Reisverslag Valkenburg 14-17 juli 2015

____________________________________________Naar de reisomschrijving

 Foto’s; klik op mijnalbum → mijnalbum

Bridgemidweek Hotel Eurotel Atlas te Valkenburg 14-17 juli 2015


valkenburg        Eurotel_Atlas_Valkenburg       unnamed (4)

Reacties onderaan de pagina zijn welkom.


Maandag, 13 juli 2015

Alle voorbereidingen zijn getroffen voor vertrek morgenochtend vroeg naar Valkenburg. Over het weer niets te klagen de komende dagen op mogelijk een regenspatje na .
De temperatuur loopt aan het einde van de week op naar 31°. In ieder geval gaan we voor veel gezelligheid en sportieve bridgelust met u als onze gasten.

Het weer

Wij wensen u een goede reis en zien u morgen om 17.15 uur in de bridgezaal voor het welkomstwoord met een lekker drankje.

Dinsdag, 14 juli 2015

De gasten – waaronder bekenden – komen rond 14.00 uur druppelsgewijs binnen. Een aantal zoekt al snel het terras op en met een heerlijk drankje is het buiten goed toeven. Om 17.15 uur heten wij de gasten officieel welkom en heffen het glas op een goed, sportief en gezellig samenzijn. Het diner bestaat uit een voortreffelijke tomatensoep, de keuze hoofdgerecht; varkenshaas, of kabeljauw, gevolgd door een lekker dessert. Hierna gaan we naar de bridgezaal voor koffie/thee. Om 19.45 uur starten we met de eerste drive nadat Anja van Praat, wedstrijdbegeleiding, het schema etc. heeft toegelicht De sfeer zit er goed. Dat blijkt extra rond 23.00 uur; de uitslagen gaven menig lachsalvo te horen.

IMG-20150714-WA0000         IMG-20150714-WA0005

De weergoden lijken ons goedgezind. Het praktisch komplete bridgegezelschap begaf zich na een avondje heerlijk bridgen naar het terras waar nog tot laat werd nagepraat.

Morgen gaan de mergelgrotliefhebbers te voet naar de Cauberg om vervolgens per treintje in de grotten te worden rondgeleid. Te voet werd niet aanbevolen, daar de grond erg vochtig/klam is. Anderen zoeken Maastricht op en weer andere bridgers pakken de fiets om de omgeving te gaan verkennen.


Woensdag, 15 juli 2015

IMG-20150715-WA0003Goedgeluimd genoten de gasten van het uitgebreide ontbijtbuffet. Plannen worden gesmeed, fietsen worden gehuurd. Teun en zijn drie dames deden even een rondje Schin op Geul alvorens zij zich met de andere gasten naar de gemeentegrot begaven. Het weer liet niets te wensen over. Niet te warm, niet te heet. Het bezoek aan de Gemeentegrot was geweldig: uitgemergeld en al toog ieder zijns\haars weegs in het Limburgs landschap. Echtpaar Karus bracht een bezoek aan Maastricht, het alom bekende Vrijthof met al de leuke en gezellige terrasjes. Sommigen gingen op shoppingtour, anderen gingen op terrasjestour en weer anderen verkozen het om niet alleen het Limburgse land te bezoeken, doch ook onze zuiderburen. Kortom: iedereen heeft wederom een gezellige, sportieve dag beleefd. De sfeer is leuk, gezellig en gemoedelijk. Nu pakken enkele donkere wolken zich samen maar ook dat is geen spelbreker.

IMG-20150715-WA0006Aan de dis, bestaande uit lente-uitjessoep, een stukje vis of een spies van kip, afgesloten met een ijs(je) werden de belevenissen gedeeld.

IMG-20150714-WA0006De bridgedrive telde vele leuke verrassingen. Er werd geloofd, geboden en gelachen :). Door het warme weer plakte soms de ene kaart op de andere waardoor er wel eens een speler was met 12 kaarten en er gezocht, gezocht werd naar de ontbrekende. Anja telde en telde na, en kwam toch echt uit op 52 speelkaartjes. Na het bekendmaken van de resultaten was het weer goed toeven op het terras en uiteindelijk in bed na een lange zonnige dag.

tree-swallow-572791__180De regen liet vanavond verstek gaan: de zwaluwen vliegen hoog, hetgeen voor morgen weer een warme dag belooft.


