Reisverslag Bridgereis Sicilië april 2018

___________________________________________ Naar de reisomschrijving

Reisverslag Bridgereis Sicilië – april 2018
Hopps Hotel – Mazara del Vallo


10-daagse Bridgereis 

Reacties onderaan de pagina zijn welkom 🙂

 

Wedstrijdbegeleiding

De wedstrijdbegeleiding is in handen van Jan en Jacqueline Kloos (NBB-gekwalificeerd). Jacqueline is tevens gastvrouw. Hebt u tijdens uw verblijf andere wensen, op- of aanmerkingen, Jan en Jacqueline doen hun uiterste best u verder te helpen.


Aankomst begeleiding paar dagen eerder

Na een voorspoedige vlucht landen we op Trapani, op ongeveer 50 km afstand van ons hotel in Mazara del Vallo. Bij aankomst in het hotel wacht ons een gerenoveerde kamer met balkon. De volgende dag gaan we de omgeving verkennen en lopen de afspraken na met de manager van het hotel. Inmiddels zijn we een paar dagen verder en hebben de voorbereidingen zo goed als klaar. Alle wensen zijn doorgenomen. Morgen worden nog even viltjes onder de stoelen geplakt en komt extra verlichting in de bridgezaal. Het zwembad is uitgebreid, het zand is weggehaald, betegeling geplaatst. We zijn er klaar voor!

Bustransfer naar een strand in Mazara
6We komen er achter dat het privéstrand wordt opgeknapt en in onze periode is gesloten. 1 mei 2018 gaat het strand van hotel Hopps pas open (met bedjes en parasols). Wij en het thuisfront van BridgeTravelling hebben meteen aan de bel getrokken en gevraagd naar een oplossing want hiervan waren wij niet op de hoogte. Onze gasten willen vast een keer pootje baden in zee. Blij gestemd waren we met de oplossing; voor de gasten van BridgeTravelling zal een bustransfer naar een strand in Mazara  worden geregeld. 

Postitief denken
Aan het zwembad is het ook heerlijk vertoeven. Een wandeling langs de boulevard (aan de overkant van het hotel) met een stop bij de ijswinkel en/of winkeltjes is een waar genot maar ook naar de volgende week te maken excursies kijken we uit. Verder hebben de meeste winkeltjes hier een sluitingstijd van 13.00 uur tot 17.00 uur en op zondag zijn alle winkeliers in ruste.  Woensdag 25 april is ook alles gesloten want dan wordt hier de bevrijding gevierd. Al met al, wilt u souvenirs of iets anders aanschaffen dan zijn er in de ochtend en na 17.00 uur nog volop mogelijkheden 🙂 .  

Nu even heerlijk genieten aan het zwembad met voldoende ligbedden en parasols en uitkijken naar onze gasten aanstaande zondag 22 april.  We zien u graag tijdens het welkomstwoord om 18.30 uur in de bridgezaal. Na het diner is er inloopbridge. De competitie begint de volgende dag.

Tot zondag!
Hartelijk groet,
Jan en Jacqueline
Hopps Hotel – Mazara del Vallo, Sicilië


Het weer Mazara del Vallo 

het weer


Zondag, 22 april 2018

Aankomst hotel

Om 12.15 uur zijn onze gasten in het hotel aangekomen. Iedereen heeft eerst lekker geluncht en daarna, rond 14.00 uur, heeft men de sleutel van de kamer gekregen. Na het uitpakken van  de koffers werd het zwembad druk bezocht. Vandaag was het vroeg opstaan om te vertrekken naar Schiphol. De namiddag werd daarom ingevuld met relaxen aan het zwembad onder het genot van koele drankjes. De kleine hapjes bij de poolbar vulden dit genot aan.

Welkomstwoord

Om 17.30 uur hebben we de gasten verwelkomt en heeft iedereen met elkaar verder kennis kunnen maken. Met een heerlijk glaasje lambrusco en ook nog een extra glaasje limoncello lukt dit natuurlijk toch altijd al aardig.


