Reisverslag 2. Bridgereis Spanje – ‘Andalusische Algarve’

____________________________________________ Naar de reisomschrijving

Reisverslag Bridgereis Zuid-Spanje – April 2017
Marble AMA Andalucia**** – Islantilla –  test

Deze slideshow vereist JavaScript.

Volgende vertrek 7 oktober 2017
______________________________________________________________

8-/15-daagse Bridgereis Zuid-Spanje
2e week 10-17 april 2017

Reacties onderaan de pagina zijn welkom :)

______________________________________________________________

Begeleiding

Anneloes en LeoOnder aanvoering van Anneloes Dijk en Leo Vrielink gaan we naar Zuid-Spanje. Anneloes en Leo zijn ervaren wedstrijdbegeleiders (NBB-gekwalificeerd) en tevens bridgedocenten.  Wij wensen iedereen veel plezier en mooie herinneringen. Inge Kooijman, eigenaar.

Een goede reis gewenst.
Tot snel bij het welkomstwoord op maandag om 17.30 uur!
Anneloes en Leo


Het weer Islantilla 2e week

Het weer 2e weekWeerbericht Spanje
Het is zonnig en warm op veel plaatsen. Over het midden en westen trekt aanvankelijk wat hoge bewolking, maar de komende dagen is het stralend weer. In Sevilla is het de komende dagen tijdelijk erg warm met 30-31 graden. In Barcelona is het met 20 graden gewoon lekker. Ook op de Canarische eilanden is de temperatuur met 19 tot 24 wat gematigder en daar wisselend zon en wolkenvelden elkaar af.
Klik op de kaart

kaart


Maandag, 10 april 2017

Aankomst

Vanmorgen zijn de nieuwe gasten van BridgeTravelling, waarvan een groep uit Amsterdam, goed in het resort Marble Ama in Islantilla – Andalucia aangekomen. Ook de zusjes Ria en Hennie met bridgepartner Ria uit Schiedam hebben we (weer) begroet. Jantien en Klaas uit Oosterbeek zijn deze week ook onze bridgegasten. De gasten uit Volendam, Marie en Jaap, hebben een mooie hotelkamer naast de lift gekregen. En Sherina en Andre uit Lelystad zijn met een huurauto zelf hierheen gereden.

Welkom

De meeting vindt vanmiddag om half zes plaats in de bridgevilla waar we proosten op een gezellige week en allen inlichten over wat praktische zaken in deze omgeving en de bridgecompetitie van deze week. De nieuwe gasten zijn verrast over de mooie ambiance en de vorstelijke ontvangst met hapjes en drankjes.

Aankomstdag Inloopbridge

Na het welkomstwoord in de bridgevilla gaan we aansluitend naar de poolbar waar de Marble Angel Hülya met reisleidster Anneke ons informeert over de vele excursies in de omgeving met als tip de processies die in deze Paas- en feestweek plaatsvinden. Na het dinerbuffet starten we om 20.00 uur met een vrije inloopbridgeavond waar we tot onze verbazing bijna allen terugzien. Na vijf speelronden rollen de meesten – flink vermoeid door de reis – hun bed in en blijven een paar nog gezellig over de spellen discussiërend naborrelen in de bridgevilla. Naar de uitslag met spelverdeling.

Leo & Anneloes
Marble Ama Andalusië.


Dinsdag, 11 april 2017

Verandering aanvangstijd bridgen 2e week

Vorige week hadden we voor- en na het diner de bridgezittingen. Deze week bridgen we vanaf 20.00 uur op verzoek van velen. De dag wordt met deze aanvangstijd optimaal benut 🙂 . De competitieweek starten we met drie voorrondes waarbij ieder team zoveel mogelijk verschillende teams tegenkomt. Ieder paar kan/mag één keer verzuimen om naar een processie te kunnen gaan.

