Reisverslag bridgereis Rhodos mei 2018

________________________________________ Naar bridgereizen buitenland

Reisverslag Rhodos 5-16 mei 2018

Reacties onderaan de pagina zijn welkom 🙂 .


Begeleiding

De wedstrijdbegeleiding (NBB-gekwalificeerd) is in handen van Anneloes Dijk en Leo Vrielink. Anneloes is tevens gastvrouw.  Wij wensen iedereen veel plezier en mooie herinneringen.

Tot 5 mei 2018. Wij hebben er veel zin in!
Anneloes en Leo.


Het weer

het weer


Zaterdag, 5 mei 2018

Aankomst

Als je op bridgevakantie wilt naar Rhodos dan moet je daar soms wel wat voor over hebben. Een nachtje minder slapen vanwege een vroege vlucht maar met het voordeel dat je een hele middag al kunt genieten van je eerste vakantiedag. Bij het inchecken ontmoeten en herkennen we al een paar bridgers; je komt ze overal tegen! Over de speciale begeleiding op Schiphol horen we nu al veel lof. Vanwege de laatste vliegdag van de gezagvoerder bij Corendon heeft het cabinepersoneel slingers in de cockpit opgehangen en foto’s door het hele vliegtuig geplaatst. Deze vrolijke stemming is vast de aanzet voor een vrolijke vakantie. De vlucht, aankomst en snelle transfer verlopen vlekkeloos. In het hotel kunnen we na het inchecken snel naar onze kamers en al snel van onze vakantie én zon gaan genieten.


Informatiebijeenkomst

Om 17.00 uur licht Carien, de hostess, ons in over de ins en outs over Rhodos en de excursiemogelijkheden. Ze vertelt heel uitgebreid maar we zijn met een grote groep al overtuigd van een leuk uitstapje: de rondtoer over het eiland. Aansluitend geven wij kort wat belangrijke info over de bridgeavonden en de gebruiken in het hotel en verrassen wij onze BridgeTravellinggasten met een handig koeltasje voor een flesje water. De laatste 15 van de 30 tasjes hebben we op de valreep en buiten onze woonplaats nog kunnen bemachtigen en op weg naar Schiphol voorzien van een kaartje met …

“BridgeTravelling wenst u een fijne vakantie op Rhodos”.


Inloopbridge

Na een heerlijk, uitgebreid én Grieks dinerbuffet spelen we vanavond gezellig – onder het genot van een hapje en een drankje – met vier tafels in de bridgezaal nog achttien spellen en duiken we voldaan in ons bed. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Leo & Anneloes
Blue Horizon – Rhodos


Zondag, 6 mei 2018

Omgeving verkennen

Na een goede nachtrust staan we weer fit op en kijken teleurgesteld naar een bewolkte hemel waaruit enkele regeldruppels neervallen op ons balkon. We willen terug naar Holland waar de zon volop schijnt. Na het super ontbijtbuffet zwermen onze gasten uit op ontdekkingstocht langs de vele winkeltjes in de directe omgeving. Ik ben gewapend met mijn paraplu maar aan de overkant van de straat klap ik hem alweer in want de regen stelt op Rhodos niet veel voor. Na een half uurtje komt de zon alweer tussen de wolken door en is de dag half bewolkt gebleven. Heerlijk om te acclimatiseren. Op advies van collega’s vragen we Suzanne van Captain’s Tours, een reisbureau dichtbij ons hotel, welke excursiemogelijkheden geschikt zijn voor onze bridgegroep en met een aantrekkelijk pakket kunnen we de groep vanavond gaan verrassen. We vervolgen onze tocht en na een terrasje aan het strand wandelen we terug in een zacht zonnetje langs de prachtige blauwe Egeïsche zee. Hierna vervolgen we onze wandeling – tussen prachtige bloemen door – naar het zwembad waar de ligstoelen klaarstaan.