Inloopbridge

Wat wij niet verwacht hadden is toch gebeurd; iedereen kwam rond 20.00 uur bridgen wat voor de meesten misschien iets te veel van het goede was (6 x 4 spelletjes) maar niemand is voortijdig afgehaakt, het werd een gezellige avond. Wel werd het na het bekendmaken van de uitslag snel stil in de bridgeruimte. De bedjes werden opgezocht om de uurtjes slaap in te halen.

Spel 7

Jan en zijn partner Madelon boden heel brutaal 7SA uit en hebben deze ook gemaakt. Een dikke top. Jan biedt  1Sch en Madelon biedt hierop 2H. Jan vervolgt stop 3Sch en na Azen vragen eindigen ze in 7SA. Gefeliciteerd.


Morgen gaat de eerste competitieavond van start en is iedereen van plan fris en fruitig te verschijnen. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Hartelijk groet,
Jan en Jacqueline
Hopps Hotel – Mazara del Vallo, Sicilië


Maandag, 23 april 2018

zonVandaag wordt het net als de komende dagen een stralende zonnige dag met een maximum temperatuur van 23°C.

Na het ontbijt maken we ons klaar voor een bezoek aan het strand. Het shuttlebusje staat klaar. We gaan!

De eerste stapjes in zee

Een fantastische dag gehad, mede door de manager van dit hotel. Wie niet mee is gegaan vanmorgen naar het privéstrand in Nazaro zal na de verhalen van de andere gasten waarschijnlijk spijt hebben. We zijn met twee busjes naar dit strand gereden. Een kort tochtje van een klein kwartier. Daar aangekomen werden we door de manager en twee jonge mensen (eigenaren van dit kleine hotel) opgevangen die ons het strand lieten zien.
Een prachtig wit strand met een zeer mooi helder blauw water. De nieuwe ligstoelen werden samen met de parasols klaargezet en de drankjes stonden allemaal al koud. De koffie en thee werd zelfs op het strand geserveerd: de echte Italiaanse koffie en de thee in een prachtig potje. Al met al daar een heerlijke tijd doorgebracht en een lange wandeling langs dit strand is ook echt aan te bevelen.


Terug naar het hotel

In de vroege middag zijn we weer keurig opgehaald, zodat de lunch gewoon in het hotel genuttigd kon worden.Woensdag is het hier een feestdag, (Bevrijdingsdag) en hebben we afgesproken om langer daar te blijven en daar te gaan lunchen.

We kunnen wel merken dat de vakanties in Nederland zijn begonnen. Er zijn heel wat gezinnen met kinderen aangekomen. Iets wat natuurlijk wat meer vertier hier in het hotel en zwembad brengt.

1e competitieavond

De eerste bridgeavond die meetelt hebben we achter de rug. Het is weer een heel gezellige avond geweest en de winnaars werden met een applaus gefeliciteerd.
Annemiek en Els hebben een score van 62,27, maar Hiske en Gerrite scoorden ook goed met 61,11. We zijn benieuwd of deze nog verbeterd zullen worden. De tijd zal het leren. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Hartelijk groet,
Jan en Jacqueline
Hopps Hotel – Mazara del Vallo, Sicilië


Dinsdag, 24 april 2018

Fietsen, Strandbezoek, Relaxen 🙂

Eerlijk is eerlijk, het went snel; gordijnen ‘s-morgens opendoen en de zon zo heerlijk zien schijnen. Om 10.00 uur zijn er weer gasten die met het shuttlebusje naar het strand gaan, zelfs een aantal is gebleven voor de lunch. Morgen gaan we dit doen met bijna 30 gasten, dat zal wel wat worden hoor!! Ook hebben een paar gasten fietsen gehuurd en hebben vandaag de omgeving verkend.