Heilige Week Voor Pasen

Tijdens deze boeteprocessies wordt het lijden van Jezus herdacht. De processie wordt gevormd door leden van een broederschap. De processies zijn iedere dag voornamelijk ‘s avonds in deze omgeving. Van Hennie zijn de bijgevoegde foto’s; de eerste processieavond in Ayamonte, in rode gewaden. In Huelva is de kleding wit; de conische hoed of puntmuts, Capirote, (ver)wijst naar ‘het hogere’ en kan gedragen worden met of zonder de capuz, de gelaatsbedekking.

Semana Santa (goede week) / processie en de Hermandad-broederschap.
De Hermandad kan een organisatie zijn van een buurtvereniging of een gilde (beroepsgroep), een werknemers- dan wel een werkgeversvereniging of een Cofradía. Een Cofradía heeft zuiver tot doel om de leer van de RK-kerk te bewaken en o.a. de grote schrijnen of baren die tijdens de Semana Santa worden rondgedragen te onderhouden. Het religieus gehalte van een Hermandad kan heel beperkt zijn. In Spanje is iedereen katholiek, ook een atheïst. Elke Hermandad (dus ook buurtvereniging) is gekoppeld aan één van de parochies van het dorp of de stad (moet wel zijn goedgekeurd door kerk c.q. bisdom) en streeft in naam een religieus doel na. De (on)gepaste intentie is om op regelmatige tijden met elkaar te feesten. Ook een Hermandad met deze (niet geëxpliceerde doelstelling) zal in haar logo of wapen (Simpecado) een heilige hebben. Het betreft vaak een lokale Mariaverschijning. Zeker in Andalusië is in vrijwel elke plaats wel ooit een Maria verschenen, aangespoeld, opgevist of in een holle boom gevonden. De oudste Hermandades dateren uit de veertiende eeuw, ca. 1350. Hermandades hebben overigens met politieke partijen en geloofsgemeenschappen gemeen dat ze voortdurend splitsen, fuseren e.d. ook heden ten dagen.

Eerste competitieavond

Na de eerste dag, verrast door de mooie omgeving en de fraaie ligging van het hotel zijn we goedgemutst gaan bridgen in de bridgevilla. De koelkast met drank en hapjes is weer goed gevuld dus we kunnen ‘ertegenaan’. Tijdens de gezellige bridgeavond wordt er gestreden voor een zo goed mogelijke finaleplaats. Hiske en Arnold zijn tot nu toe de aanvoerders. Naar de uitslag.

Morgen beschrijven we een fietstocht door een prachtige natuurgebied van de Costa de la Luz.

Infobord naast de eetzaal en de receptie. 

Tot morgen!
Leo & Anneloes
Marble Ama Andalusië.


Woensdag, 12 april 2017

De omgeving verkennen

Vandaag gaan meerdere gasten fietsen en wandelen, door het natuurpark Paraje Natural de las Marismas tussen Isla Cristina en Ayamonte. Op sommige zanderige stukken heb je de fietsen met brede banden nodig die bij de receptie gehuurd kunnen worden. Ria en Albert steken vandaag met een bootje in Isla Cristina over naar Punta del Moral, fietsen door naar Isla Canela en vervolgens naar Ayamonte. Langs de Via Verde del Litoral komen zij weer terug en hebben 35 – 40 km. ‘in de benen’. Met dank aan Ria voor de mooie foto’s van vogelsoorten en bloeiende cactus.

Typerend voor dit deel

Het advies van Joke en Hugo om het ‘binnenland’ te bezoeken is ook zeer de moeite waard. Het heuvellandschap met bloeiende struiken en cactussoorten, de paraplubomen, cipressen, ontluikende oleanderstruiken en prachtige groene achterland zijn typerend voor dit deel van Spanje. Op de ‘groene’ wegen komen we nauwelijks verkeer tegen en waan je je een met door de rust van de natuur. Weer dichterbij de kust zien we de uitgestrekte olijfgaarden.

