Reisverslag Vierhouten – bridgeweekend 9-11 augustus 2013

______________________________________________________________

Donderdag, 8 augustus

De Veluwe. Hotel De Vossenberg, Vierhouten. Het bridgemateriaal is ingepakt, de welkomstbrief ligt klaar in de hotelkamer en de huurfietsen zijn opgepoetst. De vooruitzichten voor wat het weer betreft zijn goed te noemen; niet te warm en een zonnetje! Ben benieuwd naar onze nieuwe Beachvlaggen die ik neerzet bij het hotel. Morgen om 17.30 uur heet ik iedereen welkom in de bridgezaal onder het genot van een feestelijk drankje. Zondag ontvangen wij de gasten van de WK-Bridgereis in september voor een kennismakingsdrive. Die dag lopen dan twee drives. Onze wedstrijdleider, Gijsbert Westra, krijgt het druk. Wij, het team, verheugen ons op het weekend!

De Vossenberg100         

Vrijdag, 9 augustus

Om half zes heet ik iedereen welkom. Ik vertel dat het programma en de fietskaarten – achter mij op de tafel – kunnen worden meegenomen. Door een ongelukje met mijn lip (verdoving tandarts) houd ik het kort dit keer aangezien ik een stukje lip heb opgegeten tezamen met een hard broodje? De gevolgen zijn te zien. We toasten op een sportief bridgeweekend. Even later vertrekken we naar het restaurant voor het dinerbuffet. De bridgeavond verloopt in gezellige sfeer in een “up-tempo”. Snelle kaarters zeg! Na de laatste ronde wordt de tweede ronde bittergarnituur geserveerd in de bar naast de bridgezaal. Een deel blijft hier hangen, een deel gaat lekker slapen en een groot deel van de groep zie ik later beneden op het verwarmde sfeervolle terras. Na een geslaagde eerste dag doe ik mijn lampje later uit dan ik had verwacht. Welterusten…

Zaterdag, 10 augustus

Wanneer ik het restaurant binnenkom ruik ik de geur van eieren. Bij de plaat staan al gasten heerlijk hun eigen eitje te bakken. Ik vraag naar de nachtrust. Prima, fijne kamer, goede bedden, lekker geslapen. Mooi! Een goed begin van de dag. Na het ontbijt gaat ieder zijn eigen weg. Ik schiet even wat foto’s van de groep die gaat fietsen. Het is een heerlijke dag hier op de Veluwe. Prachtige natuur en de heide in bloeit. In de namiddag zie ik vanaf het terras gasten het winkeltje aan de overkant ingaan. Een cadeauwinkeltje met een kleine ruimte waar ook tweedehands (ouderwetse) spullen te koop zijn. Uit alle hoeken hoor ik dat deze dag bijzonder aangenaam was. Om 18.00 uur wordt het dinerbuffet geopend met diverse vissoorten (zalm, haring, paling, makreel, garnalen). Ook van het warme gedeelte en het dessert geniet men met volle teugen. De keuken van Hotel De Vossenberg doet telkens haar naam weer eer aan. De bridgeavond verloopt weer in een up-tempo?! Komt vast door het idee snel naar het verwarmde terras te gaan. Mijn gedachten komen uit. Tot laat in de nacht is het terras bezet. Ik bedank het personeel wanneer ik naar bed ga. Van vroeg tot laat wordt je gastvrij op je wenken bediend. Tot morgen!

Zondag, 11 augustus

Een drukke dag staat ons te wachten. We starten natuurlijk met een goed ontbijt om vervolgens naar de bridgezaal te gaan voor de derde en laatste zitting om 10.00 uur. De groep Bali-gasten (WK-Bridgereis september) start met de kennismakingsdrive in de tweede bridgezaal om 10.30 uur. In deze zaal staat ook heerlijk de koffie te geuren. Ik vertel aan onze weekendgasten dat na de drive om 13.00 uur een groepswandeling wordt gemaakt. Daarna is er de high-tea en de prijsuitreiking. Het vragenuurtje voor de Bali-groep start om 13.00 uur. In dit uurtje kan men – naast de informatie die reeds ontvangen is – vragen afvuren, beter kennis maken en ervaringen uitwisselen. Een aantal is reeds op Bali geweest.

Na een wandeling van drie kwartier nog even het terras op. Daarna high-teaen (bestaat dit werkwoord?)

          

Niets anders dan complimenten hoor ik bij het langsgaan van het high-teabuffet. Hartige- en zoetige heerlijkheden wisselen elkaar steeds af. Gijsbert, onze wedstrijdleider, luidt de prijsuitreiking in. Van onder naar boven…… dan op de derde plaats zijn geëindigd, op de tweede plaats… en op de eerste plaats ….. Onder luid geklap worden de trofeeën in ontvangst genomen. Ga naar de uitslagen. De Bali-groep is ook getuigen van deze laatste momenten in Vierhouten. Een heerlijk weekend met een fijne gezellige groep!!!

   IMG_1604      

Beste gasten,

Ik vertelde het al eerder en oprecht tijdens het afscheidswoord; een fijne groep bridgers bezocht Vierhouten dit weekend. Huib als eerdere gast heb je dit weekend aanbevolen bij jouw bridgeclub de Aardenburgse Bridgegroep uit Aardenburg. Je hoorde de complimenten van de leden over dit initiatief. Buitengewoon blij ben ik je weer terug te hebben gezien met een groep! Mijn gasten van onze eigen bridgeclub Dimanche uit Papendrecht dank ik wederom voor hun aanwezigheid tijdens een bridgeweekend. Het was weer gezellig! Allemaal het allerbeste gewenst en graag zie ik jullie weer als gast terug.

Inge Kooijman, BridgeTravelling

4 reacties op Reisverslag Vierhouten – bridgeweekend 9-11 augustus 2013

 1. Ruud en Anja zegt:

  We hebben genoten van jullie inzet, de mooie omgeving, het heerlijke eten maar vooral van alle gezelligheid.
  Tot Dimanche

 2. nel suijkerbuijk zegt:

  hallo luitjes is voor herhaling vatbaar misschien weer een andere streek

 3. astrid zegt:

  met zoveel inzet moet het toch weer top worden.

  • Annie van Merode zegt:

   hoi allen
   ik wil jullie allen bedanken voor dit leuke weekend
   was supergezellig en nieuw voor mij want ik had dit nog nooit eerder gedaan
   gr.Annie van Merode

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s