Excursie Erice uitgesteld

De excursie die voor vanmiddag naar Erice, een middeleeuws stadje in het noordwesten van Sicilië, stond gepland is gecanceld. Iets wat natuurlijk niet zo leuk is maar het bleek bij navraag dat wij totaal 3 uur in een bus zouden zitten, mede omdat het zo’n anderhalf uur rijden is en slechts 1 uur de tijd kregen om de kathedraal, het oude centrum en het Normandische kasteel te bezoeken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. En al helemaal niet voor € 35,-. Iedereen had hier begrip voor en we gaan nu even verder kijken of er een alternatieve manier is om toch nog naar Erice te gaan. Wel zijn er vandaag gasten met een huurauto naar Trapani gereden, alwaar je met een kabelbaan ook Erice kunt bezoeken. Een leuke onderneming en misschien een leuk idee voor nog meer gasten voor deze week.

Wandelen met bezoek ijswinkel Mucho Gusto

39Vanmiddag hebben aardig wat gasten een wandeling gemaakt langs de boulevard. De ijswinkel Mucho Gusti had overigens goede aftrek; het werd overvallen door een groepje gretige bridgers. Siciliaanse ijs is een culinair hoogstandje van de vele ijssalons, maar vooral van Mucho Gusto die zelfgemaakt ijs bereid met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. De andere zoetigheden, teveel om op te noemen, trokken ook de aandacht van onze gulzige genieters. Het zal vast niet bij één bezoekje blijven deze week.

2e competitieavond

Na het diner nemen we plaats in de bridgezaal. De tweede zitting was pas laat afgelopen vanavond. Tussen het wisselen van tafels is het veel te gezellig. Drankjes worden gehaald en er wordt veel gekletst over hetgeen die dag beleefd is. Daardoor wordt het soms ook wel wat rumoerig. Helemaal niet erg hoor, behalve voor die paar gasten die het hierdoor wel erg laat vinden worden. We gaan morgen hier een tussenweg in proberen te vinden.

Eerste vanavond zijn Jan en Madelon geworden met maar liefs 66.20 procent.
Hopelijk morgen weer een andere winnaar, dit maakt het nog spannender. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Hartelijk groet,
Jan en Jacqueline
Hopps Hotel – Mazara del Vallo, Sicilië


Woensdag, 25 april 2018

Dagje strand

We zijn vandaag om 10.00 uur met 29 gasten vertrokken naar het strand. Twee busjes vol. Daar aangekomen was het even schrikken, er stonden geen stoelen of parasols. Maar binnen een mum van tijd heeft de strandboy alles voor ons neergezet. Het bleek dat ze dit niet van te voren mochten doen. Nu zijn we zo genaamd op uitnodiging, dus privé daar, anders is het commercieel en dat mag nog niet in het vroege seizoen. De lunch die we besteld hadden was meer dan uitstekend, drie soorten vlees en drie soorten vis, samen met salades, heerlijk vers brood en heel wat witte en rode wijn. Vooral de sardines waren verrukkelijk. Rond 16.00 uur zijn we weer vertrokken en waren toch allemaal wel een beetje rozig maar ook tevreden en voldaan.


3e competitieavond

Na het diner zijn we natuurlijk weer gaan bridgen. Rumoerig was het wel een beetje vanavond, mede door het publiek die in de gang vlak langs de tafeltjes loopt. We hebben ook weer nieuwe winnaars, Nora en Jaap met een score van 63,91. Dat gaat nog spannend worden voor de komende dagen. Naar de uitslag.

Morgen gaan we met ruim 30 gasten naar Palermo.

Tot morgen!
Hartelijk groet,
Jan en Jacqueline
Hopps Hotel – Mazara del Vallo, Sicilië


Donderdag, 26 april 2018

Bezoek Palermo

Vandaag ging ons uitstapje naar Palermo. Met ruim 30 gasten en onze eigen bus vertrokken we al om 08.00 uur. Palermo is een stad die geliefd en gehaat wordt maar wie Palermo niet kent heeft Sicilië niet gezien zeggen de Italianen.


