Reisverslag Bridgereis Wolvega 8-11 april 2016

____________________________________________  Naar de reisomschrijving

10     rondvaart-giethoorn

Bridgereis Holland Inn, Wolvega nabij Giethoorn

Foto's Bridgereis

Reacties onderaan de pagina zijn welkom :).

_________________________________________________________

Het weer Wolvega

Dit weekend ziet er niet eens zo heel slecht uit. Een zwakke storing veroorzaakt wat regen in de avond en nacht naar zondag. Zaterdag overdag voor de neerslag uit schijnt de zon nog op veel plaatsen en zondagmiddag wordt het vanuit het zuiden droog met opnieuw opklaringen. Met een beetje geluk is de paraplu dus niet eens nodig. De wind is meest matig en de temperatuur schommelt tussen 12 en 15 graden.

Het weer

Begeleiding

jan-en-jacqueline-kloosOnder aanvoering van Jacqueline en Jan Kloos gaan we dit weekend in. Morgen om 17.15 uur heten we onze gasten welkom met een lekker drankje. Hierna gaan we aan tafel en om 19.30 uur staat de bridgezaal klaar voor de eerste drive.

inge2Een goede reis gewenst. Tot morgen!
Hartelijke groet,
Inge Kooijman, eigenaar BridgeTravelling

__________________________________________________________

Vrijdag, 8 april 2016

Met een waterig zonnetje zijn de meeste gasten vertrokken naar Wolvega. Een echtpaar komt zelfs uit België en heeft zo’n 300 km. gereden. BridgeTravelling is dus ook al bij onze buren bekend. Van het binnenterras werd meteen goed gebruik gemaakt en de eerste drankjes werden genuttigd.

8Rond 17.00 uur heb ik de gasten welkom geheten en een toost uitgebracht op een heerlijk weekend. Natuurlijk waren er ook wat huishoudelijke mededelingen. Op verzoek heeft iemand van het personeel het een en ander over de oorsprong van het gebouw verteld. Hierna hebben we heerlijk gegeten en om 19.30 uur stond de bridgezaal klaar voor de eerste zitting.

De eerste avond bridge is zeer goed verlopen en veel gasten zijn in de bar tot in de late uurtjes gebleven. Gezelligheid kent namelijk geen tijd. We zijn ook weer verwend met diverse anekdotes en de “politie” heeft ons ook nog een bezoekje gebracht. Morgen vertrekken we met een grote groep naar de Buffelfarm, maar eerst gaan we een heerlijk nachtje slapen.

9        15

De uitslag van de eerste avond kunt u lezen op de site van BridgeTravelling bovenin de menubalk maar ook wanneer u hier klikt.


Zaterdag, 9 april  2016

26We zijn rond 10.45 uur met auto’s vertrokken naar de buffelfarm. Ook waren er natuurlijk van die sportievelingen die de fiets namen en gebruik moesten maken onderweg van een trekpontje. Hilariteit alom natuurlijk. Totaal 50 gasten, dus een hele drukte in de grote schuur waar we trouwens zeer gastvrij werden ontvangen met koffie, thee en koek. De gastvrouw, tevens eigenares van de farm heeft ons door middel van foto’s op een groot scherm vertelt wat deze farm inhoudt en wat er voor producten gemaakt en verkocht worden.

Deze farm houdt zich vooral bezig me het vlees. Je kon er van alles kopen. Buffelvlees, buffelkaas en natuurlijk de mozzarella. Ook allerlei leuke “hebbedingetjes” uit de streek. Daarna zijn we de stallen ingelopen waar we de vooral de jonge buffels konden bewonderen en aaien. Toen iedereen zijn aankopen had afgerekend zijn de fietsers weer opgestapt en de andere gasten zijn met de auto’s ook wat leuks gaan doen.

232027


De bridgeavond verliep voorspoedig. De uitslag kunt u hier terugvinden. Voor dat we naar de bar gingen werd een leuke anekdote verteld. In de bar was het weer erg druk en bovenal gezellig. Om twee uur is daar het licht pas uitgedaan. Morgen gaan we naar Giethoorn. Als het weer dan net zo wordt als vandaag zou dat mooi zijn. Tot morgen dus.


