Reisverslag Oostenrijk 15-22 maart 2014

 _______________________________________________________________

Wintersport

Wintersport

Reacties onderaan de pagina zijn welkom.

________________________________________________________________

REISVERSLAG 

Zaterdag, 15 maart 2014

IMG_2937De eerste gasten komen al vroeg in de ochtend binnen, de laatste met de trein om 21.00 uur. Voor iedereen geldt gelukkig dat de reis voorspoedig is verlopen. In de bar van het hotel heet ik om 17.30 uur onze gasten van harte welkom. We heffen het glas en proosten op een fijne week in Oostenrijk. Aan de groep te zien gaat dat zeker lukken. Onze nieuwe gasten sluiten aan bij gasten die al vaker in Tauplitz zijn geweest en niet voor niets. Hotel Sonnenuhr is een heerlijk hotel waar ouderwetse service, goed eten en gastvrijheid nog geldt (zie ook beoordeling Zoover).  Na het welkomstwoord volgt het diner, hierna starten we met de eerste avond bridge. Deze avond telt niet mee in de competitie maar is evengoed een bridgewaardige avond onder begeleiding van Jan Peter Pals en Ciska Zuur.

IMG_2950       IMG_2948       IMG_2944

________________________________________________________________

Zondag, 16 maart 2014

Oeps.. wanneer ik al vroeg op mijn balkon uitkijk zie ik bergen in mist omhuld die miezerig voorzien worden van water? Even snel naar het weerbericht.. Vandaag nog een beetje regen maar vanaf morgen tot en met vrijdag een stralende zon met temperaturen die oplopen naar 16°C. Dat wordt heerlijk skiën boven. Het programma gaan we voor vandaag iets wijzigen. Na het ontbijt plannen we de eerste clinic in plaats van dinsdagmorgen.

IMG_2964De clinic “Puntenkul en Puntenwijsheid” van Ciska Zuur start rond 10.30 uur. Een boeiende clinic die onder andere uitlegt dat het herwaarderen van je kaarten, het tellen van je fitpunten cruciaal is voor het wel of niet hoger bieden danwel een manche bieden. Door middel van voorbeelden verdedigt Ciska deze stelling. Gekluisterd kijkt en luistert iedereen naar deze voor velen verrassende les. We vermaken ons in de middag met een drive omdat het weer nog niet toe laat om te skiën. De dag vliegt om en na het diner zit iedereen weer klaar om te beginnen aan de eerste competitieavond. Na het bridgen worden zowel de de bar als de glazen goed gevuld.

IMG_2961   IMG_3023 IMG_2971

________________________________________________________________

Maandag, 17 maart 2014

Om 06.30 uur open ik de deuren naar het balkon en met een zucht van verlichting kijk ik uit op bergen die dit keer omhuld zijn met een opkomende zon. De vooruitzichten zijn goed om vandaag naar boven te gaan. We hebben afgesproken om 08.45 uur klaar te staan bij de ski-lift naast het hotel. Voor een aantal zal dat enige moeite kosten gezien de korte nachtrust van vannacht na de gezelligheid in de bar. Om 08.00 uur hoop ik iedereen aan het ontbijt te zien waar wij een bodem zullen leggen voor een heerlijke ski- en wandeldag.

IMG_3003De eerste lichting vertrek tegen 09.00 uur naar boven met onze skibegeleider Teun.  De tweede lichting wordt om 10.00 uur boven bij het restaurant opgewacht. De zon heeft de gehele dag uitbundig staan stralen. Wat een heerlijke skidag was dit zeg! Aan het einde werd de sneeuw wel wat papperig maar dat mocht de pret niet drukken. Het terras naast de skilift wordt in de namiddag gezellig bezet door skiënde bridgers. We hebben moeite weg te komen om ons klaar te maken voor het diner en de bridgedrive.

