Reisverslag Vierhouten – bridgeweekend 20-23 september 2013

________________________________________________________________

Slideshow foto’s

________________________________________________________________

Vrijdag, 20 september 2013

Ondergetekende arriveert om 14.00 uur in het hotel en zet meteen de beachvlaggen “BridgeTravelling” buiten op. Een herkenningspunt bij aankomst in het dorp. Kan niet missen.

Een uurtje later verschijnt de eerste gast tevens initiator van de reis voor haar bridgeclub. We maken persoonlijk kennis. We hebben natuurlijk veelvuldig contact gehad via de e-mail maar het blijft leuk om elkaar in levende lijve te zien. Op de kamers ligt de welkomstbrief en programma klaar. Ik kijk uit naar het welkomstdrankje om 17.30 uur. Daarna gaan we genieten van het dinerbuffet. Het hotel staat bekend om zijn goede keuken. Uit ervaring weet ik dat het weer een heerlijk buffet gaat worden.

barDe groep uit Waspik heet ik welkom in de gezellige bar naast de bridgezalen. Dit wordt een heel gezellig weekend aan de sfeer van de groep te voelen. Een en al dynamiek! Na het smakelijke buffet trekken we naar de bridgezalen. De koffie staat klaar. We hebben dit keer twee zalen omdat er een aantal rikken.

De avond verloopt in een buitengewoon plezierig bijeenzijn zeker als er nog een uitgebreide ronde bittergarnituur wordt geserveerd in de bar tijdens luid muziek dat in dit geval onlosmakelijk is met het zwaaien van de armen en verbaal geweld. Hihi.. wat een leuke club uit Waspik, Noord-Brabant.

________________________________________________________________

Zaterdag, 21 september 2013

IMG_191708.15 uur. Met gezwinde spoed ga ik richting ontbijt. Het WK op Bali heeft mij vanochtend iets te lang beziggehouden. De verwachting is al gasten aan te treffen met een heerlijk kopje koffie. Wat schets mijn verbazing; een leeg restaurant? Is het zo laat geworden vannacht? Mijn eitje ligt te bakken op de plaat in gebroederlijk gezelschap van een tomaatje en een plak bacon. Om 08.30 uur neem ik mijn tweede kopje koffie en zie nog steeds geen gasten. Mijn derde kop koffie staat onder een tuutje. Wederom programmeer ik cappuccino.

Daar komt de eerste. Goedemorgen! Goed geslapen? Jahoor, beetje kort? Even later volgt de rest van de groep. Na een uitgebreid ontbijt worden de fietsen van de auto gehaald en vertrekt men richting bos en heide. Het wordt vast een mooie dag!

   IMG_1931   IMG_1933    IMG_1935

De groep komt rond 16.00 uur terug van een fietstocht naar Elburg. Op de kilometerteller staat 45. Na gedane arbeid is het goed rusten. Op het terras geniet iedereen van een drankje om vervolgens na een opfrismoment aan te schuiven aan het diner. Aan het verbaal geluid te horen krijg ik niet de indruk dat ook maar iemand moe is.

Na het dinerbuffet worden de kaarten weer ter hand genomen. De uitslagen van deze avond zijn verrassend. Wie gaat er met de troffee naar huis? In de bar is het beregezellig. Er branden overal kaarsjes en het personeel bedient ons met een grote dosis gastvrijheid. De muziek schalmt door de ruimte, de stemmen ook!? Na een uurtje verplaatst Peter een barkruk en neemt plaats. De muziek stopt om plaats te maken voor gitaarmuziek uit de oude doos. Iedereen zingt mee. Ik probeer een afspraak te maken om morgenochtend om 08.00 uur gezamenlijk eitjes te bakken. Geen respons?

_______________________________________________________________

Zondag, 22 september 2013

De eitjes worden tussen 09.30 uur en 10.00 uur gebakken. Tijdens het ontbijt met het geluid van een mega-kippenhok deel ik mede dat er voor de liefhebbers een wandelroute over de hei staat gepland. 13.00 uur verzamelen bij de bali. Bijna iedereen trekt er weer met de fiets op uit. We gaan met zes personen voor een wandeling op pad. Onderweg komen we de kunstenares Nancy van den Boom tegen. We kijken naar haar prachtig werk en vervolgen onze weg.

