Reisverslag Bridgereis Bali september 2016

_____________________________________________  Nieuwe locatie 2017

reisverslag

______________________________________________________________

17-daagse Bridgereis Bali september 2016
Nederlands Resort – Ombak Putih Bungalows

Foto's Bridgereis

Klik op de afbeelding voor foto’s

Reacties onderaan de pagina zijn welkom :)______________________________________________________________

Begeleiding

marian-beemsterOnder aanvoering van Marian Beemster gaan we dit avontuur naar Bali aan. Marian is ervaren wedstrijdbegeleiding en tot ere-lid benoemd in district Noord-Holland. Tevens heeft Marian vele bridgereizen begeleid naar het binnen- en buitenland. Ondergetekende reist niet mee maar wenst iedereen veel plezier en mooie herinneringen.

inge2Een goede reis gewenst!
Hartelijke groet,
Inge Kooijman, eigenaar BridgeTravelling


_________________________________________________________

kaart-bali

Strand, natuur en cultuur

17_years_of_sekar_jepun_2014-11-01_32Bali, het Godeneiland in de Gordel van Smaragd, is een van de mooiste en meest veelzijdige vakantiebestemmingen van Zuidoost-Azië. Prachtige kustlijnen, vulkaanlandschappen en rijstterrassen zijn een lust voor het oog. De unieke cultuur van de Balinezen uit zich in de muziek, dans en talrijke culturele en religieuze rituelen.

Verblijf Nederlands Resort

herrenhuis-hjpgU verblijft op basis van half pension in een Nederlands Resort nabij het strand. U geniet hier van gastvrijheid in huiselijke sfeer, persoonlijke aandacht en een traditionele keuken. Dagelijks staan  Koos (gids en bridger) en zijn vrouw Lina (kok) klaar u te vertellen over de Balinese gebruiken en gewoonten en u te adviseren over uw dagbesteding naast de vijf geplande excursies.

______________________________________________________________

Woensdag, 14 september 2016

Aankomst

8De Bali reis is begonnen. Met verschillende vliegmaatschappijen, maar allemaal zijn we in de loop van de avond op 14 september “aangevlogen”. De laatste 2, Dorit en Henny, via een omweg tegen 23.30 uur Het was even zoeken op de luchthaven, ondanks de foto op de site, naar de man met de snor. Hij was alleen, maar hij stond klaar. We werden hartelijk ontvangen. De bus stond klaar en met 20 minuutjes door de drukte, kwamen we aan op onze stek. Gelukkig had Koos het bier koud staan en de voorraad werd onmiddellijk geplunderd. Na die lange reis kwamen we tot rust op het terras en we besloten de volgende morgen om 10.30 uur het een en ander te vertellen wat nuttig zou zijn voor de komende weken. Zeer voldaan ging men zijn slaapplaats opzoeken die door de airco heerlijk op temperatuur was.

Donderdag, 15 september 2016

1e dag Bali

4Om 10.30 uur was iedereen present. Het eerste ontbijtje viel in de smaak vooral ook door de gezellige sfeer van ballonnen en slingers voor de jarige Gerda. Marian deed uit de doeken hoe zij het bridgegedeelte zag. Men vreesde vlijmscherpe messen op de tafels. Dit naar aanleiding van de Bali-app. Maar gewoon de clubnormen hanteren viel bij ieder in de smaak. Ook geen boete bij afwezigheid was een hele geruststelling. Kortom, we gaan er positief tegen aan. Hierna werd Gerda toegezongen en vervolgens nam Koos ons mee met zijn plannen voor de excursies. Dat zal de komende week hier zijn te volgen. Maar het zag er geweldig uit en Koos doet enorm zijn best, ook om ons te beschermen tegen de verkeers perikelen. Geen auto huren, maar een taxi nemen MET meter. Anders nemen ze je nog in de maling. Drankjes geïnventariseerd voor de bridgeavonden. Hierna ging ieder zijn gang om de vrije dag prettig in te vullen

Feest

balloonsVandaag eten we taart! Gerda is jarig.
Van harte gefeliciteerd namens de gehele groep!