Rustige avond

De avond verloopt rustig met een kleinere groep bridgers omdat velen gebruik maken van de mogelijkheid om een avond van de voorrondes te kunnen missen. Zij hebben in Ayamonte genoten van een geweldige avond. Vanaf een terras hebben ze het hele spektakel van de processie van dichtbij meegemaakt. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Leo & Anneloes
Marble Ama Andalusië.


Donderdag, 13 april 2017

Bezoek Palos de la Frontera

Met eigen vervoer zijn wij een dagje met Ria en Albert naar de processie in Lepe (spreek uit: Leppe) gegaan, een tocht van ca. 64 km en een klein uurtje. Vervolgens trokken we
’s middag verder naar Rábida en Palos.


Columbus vertrekt naar de Nieuwe Wereld vanuit Palos de la Frontera

Christoffel Columbus vertrok in 1492 vanuit Palos om zijn ontdekkingsreis naar naar het Verre Oosten te beginnen. Terloops ontdekte hij Amerika. (ook wel de Nieuwe Wereld genoemd). Zelf dacht hij dat hij India had bereikt 🙂 .

Oktober 2014. In de Spaanse provincie Huelva hebben archeologen van de universiteit van de gelijknamige stad een historische opgraving bijna afgerond. Het gaat om de haven van waaruit Columbus met drie schepen vertrok naar de Nieuwe Wereld.
De gevonden resten vormden in de vijftiende eeuw een belangrijk handelscentrum voor Castilië. Hier vandaan kwamen alle goederen uit andere landen Spanje binnen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Columbus en de Katholieke Koningen in 1492 deze haven kozen als vertrekpunt voor de expeditie die in eerste instantie was bedoeld om de kortere route naar het Verre Oosten te vinden. Pas na zijn dood zou blijken dat Columbus in werkelijkheid nog iets veel belangrijkers had (her-)ontdekt: het ‘nieuwe’ continent Amerika.

Eigen dagindeling

Opmerkelijk is dat de gasten van beide weken behoorlijk zelfstandig zijn en tijdens hun vakantie graag en gemakkelijk een eigen weg kiezen voor hun daginvulling. Van heerlijk luieren in de zon bij het zwembad met een spannend boek en een duik in het verwarmde water tot zwoegende fiets- en wandeltochten in de natuurparken in de omgeving. Sherina en André maken mooie wandeltochten. André is een vogelspotter en heeft een grote groep flamingo’s in de natuur gezien.

Deze week, de Paasweek, is een groot verschil met de vorige week: nu gezellig en heel druk, vorige week uitgestorven. De openingstijden variëren sterk al naar gelang de siësta-invulling van de betreffende winkelier. In ieder geval is tussen 14.00 en 16.00 uur alles dicht op Burger King na.

Gezellige bridgeavond

Niet omdat twee paren zich hebben afgemeld om een bezoek aan een processie te kunnen brengen maar door de sportieve strijd om de  finaleplaatsen in de A- of B-lijn te halen om vervolgens tot in de late uurtjes door te gaan in de bar van het à la carte restaurant. Naar de uitslag.

Leo & Anneloes
Marble Ama Andalusië
Blijf ons volgen


Zaterdag, 15 april 2017

Een na laatste relaxdag

123Vanmorgen komen we velen wat later tegen in het restaurant: een ochtendje uitslapen is heel aantrekkelijk als je op vakantie bent. Het waterige zonnetje droogt snel zijn tranen en we worden weer op een heerlijke warme voorjaarszon getrakteerd. Wat een verschil met Nederland waar de paasdagen kouder verwacht worden dan het afgelopen kerst was. We trekken massaal erop uit om te fietsen, wandelen of te slenteren langs de boulevard, kortom we willen hier nog flink genieten van het voorjaar alvorens we komende week weer nachtvorsten moeten trotseren.