Zondag, 10 april 2016

Met een lange rij auto’s zijn we vertrokken naar Giethoorn. De Day Harts natuurlijk weer op de fiets. De grote groep moest verdeeld worden in twee boten, waarna we konden vertrekken. Er is weer veel gelachen, vooral toen we in aanvaring kwamen met een andere boot. Omdat het weer een zonnige dag was, waren de terrasjes gauw gevuld en toen de koffie was leeggedronken is iedereen op eigen gelegenheid Giethoorn in gelopen.

41       39

De laatste bridgeavond vertelde een aantal leden van B.C. Klein Begin uit Twisk weer leuke verhaaltjes en anekdotes. Na de bedankjes, de uitslag en de prijsuitreiking was de bar gelukkig tot laat open want niemand had zin om al naar bed te gaan. Wij hopen dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad en dat wij u weer eens mag ontmoeten op een van de reizen van BridgeTravelling.

Hartelijke groet,
Jan W.L. en Jacqueline W.L. en gastvrouw

48     47     46

49

Beste gasten,

U hebt naar dit weekend lang uitgekeken. Jammer dat het weer voorbij is maar we kunnen terugkijken op een geslaagd weekendje Wolvega met een leuke groep! Er is veel gelachen, leuke bezoeken gebracht, lekker gegeten en sportief gebridget. De dagafsluiting in de bar na het bridgen keek menigeen naar uit, het sfeervolle hoogtepunt van de dag. Dank allemaal voor uw gezelligheid en inzet om van dit weekend een topweekend te maken!

Jan en Jacqueline,

Jullie ook bedankt als begeleiders voor het weer goed laten slagen van een prachtig bridgeweekend. 18 april gaan jullie mee naar Andalusië. Alvast veel plezier gewenst met weer zo’n grote groep.

Hartelijke groet en  graag tot de volgende keer bij de BridgeTravelling-familie.
Inge Kooijman

 

4 reacties op Reisverslag Bridgereis Wolvega 8-11 april 2016

 1. Gerie Zeeman zegt:

  Gerie en Bert 12.04.2016
  Voor ons gold het zelfde als Arie en Trea. Na het ontbijt hebben wij er nog een fiets gehuurd ,en hebben daar de omgeving verkend.
  Om 17.30 kwamen we weer bij het hotel en hebben daar omdat het zo goed was weer gegeten. We waren om 21.00 weer thuis. We hebben het erg naar ons zin gehad, heel erg bedankt.
  Groeten Gerie.

 2. Sjaak en Annelies Visser:
  We hebben een top weekend gehad, het was allemaal dik voor mekaar.

 3. Marianne Gooijer zegt:

  Het was voor mij de eerste keer dat ik met zo,n bridgeweekend mee ging. Vond het geweldig super leuk. Ga zeker vaker mee bedank Jan en Jacquline jullie deden het erg leuk en spontaan.

 4. Arie en Trea zegt:

  Wat hebben we een fantastisch weekend gehad! Alles top geregeld en prima voor elkaar. Het hotel krijgt een dikke pluim; ruime hotelkamers en keurig schoon. Het eten was fantastisch, de bediening was geweldig! Ook de excursies erg van genoten. Giethoorn was erg leuk ondanks dat de meeste mensen daar wel eens geweest waren. Altijd leuk met zo’n gezellige groep in een boot, erg veel gelachen! Zaterdag een bezoek aan de waterbuffelfarm. Dit was voor velen onbekend. Het is een echte aanrader! Het ontzettende enthousiaste echtpaar Carina en Richard Zeestraten hebben onze groep warm onthaald met koffie en koek, een zeer interessant verhaal over de waterbuffels en de producten in hun boerderijwinkel.
  En dan natuurlijk Jan en Jacqueline. Zij hebben ons jaarlijkse bridgeweekend tot een succes gemaakt! Nogmaals: Dank jullie wel!
  Ook willen wij alle bridgers en niet-bridgers van onze club en natuurlijk de bridgers uit België, Sneek, Schijndel en ……… ontzettend bedanken voor hun gezelligheid. Het was super!

  Groeten,
  Arie en Trea

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s