Reisverslag Bridge-, ski- en wandelreis Oostenrijk

___________________________________________________Foto’s/Slideshow

12648

 • Hotel Tirolerhof in Oberau
 • 11-17 januari 2015
 • Ga naar de reisinformatie
 • Prachtig hotel met goede keuken en wellness
 • Ruime kamers, 2 x per week live muziek
 • Volgende reis 15 maart 2015

_________________________________________________________Uitslagen

Zondag, 11 januari 2015

TirolerhofBridgeTravelling arriveert om 12.30 uur in het hotel.
We worden gastvrij ontvangen en wegwijs gemaakt.
De kamers zijn ruim en sommige hebben zelfs een apart zitgedeelte. In het wellness gedeelte met klein zwembad kun je fijne uurtjes doorbrengen zeker wanneer je ook nog schoonheidsbehandelingen of massages neemt.  Het huren van skimateriaal is om de hoek, de bus overigens ook die ons binnen enkele minuten gratis naar het groter skigebied brengt. De kleine piste naast het hotel is een goede start voor beginners of om op de 1e skidag weer even te wennen aan die lange latten. Al met al alle faciliteiten voor een heerlijke bridge-/ski- en wandelweek zijn aanwezig.

IMG_5053Om 17.30 uur heet ondergetekende de gasten welkom in de bridgezaal. Het is altijd fijn bekende gasten de hand te drukken maar ook nieuwe. Hans Becker van de club uit Amsterdam, De Looier, is ook aanwezig met een gezellig groepje. Om 18.00 uur gaan we naar het restaurant voor het diner en hierna schudden we de kaarten voor de eerste bridgezitting van deze sneeuwweek.

Marian Beemster, wedstrijdleider, opent de avond met wat informatie over hoe om te gaan met misverstanden aan tafel. Het moraal van het verhaal is; roep altijd de arbiter. De avond verloopt in goede sfeer en Marian is een paar keer aangesproken om een misverstandje op te lossen. Prima! Zo hoort het. Rond een uur of 24.00 zijn de meeste gasten vertrokken naar de kamer voor een welverdiende nachtrust. Morgen gaan we met de groep gezamenlijk naar boven voor de eerste skidag.

Inge Kooijman.

Maandag, 12 januari 2015

IMG_4836Om 08.00 uur verschijnen de eerste gasten aan het uitgebreide ontbijt en om 09.30 uur vertrekken we naar de bus. Binnen enkele minuten staan we bij de lift. De wandelaars gaan ook op pad en beginnen aan hun eerste verkenning rond Oberau.

IMG_4851     IMG_4857    IMG_4863

20150112_121646

Marian neemt de dalafdaling met scooter.

Het belooft een mooie dag te worden met een zonnetje en een prima temperatuur. Dit laatste werd een voldongen plezierig feit. De groep heeft heerlijk geskied en gewandeld. Marian heeft alleen een beetje pech. Zij wordt overvallen door het breken van haar skischoenhak.  Dtja en hoe kom je dan de berg af….

 

 

Verslag Teun Eindhoven (skibegeleider).

IMG_4895Nadat we op zondag aangekomen waren en onderweg storm en regen moesten trotseren wachten ons een super lekker diner en daarna een gezellige bridgeavond. Omdat de voorspellingen voor de eerst volgende dagen niet erg goed waren besloten de meeste gasten om eerst maar eens een dagpas te kopen en te kijken hoe het weer zich zou gaan gedragen.

IMG_4852Toen we maandagochtend zoals afgesproken om 9.30 uur bij de ingang van het hotel verzamelden viel het weer best mee, licht bewolkt, de storm was gaan liggen en het had zelf een paar centimeter gesneeuwd. Vol goede moed liepen we naar de bushalte op 100 meter afstand van het hotel waar na een paar minuten de bus arriveerde en ons in ongeveer 8 minuten naar Auffach bracht, de dichtst bijzijnde lift naar het ski gebied Wildschonau.
Het weer werd steeds beter en er was zo nu en dan zelfs een waterig zonnetje te zien.
Boven aangekomen de ski’s onder gedaan en onze eerst afdaling gemaakt.
Sommige moesten even wennen, anderen schoten er vandoor alsof ze gisteren nog op de ski’s hadden gestaan.

