Reisverslag 1. Bridgereis Spanje – ‘Andalusische Algarve’

____________________________________________ Naar de reisomschrijving

Reisverslag Bridgereis Zuid-Spanje – April 2017
Marble AMA Andalucia**** – Islantilla

Deze slideshow vereist JavaScript.

Volgende vertrek 7 oktober 2017
______________________________________________________________

8-/15-daagse Bridgereis Zuid-Spanje
1e week 3-10 april 2017

Reacties onderaan de pagina zijn welkom :)

______________________________________________________________

Begeleiding

Anneloes en LeoOnder aanvoering van Anneloes Dijk en Leo Vrielink gaan we naar Zuid-Spanje. Anneloes en Leo zijn ervaren wedstrijdbegeleiders (NBB-gekwalificeerd) en tevens bridgedocenten.  Wij wensen iedereen veel plezier en mooie herinneringen. Inge Kooijman, eigenaar.

Een goede reis gewenst.
Tot snel bij het welkomstwoord op maandag om 17.30 uur!
Anneloes en Leo


Het weer Islantilla 1e week

Het weer 1e weekWeerbericht Spanje
Het is zonnig en droog, al heeft het noorden soms te maken met wolkenvelden en een enkele bui. Later in de week neemt ook in het oosten en op de Balearen de kans op een (onweers)bui toe. In het centrale deel blijft het zonnig en warm met maxima van 23 graden in Madrid en 27 in Sevilla. In Barcelona is het iets koeler met 20 graden. Op de Canarische Eilanden is het zonnig 26 graden.
Klik op de kaart

kaart


Maandag, 3 april 2017

Aankomst

Onze BridgeTravellinggasten komen ’s morgens om half tien aan bij het prachtige hotel Marble Ama in het Spaanse plaatsje Islantilla aan de mooie Costa de la Luz in Andalusië. Omdat er meer groepen hotelgasten deze ochtend tegelijkertijd arriveren hebben we met de hotelmanager afgesproken dat onze gasten voordat ze zich inchecken eerst van het ontbijt kunnen gaan genieten. Nadat we alle gasten persoonlijk hebben gesproken gaat ieder op eigen manier bijkomen van de reis. We voelen ons vereerd om te verblijven in de luxe Residentie Marble Ama die oorspronkelijk is opgezet voor permanente bewoning. De appartementen en de hotelkamers zijn zeer ruim opgezet, modern ingericht, licht m.a.w. heel comfortabel en ook compleet uitgerust.

Welkom

Om half vijf komen allen samen in de bridgevilla, die deze weken ter beschikking staat voor de BridgeTravellinggasten. Een heuse villa met alles erop en eraan, zoals een goed gevulde keuken en een bijkomstig detail: de tafels zijn keurig als bridgetafels met groen vilt bekleed. Nadat ieder van een drankje is voorzien vertelt de gastvrouw, Anneloes, over het bridgeprogramma, de mogelijke activiteiten van deze week en de gang van zaken in het hotel. De hotel-’Angel’ Hülya licht ons in over de excursies. Ook is Anneke, gids,  aanwezig, die ons alvast een voorproefje geeft. Prettig voor allen dat dit in het Nederlands wordt verteld. Omdat de meeste gasten vermoeid zijn van de reis besluiten we in overleg om na het diner voor de liefhebbers de vrije bridge-inloopavond te laten beginnen die gezellig verloopt. Naar de uitslagen met spelverdeling.

Hartelijke groet,
Leo & Anneloes
Marble Ama Andalusië


Dinsdag, 4 april 2017 

De ligstoelen staan klaar!

3Door de goede bedden en mede daardoor goede nachtrust zijn we van de reis en korte nacht weer bijgekomen.
De meesten van de groep hebben gekozen voor een rustig dagje om te kijken wat er in deze omgeving te beleven valt. Opnieuw is het een prachtige dag met ’s middags rond de 25 graden. Een heerlijke temperatuur om o.a. na het ontbijt in de hoteltuin op de ligbedden bij het zwembad neer te strijken.