24We hebben een heerlijke taart gehaald met 60 jaar er op. Terwijl Koos de jarige feliciteert was er nog een klein ongelukje dat wonderwel goed afliep. De ventilator viel boven op Koos zijn hoofd. Wel wat bloed en een wondje. Dat was alles. Na een heerlijke maaltijd van Lina besloten Gerda (het feestvarken) en Chris als nummer 1 te eindigen op deze feestelijke dag.
Naar de uitslag

Vrijdag, 16 september 2016

Nieuws van Koos en Lina

lina-_koosIedereen opgehaald van het vliegveld zonder problemen. Allemaal de eerste dag/nacht goed doorgekomen. De volgende dag wat informatie uitgewisseld en verteld of iedereen het er mee eens is dat er een tour wat wordt veranderd. Na de uitleg wat we gaan doen op die tour was een ieder het er volledig mee eens. De tour wordt ook wat uitgebreid met een bezoek aan de markt in Den Pasar en we bezoeken een groot winkel centrum daar, echt lokaal. De eerste avondmaaltijd gemaakt en we mochten blijven :). Zelfs naar mijn recept van de Balinese Labu soep werd gevraagd. Lina kreeg een applaus voor haar kookkunsten. Het was volgens iedereen allemaal heerlijk! Een gast met een speciaal dieet zei: “Geweldig Koos!”.

29De eerste bridgeavond gestart met koffie en een taart voor de jarige Gerda en even gezongen natuurlijk. Na het bridgen nog even gezellig nagezeten en wat nagepraat. Een aantal strandliefhebbers ligt nu op een mooi wit zandstrand (Pandawa Beach) hier even verderop. De extra Tour is ingepland op 22 september en gaat naar een weeshuis van Nederlanders. Iedereen gaat mee, zeker toen ik zij; we gaan ook nog naar een waterval (Munduk) en gaan zwemmen in zwavelwater (Hot springs) uit de Vulkaan (traditioneel zwembad) in Sirit.

Groeten,
Koos en Lina

Directe omgeving verkennen

31Vandaag nog een rustige dag beleefd zonder vast programma. Aan het strand viel veel te beleven en 100m verder waren de Hindoestanen een grote ceremonie aan het voorbereiden met gevlochten figuren en heel veel offergaven in de vorm van fruit en bloemen. Een aantal van de groep is gaan snorkelen, maar ook aan en in het zwembad was het aangenaam. Het bridgen was door een technische storing wat later gestart. Met ouderwetse scorekaarten is er toch een goede uitslag berekend. Bijtijds onder het lakentje want morgen staat er een leuke tocht op het programma. Naar de uitslag

32      33

Zaterdag, 17 september 2016

Tour Uluwata

Vandaag hebben we een prachtige tocht gemaakt met Koos als reisleider. Om 09.00 uur stapten we met lichte regen in de bus met als eerste stop Tana Loth. De regen hield snel op en werd vervangen door een spraakwaterval van Koos. Hij weet heel veel en kan daar erg enthousiast over vertellen. De tempel in het water was erg mooi en ook weer vol met Hindoestanen uitgedost in vol ornaat.

35Dit is onze groep verkleed om in de tempel te mogen kijken. Blote knieën mocht niet en ieder kreeg een sjerp

Hierna bezochten we een gigantisch warenhuis in Denpasar waar we ook een heerlijk saté konden scoren. Onderweg deden we nog een prachtige tempel aan en terug over Kuta.

______

39a4259

Filmpje van de  hand van Teun Eindhoven.

Het was een fantastische dag; genieten van het echte Bali met zijn tempels, rijstvelden, primitieve winkeltjes en toeristische plekjes. Natuurlijk na verwennerij van Lina gebridged. Naar de uitslag.  Meer foto’s zien? Klik op het groene vierkantje bovenaan de pagina.

Zondag 18 september 2016 

Twee “vrije” dagen

Het was een “vrije” dag die iedereen verschillend invult. De dames shoppen voor zeer luchtige jurkjes . Er wordt gezwommen en zelfs gebridged op het terras. Henny heeft mijn computer opgeschoond omdat het NBB-programma steeds niet kon worden gebruikt. Het basisstation was niet aan de praat te krijgen. Maar met vereende krachten zijn de ouderwetse scorekaarten weer van stal gehaald en ingevoerd zodat de uitslag wel verwerkt kon worden. Ook heeft Henny spelverdelingen op zijn pc gemaakt met een actieprogramma. Deze heb ik in de mapjes gesorteerd zodat bij de uitslagen op de site ook deze is terug te vinden. Leuke service.