  IMG_2019  IMG_2016  IMG_2014

Aangekomen bij het hotel nemen we een lunch, rusten wat uit en lezen de krant. Rond 16.30 uur hoor ik in de achtertuin wel heel bekende stemmen vanuit mijn kamer. De groep is aangekomen van een lange fietstocht en heeft zich ter ruste begeven in de tuin met een versnapering. Hierbij zitten nootjes? De laatste zitting na het diner begint in opgewekte sfeer. Bij de club uit Waspik gaat het vooral om plezier tijdens hun clubavonden en het jaarlijkse weekend. Ik vraag aan de voorzitter of ik hun naam mag omdopen in B.C. LdL. Bridgeclub Leve de Lol. De prijsuitreiking is een waar genot. Allereerst worden onze wedstrijdleiders, Ciska Zuur en Jan Peter Pals, bedankt Er is geen poedelprijs. Toch wordt het laatst geëindigde paar op de foto gezet met een rode lantaarn? Verder worden de trofeeën voor de nummers 1, 2 en 3 onder luid geklap in ontvangst genomen. Na dit alles gaat de muziek aan en wordt tot laat in de nacht gezongen en gedanst.

P1030224   P1030232

Bridgereizen – Bridgereizen – Bridgeclub

Bridgereizen –  Bridgeclub – Bridgeclub – Bridgereizen

Maandag, 23 september 2013

Het ontbijt begint pas om 09.30 te lopen. Ik groet een gast met een hartelijk goedemorgen. In gebarentaal groet hij mij terug? De koffers worden ingeladen en tot slot wordt nog een groepsfoto gemaakt wat ook weer hilarische momenten met zich brengt. Na een zeer geslaagd weekend neem ik afscheid en hoop deze groep uit Waspik volgend jaar weer te mogen begroeten.

IMG_2055


 Bridgereizen voor groepen
Slotwoord

Beste gasten,

Wat was dat een weekend vol beweging! Een bridgeclub uit Waspik met een ongekende energie en humor! Wanneer jullie naam omgedoopt wordt in B.C. LdL* mag ik dan het lintje doorknippen? Allemaal het allerbeste gewenst en graag tot een volgende keer!

Hartelijke groet,

Inge Kooijman, BridgeTravelling.  

* Bridgeclub Leven de Lol

4 reacties op Reisverslag Vierhouten – bridgeweekend 20-23 september 2013

 1. adrie kuijten zegt:

  Het was een een gezellig weekend ondanks dat Jo en ik niet mee gefietst hebben,
  ontmoeten wij de groep steeds weer bij de koffieplaats, veel gelachen,
  tot volgend jaar!
  Inge bedankt voor de goede zorgen.
  Groet, Adrie kuijten

 2. Hallo Inge,
  Wij zijn weer thuis in Waspik, na een prettig, leuk en gezellig bridgeweekend.
  We wilde vanmorgen bij vertrek je nog gedag zeggen, maar zagen je niet meer.
  Dus bij deze: hartelijke dank voor de goede organisatie!!!

  Groet,
  Tonny Roover

 3. Cees Kamp zegt:

  Wat was het een super gezellig en zeer vermoeiend weekend! Inge bedankt voor de organisatie en voor het meedoen en meewerken aan ons doel om een onvergetelijk weekend te hebben. Ook bedankt voor de regels voor het rikken die ik ontdekte in jouw “reisverslag”. Er is nog veel meer gebeurt dan jij beschrijft, maar niet alles hoeft vermeld te worden :).
  Ik hoop voor Bridgetravelling dat meer gezellige bridgers en/of “rikkers” inschrijven voor zo’n weekend.
  Groeten Cees Kamp van Waspik Troef (oja LdL) uit Waspik.

 4. Lian Mathijssen zegt:

  Wij hebben een geweldig weekend gehad ondanks de geringe opkomst van andere bridgers. Zij hebben wat gemist hoor! Over een jaar weer een weekendje weg en wij denken zeker eerst aan Bridgetravelling. Dank voor de goede begeleiding ook voor de arbiter en zijn vrouw.

  Wij houden contact, Lian Mathijssen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s