IMG_2993   IMG_3005  IMG_3007

IMG_3035Na een heerlijk diner en een taartendessert starten we met rood-bruin gebrande hoofden aan de tweede competitieavond. Na een gezellige drive in Oostenrijkse sfeer en met -hapjes wordt in de bar nog een tijdje nagekaart om vervolgens na een lange dag de oogjes even te sluiten.

________________________________________________________________

Dinsdag, 18 maart 2014

IMG_3052Mijn balkondeur staat open wanneer ik wakker wordt. Het ruikt goed. Dat betekent mooi weer. Snel even kijken en een foto nemen… Prachtig om de opkomende zon te zien! Vandaag zullen we weer vroeg nach oben gaan en genieten van zon en luisterrijke panorama’s tijdens het skiën.

Bridgereizen

Om 08.45 uur staat de groep weer klaar bij de skilift. We hebben een snelle en een iets minder snelle indeling gemaakt. Teun onze begeleider bij de iets minder snelle groep staat weer vol IMG_3056enthousiasme klaar. We spreken af in het restaurant om 12.30 uur om met elkaar te lunchen. Met een dikke laag bescherming op het gezicht vertrekken we richting eerste skiafdaling. De twee jonge snowboarders en een jonge skiër gaan met de snelle groep mee. De snelle groep bestaat voornamelijk uit vrouwen in de IMG_3066leeftijd van 55-70 jaar. De 55+ groep doet zeker niet onder voor de jonkies. Tijdens de lunch liggen we in hangstoelen en rusten uit van de ochtend. Zie links de jonkies. De sneeuw wordt weer wat papperig en velen nemen het besluit terug te gaan naar het hotel om op het terras naast de skilift en op terras van het hotel nog even te genieten van de zon.

IMG_3074     IMG_3064

We ondergaan de laatste dagen een duidelijk zichtbare metamorfose. De bij aankomst wat bleke vermoeide hoofden zijn veranderd in blakende glimmende bruinkoppen. De buitenlucht, de zon, het eten en de ontspanning doen ons allemaal goed. De vaart tijdens het diner zit er goed in. Om 19.30 uur zitten we weer klaar voor de derde competitieavond. Menig bridger zal het met mij eens zijn dat bridgen in de avonduren tijdens vakantie een prettig tijdvermaak is. We sluiten deze gezellige dag af met een drankje in de bar.

________________________________________________________________

Woensdag, 19 maart 2014

Het zonnetje ligt nog diep onder de dekens wanneer ik wakker word. Even surfen naar de weersverwachting Tauplitz. Ik verwacht wel te kunnen skiën vandaag maar morgen en overmorgen zeker. Mijn dag wordt gevuld met het verkennen van een nieuwe sneeuwlocatie 75 km verderop. In Flachau hebben wij naast Tauplitz een tweede mogelijkheid gevonden voor volgend jaar en de jaren daarop. Meer info.. Inmiddels komt een schraal zonnetje tevoorschijn. Nu maar afwachten hoe het is gesteld maar haar wilskracht.

weersverwachting

Over de wilskracht van de zon niets te klagen. Vandaag is er weer lekker geskied en gewandeld in zonnestralen. Een aantal dames is richting Bad Mitterndorf vertrokken voor een wellnessdag. Mijn tocht naar het nieuwe tweede (winter)hotel in Flachau is goed bevallen. We werden alleraardigst ontvangen en kregen een rondleiding door het hotel. Het wellness gedeelte en de keuken scoorden al meteen een dikke voldoende. Tijdens ons verblijf in Oostenrijk eten we één maal buiten de deur. Om 16.30 uur staat iedereen klaar om te vertrekken naar Pfannerhutte voor het diner. Een aantal gaat wandelen naar het restaurant en de rest wordt opgehaald met auto’s. We genieten van de maaltijd en vertrekken rond 19.15 uur weer richting hotel voor de vierde competieavond. Bij aankomst staan de tafels al klaar waarvoor onze wedstrijdbegeleiding, Jan Peter en Ciska, ’s middags gezorgd heeft. De bridgeavond verloopt weer in gezellige sfeer om nadien in Oostenrijkse zwarte lucht uit te rusten ter voorbereiding van een zonnige warme volgende dag.

