Reisverslag Bridgereis Vergeetachtigen en oproep

________________________________________________________________

Terug naar de reis

Reisverslag

Op 18 oktober 2013 vertrekt voor de tweede keer een speciale groep naar deze prachtige locatie. Dit initiatief is tot stand gekomen dankzij medeorganisator Henk van den Brink. Zie ook het artikel in het maandblad Bridge van februari 2013 (pagina 30 en 31).

 • Hotel Restaurant De Vossenberg te Vierhouten
 • 18-21 oktober 2013
 • 4-daagse bridgereis

________________________________________________________________

Donderdag, 17 oktober 2013

IMG_2119Morgen vertrekken we naar Vierhouten voor een gezellig bridgeweekend speciaal voor mensen met een vergeetachtigheid. Een groot deel van de groep reist voor de tweede keer mee. In april 2013 zijn we gestart met het organiseren van bridgereizen voor mensen die niet meer aan een reguliere bridgereis kunnen deelnemen. Wij hebben de intentie om deze spelers toch gezellige bridgedagen te bezorgen. Wij hopen in de toekomst dat meer bridgers met een vergeetachtige partner zich aanmelden.

Vrijdag, 18 oktober 2013

De eerste gasten arriveren om 15.30 uur. Ik heet hen welkom en spreek af elkaar om 17.30 uur weer te zien bij het welkomstdrankje.  Om half zes rond de open haard toasten we op een gezellig weekend. Hierna gaan we aan het 3-gangen diner. De sfeer is ontspannen en iedereen verheugt zich op het eerste avondje bridgen. Dit keer maken we geen gebruik van de bridgezaal boven maar blijven we op de begane grond waar ook de kamers liggen.

IMG_2125        IMG_2130        IMG_2126

De bridgeavond verliep in een rustig tempo. Dat veel bridgers op routine spelen mag een ieder duidelijk zijn. Een oud bridgedocent, Wim Sam, waarvan – na een ernstig ongeluk – zijn korte termijn geheugen is aangetast dacht niet het deze avond zelfstandig zo lang vol te houden. Wilma die zich heeft opgegeven als gast en vrijwilligster heeft de nodige ondersteuning verleend en was een goede helpende hand. Ondergetekende heeft datzelfde gedaan. Hierdoor hielden alle gasten het lang vol. Het was een gezellige tegen verwachting in lange bridgeavond. Tot morgen bij het uitgebreide ontbijt! Welterusten.

Zaterdag, 19 oktober 2013

Na een goede nachtrust in de bossen genieten we van het ontbijt. Hier in De Vossenberg kun je zelf je eitje bakken. Ik maak er een feestje van en voeg naast twee eieren plakjes tomaten, spek en kaas op de plaat toe. Op geroosterde boterhammen smaakt dit heerlijk. We blijven lekker lang aan het ontbijt zitten en om 10.45 uur vertrekt een aantal voor een wandeling over de heide. Een ander echtpaar gaat de omgeving met de fiets verkennen.

IMG_2135  IMG_2137  IMG_2140  IMG_2146

Het was een heerlijke dag en bij de open haard wisselen we de dag uit onder het genot van een drankje. De Vossenberg staat bekend om zijn goede keuken. Dat hebben we vandaag weer kunnen bevestigen. Iedereen is buitengewoon tevreden over het 3-gangen diner. In de bridgezaal staat de koffie en thee klaar. We schudden de kaarten en starten de avond met “prettig spel!”.

IMG_2154  IMG_2150  IMG_2161  IMG_2157

We genieten allemaal van de bridgeavond. De intentie om gezellige bridgedagen te bezorgen aan deze speciale groep wordt beloond met complimenten over de wijze waarop wij de bridgeavonden hebben ingedeeld, onze ondersteuning daar waar nodig en het hotel dat zeer gastvrij en bekwaam hun gasten bediend. Rond een uur of elf sluiten we de tweede avond af en wensen elkaar wederom een prettige nachtrust. Morgen wandelen door het bos na het ontbijt en verder kijken wat de dag ons brengt.