68

De glinsterende Siciliaanse metropool verstopt zich in een langgerekte baai en heeft 730.000 inwoners. De kathedraal in het centrum is een mengeling van verschillende stijlkenmerken. Je kunt de catacomben bezoeken maar is een macabere belevenis en zeker niet voor iedereen weggelegd. In de kelders van het kapucijnenklooster werden tot 1881 twee eeuwen lang edelen gemummificeerd en vaak zonder doodskist bijgezet. Veel van hen worden aan de wand vastgemaakt – hun inmiddels versleten gewaden zijn unieke getuigen van het verleden. We hebben ook in het centrum een wandeling gemaakt met een Nederlandse reisleidster die ons heel veel informatie kon geven.

Ook was er natuurlijk wat vrije tijd, waarin heerlijk geluncht werd en gewinkeld.
Rond half 17.30 uur zijn we weer keurig in het hotel afgezet.


4e competitieavond

Er is nog geen definitieve uitslag. Jan heeft wel een voorlopige uitslag, dit komt omdat er verkeerd is teruggestoken in spel 8 en 14. Dit heeft heel wat consequenties en Jan gaat morgenochtend verder kijken hoe hij dit zo vriendelijk mogelijk gaat oplossen. Even geduld dus …..

ballonnenWe hebben de verjaardag van Elly nog even gevierd. We hebben een inspirerend cadeautje voor haar gekocht, een keukenschort met heel Sicilië erop. “Er is er een jarig” hebben we natuurlijk ook voor Elly gezongen.

De plannen voor morgen zijn het strand in de ochtend met hopelijk weer een heerlijke lunch en een wijnproeverij in de middag, waar we met diverse gasten naartoe gaan.

Tot morgen!
Hartelijk groet,
Jan en Jacqueline
Hopps Hotel – Mazara del Vallo, Sicilië


Vrijdag, 27 april 2018

Ieder gaat zijns weegs

Vanmorgen begon de dag met bewolking. Wat ga je dan doen met z’n allen.
Natuurlijk gaan de gasten die een auto hebben gehuurd er lekker op uit en toch hebben er weer heel wat gasten besloten om met het busje naar het strand te gaan. De parasols werden deze keer gebruikt als windscherm maar rond het middaguur konden ze alweer rechtop gezet worden want de zon kwam goed tevoorschijn. Een prachtige middag werd het weer.

Bezoek wijnproeverij

Rond 15.30 uur bezochten we, met een groepje van acht, de wijngaarden van Gorghi Tondi in Mazara del Vallo. De wijngaarden worden omgeven door een natuurreservaat ‘Lago Preola e Gorghi Tondi’ dat sinds 1998 officieel erkend wordt door het Wereld Natuur Fonds (WWF). Na het bezoek aan de wijngaarden reden we naar het wijnhuis waar tijdens de rondleiding het gehele productieproces werd verteld. Vier soorten uitstekende wijn hebben we mogen proeven samen met heel wat heerlijker hapjes. Echt een aanrader!

5e competitieavond

Jan heeft vanmorgen toch een uitslag van gisteren op de site kunnen zetten. De spelers die buiten hun schuld een verkeerd spel hebben gespeeld hebben een arbitrale score van 60 procent gekregen. Vanavond natuurlijk weer nieuwe kansen en daar hebben Hiske en Gerrite gretig gebruik van gemaakt. Ze scoorden zelfs 69,68 procent, een record score.
Heel wat paren zullen hun uiterste best moeten doen om ze van de eerste plaats af te houden. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Hartelijk groet,
Jan en Jacqueline
Hopps Hotel – Mazara del Vallo, Sicilië


