Reisverslag Bridgereis Sauerland

________________________________________ Naar de reisomschrijving

Bridgereis All Inclusive Sauerland

Donderdag 27 juni 2019 t/m maandag 1 juli 2019

Alpin Hotel – Schmallenberg

______________________________________________________________

________________________________________

Begeleiding

De begeleiding is in handen van Caroline van der Esch en Marcel Kloppert (beiden NBB-gekwalificeerd). Hebt u tijdens uw verblijf (andere) wensen, op- of aanmerkingen, Caroline en Marcel doen hun uiterste best u verder te helpen.


Het weer de komende dagen


Donderdag, 27 juni 2019

Aankomst

Onder begeleiding van een uitbundig zonnetje tijdens de reis naar het Sauerland druppelen onze gasten binnen. Nog niet alle kamers zijn klaar na aankomst maar dat is geen probleem want de tijd wordt opgevuld met een kaartje leggen buiten op het terras en met het ontdekken van de prachtige omgeving.

Wij, Caroline en Marcel, hebben de bridgezaal geschikt gemaakt voor de competitie en alle elektronische verbindingen gecontroleerd. Na het diner staat alles netjes klaar voor de eerste aftrap.


Welkom

We heten iedereen rond 17.30 uur hartelijk welkom met een feestelijk drankje. Voordat we aan tafel gaan zetten we de groep buiten op de kiek. De omgeving is luisterrijk. Je wordt hier op je wenken bediend voor wat betreft rust, natuur, wandel- en fietspaden. We gaan mooie dagen tegemoet.


1e competitieavond

Na het diner gaan we richting bridgezaal en rond 19.30 uur starten we met de 1e zitting. De avond verloopt in alle gezelligheid met een drankje en een hapje. De groepssfeer zit er al goed in. De felicitaties gaan naar Martien en Simone met 63,19%. Zij nemen de felbegeerde dagprijs in ontvangst die hen deze dagen goed van pas komt 🙂 . Naar de uitslag.

Nog een laatste drankje wordt gedronken en vervolgens worden de kamers opgezocht. Morgen vertrekken we om 10.30 uur voor een bustoer door het Sauerland.

Tot morgen!
Caroline en Marcel
Alpin Hotel, Schmallenberg


Vrijdag, 28 juni 2019

Bustoer Sauerland

Na een stevig ontbijtje staat de bus tegen 10.30 uur klaar om te vertrekken richting Soest.


Bezoek hanzestad Soest

We toeren door het prachtige land van de 1000 bergen. Aangekomen in Soest hebben we vrije tijd om dit leuke plaatsje te bekijken en een hapje en/of drankje te nuttigen.

De oude stad van Soest heeft heel wat te bieden op het gebied van monumenten, kunst en cultuur, mooie stadsgezichten en bijzondere stadstuinen. De stadsmuur staat nog voor driekwart overeind, hoewel er nog maar een van de acht poorten bewaard is. In deze Osthofenpoort is nu het stadsmuseum gevestigd. Van de 28 bijzondere kerken noemen we hier alleen de Dom met in de Romaanse toren, die geldt als de mooiste van Duitsland, het Dommuseum. Meer weten over Soest? Klik hier.

De terrasjes worden veelvuldig bezocht. Niet zo verwonderlijk met dit weer. Tenslotte wordt altijd gezegd bij hoge temperaturen; veel drinken en je niet te veel inspannen 🙂 .


Licht golvend landschap

We rijden door een licht golvend maar vooral groen landschap terug naar het hotel. Het mooie uitzicht en de temperatuur maakt menig gast zo dromerig dat de luiken hier en daar dicht vallen. Aangekomen drinken we op het terras een verkoelend drankje of zoeken de kamers op om op te frissen vooraf aan het diner en de 2e competitieavond. We horen van gasten – die niet mee zijn gegaan met de bustoer – dat de golfbaan is bezocht en wandelingen zijn gemaakt. Wat een heerlijk zomerse en winterse locatie is het Sauerland toch zo vlak naast de Nederlandse grens!


