de BT-bandana vallen in de smaak. Naar de uitslag.

Hierna drinken we nog wat op het terras en na de borrelklets worden de kamers opgezocht.

Tot morgen!
Anja en Tanja
Begeleiding Fergus Club Europa, Paguera – MallorcaMaandag, 7 oktober 2019

Na ontbijt nest uitgevlogen

Na het ontbijt vliegt iedereen uit om Mallorca te verkennen of om aan het zwembad in een ligstoel te genieten van de rust en de heerlijke lunch aan de magnuspool of in het restaurant aan de plaza. Snacken bij de Italiaan aan het terras op de plaza kun je de gehele dag door doen. Anja maakt de spelverdelingen klaar voor vanavond en ik (Tanja) wacht op twee gasten die vandaag aankomen vanuit Eindhoven. Tussendoor schiet ik nog wat foto’s van de bloemen op het resort. De twee dames zijn gearriveerd met een huurautootje. Welkom Neel en Gea!


Mallorca is prachtig

Mallorca is een prachtig eiland. Rijk aan natuur en cultuur, heeft prachtige vergezichten, leuke strandjes en veel bezienswaardigheden. Elke dag valt hier wel iets te ontdekken. Je kunt gemakkelijk de stadsbus nemen op 100 meter afstand van het hotel met weliswaar een lichte helling om bijvoorbeeld naar Palma te gaan. Hier vind je een combinatie van moderne architectuur met Middeleeuwse pracht en praal. Tip: neem de Hop on-Hop off bus in Palma om de mooiste plekjes te zien. Vandaag wordt ook de wandeling naar Paguera gemaakt om heerlijk te shoppen in het winkelstraatje of aldaar het strand te bezoeken. Met de shuttlebus kun je hier ook komen. Verder zijn er gasten met een huurauto aan toeren.


Bridgereis Rhodos tegelijkertijd


Op dit moment verblijven wij ook op Rhodos met een grote groep. Deze locatie aan zee doen wij ook al jaren aan en is bij velen net zo geliefd als Mallorca.

Wij, Anja en Tanja, begeleiden de reis in mei 2020. Hebt u belangstelling, wacht niet te lang met boeken want de reis loopt nu al vol.

Naar het verslag oktober 2020
Naar de reisomschrijving

Happy Hour

Vooraf aan het diner komen veel mensen naar de plaza om een aperitiefje te drinken. Een heerlijk babbelmoment op het terras in de zon.


3e competitieronde

Voordat we beginnen aan de 3e ronde pakken we eerst een kopje koffie/thee, nemen plaats aan de bridgetafel en kijken op ons loopbriefje tegen wie we spelen vanavond. Grappig is dat je altijd wel ergens uit een hoek hoort; die ronde spelen we tegen paar x. Leuk!


Paguera by night

Wanner het bridgen is begonnen ga ik, Tanja, lopend naar Paguera om daar de winkelstraat te bezoeken bij avond. Wat een gezelligheid met al die lichtjes. De terrassen zitten vol met vakantiegangers. Paguera staat niet voor niets bekend als levendige schone badplaats die alles biedt voor een fijn verblijf op Mallorca.


Uitreiking dagprijs

Na weer een gezellige avond bridgen nemen Ilona en Kees de dagprijs in ontvangst. Van harte! De bandana kun je op verschillende manieren dragen. Hoe precies staat op het kaartje en inspireert de functionaliteiten toe te passen (foto’s zijn welkom 🙂 .) . Het BT-rugzakje komt altijd wel van pas op vakantie. Na de uitslag nemen we nog een drankje en vertrekken dan naar de kamers.

Morgen gaan we op excursie. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Anja en Tanja
Begeleiding Fergus Club Europa, Paguera – Mallorca

Dinsdag, 8 oktober 2019

Eilandtoer


Richting Palma de Mallorca

Vandaag staat de eilandtoer op het programma met een grote groep. Een leuke excursie met bus, boot, tram en trein. Iedereen heeft een lunchpakket meegekregen en weer niet vervelend, het blijft vandaag zonnig en droog, max. 25 °C. De toer gaat beginnen. We laten ons verrassen! We hebben een Nederlands sprekende gids met een Spaans accent, Estaban. In de omgeving richting Palma staan veel waterwindmolens. Oorspronkelijk werden de molens gebruikt om het water uit het moerasachtige landschap van Mallorca te pompen en hierdoor vruchtbare grond te creëren.


