Reisverslag Bridgereis Oud en Nieuw 2015

____________________________________________ Naar de reisomschrijving

Bridgereis Oud & Nieuw, Hotel De Oringer Marke – Odoorn


De Oringer Marke2         P1030670      Foto's Bridgereis

Programmafritters-340924_1920 champagne1
Deelnemers
Uitslagen
Evaluatieformulier 

Reacties onderaan de pagina zijn welkom

______________________________________________________________

Het weer de komende vijf dagen

Het weer

Dinsdag, 29 januari 2015

De Bridgereis Oud en Nieuw naar Odoorn is elk jaar een groot succes. Ook dit jaar zit het hotel vol met 76 deelnemers. Het 5-daagse arrangement is gevuld met leuke dagactiviteiten en bij de reissom zijn naast ontbijt en diner ook lunches en een drankenpakket inbegrepen. De laatste avond van het jaar vieren we feest met live muziek en wordt tussen de dinergangen door gedanst. Om 24.00 uur heffen we het glas en proosten we op een goed 2016.

De wedstrijdbegeleiding is in handen van Jan en Jacqueline Kloos, gastvrouw is Inge Kooijman. Een echte ouderwetse Oud en Nieuw staat onze gasten te wachten die wij vanmiddag om 17.15 uur begroeten met het welkomstwoord en een lekker drankje.
Tot vanmiddag! handje

Aankomst

8Buiten op het verwarmde terras worden de stoelen rond 14.00 uur bezet door de eerste binnengekomen gasten. Het zonnetje schijnt en de temperatuur is zeer aangenaam voor de
tijd van het jaar. Om 17.15 uur is het gehele hotel gevuld met 76 bridgers en proosten we in de bridgezaal op fijne dagen met veel plezier en een hoog gehalte aan gezelligheid.

10Na het diner spelen we de eerste zitting in drie lijnen topintegraal op een acceptabel prettig vakantietempo. We komen elke dag andere paren tegen aangezien we niet hebben ingedeeld op speelsterkte. Rond 23.30 uur maakt Jaqueline de resultaten bekend. Hierna verdeeld de groep zich over de kamers, de lounge, de bar en het verwarmde terras. In alle hoeken en gaten van het hotel bruist het van plezier. De eerste dag was weer een geslaagde!

Woensdag, 30 december 2015

31De zon staat hoog aan de hemel, een mooi begin van de dag. Na het ontbijt wordt aan de leestafel kranten uitgespit, een rondje kerk gedaan en verdwijnen mensen naar de lounge
en het terras. Om 12.30 uur staat de lunch klaar en om 14.00 uur vertrekken we met een grote groep naar het Van Gogh Huis,  het enige, voor publiek toegankelijke, huis in Nederland (Nieuw-Amsterdam nabij ons gelegen hotel) waar Vincent van Gogh in 1883 twee maanden heeft gewoond en gewerkt. Bij aankomst staan lange tafels voor ons klaar met koffie en cake. Voordat we het kamertje van Vincent gaan bekijken luisteren we eerst naar het levensverhaal van deze bijzondere schilder. De vertelling duurt voor sommige iets te lang. Knikkende hoofden en gapende monden moet de vertelster toch niet ontgaan? Onze oudste deelnemer (bijna 90 jaar) en kwajongen schiet zelfs uit verveling afgevallen bloemknopjes naar zijn overbuurman. De buurman schiet terug :). Zo komen de heren het laatste stukje lezing door. In het huis is een breed assortiment aan Van Gogh-waar te koop. Van 3d-ansichtkaarten tot mokken, dienbladen, mini schilderijtjes en meer voorwerpen met afbeeldingen van Vincent. Het bezoek was zeker de moeite waard maar de lezing had iets korter gemogen.

25    29    27

32Het dinerbuffet laat ons smaken en om 19.30 uur staan de tafels weer klaar om te beginnen aan de tweede zitting. Na het bekendmaken van de uitslag vertrekt menigeen naar de bar en de lounge om nog even te genieten van de laatste drankjes van vandaag.