2e competitieavond

Voordat we beginnen met de 2e zitting laten we ons eerst verwennen door de gerechten van het buffet. Hierna luiden we de 2e ronde in en wensen iedereen een genoeglijke avond. De bediening gaat vandaag sneller. Door onverwachte zieken gisteren was er een tekort aan bedienend personeel. Het is te merken aan de leuke sfeer dat gasten elkaar al wat beter hebben leren kennen. Verbinden maar ook bruggen slaan en niet alleen met je bridgepartner is tenslotte het magische (sociale) plezier van het spel. Dit geldt zeker op een bridgevakantie.

De dagprijs gaat vandaag naar Leo en Leonie met 60,83%. Van harte! Naar de uitslag.


Here we come Sauerland!

Morgen wordt het een zeer zonnig dagje. Here we come Sauerland! Wandelend, fietsend, met de auto of met het openbaar vervoer én met voldoende water op zak.

Van het hotel ontvangt u de Sauerland Card waarmee u gratis gebruik kunt maken van het openbaar vervoer o.a. naar Winterberg.

Tot morgen!
Caroline en Marcel
Alpin Hotel, Schmallenberg


Zaterdag, 29 juni 2019

Ieder gaat zijns weegs

Bij het opstaan is het voelbaar dat het vandaag een erg warm dagje gaat worden. Dat kun je ook wel zien aan de kledingkeuze tijdens het ontbijt. Rond 11.00 uur is in hotel weinig beweging te zien. Nagenoeg is iedereen de hort op om te genieten van de omgeving en/of een bezoek te brengen aan een bezienswaardigheid. Winterberg wordt zeker aangedaan. Hier kun je gezellig winkelen en op een van de terrassen mensen kijken onder het genot van een drankje. Alle winkels in Winterberg zijn het hele jaar door geopend op zondag. Lukt het vandaag niet is er morgen nog een kans.

In Schmallenberg zelf is een groot natuurcentrum en een groot toeristencentrum. Verder zijn er ook leuke winkels en vele gezellige eet- en drinkgelegenheden. Ook zijn er vele ambachtswinkels en interessante zaakjes te vinden.

De natuur is en blijft de belangrijkste attractiefactor van Sauerland

Wij, Marcel en Caroline, verkennen alvast de wandelroute voor de wandelliefhebbers morgenochtend. Wat is het hier allemachtig prachtig! Wilt u mee? We vertrekken om 11.00 uur. En.. wat schetst onze verbazing; de BT-cap komen we ook tegen in het landschap van Sauerland?


De Oranjevrouwen, kwartfinale om 15.00 uur

Bron foto: kidsweek

Vanmiddag om 15.00 uur staat een scherm klaar in het hotel om de OranjeLeeuwinnen aan te moedigen tegen Italië, de kwartfinale van het WK in Frankrijk.

Na de 2-0 zegen en de kwalificatie voor de Olympische Spelen waren we zeer vrolijk gestemd. Woensdag 3 juli om 21.00 uur zal in het stadion van Lyon de aftrap plaatsvinden tegen Zweden.


Verder vermaak

Het glasmuseum in Winterberg is bezocht. Anderen zijn de berg opgegaan om lekker in een luie stoel onder het genot van een briesje te lezen en te genieten van het uitzicht. Ook de hoge panoramische rondweg is gereden. Willingen is bezocht en de meegenomen thuispoes heeft ongevraagd een wandelingetje buiten gemaakt. De vermissing gaf wel wat paniek maar zeker rust na het vinden van deze vrijbuiter. Over rust gesproken, de hoge temperatuur in de namiddag dwingt je tot blijven zitten met verkoeling en niets doen. 🤪


3e competitieavond

Na ons te hebben goed gedaan aan zowel een leuke weliswaar warme dag als aan het buffet hebben we weer zin in bridgen. Roy heeft vandaag nog doeken voor de ramen in de bridgezaal gehangen want de gordijnen waren net niet passend, de zon scheen om 20.00 uur irritant naar binnen. Was een goede oplossing.

De avond vliegt in rap tempo voorbij met een leuke groep bridgers. De gelukkige dagwinnaars zijn Wim en Maria met 66,25%. De prijs voor het dichts bij de geschatte score van 45% gaat naar Tony en Corrie. Als klap op de vuurpijl; Willy, de winnaar van de laatste slag met een 10, ontvangt een leuk boekje Bridge Limmericks. Naar de uitslag.