Maandag 19 september 2016

76Vandaag hetzelfde programma. Vrij voor een ieder en een groep ging weer naar Pandawa Beach om te snorkelen, zwemmen, zonnen enz. Truus spoelt zich af onder de koeien douche en het eten van Lina was beide dagen weer voortreffelijk. Van boven af kun je zien hoe de tafel is voorzien van allerlei verschillende gerechten en elke dag anders!

Dinsdag, 20 september 2016

Tour Lake Batur (Vulcano)

Vandaag gaan we een lange excursie maken.

De busrit was een enorm succes. Via de olifantengrot naar het graf van de koning met een enorme tempel. Via heeeel veel treden kwamen we daar maar het was de moeite waard. Omlaag ging nog wel, maar in die hitte omhoog leverde heel wat zweetdruppeltjes op.

mount-baturGelukkig weer met de airco-bus naar de koffietuin, waar we 8 soorten koffie en thee hebben geproefd. Koffie en cacaoplanten ware aanwezig en nog een heleboel meer exotische exemplaren. Vervolgens reden we bergopwaarts naar de vulkaan (Mount Batur) met een prachtig uitzicht en na dit alles via de rijstvelden naar Kuta gereden voor een heerlijke maaltijd in een restaurant. Iedereen was uitgeput toen we rond 21.00 uur aankwamen bij ons resort, zodat ook de kaarten een vrije dag hadden.

 

Woensdag, 21 september 2016

Bezoek Turtle Iland

Een rustdag die iedereen op zijn manier invult. Een groepje bezocht het schildpadden eiland, wat geen echt eiland was. Met een bootje werd men daarheen gevaren, onderweg een snorkelpauze, goed voor een leuk tussendoortje. `s Avonds was de maaltijd weer bij Lina en Koos en natuurlijk gebridged! Naar de uitslag.

Donderdag, 22 september 2016

Tour Hot Springs en Bezoek Weeshuis

150We rijden richting Bedugul. Nabij Bedugul bevinden zich de Pura Ulun Danu Bratan watertempel en de Bedugul Botanical Gardens. Via een waterval gaan we naar een weeshuis van Nederlanders. Hierna gaan we heerlijk zwemmen in zwavelwater (Hot Springs) uit de Vulkaan (traditioneel zwembad) in Sirit.


153a

De tocht van vandaag, donderdag was veel langer dan gepland. Een echtpaar uit Den Helder – Marinka en Frankie Portier – en kennissen van Koos en Marian hebben een weeshuis in Singaradja opgericht. Een mooie route erheen en onderweg een waterval om te bezoeken en als besluit een verkwikkend warm zwavelbad. Kortom een fantastisch plan. Aan het eind van de rit zouden we in de buurt eten. Vrije dag voor Lina en ging daarom met dit uitje mee. Maar de wegen daarheen zijn ook overvol. Files en veel vrachtverkeer. We zijn wel heel hartelijk ontvangen door de familie en de kinderen.

152aDe kids hebben voor ons gedanst onder het genot van verse kokosnootmelk. Hierna werden de 30 kinderen blij verrast met een magnum, een ware traktatie.

Stichting Lion King Bali
project-lion-kingStichting Lion King Bali is een stichting die zich richt op hulp aan de allerarmsten en weerlozen in Indonesië. Zij beheert onder andere een weeshuis in Singaraja op Bali waar tussen de 30 en de 40 wees- en straatkinderen verblijven, die liefdevol worden opgevangen door Marinka en Frankie Portier (oprichters van het project). De kinderen en tieners gaan naar school (van kleuterschool tot universiteit), krijgen voedsel, verzorging en een hoop liefde. Het Lion King Bali weeshuis is een echt thuis voor deze kinderen. Door de jaren heen hebben Frankie en Marinka meer dan 100 jongeren opgevangen. Meer dan 25 van deze groep heeft een universitaire opleiding afgerond. Hierdoor wordt de armoedecirkel verbroken. Door uw hulp krijgen deze tieners een fantastische toekomst! 

Deze slideshow vereist JavaScript.


