Reisverslag Kerstbridgereis Zeddam 2015

 

____________________________________________  Naar de reisomschrijving

Kerstbridgereis Hotel de Uitkijk, Zeddam – Montferland

Uitkijk_Zeddam-01            Foto's Bridgereis

Reacties onderaan de pagina zijn welkom 🙂.

______________________________________________________________

Het weer de komende vijf dagen

het weer

_____________________________________________________________

Woensdag, 23 december 2015

ball-66048__180Veel (vaste) gasten verheugen zich al heel lang op deze 5-daagse kerstbridgereis in Hotel de Uitkijk te Zeddam. Net als voorgaande jaren hebben we weer een leuk programma en samen bedacht met Rik en Ingrid, eigenaren van het hotel. Ook zij zijn lang bezig geweest met de voorbereidingen en hebben net als wij en onze gasten veel zin in hetgeen ons te wachten staat. Een witte kerst zit er al jaren niet in maar de gezelligheid van lichtjes in bomen, in straten en op huizen zullen altijd blijven bestaan.

Wij, Jan en Jacqueline Kloos zijn uw gastheer en -vrouw. Tevens zorgen wij dat de bridgedrives vlekkeloos verlopen als wedstrijdbegeleiding. Wij wensen u fijne kerstdagen en zien u graag vanmiddag om 17.00 uur in het restaurant voor het welkomstwoord met een lekker glaasje.

Aankomst

Vanmiddag is iedereen (48 bridgers) met een zonnetje aangekomen in het hotel. Nadat de spullen uitgepakt zijn verzamelen de gasten zich in de mooi versierde zaal. Het personeel heeft zijn uiterste best gedaan om alles in Kerstsfeer te brengen en is daar zeer in geslaagd. Nadat iedereen welkom is geheten en we geproost hebben op 5 heerlijke dagen 14zijn we gaan eten. Een grote verrassing onder het eten was het koor van meer dan 40 mensen die fantastisch gezongen hebben. De kerstliederen mochten meegezongen worden. Zo,n groot koor voor zo,n klein dorp is een uitzondering, maar wel geweldig. De eerste avond bridge liep voorspoedig, een beetje luidruchtig, maar daar komt vanavond verandering in omdat we meer tafels uit het restaurant erbij gaan betrekken.

6                    5

De bus komt om 11.00 uur morgen voorrijden om ons een leuke tocht te gaan bezorgen. We zijn benieuwd en laten ons natuurlijk verrassen. Hoe dit alles gaat verlopen zullen we later vertellen.


Donderdag, 24 december 2015

8Nadat we van een uitgebreid ontbijt hebben genoten zijn we met de bus de streek gaan verkennen. De zon scheen weer en iedereen had er veel zin in. De buschauffeur heeft ons van alles verteld onderweg en we zijn halverwege getrakteerd op soep en kaas stengels. Ook hebben verschillende gasten gebruik gemaakt van het kaaswinkeltje bij het kaasboerderij om het een en ander in te slaan.

26   25   27    28

9De bus maakte ook nog een tussenstop en daar hebben we een prachtige basiliek bezocht. De mensen hier in de buurt noemen deze de Gelderse Basiliek. Tegen drie uur waren we weer terug en iedereen zat weer keurig om half zes aan tafel om van een heerlijk viergangendiner te genieten.

Na het bridgen, wat veel rustiger verliep dan de dag ervoor, zijn we door de eigenaren van het hotel getrakteerd op kerststol, koffie en thee, dit was echt een verrassing.
Diverse gasten bleven nog lekker even gezellig naborrelen aan de grote tafel en daardoor werd het toch weer wat later dan misschien de bedoeling was.
Al met al weer een heerlijke dag.

22                   23

Vrijdag, 25 december 2015 – 1e kerstdag

30Vanmorgen hebben we een heerlijke wandeling gemaakt. De honden konden lekker mee en het was goed te doen in het bos. Droog weer en onderweg lekker bijkletsen. Om een uur zijn we begonnen met de derde zitting met koffie en gebak van het huis. De zoveelste verrassing. Nadat de uitslag hiervan rond half vijf bekend werd gemaakt gaan de meeste gasten even naar hun kamer om zich op te frissen voor het zesgangendiner.

38Een geweldige avond met heerlijke gerechten. Onder het diner heeft Rik een waargebeurd verhaal verteld waarbij het geloof een rol speelde. Zelf ik heb nog een klein verhaaltje voorgelezen over echte vriendschap en allebei werden ze zeer gewaardeerd door de gasten.