Bezoek Inca

Na het vlakke landschap gaan we naar onze eerste stop; Inca. Inca is gelegen in het midden van Mallorca en bekend om de leerfabrieken. Wij gaan er eentje bezoeken.

Op weg naar Sa Calobra

Na het bezoek aan het leer stappen we de bus in en rijden door de bergen met veel haarspeldbochten naar Sa Calobra in het noordwesten. Het is het kleinste dorpje op Mallorca welke beschikt over een strand van ongeveer 30 meter. Een stukje bij het dorpje vandaan vindt je nog een strand, Torrent de Pareis. Dit strand is zeer geliefd bij toeristen en is een stuk groter dan het strand bij het dorpje zelf.

De wandeling naar het strand is zeer spectaculair. Je loopt namelijk door tunnels en tussen de rotsen door over een pad dat door de natuur is uitgesleten.

Met de boot naar Sóller

De tocht over het water naar Sóller is schitterend. Wat een prachtig uitzicht, wat een ongerepte schoonheid!

Aankomst haven Sóller

Aan de haven van Sóller pakken we een terrasje, eten en drinken wat.

De authentieke stad Sóller ligt in het hart van het Tramuntana gebergte. Het stadscentrum van Sóller ligt op ongeveer 3 km landinwaarts van Port de Sóller, het havengebied. Een tram, de historische Tranvía de Sóller, verbindt het havengebied met het stadscentrum van Sóller.


Met de tram naar centrum Sóller

We verlaten de haven en gaan op weg naar het centrum met de tram. Een enig ritje met een authentieke houten treintje. Piraten en andere zeerovende invallers waren altijd een gevaar voor de inwoners van Sóller. Dat is de reden dat de belangrijkste stad een paar kilometer landinwaarts ligt van de zee. In de 19e eeuw werd Sóller een belangrijke exporteur van olijven en citrusvruchten.


Met de trein naar Palma

In Sóller stappen we op het historische treintje naar Palma. In 1912 werd de spoorlijn gebouwd en was natuurlijk goed voor de handel met name voor de citrusvruchten. Nergens op het eiland groeien zoveel sinaasappels, citroenen en limoenen dan in de omgeving van Sóller. De tocht is 30 km lang naar de hoofdstad Palma. We tuffen door 13 tunnels, waarvan een van drie kilometer. Het uitzicht is prachtig, overweldigend. In Palma stappen we weer in de bus richting hotel.


Route dagtocht


Mallorca wordt ook wel ‘het eiland met duizend gezichten’ genoemd. Terecht! De stranden zijn het witst, de bergen het groenst, de bergdorpjes het rustigst. Wij hebben het vandaag met eigen ogen meegemaakt.


Marktdag Paguera

Van het handje vol achterblijvers heeft een aantal de dinsdag-markt bezocht in Paguera.


Bezoek museum van Miró

Louk en Wilma hebben het museum De Fundació Miró Mallorca bezocht in Palma de Mallorca. Dit museum is gewijd aan het werk van de kunstenaar Joan Miró. Het bestaat uit een hoofdgebouw met 6000 werken van de kunstenaar, waaronder schilderijen en sculpturen, een bibliotheek en een beeldentuin.


4e competitieronde

Tegen 18.00 uur kwamen we aan in het hotel van de eilandtoer en gingen meteen door naar het restaurant voor de avondmaaltijd. Het buffet was weer rijkelijk bedeeld. Heerlijk zoveel keuze! Anja heeft de bridgezaal, eigenlijk het glazen hok, weer keurig klaargemaakt. We beginnen met koffie/thee, pakken de loopbriefjes, heten onze tegenspelers welkom en beginnen aan de 4e ronde. De tafel met drankjes en hapjes staat weer gezellig opgesteld en waarvan in de loop van de avond gretig van wordt gepakt.

De dagwinnaars zijn Anneke en Janny. Gefeliciteerd! Zij nemen de prijzen hartelijk in ontvangst die mooi kleuren bij hun prachtige jurkjes. Naar de uitslag.

De nazit is altijd een leuk moment even de dag en avond door te nemen. Een fijne afsluiting van de dag.

Tot morgen!
Anja en Tanja
Begeleiding Fergus Club Europa, Paguera – Mallorca


Woensdag, 9 oktober 2019

Zonnige rustige start

De lucht is helderblauw, de zon krachtig. Vandaag wordt het een mengelmoes aan bezoeken maar ook de rust wordt weer opgezocht bij het zwembad en aan het strand. Eerst een ontbijtje aan de plaza voordat de wegen elkaar scheiden. Bij aankomst is het verdacht stil. Na de lange dagexcursie van gisteren, aansluitend het diner en de competitieavond wordt het voor veel gasten een laat ontbijtje.