De pistes lagen er supermooi bij en het was heerlijk om de frisse berglucht in te ademen.
Zoals te verwachten viel zat er wel wat niveau verschil tussen de skiërs, dus zo nu en dan even wachten tot de laatste was aangesloten en dan weer verder naar het afgesproken DSC02270punt. Na een paar mooie afdalingen onze eerste koffie pauze ingelast waar een ieder een drankje bestelde en een van de gasten zich zelfs verwende met chocomel met rum. Tot aan de middag met de groep heerlijk geskied in een prachtig mooi gebied.
Ook het steeds verder opknappende weer zorgde voor een geweldige sfeer. Een kleine dissonant is nog wel het vermelden waard. De schoen van onze wedstrijdleider ging kapot en ze kon niet verder. Met de rettungsdienst werd ze netjes bij de lift opgehaald en naar het busstation gebracht. Kun je je nog betere service wensen? Zoals afgesproken troffen we enkele niet skiënde gasten tussen de middag aan bij een restaurant op de piste waar zij met de lift naar toe waren gekomen en daar hebben we gezamenlijk geluncht. Na de middag vielen enkel skiërs af die terug wilden naar het hotel. Anderen leek het beter zelf de laatste afdaling te doen en dan te stoppen.

Onder een stralende zon om ongeveer half drie de laatste afdaling gemaakt naar het dalstation waar de bus ons weer netjes naar het hotel bracht waar we de eerste ski dag afsloten in de bar. Het was een BAR gezellige dag.

Aldus Teun.

Het diner om 18.00 uur is van bijzonder goede kwaliteit. Het uitgebreide “voorafje” bestaat uit een Italiaans buffet en is rijkelijk gevuld. Daarna volgt het hoofdgerecht welke met moeite wordt opgegeten. Het gaat er gewoon niet meer in en dan nog maar niet te spreken over het dessert. Met de tweede zitting starten we rond 19.45 uur. Na de uitslag en een avond vol beweging gaan we naar het café van het hotel waar we luisteren naar live muziek (gitaar en zang) van Martin, de hotelier. We zingen mee met bekende nummers en het gehalte plezier is ongekend hoog. Het was een mooie dag!

IMG_4884    IMG_4901   IMG_4916

Dinsdag, 13 januari 2015

Verslag Teun Eindhoven (skibegeleider).

IMG_4970

Teun Eindhoven, skibegeleider

Gisteravond besloten we om vandaag het gebied verder te gaan verkennen en ook een korte verkenningstocht te maken naar het aangesloten gebied van Alpbach.
Het weer was veel beter dan de voorspellingen beloofden. De zon deed zijn uiterste best om van deze dag een mooie dag te maken. Na een korte busrit gingen we naar boven waar drie snowboarders hun eigen weg (piste) gingen. Een van hen Roel (een krasse knar van 61 jaar!!) ging voor het eerst boarden, super stoer. De rest maakte de eerst afdaling naar de aansluitingslift om in het het Alpbach gebied te komen. Bij het punt waar gisteren de schoen van de wedstrijd leider het begaf kwamen we op een prachtige piste op de noord-helling waar we de gondel moesten nemen. Al hadden we nog zo goed gekeken, natuurlijk moest er iemand (Teun natuurlijk) ons naar de verkeerde afslag leiden waardoor we weer helemaal naar boven moesten.

Maar de sneeuw was super, de zon scheen, dus niemand maakte er een punt van.
Bij deze afdaling gaf Piet (80 jaar en vlot mee skiënd) aan dat het hem beter leek om alleen verder te skiën. We spraken af om samen te gaan lunchen bij het middelstation waar we ook de niet skiënde gasten zouden treffen. Eenmaal aangekomen in Alpbach besloten we om gezien het tijdstip en de afgesproken tijd voor de lunch om maar weer direct terug te skiën. Twee fanaten wilden liever in dit rustige gebied te blijven. Zelfs de gebruikelijke koffie pauze schoot erbij in.

foto (18)Na een paar afdalingen kwamen we moe maar voldaan aan bij het afgesproken restaurant waar we een groot aantal van de gasten (ook veel niet skiërs) aan troffen die al lekker op het terras van de zon zaten te genieten. Helaas we misten Piet, die zoals later bleek de weg (piste) een beetje kwijt was.
Het gebruikelijke skiërs menu, patat met bratwurst, goulaschsuppe of spaghetti ging erin als koek. Na de middag besloot een deel van de overgebleven skiërs om paars gewijs verder te skiën en enkelen kozen ervoor om direct de laatste dalafdaling naar de bus te maken.

Wij maakten nog een afdaling met Roel onze nieuwbakken snowboarder.
Ongelofelijk hoe deze man in dag van de berg afkomt. (Chappeau)
Het was vandaag een dag om in te lijsten. Een heerlijk zonnetje, prachtige uitzichten,
lekker temperatuurtje, mooie pistes, heerlijk diner en een gezellige bridgeavond. Kortom
EEN DAG MET EEN GOUDEN RANDJE.