Met de shuttebus naar het strand

islantillaMet de shuttlebus ben je binnen tien minuten op het strand waar je ’s morgens de visafslag kunt meemaken. Ook zitten vissers te boeten; destijds werden de netten ‘staande’ door vrouwen gerepareerd. De kust van Costa de la Luz (kust van het licht) dankt zijn naam aan het felle zonlicht (meer dan 3000 zonuren per jaar) dat weerkaatst op de oceaan en de witte zandstranden. Op het water (meer of zee) is de ultravioletstraling ook feller door de weerkaatsing op het water. Een waarschuwing om een goede beschermingsfactor bij het zonnebaden te gebruiken. De Costa de la Luz is een populaire vakantiebestemming bij Spanjaarden en trekt de laatste jaren ook steeds meer buitenlandse toeristen, maar heeft zijn authentieke Andalusische karakter nog grotendeels bewaard. We hopen dit de komende dagen te beleven.

europa_spanien_costadelaluz_930x315


Het ontbreekt ons aan niets in de bridgevilla

De competitie is vanavond gestart. Deze beperken we tot vier avonden omdat een grote groep een dag naar Sevilla gaat met de gids. Op deze dag, donderdag, is voor de achterblijvers een inloopdrive gepland. Na drie rondes zijn we gaan dineren in het restaurant en daarna wordt de zitting voorgezet voor de laatste drie rondes. Deze opzet wordt als prettig ervaren. Het ontbreekt ons in de bridgevilla weer aan niets: in de keuken staan koffie, thee en flessen drank klaar en tussendoor zorgt het personeel voor heerlijke hapjes. Rond half elf sluiten we een ontspannen en gezellige bridgeavond af en gaan de meesten richting hun appartement of hotelkamer. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Leo & Anneloes
Marble Ama Andalusië


Woensdag, 5 april 2017

Heerlijke tapas in Ayamonte aan de grens

Vandaag een heerlijke dag met wederom veel zon, het mooie voorjaarszonnetje waar we in Nederland zo aan toe zijn. We ervaren deze periode in Spanje als heel prettig: geen te hoge temperaturen en je kunt iets met gemak ondernemen. Zeker ’s morgens blijft het nog ‘lekker’ koel.Voor deze dag staan er geen bijzonderheden op het programma. Een aantal personen zijn er actief: Een wandeling naar het strand, het weer is er perfect voor. Ook fietsen door de omgeving is goed te doen. Fietsen zijn hier te huur. Enkelen fietsen naar het leuke grensplaatsje Ayamonte waar je, naar men zegt, de lekkerste tapas kunt eten. Ook heeft een groepje een busje gehuurd en verkennen de Algarve.
Maar er zijn ook mensen die lekker aan het zwembad in de zon liggen of anderszins zich ontspannen. Morgen staat er immers een activiteit op het programma waar een aantal gasten gebruik van maakt: een excursie naar Sevilla.


Aan tafel! 🙂

Om half zes is iedereen weer paraat voor de tweede ronde bridge van de weekcompetitie. Ook dit keer worden we gastronomisch verwend en kunnen we terugkijken op een gezellige bridgeavond. Naar de uitslag met spelverdeling.

Groet,
Leo & Anneloes
Marble Ama Andalusië


Donderdag, 6 april 2017

Bezoek Sevilla

Om 08.30 uur vertrokken we met de bus naar Sevilla, de hoofdstad van de Spaanse autonome regio Andalusië. Het is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje op het gebied van cultuur, politiek, economie en kunst. Sevilla ligt aan de rivier Guadalquivir, die voor niet al te grote zeeschepen bevaarbaar is tot in de stad. Sevilla heeft het grootste historische centrum van Spanje en een van de grootste van Europa, waarin de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, de kathedraal van Sevilla met de toren Giralda, het Alcázar en de Torre del Oro zich bevinden.