Valldemossa

Ondergetekende, Tanja, gaat al vroeg op pad met twee dames in het huurautootje. Zij mag achterin 🙂 . Net als Wilma en Louk van de week hebben gedaan zijn wij ook via de kustweg naar Valldemossa gereden. Het is een enig bergdorpje. Bij de ingang van het klooster staat een beeld van Chopin die hier enkele maanden heeft gewoond in de winter van 1838. We lopen door de straatjes en zien prachtige taferelen. Huizen die dicht op elkaar staan voor de warmte en die vaak hun eigen afbeelding hebben, terrasjes en veel leuke (souvenirs)winkeltjes. Matthieu en Gerda komen we tegen met het hotel-lunchpakket. Erg leuk! We struinen nog wat door het bergdorpje en gaan dan naar Port Valldemossa voor de lunch.


BBQ aan het zwembad

Nadat iedereen is teruggekeerd van het struinen op Mallorca wordt voor onze groep de barbecue klaargemaakt. Rond 18.30 uur worden we welkom geheten met een glaasje en nemen we plaats aan tafel. Onze groep geniet van de gezelligheid en de overdaad aan heerlijke producten, echt overweldigend! Als dank voor de goede service zijn we rondgegaan met de pet als blijk van waardering, een ouderwetse traditie welke bij het personeel goed insloeg.

Bekijk de juiste grootte afbeelding door in de foto rechtsonder te klikken.


5e competitieronde

Met een overladen tevreden gevoel door niet alleen de goed verzorgde bbq maar ook door de algeheel geweldige groepssfeer gaan we aan tafel. Natuurlijk eerst even kijken tegen wie we spelen en met een kopje koffie/thee beginnen we aan de 5e ronde. Hella en Pieter eindigen als 1e en ontvangen de gewilde dagprijzen. Van harte! Naar de uitslag.

De nazit buiten op het terras is als vanouds gezellig en levert nog een leuk plaatje op.

Tot morgen!
Anja en Tanja
Begeleiding Fergus Club Europa, Paguera – Mallorca


Donderdag, 10 oktober 2019

Ontbijt en verder Mallorca verkennen

Na het ontbijt pakken velen de biezen om Mallorca verder te ontdekken. Port d’Andratx wordt bezocht op 7 km afstand van het hotel (ook te bereiken met de stadsbus). Rondom de jachthaven zijn er tal van leuke restaurantjes te vinden. Port d’Andratx heeft ook leuke straatjes met winkeltjes en staat bekend als één van de mondaine kustplaatsen op Mallorca.

Enkelen gaan naar Palma de Mallorca met de stadsbus om onder andere de Kathedraal te bezoeken. Op de plaza zitten dames aan de koffieleut en we zien mensen naar het zwembad vertrekken. Ook wordt vandaag het noordelijkste puntje van Mallorca bezocht en bij de hostess van Corendon, Sonja, wordt de boottocht geboekt die wij morgen met een groep gaan doen. Al met al een leuk vooruitzicht van de dag!


Noordelijkste puntje Mallorca, Formentor

Een aantal gasten vertrekt naar Formentor, een schiereiland op Mallorca en de meest noordelijke punt van het eiland in Spanje. Het schiereiland heeft een ruige kustlijn en wordt ook wel het “Trefpunt van de wind” genoemd. De uitzichtpunten zijn fenomenaal. Dat Mallorca ook ‘het eiland met duizend gezichten’ wordt genoemd, zoals eerder geschreven, wordt hiermee maar mooi weer bewezen.Hemels vertoeven aan de magnuspool

Het geeft een echt vakantiegevoel; het zwembad waar je onbeperkt kunt eten en drinken, kunt luieren en zelfs een uiltje kunt knappen op een van de ligstoelen of hemelbed. Hemels!


Bezoek Museum Liedtke in Port d’Andratx

Wilma en Louk hebben wederom een museum bezocht. Dit keer het Liedtke Museum met prachtig uitzicht. Het bezoek aan het atelier van B. Weil ontworpen door Daniël Liebeskind was fantastisch.