155Na bezoek aan het weeshuis namen we een duik in de natuurlijke zwavelbron (Hot Springs) van Air Panas in Banjar, dat door de lokale bevolking als ‘heilig’ wordt bestempeld. De bron heeft altijd een temperatuur van 38 graden en is sterk zwavelhoudend, ideaal voor mensen die last hebben van reumatische aandoeningen. De planning was dat we pas om 21.00 uur terug zouden zijn in het resort.. dus op zoek naar eten en een koel biertje. Uiteindelijk hebben we een restaurant gevonden om 21.00 uur. Eerdere optie was afgekeurd vanwege geen bier of lauw van de buurman. Zag er ook niet appetijtelijk uit. Bij Tempo Dulou was het heerlijk en met welgevulde maag kwamen we klokslag 23.00 uur weer terug, allemaal afgepeigerd. Ook Koos. De koelkast ging niet meer open en iedereen kroop zonder een kaart te hebben gezien onder het lakentje, onder de wol kennen ze hier niet :). Morgen, vrijdag de 23e, weer een vrije dag.⁠⁠⁠⁠

Vrijdag, 23 september 2016

Vrije dag

Vandaag weer een vrije dag. Dat wil zeggen voor de gasten. Omdat het in de huis-bridge-kamer warm is tijdens het bridgen werd geopperd buiten te kaarten in de tuin. Dus toog Koos erop uit en in de loop van de dag weg de tuinverlichting aangelegd. Na 4 rondjes echter kwamen de eerste druppels naar beneden vallen. Ze werden groter en groter en we vluchtten naar binnen net voor het onweer uitbrak.
Binnen hebben we de strijd voortgezet. De strijd aan de top wordt spannend. Er is nog steeds van alles mogelijk. Er wordt sportief gestreden en de spelverdelingen van Henny worden in de bus bestudeerd of elders op een terras. Zaterdag start de bus weer om 09.00 uur voor de trip naar de vlindertuin. Naar de uitslag

Buiten Bridgen

 

Zaterdag, 24 september 2016

Tour Vlindertuin

169Vandaag weer op excursie. De rit is prachtig; onderweg een processie tegen gekomen, bij een vlindertuin geweest, die was mooi en veel exemplaren gekiekt. Nu naar de lokale markt en botanische tuin.

Afbeelding links; de maaltijd voor vanavond is ook al onderweg, aldus Teun.

 

 

Overal op Bali zult u mensen zien die zich voorbereiden op ceremonies. Deze kleurrijke ceremonies en processies met zelfgemaakte offerandes vinden plaats op religieuze Hindu feestdagen en op familie-gebonden religieuze feestdagen zoals geboorte-ceremonies, tandvijl-ceremonies (bereiken pubertijd) en crematie-ceremonies.

Filmpje van de  hand van Teun Eindhoven.

Diner bij Lonny

196cNa de vlindertuin een lunchpauze ingelast en vanaf dat moment ging de kraan boven ons wijd open. De lucht leek na 2 uur te breken, maar voor de botanische tuin (hortus) ging het toch nog te hard. In de bus besloten we naar het overdekte marktje te gaan. De kraampjes deden goede zaken :). We zouden geen Hollanders zijn als er niet flink werd afgedongen. Hierna vervolgden we de reis naar Lonny’s restaurant. Met de paraplu werden we opgehaald en daarna deden we ons tegoed aan een heerlijke Balinese rijsttafel onder het genot van een optreden van een zangeres, begeleid door gitaar. Grandioos. Bij thuiskomst van de groep ging bijna iedereen zijn huis of bed opzoeken en om 23.00 uur was het stil.

Lonny die de Indonesië keuken in Nederland op de kaart gezet heeft is weer terug op Bali. In een gezellige, huiselijke maar bovenal Balinese omgeving laat hij een ieder genieten van zijn kookkunsten. Een bezoek aan Bali maakt een bezoek aan Lonny bijna een noodzaak.

14 van de 18 gasten

176

Zondag, 25 september 2016

Vrije dag

199Een ieder gaat zijn/haar weegs vandaag. Truus zoekt een nieuwe zomercollectie in Kuta, bekend om zijn grote warenhuizen met een breed scala aan artikelen.

Vandaag geshopt om wat accessoires voor in huis en wat kleding te kopen. De taxichauffeur wist het adres wat we van koos hadden gekregen en bracht ons prompt naar een totaal andere plek. Gelukkig zijn taxi’s spot goedkoop en uit coulance wilde hij wel een halfuur wachten. Ons verder naar Kuta gebracht. Een lekkere snack gegeten bij een Balinees die wat woorden Nederlands sprak, de meeste waren schuttingwoorden? Deze man stuurde ons voor wat maskers naar Hardys,  helaas niets van onze gading. Er hing wel een ongelooflijke hoeveelheid kleding waar we voor twee euro een mooi overhemd gekocht hebben.