IMG_3085 IMG_3086 IMG_3087

________________________________________________________________

Donderdag, 20 maart 2014

De zon verschijnt uitbundig en in volle glorie! Met 19 Celsius in het vooruitzicht moet dit wel een heerlijke dag worden. Factor 50 gaat in ieder geval mee. Vandaag wordt o.a. geskied in een ander gebied op zo’n klein half uurtje rijden van het hotel. Met onze skipas kunnen we hier ook terecht.

Skiberge

Nu snel naar het ontbijt want om 08.30 uur moeten we bepakt en bezakt klaar staan in skioutfit. De Riesneralm wordt vandaag bezocht. Hier is het goed skiën aangezien de IMG_3104afdalingen op de noordkant liggen. Er zijn ook gasten die in Tauplitz blijven en met name de ochtenduren benutten voor het skiën. Rond lunchtijd worden de stoelen richting zon gezet en hoor ik iemand zeggen: “Het is goed rusten na gedane arbeid”. Om 15.30 uur start de clinic. De koffie en thee met ik iets lekkers staan klaar. Het thema vandaag is “uitpas” en “negatief doublet”. Bruin gebrande hoofden luisteren aandachtig naar een passionele presentator die helder uiteenzet het vaak cruciale biedbelang om te scoren in een drive. Ciska wordt bedankt voor haar plezierige uitleg. Na het smakelijke diner liggen de boards weer klaar en gaat de vijfde competieavond van start. De laatste aan de bar vertrek om 01.00 uur voor een welverdiende nachtrust.

IMG_3114       IMG_3117       IMG_3126

________________________________________________________________

Vrijdag, 21 maart 2014

IMG_3135Het weer doet wat beloofd is. De bergen worden al vroeg verwarmd door een stralende zon. Of dit een goed teken is om hier in Tauplitz te skiën zullen we even afwachten. In ieder geval is er de mogelijkheid naar een ander gebied te gaan waar je nog goede afdalingen kunt maken en niet al te ver van hier vandaan. Het skimateriaal is verzameld. Het wordt skiën op de Planneralm.

IMG_3141Drie dames gaan te voet vandaag. Zij hebben een mooie wandelroute op het oog. De temperatuur loopt aangenaam op, de jassen gaan uit, de zonnebrillen op en crèmes met een hoge zonnefactor gaan mee op wandelavontuur. Een prachtige laatste dag hier in Tauplitz. Vanavond de laatste competitieavond bridge. De prijsuitreiking zal rond 23.30 uur plaatsvinden. Aan wie mag ik de opgepoetste trofeeën uitreiken en… wie gaat als laatste naar bed na de bonte avond?

P1040019Na een heerlijke week skiën en wandelen met een groep bijzonder aardige bridgers van uiteenlopende leeftijd en komaf gaan we na een smakelijk diner de laatste competieavond in. Op de derde plaats zijn geëindigd Els en Theo de Witte die blij verrast de derde prijs in ontvangst nemen. Op de tweede plaats Bert en en Truus van der Poel en op de eerste plaats Marianne Tarczykowski en Marian Beemster. Zij worden van harte gefeliciteerd.  De wedstrijdleiding, Ciska Zuur en Jan Peter Pals, neemt ook een applaus in ontvangst voor het soepel laten verlopen van de bridgeavonden en het verwerken van de uitslagen. Hierna drinken we nog wat aan de bar en nemen we allerhartelijkst afscheid van elkaar.

Beste gasten,

Het derde winterjaar in Tauplitz was net als de voorgaande jaren een week vol plezier en harmonie. Ik hoop u allen volgend jaar weer terug te zien. Dank voor de fijne tijd!

Warme groet, Inge Kooijman

IMG_3170

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s