1e competitieavond

In de namiddag hebben wij de bridgezaal weer geordend, de spellen voor de avond geschud en in het NBB-rekenprogramma ingevoerd. Na de avond vragen we de gasten om de spellen flink te schudden want spannende spellen spreekt ons allen erg aan zoals die achtkaart harten van spel 2 in OW en met veertien punten de manche spelen. De top ging naar NZ met een 4S-1 contract. Wat een gezellige avond met alle gasten bij elkaar! Een vijftal signaleren we tot in de kleine uurtjes nog in de bar met de spelverdelingen en frequentiestaten. Over Suzanne’s excursies zijn alle gasten enthousiast en we spreken af om morgenochtend bij ons in de ontbijtzaal op te geven aan welke je wilt meedoen. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Leo & Anneloes
Blue Horizon – Rhodos

Na afloop kwam spel 2 nog even onder de aandacht

Maandag, 7 mei 2018

Excursies besproken

Vandaag hebben we een rustige dag met wat voorbereidingen ingepland omdat we morgen naar Rhodos gaan. Bij de reisagent zijn de excursies definitief afgesproken en kregen we voor ieder een reisbeschrijving mee. Op advies bezochten we aansluitend de Cakebox voor een heerlijke kop koffie met gebak van een echte fijne banketbakker!


Lof over maaltijdbuffetten

Over de maaltijdbuffetten: voorgerechten, diverse hoofdgerechten, fruit- en toetjesbuffet horen we niets dan lof vandaar dat ik hierbij uitgebreid foto’s meestuur inclusief een paar van gezellige tafels waar de bridgers bij elkaar aanschuiven.


2e competitieavond

De bridgeavond verloopt weer vlekkeloos naast een draaihand die gecorrigeerd moest worden. We ervaren de groep als sportieve bridgers die het spel goed beheersen. En vooral merken we dat er een gemoedelijke en harmonieuze sfeer is zoals we allen het graag tijdens een fijne bridgevakantie zien. Iedereen gaat na een heerlijke dag en een laatste drankje tevreden naar de kamer. Naar de uitslag.

Morgen toeren we door Rhodos met de bus (hop on hop off). rhodosstad-hoponhopoff-198x132

Tot morgen!
Leo & Anneloes
Blue Horizon – Rhodos


Dinsdag, 8 mei 2018

Bezoek Rhodosstad

Vanmorgen vertrekken we na een uitgebreid ontbijt rond 10.30 uur met George “Joekos”, onze privé buschauffeur, voor een bezoek aan Rhodosstad. Rechts van ons hotel staat hij klaar maar Han en Joke zijn onvindbaar. Gelukkig heeft hij de dames gesignaleerd al wandelend in de tegenovergestelde richting en rijdt George de zusjes ‘gewoon’ een stukje tegemoet. Na een korte mooie rit langs de kust waarbij we ook Turkije kunnen waarnemen, omdat de weersgesteldheid dat toelaat, worden we bij de Hop on Hop off – bus bij de Mandrakihaven afgezet. Allen besluiten meteen in te stappen voor een algehele sightseeing om daarna uit een van de elf (uitstap)punten te kiezen. Met een groepje besluiten wij om de oude stad te bezichtigen en voor de ingangspoort, Marina Gate, worden al de eerste gezellige foto’s geschoten.


Winkeltjes, terrasjes, Griekse straatjes

De mannen in het gezelschap zuchten al meteen na de eerste toeristische winkeltjes, want deze stad biedt een waar walhalla aan de dames! Het eerste het beste plein, het Hippocrates-plein, is rondom én van onder tot bovenop het gebouw voorzien van fantastisch uitziende Griekse terrasjes. Een heerlijke kop koffie, hummm ijskoffie, Griekse koffie (met likeurtje) en de IPhones worden gecontroleerd. Klaas heeft zich uitstekend vermaakt en het vooral uit kunnen houden met Hilda, Rita en Nannie. Om de stadsmuur te volgen zijn wij in allerlei typisch Griekse straatjes beland waar geen toeristen komen, zie foto’s. Op het Dorleosplein naast de Pasja Retzep-Moskee lunchen wij onder een gigantische ficus-benjamin boom waarvan de minivruchtjes, ook, in mijn salade neerploffen.


Noordkant oude stad

We gaan kijken bij de noordkant van de oude stad van Rhodos, Castello, waar elementen uit de riddertijd (1309-1522) zoals het enorme kasteel / paleis van de Groot Magistraten, te vinden zijn.