Zaterdag, 28 april 2018

Bezoek Trapani

Het was vandaag echt een dag om er op uit te gaan. De zon scheen vanmorgen niet en is er ook niet veel geweest vandaag. Natuurlijk was de temperatuur wel aangenaam. Er zijn heel wat autootjes gehuurd en ook is er weer gebruik gemaakt van de trein om onder andere naar Trapani te gaan. Deze havenstad dateert uit de 14de eeuw en heeft een rijke geschiedenis. De Romeinen noemden de stad “Drepanum”, dat sikkel betekent en slaat op de vorm van de landtong waar de stad op ligt. Hieruit is later Trapani ontstaan met prachtige gebouwen en veel leuke winkeltjes en terrassen.


Bezoek Erice

Vanaf Trapani gaat er een kabelbaan naar het hoger gelegen Erice (751 m). Een bezienswaardige middeleeuwse vestingstad met een rijke geschiedenis. Verder is het uitzicht over  de Egadische eilanden luisterrijk.  Wij laten de kabelbaan voor wat het is en beklimmen per voet het dorp. Je kunt daar de kathedraal bezoeken, het oude historische centrum en de buitenkant van een Normandische kasteel. In de hoofdstraat, Corso Vittoria Emanuele, vind je op nr. 14 Pasticceria Maria Grammatico, dat tot de allerbeste Siciliaanse banketbakkerijen behoort en bekend is vanwege de heerlijke amandelkoekjes en marsepeincreaties. Het is alleen verstandig om de nieuwe weg naar boven te nemen en niet zo als wij de oude weg. Deze is erg smal en heeft heel veel scherpe haarspeldbochten. Je hebt na dit alles wel een fantastisch uitzicht.


Concert Rosa “la Cantatrice del Sud”

Amici-della-MusicaVanavond zijn er heel wat gasten naar het kleine theater Garibaldi in het dorp geweest. Een Carré in het klein. Daar was een voorstelling van Rosa “la Cantatrice del Sud”. Ook wel de Grande Musica genoemd. Mezzosopraan Debora Troia en gitarist Tobia Vaccaro traden daar op en het was een erg leuke ervaring in zo’n heel klein theater.

Wel bridge, geen competitie

Vanwege het theaterbezoek hebben we maar met drie tafeltjes gebridget, wat toch wel heel gezellig is verlopen. Vijf rondjes van vier spellen zodat iedereen elkaar een keer tegen kwam. De winnaars zijn Bert en Truus geworden met maar liefs 63,75 procent.
Deze avond telt alleen niet mee met de competitie, de laatste avond hiervan is morgen.

Tot morgen!
Hartelijk groet,
Jan en Jacqueline
Hopps Hotel – Mazara del Vallo, Sicilië


Zondag, 29 april 2018

Uitzwermen in verschillende richtingen

Het werd een warme dag en veel gasten maakten van de zondag een heerlijke rustdag op het strand. Het shuttlebusje moet plaats maken voor een grote touringcar om in een keer de gehele bups weg te brengen. Dit ritje duurde iets langer omdat deze niet door de smalle straatjes kon rijden. Er moest dus omgereden worden via de grote weg. Je kon merken dat het zondag was want voor het eerst waren er ook Italianen op het strand. Ook werden er weer auto’s gehuurd en zijn er gasten met de trein weggeweest maar ook werd de ijswinkel weer aangedaan tijdens een wandeling langs de boulevard. Het zwembad van het hotel had vandaag ook weer een topbezetting. Bij iedereen dringt het gegeven door dat de vakantie er bijna opzit en er nog zoveel mogelijk genoten moet worden.