Na afloop hebben hebben we de gehele keukenbrigade met bedienend personeel natuurlijk bedankt met een groot applaus. Omdat het voor verschillende gasten nog te vroeg was om te gaan slapen hebben we met 5 tafels nog wat potjes bridge gespeeld. Anderen zijn lekker gaan biljarten en de grote tafel zat weer vol gasten die met een glaasje heerlijk hebben gebabbeld en gelachen. Met de eigenaren van het hotel en een paar gasten later nog een glaajse gedronken in de bar en toen naar bed, want morgen hebben we weer een heerlijke dag voor de boeg. Zo kwam er ook weer een einde aan een heerlijke Kerstdag.

333440

Zaterdag, 26 december 2015, 2e kerstdag

4341Na onze inmiddels gebruikelijke ochtendwandeling zijn we weer om 13.00 uur gaan bridgen. De daguitslag hebben we hierna direct verteld, maar de totale uitslag pas
voordat ons zeer uitgebreide buffet begon.

 

Onder het buffet speelde de band voortdurend heerlijke muziek, waar heel de avond op gedanst werd door alle gasten. Wilt u dit zelf nog een keertje nabeleven, ga naar de foto’s.

69       61

Ook het eten was meer dan voortreffelijk, iets waar de hele keukenbrigade de hele dag mee bezig was geweest. Hulde aan deze mensen, maar ook aan aan al het andere personeel die al deze dagen voor ons klaarstonden. Rond elf uur zijn de meeste gasten vertrokken naar hun kamer, volgegeten en moe van het dansen. De eventuele spierpijn zal morgen wel voelbaar worden.

SAMSUNG CSC          SAMSUNG CSC

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het waren heerlijke dagen met heel goed weer en een gezellig gezelschap.
Jan en ik willen iedereen bedanken voor hun aanwezigheid en hopen u allen spoedig weer een keer te mogen begroeten bij een van de reizen van Bridgetravelling.

De uitslagen vindt u hier.

Groeten en tot ziens
Jan en Jacqueline Kloos,
bridgeleiders en gastvrouw, -heer.

6 reacties op Reisverslag Kerstbridgereis Zeddam 2015

 1. Jan harjet bel zegt:

  Wat een fijne verzorging heel de 5 dagen door echt Kerstsfeer. ’s morgens een mooi rood doosje en ’s avonds weer een kerstverrassing. Ook de busreis was heel fijn om de streek te leren kennen. De kok en het verdere personeel alle zeer vriendelijk. Ook het koor en de muziek een feest. En dan onze Bride leiding zo fijn daardoor kwam er een warm Kerstfamilie gevoel. Bedankt Harjet Jan Bel Bladel

 2. Mies Hendriks zegt:

  Jacqueline en Jan jullie verdienen niet een maar vele pluimen.
  En wat een leuk reisverslag met mooie foto”s.
  Het was geweldig.
  Nogmaals hartelijk bedankt en vast tot een volgende keer.
  Hartelijke groeten en een succesvol en gezond 2016.Mies Hendriks.
  MM

 3. dubbel live muziek zegt:

  En voor ons was het hartstikke leuk om voor jullie te spelen 2e kerstdag. Altijd leuk als mensen enthousiast reageren op de dansvloer. Namens Dubbel Live Muziek bedankt en wellicht tot een volgende keer!

 4. Bep van Woudenberg zegt:

  Na het lezen van het reisverslag en alle leuke foto’s was ik weer helemaal terug in Zeddam. Dit was een cadeautje en zeker voor herhaling vatbaar..
  Groetjes allemaal van Bep van Woudenberg uit Heerhugowaard

 5. joke worsteling zegt:

  Het kon niet op. Uitstekend hotel met zulk lekker eten, durf niet op de weegschaal te gaan staan. Ik was niet de enige, want de keukenbrigade kreeg letterlijk een staande ovatie. Ook het bedienend personeel: klasse. Zeer klantvriendelijk, maar alle extra verrassingen was helemaal niet meer normaal. Een groot koor tijdens het eten. In een restaurant onderweg door het eigen hotel getrakteerd worden op soep met stengels. Dan weer een extraatje in de vorm van koffie met kerstbrood en saucijsjes en ook extra koffie met gebak. En dat terwijl ik de prijs voor de Kerst al heel schappelijk vond. Dit moet ik natuurlijk niet vermelden, gooien ze er meteen wat bovenop ….! Mooie natuur ook. Ik ging voor het eerst alleen met de Kerst, maar geen seconde spijt. Hoe dan ook … een aanrader.
  Joke Worsteling

 6. G Dijkema zegt:

  Vijf geweldige dagen gehad in Zeddam. Heerlijk eten kon niet op zo veel lekkers, mooie kamer, vriendelijk personeel, geweldige begeleiding door Jacqueline en Jan; het zijn kanjers. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. We hopen met de Kerst 2016 weer, dan komen wij zeker. Bij leven en welzijn.
  Hartelijke groet Gerry en Gerrit Dijkema uit Alkmaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s