Mandráki-haven

Terug naar de Mandráki-haven fotograferen we de ingang van de haven. Op de enorme zuilen staan twee herten, een bok en een hinde, die het symbool van het eiland zijn. Volgens overlevering zou hier de Kolossus van Rodos (een van de zeven wereldwonderen uit de klassieke oudheid) hebben gestaan, waar de schepen onderdoor zouden hebben gevaren.


Joekos haalt ons weer op bij de haven

99Voor de terugtocht worden we verwacht bij de Mandráki-haven maar Han en Joke waren alweer richting Trianda, ons hotel, gesignaleerd door Carla. En wederom heeft onze George “Joekos” deze dames een lift gegeven om de lange wandeltocht te voorkomen. Ruim op tijd zijn we terug en kunnen we ons nog ontspannen – onder andere aan het zwembad – voor het diner en een gezellige bridgeavond. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Leo & Anneloes
Blue Horizon – Rhodos


Woensdag, 9 mei 2018

Nabij ons strand

Vanmiddag bezoeken we het strand om foto’s te maken van het windsurfen. Ons hotel heeft een eigen strand en pal daarnaast is de strandwacht te vinden met reddingsboten die startklaar staan. Niet toevallig natuurlijk is dit bij een centrum voor windsurfing. Je kunt hier een volledige uitrusting huren en daar wordt doorlopend gebruik van gemaakt. De wind is vandaag erg gunstig: een prettig briesje geeft verkoeling voor ons allen en voor de windsurfers genoeg om snel over het water te kunnen racen. Wat gaat dat hard.. zelf met zo’n matig briesje! Een leuk en fleurig gezicht op zee.

We maken nog even een foto van Frido die zeer gesteld is op zijn koeltasje welke bij aankomst als presentje is gegeven aan alle gasten.

Verder luieren aan het zwembad

De rest van de middag ontspannen we ons lekker bij het zwembad van het hotel. Wat zonnen, een boek lezen en rondom kijkend zien we meer gasten die hetzelfde idee hadden.


4e competitieavond

111De bridgeavond verliep vlot. We leren elkaar al wat beter kennen en er heerst een prettige sfeer. Een groepje zeer actieve bridgers gaat elke avond gezellig nakaarten met uitslagen en spelverdelingen erbij. En dat eindigt zomaar met moppentappen 🙂 ! Naar de uitslag.

Tot morgen!
Leo & Anneloes
Blue Horizon – Rhodos


Donderdag, 10 mei 2018

Een kijkje in de keuken

Vandaag laten we de lezers ‘een kijkje nemen in de keuken’ van Blue Horizon en met name met welk ontbijtbuffet wij dagelijks worden verrast. Een van de vrolijke obers roept al swingend bij binnenkomst ‘good morning’ en ‘mi amore, halleluja’ en vervolgens worden de eitjes ‘life coocking’ gebakken door een heuse kok, getooid met koksmuts, die ons ‘kalimera’ (= goede morgen) en gute Morgen toewenst. De foto’s van de overvloedige buffetten spreken voor zich en menige gast zien we voor een extra rondje met een extra croissantje of vers fruit langslopen.

5e competitieavond

Na een heerlijke ontspannen en zonnige dag is ieder weer paraat voor de bridgeavond. Omdat ik, Leo, niet meespeel heb ik me verdiept in de handgeschudde spellen van de gasten zelf. Deze houden wel degelijk verrassingen in! Direct al bij spel 1 waarin NZ met 21 punten samen 4 harten kunnen bieden én maken blijkt dat OW kunnen uitnemen met 19 punten samen, maken zelfs 4 schoppen of 5 klaveren. Sterker nog: erzit zelfs een schoppen of klaverenslem in voor OW. Zie verdeling. Over het laatste spel 24: voor OW een dooie 4 harten + 1 met 22 punten samen maar dit wordt lastig ontdekt. Naar de uitslag.

Morgenochtend vertrekken we om 09.00 uur voor de eilandtoer.