Aperitiefje en diner

De samenkomst op de plaza vooraf aan het diner is een van de leuke momenten van de dag. We spotten op weg twee dames op hun balkon en maken even een praatje. Het buffet heeft weer verschillende smakelijke verrassingen en zoveel dat je niet aan alles toekomt. Hierna gaan we naar ons glazen huis. Koffie en thee worden door sommigen buiten gedronken totdat we beginnen aan de competitie.


6e competitieronde

Vandaag hebben we twee dagwinnaars. De beurt viel ten eer aan Wilma en Loek en aan Aaf en Chris. Beide paren scoorden 57,03%. Van harte! Naar de uitslag

Voor Wilma en Loek zit de vakantie erop. Morgen gaan zij naar huis. Louk bedankt de groep voor de gezelligheid en Anja en Tanja voor de fijne organisatie.

Tot morgen!
Anja en Tanja
Begeleiding Fergus Club Europa, Paguera – Mallorca

Vrijdag, 11 oktober 2019

Bootexcursie Dragonera (Drakeneiland)

Met een deel van de groep rijden we eerst met de shuttlebus naar Paguera waar we op de boot stappen voor een boottocht naar Dragonera, een prachtig klein onbewoond natuureiland voor de kust van Mallorca. Hier leeft een bijzondere inheemse hagedissensoort. Het eiland heeft zijn naam aan dit dier (draakje) te danken. We varen langs de kustlijn met geweldig uitzicht en komen aan op het eiland. We gaan van boord en hebben een uurtje de tijd voor een wandeling en het bezichtigen van de hagedisjes.


In baai voor anker

Na het bezoek aan Dragonera varen we naar een baai. We gaan hier voor anker. Hier is het mogelijk om te zwemmen. Met vijf dames van ons groepje gaan we de trap af. De meeuwen vliegen om ons heen en de vissen zwemmen onder ons door. Het water is heerlijk. Na het zwemmen staat de salade, pasta tortilla en sangria voor ons klaar. De stemming zit er goed in. De bemanning pakt de gitaar en maakt vrolijke muziek. Guantanamera, guajira guantanamera… la la la la la la …. Via Port d’Andratx varen we terug naar onze opstapplaats Paquera. Na het kopen van een ijsje zitten we weer in de shuttle naar het hotel. Sommigen zijn terug gaan lopen, een wandelingetje van een klein kwartiertje.

Zwemmen in de zee. Fantastisch!


Coves de Campanet

Door een viertal is vandaag de grotten aangedaan richting het noorden. De grotten zijn miljoenen jaren oud. Druipstenen groeien 1 cm per 1000 jaar. Omdat het groeiproces zo langzaam is mag je de stenen absoluut niet aanraken. De aanraking met je huid zorgt er voor dat door het vet het water niet meer zijn werk kan doen en dus het groeiproces stop wordt gezet.


7e competitieronde

Op de plaza drinken we voor het eten een drankje, gaan hierna naar het restaurant en zitten later weer in ons aquarium (de glazen bridgeruimte) voor de 7e bridgeavond. De avond verloopt weer in alle gezelligheid. We sluiten af met felicitaties voor Nelleke en Jan; de dagwinnaars. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Anja en Tanja
Begeleiding Fergus Club Europa, Paguera – Mallorca


Zaterdag, 12 oktober 2019

Día de Hispanidad

Vandaag is de Spaanse Nationale Feestdag: día de Hispanidad. Hier wordt gevierd dat Columbus Amerika ontdekte in 1492. Hij was in Spaanse dienst en vanaf dit jaar begon de verspreiding van de Spaanse taal en cultuur.

In Paguera zijn de winkeltjes gewoon open. Wij, Anja en Tanja, gaan dat eens controleren meteen na het ontbijt, stel je voor dat we onze gasten verkeerd inlichten. Alle deuren staan wagenwijd open bij aankomst. We duiken japonwinkeltjes in, zoeken het zoet op, lopen de bakkers- en de viszaak in en gaan langs bij de slager. Marloes, Tjimmie en Ingrid worden tussendoor gespot. De beroemde Spaanse ham, Iberico, komen we ook tegen.


Natuurreservaat Levante

Hanny, Roelof en Peter zijn met de auto naar Natural de la Peninsula de Llevant gereden. Hier kun je heerlijk wandelen. Het park herbergt veel verschillende dier- en plantensoorten, waarvan sommige alleen inheems zijn op de Balearen. Weer een mooi stukje van Mallorca ‘het eiland met duizend gezichten’ is ontdekt.