Zondag, 20 oktober 2013

Het uitgebreide ontbijt staat ons weer op te wachten. We eten gezellig met elkaar en praten over van alles en nog wat. Om half twaalf gaan we met een klein groepje wandelen door het bos. We maken een wandeling van ruim een uur. We zien prachtige natuur in herfstkleuren en veel soorten paddenstoelen. Hierna drinken we op het verwarmde terras koffie. Drie gasten zijn naar het Dolfinarium vertrokken en anderen verkennen de omtrek met de auto. We horen hun verhalen vanavond wel bij het haardvuur.

IMG_2176  IMG_2173  IMG_2175  IMG_2193

Het Dolfinarium heeft een enorme indruk achter gelaten. Zeker voor een gast van over de 80 jaar die nog nooit in het Dolfinarium is geweest. De omgeving rondom Vierhouten is luisterrijk. Mede door de rust die uitgaat van de natuur en de vriendelijkheid van de bewoners maken het weekendje uit onvergetelijk. Om 18.00 uur nemen we plaats aan de tafel. Vanavond staan weer heerlijke gerechten op het keuzemenu. Onder andere wild.

IMG_2189  IMG_2199  IMG_2197  IMG_2198

Om een uur of 20.00 uur gaan we richting bridgezaal voor de laatste speelavond. De avond verloopt in een zeer sfeervol en prettige harmonie. Tijdens het bridgen worden hapjes geserveerd en een drankje ontbreekt natuurlijk ook niet. De einduitslag is ondergeschikt aan het plezier van het gehele weekend. Iedereen krijgt een herinnering mee naar huis; een glas met daarop gegraveerd: Bridgeweekend Vierhouten, oktober 2013. Onze dank gaat niet alleen uit naar de deelnemers maar in het bijzonder aan Henk van den Brink, initiator en Wilma Limpens, vrijwilligster en gast.

IMG_2200  IMG_2203  IMG_2205  IMG_2204

Oproep.
Wij vragen aan de lezers van dit verslag dit verhaal te verspreiden in eigen bridgevereniging en district om (oud) leden met een vorm van vergeetachtigheid te laten zien dat een bridgeweekend samen met hun partner nog mogelijk is.

Beste gasten,

Vriendelijk dank dat u allen zo genoten hebt van dit bridgeweekend. We hebben heerlijk in de natuur gefietst en gewandeld, we hebben lekker gegeten en we hebben fijne bridgeavonden gehad. Tot de volgende keer!

Inge Kooijman, BridgeTravelling

4 reacties op Reisverslag Bridgereis Vergeetachtigen en oproep

 1. Hallo Henk en Paula.
  Zojuist heb ik het mailtje van Wilma gelezen en bedankt voor de leuke dagen en gezegd dat het dagen waren om nooit te vergeten.
  Dat geldt ook voor jou en Beb,ik heb het echt fijn gevonden.
  Hoe het allemaal zal gaan dat kan ik nu niet overzien,maar wij spreken elkaar nog wel voor die tijd.
  Veel lieve groeten met een dikke kus Tante Berthi.

 2. Dank BridgeTravelling voor het weer fantastische bridgeweekend voor Vergeetachtigen. Iedereen, heeft weer, spelend in zijn eigen tempo, kunnen ervaren hoeveel gezelligheid we met deze formule kunnen bereiken, waarbij het er niet toe doet dat je soms langzamer speelt of een keertje een vergissing maakt.
  We zien al uit naar de volgende speciale reis.
  Hartelijke groet van Bep en Henk

 3. Het was een mooi weekend waarvan we met zijn allen hebben genoten.
  Bridgend, wandelend en ontspannend in een grote saamhorigheid.
  Voor herhaling vatbaar.
  Wilma Limpens-Kusters—vrijwilligster.

 4. Inge,
  Frank en ik bedanken jou bijzonder hartelijk voor de fijne bridgereis die je ons bezorgd hebt. Je betrokkenheid om het ons als groep aangenaam te maken, deed weldadig aan. Ook de aanwezigheid van Wilma , die zo goed invoegde, was bijzonder. Wij hebben daarom zeer ontspannen kunnen functioneren. We boften met het weer. Ook dank voor het leuke bridgeboek dat ik zeker ga gebruiken en het mooie kleine versjesboek met zoveel inhoudelijke waarheden
  De glazen zijn al gebruikt. Een leuke herinnering. Voor nu alle goeds en veel hartelijke groeten van Frank en Liesbeth

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s