Reisverhaal Bridgereis Oostenrijk 24-31 maart 2012

                              

BridgeTravelling was koud gearriveerd toen de sfeer in het hotel al snel tot het gehalte warm steeg na kennis te hebben gemaakt met de gasten. De planning was om na een lange reis een rustige avond te houden. Echter tijdens het diner vroegen enkele gasten of we niet vast een kaartje konden leggen.

De kaarten werden al snel geschud. Zelfs de koffers uitpakken moest hiervoor wijken. Na het kaarten dronken wij het laatste drankje aan de sfeervolle bar en om een uur of twaalf ’s nachts vertrok de laatste richting kamer. Het uitgebreide ontbijt zondagochtend was een goede basis voor de eerste ski-dag. De skies werden gewaxed en de skiroute uitgezet. Een aantal dames bleven in het hotel om vervolgens te gaan wandelen of om zich te laten verwennen in het Wellness Center (kwartiertje rijden). Het werd een heerlijke zonnige skidag met de groep. Bruin gebrand kwamen wij terug. De jongste deelnemer was 25 jaar. De oudste deelnemer was Frans, 73 jaar die met zijn ervaring als o.a. skileraar een aantal dames de gehele week skiles heeft gegeven. De zon bleef ons tot en met donderdag verwennen. Vrijdag sloeg het weer pas om. Maandagmiddag aten wij in een restaurant dat lopend moeilijk bereikbaar is omdat het op een ski-route ligt.

De hotellier van Sonnenuhr stelt voor om met een sneeuwscooter naar het restaurant te gaan. Dit leverde hilarische momenten op. Dit werd later in de week nog een keer herhaald.

In het restaurantje in het dorp, naast de ski-lift, hebben we ook heerlijk de lunch twee maal genuttigd. De vrijdagavond werd afgesloten met een taartenbuffet, hartige hapjes – welke elke avond werden geserveerd – en tot slot na de bridgewedstrijd een aantal lieve speeches. Aansluitend gingen we richting bar waar vrolijk werd getoast op een heerlijke week in Tauplitz.

BridgeTravelling is inmiddels een samenwerking aangegaan met Bridgehotel Sonnenuhr. Diverse malen per jaar organiseren wij Bridgereizen naar Tauplitz. Meer info over de bridgereis vindt u onder deze link.