Donderdag, 31 december 2015

34De laatste dag van het jaar voelt bijzonder aan, een beetje spannend zelfs. Zo hier en daar hoor je de eerste knalletjes en in veel huizen worden oliebollen gebakken en voorbereidingen getroffen om feestelijk het jaar af te sluiten. Wij starten na het ontbijt de dag met een wandeling door het dorp. Onze gids Hennie vertelt over de rijke historie van de omgeving en over de geschiedenis van Odoorn en haar 1850 inwoners. Hierna staan de snert en oliebollen klaar. Met goed gevulde magen beginnen we aan de derde zitting. Dit keer spelen we in het restaurant omdat de bridgezaal wordt klaargemaakt voor de oudejaarsavondviering. Zo tegen 16.30 uur krijgen we de daguitslag te horen en vertrekken we naar de kamers om onze opgepoetste dansschoenen aan de doen.

66De  gasten worden om 19.00 uur welkom geheten in de omgetoverde bridgezaal, nu restaurant met in het midden een dansvloer. Zangeres Marion Maters wenst iedereen een fijne avond en begint hierna met haar repertoire.  Naarmate de avond vordert zijn niet alleen de tongen losser geworden maar ook de benen. Er wordt gedanst, gegeten en veel plezier gemaakt. Wanneer de klok de laatste slag van het jaar slaat proosten we op een goed 2016 en wensen elkaar het allerbeste toe. Het feest gaat door totdat tegen 01.00 uur Marion haar laatste nummer inzet. Een prachtige oudejaarsavond sluiten we af met mooie herinneringen.

64  71

Vrijdag, 1 januari 2016

101De nacht is voor velen niet kort geweest want vandaag beginnen we om 11.00 uur met een brunch. Het terras hierna is goed bezet aangezien de zon volop schijnt en de ervaringstemperatuur aanvoelt alsof het voorjaar is. Over de temperatuur raakt men niet uitgepraat gekoppeld aan wat er nu al de grond uit schiet om nog maar niet te spreken over sommige vogels die nu al op de versiertoer zijn?

103


106De ballen zijn gepoetst beste gasten! Het is tijd. We vertrekken om 14.00 uur naar de kelder van het hotel en bowlen erop los tot 16.00 uur. Na een uurtje vraagt iemand of het licht iets feller mag. De lichtsterkte romantisch bowlen wordt omgezet naar 60+ bowlen. Beter ook voor de foto’s :). Een heer komt binnen en pakt uit de schoenenkast maatje 43. Mooie zwarte best zachte schoenen. Een gast die na het eerste uurtje bowlen zijn schoenen wil omwisselen voor eigen schoenen mist zijn schoenen in het schoenenkastje? Hij loopt langs de baan en vraagt vriendelijk aan meneer of hij zijn schoenen terug mag.

117Na het laatste diner van deze reis beginnen we aan de vierde zitting maar eerst zingen we Lang zal hij leven! Een jarige wordt even in het zonnetje gezet. In de ruim goed verlichte zaal spelen we de allerlaatste spellen in gezellige sfeer en niet wetende wat voor hilarisch moment ons te wachten staat. Er wordt arbiter geroepen, Jacqueline snelt naar de tafel. Waarmee kan ik u helpen vraagt zij.

133Zij kijkt naar de tafel en ziet het volgende (afbeelding rechts). Klopt het dat ik twee dummy’s zie liggen? Jah… dat klopt. Aha.. niet eerder opgemerkt na zes slagen? Nee.. Oh. zegt Jacqueline, kan wel eens gebeuren?

In de pauze wordt de microfoon gegeven aan iemand die een prachtig verhaalt vertelt over zijn pensioen waarbij elk couplet eindigt met: “Ik heb toch niets te doen!” Voordat we bekend maken we de winnaars zijn bedankt Jacqueline voor de gezellige dagen en wenst iedereen een goede reis terug. De prijsuitreiking volgt, de groepsfoto wordt gemaakt en dan is het tijd voor nog wat afzakkertjes.

132

Beste gasten,

Allemaal bedankt voor een paar heerlijke dagen in het noorden van het land. We hadden een leuke groep! Wij hopen u dit jaar weer een keer terug te zien bij de BridgeTravelling-familie. Een goed 2016 gewenst en veel plezier met datgene wat u lief is.

Hartelijke groetjes,
Inge Kooijman, Jan en Jacqueline Kloos, Roel de Vrijer

Dag allemaalhandje

 

2 reacties op Reisverslag Bridgereis Oud en Nieuw 2015

  1. Hannie Hoogenberg zegt:

    Wat waren het leuke dagen, en een TOPLEIDING!
    De Gooische meisjes! Jeanne, Jannie, Anneke en Hannie.

  2. Dule van der hulst zegt:

    Het was een gezellig en goed georganiseerde drive, pluimpje voor de vier leiders.
    Do en Dule

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s