Andalusische aardbeien en sinaasappels

AnnekeAnneke, onze gids, vertelt ons tijdens de busreis uitgebreid over dit deel van Andalusië, waar zij al zo’n 25 jaar woont. Hier worden 250 miljoen kilo aardbeien geproduceerd, die vanaf eind januari bij ons al in de winkels liggen. Vanaf 1974 door het Spaanse lidmaatschap van de EEG is hier met subsidies een intensieve sinaasappeloogst mogelijk gemaakt. In vier seizoenen wordt geoogst; er hangen nu sinaasappels aan de bomen maar de zoete bloesem kun je ook bewonderen.

Gids Chiel met elektronische begeleiding 

Aan de hand van een sitemap attendeert Anneke ons op de diverse bezienswaardigheden. Een groepje gaat zelfstandig de stad verkennen. De anderen gaan o.a. het Alcázar en het Plaza de España bezoeken. Bij het Alcázar staat Chiel, onze gids 45met elektronische begeleiding (zendertje en oortje), klaar waardoor wij niet in de lange rij wachtende hoeven te staan. Hij vertelt ons bijzonder geanimeerd én gedetailleerd over de bouwkundige stijlen door de eeuwen heen. Dit bezoek mag je bijna niet missen in Sevilla. ’s Middags zijn allen uitgewaaierd in het centrum, hebben o.a. tapas gegeten of een romantische koetstocht beleefd en mooie winkels bezocht.

Na een prachtige dag in Sevilla kwamen we om 18.15 uur weer aan in het hotel. Ieder ging zijn eigen weg om te genieten van de laatste zonnestralen.

ColumbusDe Spaanse kolonisatie van Amerika
De ontdekking van de Nieuwe Wereld door Christoffel Columbus in 1492 en het begin van de Spaanse kolonisatie was een zeer belangrijke gebeurtenis voor Sevilla. Vanaf dat moment werd het namelijk de belangrijkste haven tussen Europa en Amerika en de thuisbasis van de beroemde zilvervloot. Vanuit Sevilla werden alle ontdekkingsreizen, het transport van eventuele schatten en handelsrelaties met de Nieuwe Wereld georganiseerd. Door deze belangrijke rol groeide de stad, en telde rond het jaar 1500 al meer dan 100.000 inwoners. Door de invloed van handelaren, ontdekkingsreizigers en consuls vanuit heel Europa groeide de stad ook op creatief gebied, met name de schilder- en beeldhouwkunst en literatuur droegen bij aan de Spaanse Gouden Eeuw. Ook industrieel groeide Sevilla, door de productie van nieuwe (overzeese) producten als zijde, zeep en keramiek, en de komst van meer dan 50 fabrieken. In 1929 organiseerde de stad de Ibero-Amerikaanse Tentoonstelling, waarvoor het beroemde “Plaza de España” werd aangelegd.
Wat recenter, in 1992, organiseerde Sevilla een prestigieuze Wereldtentoonstelling. Een deel van de installaties die hiervoor werden gebouwd zijn veranderd in het grootste technologische wetenschapspark van Andalusië.

Bezoek Lagos

haven lagosWeer een groepje is vandaag naar de Algarve geweest en hebben het plaatsje Lagos bezocht en bij de haven een terrasje aangedaan. Juist deze dag kozen zij omdat er geen competitiezitting gepland was.

De achterblijvers hebben kunnen genieten van een leuke inloopbridgeavond. Naar de uitslag.

Klik hier → meer foto’s 

Goede nachtrust!
Leo & Anneloes
Marble Ama Andalusië.