200De taxichauffeur die nauwelijks Engels sprak konden we wel duidelijk maken dat we een mooi Shiva-beeld zochten. Hij bracht ons naar een winkel met prachtige spullen, maar 250 euro was ons toch wat te gortig. Terug in ons verblijf hoorde Koos dit en bood spontaan aan om ons woensdag naar een plek te brengen waar we voor minder geld een beeld kunnen kopen. Het is ongelooflijk hoeveel inspanningen Koos zich getroost om het zijn gasten het naar de zin te maken.

 De kosmische dans van Shiva Nataraj als koning (raja) van de dans (nata) wordt beschouwd als symbool voor de eeuwige beweging van het universum. Shiva Nataraj is meestal omgeven door een vlammenkrans die enerzijds bescherming biedt tegen alle hinderlijke invloeden van buitenaf en anderzijds het vuur van vernietiging symboliseert  (van het oude waaruit het nieuwe kan ontstaan).

Groetjes, Teun

Stand Bridge

235De nummers 1. Rob en Lianne en 2. Edith en Dick wisselen af en toe van positie, maar nummer 3. Gerda en Chris zal er heel veel moeten uithalen om daar tussen te komen. Aan de staart zal Marleen nog heel hard moeten trekken. Naar de uitslag

Morgen, de 26e gaan een heel aantal de kookcursus volgen en Teun zal daarvan verslag doen.

Maandag, 26 september 2016

Kookcursus Bumbu Bali

Vroeg in de ochtend, om 06.00 uur, worden we opgehaald en gaan eerst naar de markt om onze producten uit te zoeken.

Om 06.00 uur stond Heinz voor de deur om ons naar een lokale markt in Jimbaran te brengen. Het was een verademing om eindelijk eens te kunnen doorrijden, geen hordes motoren en scooters op de weg. In de straat waar de markt was wel weer net een mierenhoop. Heinz loodste ons door een klein straatje waar hij een plekje had waar hij ons van alles vertelde over de Balinese keuken. Er lagen twee kippen waarvan hij er één even aan de poten vast hield met de kop omlaag en toen hij ze daarna terug op de tafel legde leek ze wel onder hypnose, zo rustig bleef ze liggen. Daarna kregen we uitleg over allerlei specerijen en hoe men deze hier gebruikt. Ook allerlei soorten fruit passeerden de revue. Er werd thee en koffie geserveerd en verschillende Balinese zoetigheden allemaal gemaakt van rijst.

Na al deze informatie gingen we de markt op. Aan de ene kant van de weg allemaal mannen, Papa Bali aan de andere kant vrouwen, Mamma Bali. Zo gek kan je het niet bedenken of het lag er. Vis stalletjes naast kruiden en vlees naast groentes. Een bak met longen en varkenspoten en een vliegje meer of minder is niet van belang volgens Heinz. Alles is ’s morgens vroeg geslacht. Daarna door naar de vismarkt waar het voor ons reukorgaan wel even wennen was. Onvoorstelbare hoeveelheden vis. Allerlei soorten die wij niet kennen. Van heel grote tonijnen tot de allerkleinste stekelbaarsjes, men eet hier alles.

Hierna naar het restaurant voor de kookcursus. Na een Balinees ontbijt konden we aan de slag. We leerden hoe we verse kruiden mengsels moesten maken. Twee kippen werden gevuld met een mix van groenten en kruiden en ingesmeerd met de net gemaakte kruidenmengsels. Heel langzaam garen bij lage temperaturen maakt het vlees veel smakelijker. We hebben worstjes in bananenblad gemaakt en een heerlijke varkens stoofpot. De pindasaus viel erg in de smaak, ook bij de gekko die plotseling vanaf het plafond in de saus plofte. Na nog saté stokjes gemaakt te hebben gingen we aan tafel voor een diner met de door ons bereide gerechten waarvan het meeste in de snelkookpan gemaakt wordt om daarna lang na te laten garen. Het was een geweldige ervaring.

Teun Eindhoven.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Dinsdag, 27 september 2016

Naar de Apendans 

Met een groepje vertrokken we om 16.00 uur met de bus. De voorstelling startte om 18.00 uur, dus bridge was niet aan de orde. Na de voorstelling hebben we heerlijk gegeten bij Warung Bakas. Hier kan zelfs eend en speenvarken worden gegeten, echt Balinese. Nog een wedstrijd moet worden gespeeld met nog 3 kanshebbers voor “Balikampioen”.
Vanwege de geplande bbq gaat de finale morgen om 11.00 uur beginnen.