Demonstratie dupliceermachine

24Leo heeft aan een paar belangstellenden de dupliceermachine gedemonstreerd in de bridgevilla en uitleg gegeven over de gebruikte wedstrijdschema’s. Zij hebben hem geholpen om de tweemaal 24 spellen te dupliceren en te verdelen over de twee lijnen. Ook heeft hij een paar arbitragezaken uitgelegd en hoe deze verwerkt zijn in het rekenprogramma.

Toetjes zijn extra lekker vandaag

126Tijdens het diner in het restaurant blijkt dat in Spanje ook aandacht wordt besteed aan onze manier van versiering aanbrengen voor een gezellige paassfeer. Het toetjesbuffet is vandaag bijzonder mooi opgemaakt met aardbeien die hier in de directe omgeving volop geteeld worden. Supergezonde zomerkoninkjes en heerlijk zoet.


Impressie Buffet

Deze slideshow vereist JavaScript.


Laatste competitieavond

89Vanavond is de laatste avond van de competitie en we strijden in twee lijnen om de beste plaatsen. Leo geeft uitleg over de bijzondere riojawijnen die door BridgeTravelling voor de winnaars beschikbaar gesteld zijn. Tijdens de avond die omvliegt, worden we wederom verrast door heerlijke hapjes. Voordat de uitslag opgelezen wordt worden de hulptroepen van het dupliceren onder luid applaus in het zonnetje gezet met een oorkonde.

Hulptroepen “Afdeling Dupliceren” ontvangen oorkonde

Uitslagen

Uitslag A-lijn
1. Sherina Stougie en André Stougie 61,88%
2. Arne Evers en Marian Weber 59,58%
3. Arnold Spin en Hiske Gerbrandy 55,00%

Uitslag B-Lijn
1. Gerrite Boontje en Annelies Rotte –  61,20%
2. Jantien van der Ven en Klaas van der Ven 57,29%
3  Annemiek van den Koppel en Carla Stomp 54,17%

Naar de uitslag

Het nabespreken en borrelen duurde nog tot in de kleine uurtjes 🙂 .

Groepsfoto 

150


Zondag, 16 april 2017

Laatste Avond Bridgen

Natuurlijk hebben de meeste gasten zich gisteravond meteen al ingeschreven om een laatste avond te komen bridgen. Het plezier in dit prettige verslavende spelletje geldt voor nagenoeg allen. Leo en ik zijn ’s morgens voor één grote lijn de spellen weer gaan dupliceren om ’s middags van 17.00 tot 20.00 uur nog een keer in onze bridgevilla in Islantilla te kunnen bridgen.


Laatste Avondmaal

169

170

Honderden flamingo’s leven hier in de natuur

Aansluitend dineren allen en met Sherina en André spelen we nog gezellig nababbelend over de week een paar spelletjes in het à la carte restaurant voor het slapen gaan. Dank nog, Sherina, voor de fraaie foto van de flamingo’s van een door jullie bezocht natuurpark, hier zo dichtbij! Ook kreeg ik vandaag een schitterende foto van Marian van de Ruit-groep die op de wenteltrap gedrapeerd staan. Wat heeft een ieder op eigen wijze genoten van deze voorjaarsbridgeweek!


Maandag, 17 april 2017

Verlaten en alleen

Vanmorgen zijn de bussen naar de airport vertrokken en de bijgevoegde foto’s van de verlaten bridgeruimte, de ligbedden en het terras spreken voor zich. Leo en ik gaan vandaag nog even heerlijk genieten van het zonnetje 🙂 . Vanavond tegen 23.00 uur landen we op Rotterdam-Airport waar Inge (eigenaar BridgeTravelling) en haar partner Roel ons ophalen. Hierna gaan we richting huis Inge en Roel en evalueren we de afgelopen zonnige weken  onder het genot van een drankje. Daarna vertrekken we naar ons huis richting het Noorden.

Bedankt voor de gezellige week.
We hebben genoten van u, een gezellige groep bridgers!

We zien jullie graag terug!Fotoalbum
Leo & Anneloes
Marble Ama Andalusië


Klik op: Delegatie B.C. Ruit – Amsterdam

153a

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s