De glazen worden nog een keer gevuld en na een gezellige borrelklets zoeken we de kamers op. Wie meegaat op wandeltoer; morgen om 10.45 uur staan we klaar. Neem een flesje water mee!

Tot morgen!
Caroline en Marcel
Alpin Hotel, Schmallenberg


Zondag, 30 juni 2019

Heerlijk ontbijt in alle rust

Voor het zondagochtend-ontbijt maken we echt tijd. Er is veel keuze tussen de verschillende heerlijke broodsoorten, vleeswaren, kaas, jam, fruit en yoghurtvariaties. Velen zijn lekker buiten gaan zitten. Het is warm maar op het terras in de schaduw goed uit te houden.


Wandelen en vrij bridgen 🙂

Marcel neemt om 11.00 uur een groepje mee naar de route die hij en ik, Caroline, gisteren hebben voorgelopen. Verder wordt een bestaand – door ons meegenomen – toernooi gespeeld met frequentiestaten erbij. Het surfen op internet gaat ook gewoon door hier in Sauerland en er zijn gasten die heerlijk relaxen met een boek op het terras.


Tropisch heet

Het is tropisch heet. De temperatuur stijgt naar de bijna 40 graden. We zoeken de koelte binnen op. In de Hexxenstube is het nog heerlijk aangenaam. Aan het wellicht iets te droge biljartlaken vindt een aantal ook hun draai. De schaduw buiten weet men ook te vinden en onder het genot van een verkoeling verloopt de middag in serene rust.


Schuttersfestival Schmallenberg

Ondanks de hoge temperaturen gaat het schuttersfestival gewoon door. Vandaag was de grote optocht met de nieuwe schutterskoning, zijn eega en zijn hofhouding. Sommige van onze groep waren getuigen hiervan.


4e competitieronde, de Finale!

Na puffend onder tropische warmte onze maaltijd te hebben gegeten gaan we de laatste zitting tegemoet. In de zaal blijft het warm. Voor een gast is de hitte iets te veel. Verkoeling word gezocht met het door Marcel laten aanreiken van natte doeken voor in de nek.

Leo en Lenie zijn vandaag weer eerste geworden. Dit betekent dat de dagprijs doorschuift naar nummer 2; petje af voor Tuus en Annie met 61,67%. Annie heeft tot grote hilariteit toen enkele gedichten voorgedragen, o.a. de Schoonheidssalon.


Prijsuitreiking

De koplopers hebben elkaar goed op de hielen gezeten tijdens de competitie. Na deze spannende sportieve strijd maakt Marcel bekend dat de winnaars zijn geworden:
1. Lenie en Leo met 56,16%
2. Joop en Janny met 55,80%
4. Betty en Ragnhild met 54,53%

Als derde eindigde Marcel met 54,58% maar de begeleiding onthoudt zich van prijzen. De 50% prijs gaat naar Wim en Maria.

Allemaal van harte gefeliciteerd! Naar de uitslag.


Dank aan een leuke groep!

Graag danken wij u voor de gezellige dagen hier in het prachtige Sauerland. U was een leuke groep wat tot uiting kwam in de prettige sfeer. We hebben heerlijke dagen achter de rug en vonden het heel leuk deze reis te begeleiden. Een goede reis terug en graag tot de volgende keer bij BridgeTravelling!

In september 2019 begeleiden we de reis naar Corfu.
Benieuwd naar het reisaanbod in 2019/2020? Klik dan hier…

Goede reis terug!
Caroline en Marcel
Begeleiding Alpin Hotel, Schmallenberg

Een reactie op Reisverslag Bridgereis Sauerland

  1. wim osseforth zegt:

    Hotel; ontbijt en diner-buffet gewoon goed. Personeel vriendelijk en behulpzaam.
    Bridge-leiding goed. Totaal van dit alles, voldoende reden voor een herhaling.
    BridgeTravelling zeer correct met afhandeling, programma en informatie.
    Wim O

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s