Tot morgen!
Leo & Anneloes
Blue Horizon – Rhodos


Vrijdag, 11 mei 2018

Eilandtour

Met bijna de hele groep staan we om 9.10 uur klaar om met George, onze buschauffeur, en een goed- en duidelijk Engels- en Duits sprekende gids de eilandtoer te maken. Onderweg naar Filerimos pikken we nog een paar medereizigers op tot de bus helemaal vol zit. Op de top van de berg heeft de Acropolis van Ialysos gestaan en zien we de restanten van een kerk met daarachter een byzantijns klooster uit de 14e eeuw. Naar rechts is een opgaande weg met twaalf stasies, die de kruisweg van Jezus uitbeelden en eindigt bij een enorm kruis wat onderweg van het vliegtuig naar het hotel al gespot is. Hier is een adembenemend uitzicht op de kustlijn en de bergen van Turkije. Op deze berg treffen we ook een kolonie met pauwen die ons flink proberen in te palmen met hun prachtige verentooi.

Tweede stop

De tweede stop is Embona, gelegen tussen de wijngaarden tegen de hoogste berg, de Attaviros (1290 m.) bekend om zijn heerlijke wijn. We mogen de wijnen proeven maar ook Souma (Raki) en natuurlijk Ouzo. Naast het wijnwinkeltje is in een klein museum een traditionele woning te bezichtigen waar Nel sjans heeft met een prachtige godheid voor de entree. Na een half uur zijn we in Siana waar we een prachtig rijk versierd Grieks Orthodox kerkje, gesluierd, kunnen bezichtigen. De volgende stop is in Monolithos waar een geweldig uitzicht is vanaf een rots op de Egeïsche Zee. Meerdere Griekse eilanden en de Turkse kust zijn waar te nemen. Ook hier worden veel foto’s geschoten. Terwijl we onze weg vervolgen blijken Ids en Carolien vermist te worden en George trapt ogenblikkelijk op de rem. Gelukkig zijn deze twee nog flink fit én zo sportief dat ze rennend achter de bus aan toch nog de toer rond het eiland met ons kunnen meemaken.

Lunch 

Al snel komen we bij de plek waar we voor de lunch een uurtje blijven. Ieder zoekt een gezellig restaurantje maar ook de crêperie wordt flink bezocht. Laat daar nou een vrachtwagentje met vers fruit langskomen en wij, hongerige Nederlanders, bezwijken voor de prachtige aardbeien. Rita regelt met de crêperiehouder dat hij aardbeien voor ons afneemt en ons dit serveert met ijs. We drinken er heerlijke ijskoffie bij dus is onze lunch superzoet te noemen vandaag.

Door naar zuidelijke punt Rhodos

We rijden door naar de meest zuidelijke punt van Rhodos, Prasonissi een schiereiland, dat met een vlak strand is verbonden met het eiland. Opmerkelijk is dat de zee aan de Egeïsche kant veel ruwer is dan aan de Middellandse Zeekant. Hier wordt veel gesurft met traditionele surfplanken en met vliegers. Naast een wandeling beperken wij ons tot het nuttigen van (weer) een heerlijk glas ijskoffie en Nel krijgt haar drankje gepresenteerd in een jampot.

Terug via de oostkant

Hierna beginnen we aan de terugreis aan de oostkant van het eiland die vlotter verloopt door de vlakke wegen. Halverwege is nog een fotostop bij het plaatsje Lindos waar we de Acropolis bijzonder mooi kunnen fotograferen. Zondag gaan we dit plaatsje verder ontdekken.

Na het diner in het hotel is nog een groepje van vijf, echte ‘diehards’, die tot, hellep, na middernacht doorgaan met bridgen. Naar de uitslag.

Leo & Anneloes
Blue Horizon – Rhodos


Zondag, 13 mei 2018

De Zeven Waterbronnen, Epta Piges

Vandaag gaan we met z’n twaalven naar Lindos en onderweg stoppen we bij De Zeven Waterbronnen, een mooi natuurgebied op het Griekse Rhodos. Deze bronnen komen uit in een meer doordat de Italianen aan het begin van de vorige eeuw hier een dam hebben gebouwd. Een mooie pittige wandeling over een bospad en bij het restaurantje hebben we gezellig een kop gedronken terwijl een paar eenden hun best deden om wat kruimels te bietsen.