6e competitieavond

113Voor het bridgen hebben we een invaller kunnen vinden door een briefje op te hangen en zelfs nog even via de microfoon een oproep te doen. Meteen kwam iemand naar mij toe om zo vriendelijk te zijn mee te spelen. Wil, alsnog bedankt. Gelukkig was er nu geen zit. Wil vond het erg leuk en wil ook morgenavond graag weer invallen. Het werd weer een heerlijke bridgeavond met als winnaars Annemiek en Els. Zij scoorden 58,80 procent. Voor ons is nu de winnaar van deze vakantie bekend, want dit was de laatste avond die meetelde voor de competitie. Morgen maken we de einduitslag bekend en  gaan we er nog een fijne avond van maken met 5 maal 3 spelletjes. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Hartelijk groet,
Jan en Jacqueline
Hopps Hotel – Mazara del Vallo, Sicilië


Maandag, 30 april 2018

Laatste vakantiedag

De laatste dag van deze bridgevakantie wilden toch nog een hoop gasten nog een keer naar het strand. Het weer werkte weer helemaal mee, net zoals de hele vakantie trouwens. De lunch werd een groot succes, mede door de grote zelfgemaakte ijstaart die geserveerd werd op ons verzoek en gesponsord werd door Bridgetravelling. 🍰🍰 Namens alle strandgasten, bedankt Inge. Natuurlijk was er in de late middag ook nog wat tijd voor de laatste inkopen in de supermark. Het is daar natuurlijk een walhalla aan pasta’s, sauzen en oliën.

Jarigen en lovende woorden Wim

ballonnenWe hebben jarigen vandaag die we vooraf aan het bridgen weer met z’n alle hebben toegezongen, ook zij hebben een schort ontvangen. Onze invaller (de laatste twee avonden) heeft een T-shirt gekregen als bedankje en omdat hij ook jarig was.

jacquelineDe laatste avond is er inloopbridge, 5 x 3 spelletjes hebben we gespeeld die niet meetelde in de totaaluitslag. Na weer een gezellige avond neemt Wim het woord en speecht met veel lovende woorden over zijn prettige ervaring met BridgeTravelling. Met name krijgt ik, Jacqueline, een dikke pluim voor mijn adequate optreden als gastvrouw en mijn  betrokkenheid bij onze gasten. Door mijn gebruinde wangen heen verschijnen dikke rosse blosjes en dolblij dat de groep een leuke vakantie heeft gehad maken we de uitslag bekend. Naar de uitslag.

Competitieuitslag

1ste: Hiske en Gerrite met 57.55%
2de: Els en Annemiek met 56.18%
3de: Reint en Inge met 55.00%

Tot de volgende keer!

Wij hebben van deze reis enorm genoten en Jan en ik willen u daarom allen hartelijk bedanken voor uw aanwezigheid en hopen u nogmaals te mogen begroeten op een van de reizen van Bridgetravelling.

Dag allemaal.
Tot de volgende keer!
Jan en Jacqueline

In het najaar 2018 (vertrek 7 oktober) begeleiden wij de 13-daagse bridgereis naar Zakynthos


131

3 reacties op Reisverslag Bridgereis Sicilië april 2018

  1. Ingrid Heer. zegt:

    Net weer thuis van een geweldige bridge-vakantie in Mazara del Vallo. Voor ons (Gea en Ingrid) was het de eerste ervaring, maar zeker niet de laatste….wat een ontzettend leuke groep, geweldig gastheer/vrouw Jan en Jacqueline, fijn hotel (waar nog wel iets veranderen mag, maar oké…., dat mocht de pret niet drukken en dan ons heerlijke privé-strand waar we regelmatig met een bus(je) naar toe werden gebracht en werden verwend door de eigenaar van het kleine hotel daar. Kort gezegd een heerlijke vakantie. Bedankt voor de organisatie Jan en Jacqueline. Vriendelijke groet voor iedereen van de groep, Ingrid Heer.

  2. els zegt:

    Juist de directe nabijheid van het strand was een van de voordelen van deze reis. Een bustransfer is daarvoor natuurlijk geen oplossing. Even naar het strand gaan is er nu niet meer bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s