Veel wandelingen

Pieter en Hella maken elke dag na het ontbijt een wandeling van ruim een uur in de buurt van het resort. Ze komen vandaag een trap tegen en bij het naar boven lopen constateren ze dat het 113 treden zijn, een hele klim. Ook anderen maken wandelingen vanuit het resort en verrassen zich telkens door de mooie plekjes.


8e competitieronde

We nemen weer plaats voor de 8e ronde. We horen tevreden geluiden over Mallorca. Niet alleen het resort is een fijne plek, de schoonheid van het eiland overtreft menigeen. De witte wijn staat weer heerlijk gekoeld, de hapjes netjes geordend en de tafels voorzien van het bridgemateriaal. Prettige wedstrijd! Na de uitreiking van de dagprijs aan Janny en Kees hebben we een gezellige naklets. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Anja en Tanja
Begeleiding Fergus Club Europa, Paguera – Mallorca


Zondag, 13 oktober 2019

Zonnig zondagje

De zon staat alweer te stralen tijdens het ontbijtje. Gestaag loopt het terras vol. Vandaag laten we ons extra verwennen met zoetigheid, daar is het zondag voor. Heerlijk!


Port d’Andratx

Met Gea en Neeltje vertrek ik, Tanja, naar de haven van d’Andratx op 7 km afstand van het hotel. Mallorca heeft 48 jachthavens. Port d’Andratx heeft 452 ligplaatsen. Palma de Mallorcca is de grootste met 915 ligplaatsen en de kleinste heeft er 34. We lopen langs de haven en zien een kapitaal aan zeiljachten liggen. Je kunt hier ook een opblaasboot huren voor 200,- per dag. Na de laatste indringende blik op de haven gaan we lekker aan de koffie, overigens ook aan de haven.

Bekijk de juiste grootte afbeelding door in de foto rechtsonder te klikken.


Strand Paguera

In de middag zijn we te vinden aan het strand in Paguera daar waar ook die leuke winkelstraat en terrasjes zijn op 800 meter afstand van het hotel en met het shuttlebusje te bereiken.


Berg Randa, drie kloosters in één

Nicolien en Ineke bezoeken de berg Randa. Onderweg naar boven (542 meter) kom je drie kloosters tegen. Bij het het laatste klooster Nostra Senyora de Cura, bovenop de top, heb je een geweldig uitzicht over een groot deel van het eiland. Een restaurant en een museum vind je hier ook.


Natuurgebied Albufera

Hanny en Peter rijden naar het noorden om Parc Natural de S’Albufera te bewonderen. Je vindt hier een grote verscheidenheid aan planten en vogelsoorten. Flamingo’s, aalscholvers en zeearenden behoren onder andere tot de vogelpopulatie.


9e competitieronde

De samenkomst op de plaza vooraf aan het diner is weer heel gezellig! Veel is te vertellen over de avonturen van vandaag. Na onze maaltijd lopen we naar de bridgezaal aan de overkant. Eerst koffie en een foto schieten van twee dames die heel leuke japonnetjes hebben gekocht. Iedereen zit klaar om te beginnen aan de 9e competitieronde als Anja het startschot geeft. De avond gaat snel, voordat je het weet zijn we al weer toe aan de uitreiking van de dagprijs. Marlies en Greet; van harte! Naar de uitslag.

Tot moggel!
Anja en Tanja
Begeleiding Fergus Club Europa, Paguera – Mallorca


Maandag, 14 oktober 2019

Verder verkennen en relaxen

Al veel mooi plekjes zijn bezocht op het eiland van 100 km lang en 70 km breed, vergelijkbaar met de Nederlandse provincie Groningen. Voor een betrekkelijk klein eiland heeft Mallorca veel verschillende landschapsvormen, een tal aan culturele- en natuurbezienswaardigheden en prachtige parelwitte stranden. Dat maakt een vakantie zo leuk hier en wat te denken van het heerlijke klimaat.

Chris gaat met vier dames op stap naar Valldemossa. Zij hebben een auto gehuurd. Voordat de tocht wordt ingezet hebben zij nog even een routebespreking in de lobby. Greet, Geert, Jan en Nelleke gaan ook met een auto naar Valldemossa. Via eindeloze bochten en prachtige vergezichten kom je hoog in het dorpje aan waar componist Frédéric Chopin en schrijfster George Sand hebben gewoond.