Aldus Teun.

Woensdag, 14 januari 2015

wellnessNa het uitgebreide ontbijt vertrekt de groep weer richting bergen. Een deel blijft in het hotel en  neemt een rustdag. Sommige gasten maken gebruik van de wellness faciliteiten van het hotel. De spa bestaat uit een Finse sauna, stoombad, aroma cabine, Kneipp douche, douche-ervaring met mist, warme aroma’s van bloemen of pekel, een ontspanningsruimte en verwarmde banken om te ontspannen, solarium, overdekt zwembad (5 x 7 m) met tegenstroom, fontaine en massagestralen. Rond 16.30 uur is het hotel weer gezellig gevuld met gasten die heerlijk genieten van een drankje voor aanvang van het dinerbuffet. Het eten is hier werkelijk fantastisch en te merken aan de reacties van onze bridgegroep.

IMG_4900Om 19.30 uur zijn de kaarten weer gewassen voor de vierde zitting nadat Marian (wedstrijdbegeleider) nog wat uitleg geeft over ethiek en spelregels. We sluiten de avond af met de uitslag, drinken nog wat en gaan hierna een paar uurtjes slapen om morgen uitgerust weer een dagje te gaan skiën of wandelen.

Donderdag, 15 januari 2015

Verslag Teun Eindhoven (skibegeleider).

foto (20)Bij het opstaan zagen we uit ons raam dat het vannacht wat gesneeuwd had. Dat zou de overigens heel goede pistes ten goede komen. Het zonnetje was er even niet, maar het zicht was goed dus een mooie skidag lag in het verschiet.We vertrokken met de groep voor de volgende verkenningstocht in het Wildschonau gebied. Een maal boven aangekomen besloten we om twee afdalingen te doen en dat daarna onze senior Piet (80 jaar) op zijn eigen tempo naar de afgesproken plek zou skiën waar we tussen de middag de lunch zouden gebruiken.

DSC02259De hele ochtend heerlijk samen geskied en natuur de warme chocolade melk met slagroom ontbrak niet. Zo rond 12.00 uur haakte Corrie af, ze ging via de kortste route naar het punt waar we de anderen zouden treffen. Wij namen nog enkele liften en afdalingen om uiteindelijk om één uur in het restaurant aan te komen. Daar troffen we weer een grote groep bekenden aan. Zelfs de hond van Anita, Lizzy,  was meegekomen.

DSC02273

Frank

Na de middag voegde Frank (22 jaar) zich met zijn snowboard bij de groep. Samen nog enkele afdalingen gemaakt in een deel van het skigebied waar we nog niet eerder geweest waren omdat er te weinig sneeuw lag. Nu waren de condities goed en kon je er prima naar beneden. Het leek wel een beetje op Frankrijk, weinig bomen en heel brede pistes afgewisseld met smalle paadjes  (erg mooi). Rond drie uur besloten de meeste om terug te skiën naar de bushalte. Ondergetekende als oudste en de twee jonge honden in de groep hebben nog enkele snelle afdalingen gemaakt tot ook bij hen de boven benen begonnen te gloeien. Het was weer een prima dagje. Teun.

Na de vijfde bridgezitting gingen nog even de voetjes van de vloer met Trio Tirol.

foto (22)  foto (23)  foto (24)

Vrijdag, 16 januari 2015

Verslag Teun Eindhoven (skibegeleider).

Bij de eerste blik naar buiten viel het op dat de prachtige omgeving nog mooier leek door een vriendelijk zonnetje. Na een uitgebreid ontbijt om 9.30 uur werd bij de ingang van het hotel verzamelt. De groep was vandaag kleiner dan de dagen ervoor omdat enkele personen naar Kirchberg wilden wat in het Wilde Kaiser gebied ligt (260 km aan pistes ). Het is slecht enkele kilometers van ons hotel verwijderd en met een uitgebreide pas voor het gebied waar we nu zijn kun je daar in 9 verschillende plaatsen opstappen.

DSC02264Ook in Kirchberg en Kitzbuhl kun je met deze pas skiën. Vandaag voerde onze tocht opnieuw naar het skigebied van Alpbach. Ook de gebruikelijke tussenstop voor een drankje werd niet vergeten. Na nog een mooie dalafdaling besloten de twee dames van de groep het even voor gezien te houden en kozen ze voor een welverdiende rust in het gasthof waar we zouden eten. De drie over gebleven mannen wilden graag nog wat door skiën.