Vrijdag, 7 april 2017

Fietsen en wandelen in de omgeving

Begin van de middag arriveren Annie en Jaap met een gehuurde auto vanaf het vliegveld Faro in Portugal; zij voegen zich tot het einde van de komende week bij de groep. Na wat uurtjes rust spelen zij de avond in de bridgevilla al mee met de competitie.
De activiteiten van deze dag zijn voornamelijk een flinke wandeling door het natuurgebied, het joggen over de boulevard en een mooie fietstocht langs een paar kleine plaatsjes in de omgeving. Een kerkje staat open als voorbereiding op de festiviteiten van de Paasweek, een religieuze feestweek in Spanje. Als je vriendelijk vraagt of je een kijkje mag nemen zetten de bereidwillige Spanjaarden de deur meteen wagenwijd open. Onze nieuwsgierigheid wordt beloond met het schitterende interieur. Volgende week zal de sfeer in de omgeving bepaald worden door de paasfestiviteiten: we beraden ons nog om een avond een processie te bezoeken en de bridgeactiviteiten aan te passen.


Relaxen aan het zwembad

Bij het zwembad zijn meerdere gasten neergestreken met een boek of puzzel en genieten opnieuw van het prachtige weer. De meesten zien er al met een kleurtje bijzonder gezond uit maar de heerlijke rust en het genieten van de vakantie in dit prachtige hotel draagt daar natuurlijk toe bij.


Bridgen en Rummikub

In de avond starten we met de derde ronde van de competitie en weer worden we verrast: deze keer met schalen heerlijke toastjes met ansjovismousse. De niet bridgende zusjes Blanca, Magadelena en Maria, zijn vanavond ook bij ons in de bridgevilla en spelen een robbertje rummikub. Naar de uitslag.

Groet,
Leo & Anneloes
Marble Ama Andalusië


Zaterdag, 8 april 2017

2e Bezoek Ayamonte 

In het vissersstadje Ayamonte, bekend om de lekkerste tapas in de regio en op ca. 25 km van ons hotel, is vandaag een streekmarkt en in Vila Real de St António (Portugal) is een brocante. Diverse gasten, fietsend gekomen door de prachtige natuur, slenteren ook op de weekmarkt met o.a. kleding en op de terrasjes van Ayamonte. Op de overdekte versmarkt zijn de meest uiteenlopende vissoorten verkrijgbaar. Je kunt met het pontje, € 2,00 p.p., over de grensrivier Rio Guadiana naar Vila Real in Portugal om de brocantemarkt te bezoeken.


Laatste zitting competitie

De laatste zitting van de competitie vindt vanavond plaats. Onze Angel Hülya heeft – naast onze eigen prijzen – voor wat extra prijsjes in de vorm van Marble-geschenkjes gezorgd. Er wordt met spanning gestreden voor de flessen Rioja, zoals je in Spanje verwacht. Met de hele groep hebben we voor de bridgevilla foto’s gemaakt waarvan je de fijne sfeer kunt aflezen.

De felicitaties gaan naar:
Nummer 1: Albert en Ria den Blanken
Nummer 2: Hugo en Joke Buwalda
Nummer 3: Olga Hoogeboom en Harry Batenburg

Naar de uitslag 4-8 april 2017.

Morgen – de laatste dag van de 1e week – zullen de laatste souvenirs worden gekocht en zal de dag aan het zwembad door velen worden doorgebracht. Nog even heerlijk relaxen in het zonnetje! Om 17.30 uur is er weer een vrije inloop. De nachtrust zal van korte duur zijn voor hen die naar huis gaan want de bus staat ’s morgens heel vroeg klaar om te vertrekken naar het vliegveld. Allemaal heel hartelijk dank voor de gezellige week hier in Marble Ama Andalusië. U was een fijne groep. Graag tot een volgende keer!

fotoalbum 3-10 april
Leo & Anneloes
Marble Ama Andalusië.
Blijf ons volgen.

Reisverslag 2e week – 10-17 april

2 reacties op Reisverslag 1. Bridgereis Spanje – ‘Andalusische Algarve’

  1. Leon en Aphrodite zegt:

    Anneloes en Leo, jullie hebben dit super georganiseerd! Steeds met de glimlach!! 🙂 Groetjes van Leon en Aphrodite

  2. Eva zegt:

    Wat een gezelligheid! Dat is nu al een heerlijke bridge vakantie!
    Geniet ervan allemaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s