Verslag Bridgereis Vierhouten 20-23 juni 2014

______________________________________________________________

Foto’s – Uitslagen

Verslag 4-daagse bridgereis, de Veluwe

   Tochten   bos fietsen 2    ________________________________________________________________

Donderdag, 19 juni 2014 Gerrit Rekers

We gaan een goed weekend tegemoet in de natuur van de Veluwe. Gids Gerrit Rekers neemt ons zaterdag mee voor een prachtige fietstocht en op zondag staat een natuurwandeling op het programma. Zo leer je de Veluwe echt kennen met een gids die haarfijn de plekjes weet te vinden waar wat te bespeuren valt. Voor onze gasten die de fietstocht te lang vinden op een gewone fiets kunnen mee op een elektrische fiets. Morgen om 17.30 uur heten wij iedereen welkom in de bar naast de bridgezalen met koffie/thee en met een echte Veluwse zwienenkeutelsom. ________________________________________________________________

Vrijdag, 20 juni 2014

IMG_3441Veel gasten komen al vroeg binnen en nemen een heerlijke lunch op het verwarmde terras van Hotel de Vossenberg. Bijna alle deelnemers zijn vaste klanten van BridgeTravelling. De begroeting maakt het hierdoor voor ondergetekende extra leuk.

Om 17.30 uur wordt iedereen officieel welkom geheten in de bar naast de bridgezalen. Hierna genieten we van een heerlijk dinerbuffet om vervolgens in de bridgezaal koffie en thee te drinken voor aanvang van de eerste zitting. Jacqueline, wedstrijdleidster, heet iedereen hartelijk welkom en wenst de gasten een warm gezellig weekend toe. Rond 19.45 uur starten we met de eerste zitting. Iedereen speelt ontspannen en in gezellige sfeer. De drankjes kun je zelf inschenken aangezien bij de prijs een drankenpakket is opgenomen. De warme- en koude hapjes worden tussendoor geserveerd door het personeel. Na bekendmaking van de dagwinnaars wordt er nog een drankje gedronken in de bar en op het terras. We sluiten de dag af met een goed gevoel en hopen op een mooie dag morgen om op pad te gaan met de gids die een mooie fietstocht heeft uitgestippeld.

IMG_3412    IMG_3413     IMG_3414 ________________________________________________________________

Zaterdag, 21 juni 2014

IMG_3430

Na het uitgebreide ontbijt gaat een aantal gasten de omgeving in. Elburg, een Hanzestad en ooit een vissers- en handelsplaatsje, en Apeldoorn (Paleis het Loo) worden onder andere aangedaan.

Om 13.00 uur vertrekt een groepje met Gerrit voor een fietstocht over de Veluwe. Sinds 1995 houdt Gerrit Rekers zich beroepsmatig bezig met natuurfotografie en met het verzorgen en begeleiden van natuurtochten en diapresentaties. Gerrit heeft mooie plekjes laten zien maar ook werd het Verscholen Dorp in de bossen aangedaan, een schuilplaats in de Tweede Wereldoorlog voor onderduikers. Onder de indruk kwam de groep terug. Op het terras werd nog even nagebabbeld en om 18.00 uur stond het dinerbuffet weer klaar. Hierna begon de tweede zitting van het bridgeweekend. Onder het genot van koffie en thee opent Jacqueline de avond en wenst iedereen weer veel gezelligheid toe. Dit laatste werd de tweede avond ook een feit. Zowel de groep als de wedstrijdbegeleiding zorgde voor plezier en harmonie en uiteindelijk een onvergetelijk bridgeavond. De glaasjes werden aangevuld en rond 02.00 uur vertrokken de laatsten richting kamer.

________________________________________________________________

Zondag, 22 juni 2014

De eitjes liggen weer heerlijk te bakken op de bakplaat. Iedereen geniet duidelijk voelbaar van het ontbijt. Om 14.00 uur staat Gerrit weer klaar voor een wandeltocht om het mooiste bos (volgens Gerrit) van Nederland te laten zien. Voor die tijd gaan we zelf met een groep nog even een wandeling maken. We belanden op een terras, drinken wat en vertrekken hierna naar het hotel. Het weer is zonnig, de temperatuur tegen de 20 graden Celsius wanneer we naar het bos gaan. We maken een flinke wandeling en staan stil bij plekken waarover iets te vertellen valt. Zo vertelt Gerrit over bomen, zwammen, mos en met elkaar samenlevende groepen wild. We sluiten deze prachtige tocht af op het achterterras van het hotel.

IMG_3448    IMG_3451    IMG_3453

Na het diner starten we met de laatste bridgeavond op de Veluwe. Niemand van de groep maakt het uit waar hij of zij eindigt. Het resultaat is ondergeschikt aan de fijne tijd die we met elkaar hebben gehad. We hebben lekker gegeten, we hebben mooie tochten gemaakt en we hebben gezellige bridgeavonden achter de rug. Jacqueline roept iedereen bij elkaar en maakt de einduitslag bekend. Ondergetekende bedankt de groep en de wedstrijdbegeleiding voor het geslaagde bridgeweekend en wenst iedereen een goede reis terug. Het terras wordt hierna nog gezellig bezet en rond 01.00 sluit het personeel af.

IMG_3466    IMG_3468   IMG_3469

Tot de volgende keer!

Inge Kooijman
BridgeTravelling

Volgende reis naar Hotel de Vossenberg: 26 september 2014 (burl-weekend).

2 reacties op Verslag Bridgereis Vierhouten 20-23 juni 2014

  1. Hallo Inge, Jose en ik willen je nog even laten weten dat we het heel erg naar ons zin hebben gehad. Bedankt voor alles en zeker voor herhaling vatbaar. Groetjes van Matty en Jose

  2. Hallo Inge
    Ik wil je nog even bedanken voor het gezellige weekend hoor ik heb het heel leuk gehad.
    En ook nog bedankt voor de leuke foto’s. Wij hadden een leuke groep en dat is ook heel wat waard!
    De groetjes en tot een volgend keer Ria de Koning!!!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s