Bezoek Lindos

Bij de stad Lindos, de belangrijkste handelsstad van Rhodos, gesticht in de twaalfde eeuw voor Chr., brengt een shuttlebus ons naar het centrum en (al)weer besluit de hele groep om gezellig gezamenlijk de lunch op een terras te gebruiken. De jarige Jeannette trakteert op een heerlijk glaasje Ouzo, bier of ijskoffie en natuurlijk zingen we weer en proosten op haar gezondheid. Zie foto’s! Het uitzicht op de witte huizen van het stadje is adembenemend en de Acropolis lonkt voor ons maar alleen Paul, Mees en Rita hebben de klim volbracht. In de toeristische winkelstraatjes bezoeken we een prachtig versierd kerkje, de Theotokoukerk (= Moeder Gods), verscholen tussen de huisjes. De klim naar de Acropolis, die 116 m. hoog is en op een driehoekige rots gebouwd is, kun je gedeeltelijk maken op een ezeltje die we dus veelvuldig tegenkomen. Rosey koopt voor haar tweejarige kleindochter een schattig rugtasje van een ezeltje waar ze natuurlijk ook mee kan knuffelen. We scharrelen nog wat door de winkelstraatjes met een ijsje etc. en zijn mooi op tijd terug voor de terugreis.

7e competitieavond

Na een ontspannen en leuke bridgeavond kaarten we nog wat na en wisselen we wetenswaardigheden over de omgeving uit. Het plaatsje Rhodos is ook interessant om mooie, aparte kledingstukken te shoppen! Naar de uitslag.

Tot morgen!
Leo & Anneloes
Blue Horizon – Rhodos


Maandag, 14 mei 2018

Een na laatste dag

Tijdens de een na laatste vakantiedag wordt er o.a. met een goed boek heerlijk geluierd aan het zwembad, een duik genomen in de zee, nogmaals een bezoek aan Rhodos-stad gebracht en is een te verre wandeling door Trianta gemaakt maar Klaas en Hilda werden uiteindelijk – pff – een keer de goede kant opgestuurd. Wij genieten van een heerlijke Griekse lunch bij Pezouli, een chique restaurantje aan de overkant van ons hotel en natuurlijk scharrelen wij ook langs de souvenirwinkeltjes. Dit keer zijn we op zoek naar de beloning voor de eerste prijs winnaars en een aardig aandenken aan deze reis voor onze gasten. Het was weer een heerlijke dag. De zon maakt je niet alleen vrolijk hier op Rhodos maar ook de bloemen die je werkelijk overal tegenkomt.

8e competitieavond

Vanavond spelen we de een na laatste ronde met de hele groep compleet. Carolien en Ids, de jonggeliefden, hebben vanmiddag wat bijles genoten van Brigitte en Paul en prompt verslaan ze hun leermeesters en eindigen op de eerste plaats. Elke avond verrast Maria ons met heerlijke hapjes en zorgt voor onze drankjes. Tijdens het luide joelen van het publiek bij de muziekquiz, beneden, besluiten we de openslaande deuren even dicht te doen. Bridgen is toch een denksport en daarbij hoort toch rust? Behalve bij de muziek van de Griekse dans, de sirtaki, zien we de meeste bridgers meedeinen. Tot ongenoegen van zijn partner zingt en swingt Edie op zijn stoel graag mee op de muziek van ‘Hotel Califonia’ van de Eagles. Heerlijk swingend bridgen lukt je nooit op de bridgeclub, thuis! Naar de uitslag.

Tot morgen!
Leo & Anneloes
Blue Horizon – Rhodos


Dinsdag, 15 mei 2018

Laatste inkopen

Op deze laatste dag zwermt de groep uit naar Rhodos en omgeving voor de laatste inkopen: dat schitterende aquablauwe bloesje, een zwierige jurk, een mooie ketting of prachtige oorbellen. Het afdingen behoort voor ons Nederlanders ook tot topsport in een zuidelijk land en bij terugkomst wordt er heftig opgeschept, vooral ook schaterlachend, over de goede deals met de verkopers. ‘Trek jij vanavond, ook, je nieuwe shirtje aan?’ en dan zijn de bewonderende woorden niet van de lucht. Eveneens horen we graag van elkaar waar de koffie niet zo duur is en het gebak, bij de Cakebox, of de lunch, zoals bij Pezouli, heerlijk bereid wordt. Ook worden foto’s via iPhones o.a. bij het zwembad uitgewisseld. Bridgers communiceren tegenwoordig ook modern zoals Annerita dagelijks met een whats-up call met haar dochter in Canada contact heeft en een video-call hoor ik ook al over vertellen.