Donderdag, 16 juli 2015

het weer 16 juli 2015koffieGeen wolkje aan de lucht om 07.00 uur.
Blijf dit zo vandaag? 

Na het tikken van de eitjes gaan onze gasten vandaag hun eigen weegs. We kijken nu al uit naar de bevindingen die aan het einde van de middag worden gedeeld. Voor degenen die gaan fietsen: plan uw route. Voor onze gasten die op pad gaan met hun auto en daarna te voet; de volgende suggestie: Activiteiten Maastricht.

Vele gasten waren ondanks het late tijdstip vannacht al vroege vogels.
Een aantal gasten verkoos te gaan fietsen. Een der fietssters kwam wat ongelukkig ten val en gelukkig viel – ondanks de schrik – de schade mee. Anderen gingen richting Maastricht, naar het Bonnefantenmuseum en het Vrijthof en weer andere gasten gingen naar onze zuiderbuurtjes om een pint te pakken bij een klooster. Chateau St. Gerlach, in het Limburgse kerkdorp Houthem, werd door velen bewonderd.

Bonnefantenmuseum            Vrijthof

teunTeun ging met zijn drie vrouwen op pad. Onderweg werd van alles aangedaan waaronder de Kasteeltuin Oud-Valkenburg. Anneke kwam wat gehavend terug van deze fietstocht nadat zij haar remmen iets te hard had aangetrokken in een bocht 😥 .

IMG-20150716-WA0000    IMG-20150716-WA0001       Kasteeltuin Oud-Valkenburg

IMG-20150716-WA0011Terugkomend van alle activiteiten werd op het terras bijgesproken, gelachen en ervaringen gedeeld. Vervolgens, na het diner, toog het gezellige gezelschap richting aangenaam koele bridgezaal. Ook hier werd het warm, waardoor besloten werd deze leuke, zonnige dagen af te sluiten met de prijsuitreiking op het terras. Dit tot blijdschap van velen. Een bloemetje namens de bridgebegeleiding werd uitgereikt aan Anneke Brouwers, teneinde de valpartij wat te verzachten.

IMG-20150716-WA0017De prijswinnaars namen glunderend hun prijs in ontvangst. Zeer toepasselijk: wijn van Soleil… Daarna werden er heel wat spellen bediscussieerd, becommentarieerd en geevalueerd. Verwarmd, vermoeid, zeiden de bridgers elkaar in de kleine uurtjes, met een tot ziens, goedenacht.

IMG-20150716-WA0018                IMG-20150716-WA0019                  IMG-20150716-WA0020

Beste gasten,

Het waren drie mooie warme dagen. Het weer werkte mee maar ook de gastvriendelijkheid van het hotel en niet in de laatste plaats uw gezelligheid! Ondergetekenden hebben met plezier de begeleiding gedaan voor u als onze gewaardeerde gast. Allemaal bedankt en graag tot de volgende keer bij de BridgeTravelling-familie :). Uitslagen.

Hartelijke groet,
BridgeTravelling
Wilma Schaap (gastvrouw), Anja van Praat (wedstrijdbegeleiding)

Strakblauw

3 reacties op Reisverslag Valkenburg 14-17 juli 2015

  1. Fieneke van 't Riet zegt:

    Wat een feest was het om met BridgeTravelling onder leiding van Wilma en Anja op reis te zijn, en niet te vergeten het vrolijke gezelschap, petje af voor iedereen!!!

  2. Helaas heb ik een flinke val met de fiets gemaakt. Zowel het personeel als de leiding als de gasten waren erg aardig en meelevend. Wilma heeft me steeds voorzien van ijsklontjes om de zwellingen te koelen. Tot mijn verbazing kreeg ik van BridgeTravelling een grote bos mooie bloemen. Ze staan prachtig. Langs deze weg nogmaals bedankt Wilma en Anja.

  3. Zoals we gewend zijn van BridgeTravelling was het weer dik voor elkaar! 🙂
    Dank Anja en Wilma.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s