Flimpje van de hand van Teun Eindhoven.

 

Woensdag, 28 september 2016

Teun en Truus op pad

Enkele dagen geleden werden we door een taxichauffeur naar Pandawa beach gebracht. Hij vertelde ons in redelijk goed Engels dat hij ons voor 400000 roepies (€ 27,50) wel een dag de mooiste plekjes op Bali kon laten zien. Toen hij door Lina de vrouw van Koos gebeld werd om de afspraak te maken was de prijs ineens 500000 roepies (€ 34,50) geworden. Koers wijziging 😁. Hij was er keurig op tijd de volgende ochtend. Helaas bleek zijn kennis van de Engelse taal niet erg groot. Maar met handen en voeten maakten we hem duidelijk dat we wat mooie beeldjes en schilderijen wilden kopen en een Balinese dansvoorstelling bezoeken. Hij snapte het, zei hij en bleef vriendelijk lachen en yes zeggen. De dansvoorstelling was al halverwege toen we er aankwamen, maar we mochten na afloop als compensatie backstage kijken.

272We hebben een nieuwe trouwfoto laten maken en Truus mocht haar muzikale kunsten op een Balinees instrument laten horen. Hij bracht ons daarna naar een atelier waar hordes toeristen komen, prachtige schilderijen maar ver boven ons budget. We maakten hem duidelijk dat we naar het kunstenaars dorpjes wilden welke op de route naar Ubud ligt. Het leuke is dat je de taxi kunt laten stoppen als je onderweg iets leuks ziet, wat in de bus niet kan. We hebben prachtige foto’s kunnen maken. We zijn in verschillende dorpjes gestopt. Kilometers winkeltjes met houtsnijwerk dan weer tientallen winkels met schilderijen of even verder glasblazerij artikelen.

Aldus, Teun

Finaledag

Vanmorgen om 10.30 uur de laatste competitie gespeeld. Nu gaan we eerst bbq-en op het strand en na afloop is de prijsuitreiking in het resort.

Het was een gezellige afsluiting van de reis; de bbq op het strand met ondergaande zon. Heerlijk vis gegeten en na thuiskomst bij Koos eerst koffie en daarna de prijsuitreiking. Omdat we een dag eerder afscheid moeten nemen van Ellen en Frans is de prijsuitreiking een dag naar voren geschoven. We wilden behalve de fraaie Boeddha voor de nummers 1 en 2 iedereen een herinnering van Bali meegeven. Deze hingen aan de trap in de huis- bridgekamer en gaf een vrolijke aanblik. In de hoop dat men bij de het geluid van de windgongen met plezier aan deze reis terug zullen denken. Ook kreeg iedereen een spel Bali-kaarten mee. Naar de einduitslag.

eindstand

Donderdag en Vrijdag (de laatste twee dagen)

Afscheid

De laatste twee dagen stonden in het teken van de laatste souvenirs kopen die vluchtbestendig werden gemaakt door Koos, het elkaar bedanken voor de fijne tijd op Bali en afscheid nemen. Ellen en Frans vertrokken een dag eerder, zij werden als eerste uitgezwaaid. Koos was enorm verrast door de foto van zijn hond Kelly op canvas, aangeboden door Teun, namens de groep. Rob hield een speech om Koos, Lina en het personeel te bedanken en de laatste maaltijd, de galgenlunch, smaakte heerlijk.

Zaterdag, 1 oktober 2016

Iedereen weer thuis

Beste gasten,

We hebben een heerlijke tijd achter de rug op Bali met een leuke groep! Koos, Lina en het personeel hebben ons goed in de watten gelegd, de excursies onder bezielende begeleiding van Koos bereikte telkens het ultieme genot. Van de etentjes buiten- en binnen de deur hebben we genoten. De bridgeavonden waren gezellig en sportief en iedereen ging naar huis met een mooi aandenken. Allemaal heel hartelijk dank. Mede namens jullie inzet en gezelligheid werd de reis naar Bali succesvol.

Tot de volgende keer bij de BridgeTravelling-familie.

Marian Beemster, begeleiding
Inge Kooijman, eigenaar

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s