’s Middags lenen we wat bridgematerialen uit aan een groepje dat wat extra wil oefenen voor de eindspurt van vanavond. Gaan zij Brigitte en Paul nog verslaan; Carolien en Ids staan ook hoog genoteerd.


9e en laatste competitieavond

We starten de avond met een mooie groepsfoto die Leo al balancerend op de balustrade maakt en na wederom een supergezellige competitieavond zullen de prijswinnaars gehuldigd worden maar eerst kennen wij altijd graag een BridgeTravelling-oorkonde, nu met Griekse bewondering, toe aan degene die ons bijzonder is opgevallen. En na een paar worden over zijn grote zelfstandigheid én enthousiasme op zíjn mooie leeftijd weten allen al wie we in het zonnetje willen zetten. Klaas komt verrast naar voren en samen met Hilda maken we een fraaie foto met de oorkonde. Blij en verrast spreekt hij ons dankbaar toe over de fijne tijd hier samen op Rhodos en aansluitend vertelt Rita in dichtvorm over komische situaties aan de bridgetafel.

Oorkonde voor Klaas


Prijsuitreiking

De eerste plaats is met overmacht behaald door Brigitte en Paul, die hun bridgetraining effectief hier in praktijk hebben gebracht en met een toepasselijk flesje Ouzo naar huis gaan. Rosey en Frido behalen de eervolle tweede plaats en Carolien en Ids worden derde. De teams Annerita & Govert en Iliana & Edie bereiken de vierde en vijfde plaatsen. Mooie bridgeprestaties waarvan ook de foto’s met een aardigheidje c.q. aandenken aan de bridgereis naar Rhodos zijn van Nannie & Joke en Rita & Nannie. Graag poseren ook Hilda en Klaas, Anna (Jet) & Nel, Han & Joke, Wil & ik en de groep met Carla & Trudie, Ingrid & Mees en Loes & Arno. Bridgereisplannen voor Sicilië, Nunspeet en Kreta zijn niet van de lucht; we krijgen het druk! Graag neemt Frido het woord om ons te bedanken voor de perfecte bridgeleiding en begeleiding tijdens de excursies. Hij eindigde met een leuke mop over een zgn. oude vriend van hem. Er wordt nog weer flink na geborreld in de bar.

1 Paul Meijer, Brigitte Copier 61,55%
2 Frido Schönbach,  Rosey Schönbach 56,42%
3 Carolien de Bel,  Ids van der Spoel 55,42%


Woensdag, 16 mei 2018

Naar huis

Voor de terugreis hebben we tot vier uur de tijd om de koffers in te pakken, een wandeling in de omgeving te maken, een duik in het zwembad te nemen of te genieten van een afsluitend bezoekje aan de Cakebox (en de bridgekaarten komen tevoorschijn ..). Helaas vertrekt ons vliegtuig een uurtje later en wensen we elkaar bij de lopende band, nog steeds vrolijk, een hartelijk tot ziens toe.

Dank jullie wel voor jullie bijzondere inzet om deze vakantie zo succesvol te maken. We zien jullie allen heel graag terug op een van onze volgende reizen!

Onze eerstvolgende reis gaat naar Sicilië in september 2018.

Liefs,
Leo & Anneloes
Blue Horizon – Rhodos

235

4 reacties op Reisverslag bridgereis Rhodos mei 2018

 1. Eva zegt:

  Wat een heerlijke reis!
  Ik ben mega trots op jullie 👍🏼😘

 2. Jan en Jacqueline zegt:

  Anneloes, wil je de groetjes van ons doen aan Suzanne😎😎

 3. Jan en Jacqueline zegt:

  Allemaal een fijne bridgevakantie van ons toegewenst, natuurlijk met leuke excursies en mooi weer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s