Op het strand van Paguera zitten Jan en Ineke onder de parasol en aan de magnuspool van het hotel wordt weer heerlijk gegeten. Later aan het strand komt een fruitverkoper met meloenen en ananassen.


Ontvangen foto’s

In de loop van de dag worden foto’s via de app gestuurd van gasten die struinen over het eiland. Pittoreske dorpjes zijn bezocht en Chris wordt achter de tralies gezet in Valldemossa door zijn vier vrouwelijke medereizigers.


La dolce vita

Vanavond gaan we alleen met onze groep genieten van Italiaanse eten op het terras. Wat een rijkelijk buffet! We komen ogen tekort. De lange tafels waaraan wij zitten geeft heel veel gezelligheid en maakt de groepsdynamiek nog sterker. Het goede leven La dolce vita is hier echt van toepassing.


10e competitieronde

We zijn vol van het heerlijke Italiaanse buffet zowel letterlijk als figuurlijk 🙂 . De avond verloopt goed, hierna worden we toegesproken door Hella met veel lovende woorden. Daarnaast krijgen we namens de gehele groep een gevuld beursje. Morgen gaan we naar de markt en zullen vast met een leuke herinnering aan Mallorca terugkomen. Gea en Neeltje winnen de dagprijs. Van harte! Morgen komt de foto. Naar de uitslag.

We hebben nog een gezellige nazit tot ruim na middernacht buiten. Eenmaal op de kamers aangekomen begint het te weerlichten. Eerst alleen wat gerommel in de verte, totdat ook hier het onweer en vooral de regen losbarst. Een waar regengordijn komt naar beneden. Goed voor de natuur en alles spoelt lekker schoon.

Tot morgen!
Anja en Tanja
Begeleiding Fergus Club Europa, Paguera – Mallorca

Dinsdag, 15 oktober 2019een na laatste dag

Marktdag Paguera

Op de een na laatste dag van onze vakantie zijn veel dames te vinden op de dinsdag-markt in Paguera. De gevarieerde markt kent een ruim aanbod van producten. Heerlijk om hier te struinen.


Palma de Mallorca

Palma de Mallorca wordt vandaag ook bezocht en staat bekend om zijn imposante kathedraal, de leuke winkelstraten, sfeervolle pleinen, de musea en de grote jachthaven. Een dagdeel hier rondlopen is een waar genot.


Laatste bezoekjes

Vanuit Port d’Andratx ontvangen we nog wat fraaie beelden van de visafslag. De vissersboten komen binnen varen met verse vis. De wandelaars zijn onder andere te vinden in het prachtige natuurgebied Albufera. Voor Paula en Liesbeth zit de vakantie erop, zij vertrekken een dagje eerder. We zwaaien de dames uit en wensen een goede reis.


11e competitieronde, finaledag

We nemen plaats aan tafel en beginnen aan de laatste competitieronde. Ook al is het een wedstrijd, iedereen wenst elkaar succes en plezier toe. We sluiten na de laatste 6 ronden van 4 spellen een gezellige sportieve competitie af met een groep leuke bridgers. De eerste felicitaties gaan naar de dagwinnaars; Jeanny en Annalies. Van harte! Kees hield tussendoor een geestig voordracht, bridgelimericks blijven leuk en de inhoud heel herkenbaar.


Tromgeroffel

Na de uitreiking van de dagprijs volgt het tromgeroffel voor de finaleplaatsen. Onder applaus feliciteren wij:

1. Roelof de Vrij en Hanny Jobse
2. Chris Muller met wisselende partners
3. Janny en Kees de Graaf

Naar de uitslag.

We hebben een gezellige nazit met alleen maar positieve geluiden. Het wordt een koude nacht maar de zon staat morgen weer hoog aan de hemel.

Tot morgen!
Anja en Tanja
Begeleiding Fergus Club Europa, Paguera – Mallorca


Woensdag, 16 oktober 2019

Naar huis

Vandaag komt de bus al vroeg voor een deel van de groep die zelf hun vlucht heeft geboekt, na de lunch worden de overige gasten opgehaald voor vertrek naar de luchthaven Palma de Mallorca. De laatste groep heeft ruim de tijd zich voor vertrek klaar te maken. Wij, Anja en Tanja, gaan nog even naar het dorp Paguera met de shuttle om een leuk japonnetje te kopen. Zie de hemel, strakblauw. Bij terugkomst wordt op het terras nog een hapje gegeten en is het wachten op de bus. Dan is het zover! Wij zwaaien uit want onze terugreis is pas morgen.