IMG_4977

Valentijn

De zon liet zich steeds minder zien maar dat mocht de pret niet drukken. Na een prima lunch maakten we met de dames een afdaling naar een lift die ze omhoog bracht naar het punt vanwaar ze met de gondel terug konden naar Auffach .
De heren gingen weer helemaal terug naar boven.  Eenmaal beneden bij de lift misten we Valentijn (22 jaar en één van onze benjamins samen met Frank) op zijn snowboard. Lang gewacht maar er kwam maar niets! Hij zou toch geen boom opgezocht hebben of gevallen zijn. Toch een beetje ongerust. Inge gebeld om te vragen of zij Valentijn wilde bellen met de vraag waar hij was. En ja hoor ik kreeg een telefoontje terug dat hij bij de lift op ons stond te wachten. Inmiddels de dames die ook op ons zaten te wachten aan de telefoon met de vraag waar blijven jullie. Tot Arjan in de gaten kreeg dat we bij de verkeerde lift stonden op ongeveer 20 meter van de lift waar Valentijn op ons wachtte. Alles uiteindelijk toch goed gekomen.

Het was een heerlijke week, mooi weer, prachtig skigebied en wat het mooiste was een geweldige groep om mee te skiën.

Ik hoop jullie nog eens op een winter- of andere reis bij BridgeTravelling te ontmoeten.
Teun

IMG_5051Na deze mooie ski- en wandeldag genieten we van de laatste avondmaaltijd. Het dessert bestaat uit één al zoetigheid (chocolade, ijs, opgemaakte koekjes, taartjes, cakejes etc.). Het was smullen!
Rechts het bordje van Hans Becker.

We beginnen met de laatste zitting van deze winterweek om 19.30 uur. Harry en Anita moeten 15% inhalen om als eerste te eindigen. Dat gaat vast niet lukken in dit veld. De avond verloopt in een warme gebroederlijke sfeer. En dan.. maakt ondergetekende rond 23.00 uur de prijswinnaars bekend nadat Marian en Teun worden bedankt voor hun inzet als wedstrijd- en skibegeleiding.

Nummer 1: Harry en Anita :), nummer 2: Cees en Vicky, nummer 3: Wil.

IMG_5083  IMG_5093  IMG_5097

Beste gasten,

Het was op alle gebieden een geweldig leuke winterweek! Wat hebben we genoten van alles. De hotelbediening was vriendelijk en gastvrij, het eten heerlijk, het ski- en wandelgebied top, de bridgeavonden gezellig. Dit alles met een fijne groep! Bedankt voor jullie gezelligheid, vreugde en alle complimenten over het hotel en de begeleiding.
Tot volgend jaar! (of wellicht in maart tijdens de tweede winterweek Oberau 2015).

Inge Kooijman .

Groep

5 reacties op Reisverslag Bridge-, ski- en wandelreis Oostenrijk

 1. Hans Becker zegt:

  Ik heb al vele bridgereizen gemaakt, bij deze reis was echter niet enkel de verzorging en het hotel top, ook de prijs was erg laag. Het leek wel iets uit die TV reclame van dat reisbureau.
  Albergo Ristorante San Carlo, het hotel in Toscane dat ik beheer, kan niet aan deze kwaliteit tippen. Dus als u in september (Inge is van plan in september een reis naar ons hotel in Toscane te organiseren) boekt, verwacht niet de verzorging die u in Tirolerhof kreeg. In San Carlo,zult u andere kwaliteiten ervaren, en op een heel andere manier verwend worden, maar ik (Hans Becker) die voor de eerste keer met Inge meeging, was positief verrast en zal volgend jaar zeker weer van de partij zal zijn.

 2. Rob en ik genieten met volle teugen! Hotel is geweldig; uitgebreid ontbijt, zwemmogelijkheid, sauna, turksbad. Wildschonau mooi skigebieden en voor 40 euro meer krijg je er 600 km piste bij. Inge is een prettige reisleidster en de wedstrijdleiding door Marian is in goede handen. De bridgegroep is divers en prettig.
  Grt lianne

 3. Joop Wanders zegt:

  Klinkt goed! Wij gaan in maart en verheugen er ons nu al op! Veel plezier en hartelijke groet!

 4. Teun Eindhoven zegt:

  De eerste drie dagen super gehad, prachtig hotel en mooie kamers, zeer uitgebreid ontbijt en een diner waar een ieder wel iets van zijn gading vindt bij het salade buffet en iedere dag keuze uit drie gerechten. De bridgeavonden erg gezellig en tot slot het ski gebied is prachtig. goed onderhouden pistes en erg leuk om in een groep te skien

 5. Marianne winters zegt:

  De eerste twee dagen waren al bere gezellig leuke groep,super hotel ,overheerlijk eten ,prima sneeuw, zonnetje beloofd een pracht week te worden Marianne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s