Reisverslag Zeddam 13-16 maart 2015

__________________________________________Naar data en reisinformatie

Uitkijk_Zeddam-01

______________________________________________________________

weer

 

 

 

 

 

Vrijdag, 13 maart 2015

Vandaag vertrekken we naar Hotel de Uitkijk in Zeddam voor een gezellig bridgeweekend. Het weer vandaag belooft zon met een temperatuur van maximum 11°.  Dat wordt een zonnig ritje naar Montferland, een prachtig stukje natuur gelegen in het zuiden van de Achterhoek. Dit weekend brengen we zowel een bezoek aan de Torenmolen van Zeddam als aan het Kasteel Huis Berg. Verder genieten we van 4-gangen diners en de avonden staan voor gezellige drives waarvan de laatste in verrassende vorm. De wedstrijdbegeleiding is in handen van Jacqueline en Jan Kloos en gastvrouw is ondergetekende.

IMG_5698Iedereen zit om 17.30 uur in de gezellige goed ingerichte lounge waar inmiddels het feestelijk welkomstdrankje is geserveerd. We toosten op een sportief bridgeweekend en nemen daarna plaats in het restaurant voor het 4-gangen diner. Rond 19.30 uur verplaatsen we naar het bridgegedeelte waar de koffie en thee wordt geserveerd nadat Jacqueline het startschot heeft gegeven.

Na deze eerste zitting met een groep vriendelijke bridgers gaan we naar de bar van het hotel. Hier is het goed toeven zeg! Om 01.00 hoor ik in mijn kamer nog wat gerommel op de gang en dan is het in Hotel de Uitkijk uitkijken naar een fijne nachtrust.

Zaterdag, 14 maart 2015

6Zo te zien op weeronline gaan we vandaag weinig zon zien (morgen pas weer). In deze prachtige omgeving in Montferland maakt dat helemaal niet uit. We hebben een bezoek met rondleiding gepland naar Kasteel Huis Berg, één van de grootste kastelen van Nederland en een van Europa’s oudste en bekendste vorstenhuizen. Vanmiddag maar eens horen wat de gids te vertellen heeft over “’s-Heerenberg en de Oranjes” maar nu eerst naar het ontbijt.

7ontbijtScrambled eggs, spiegel eggs, gekookte eggs; van alles is te vinden aan het ontbijtbuffet. We vertrekken rond 13.00 uur met een groep naar het Kasteel. Een aantal gasten gaat naar de dierentuin en weer anderen gaan een wandeling maken op vier wielen? De gasten die meegaan naar het kasteel rijden 4 km achter elkaar aan, de afstand die we moeten afleggen.

8Via het hotel krijgen we 50% korting, mooi meegenomen. We betalen € 5,-  en lopen met de gids mee naar de poort. De gids, tevens huwelijksambtenaar, vertelt gepassioneerd wat allemaal heeft plaatsgevonden binnen de muren. Wij luisteren aandachtig en binnen 1½ uur weten we zowel alle ins en outs van het kasteel als alle trappetjes. Na dit bezoek gaan we terug naar het hotel en wordt in de bar een lekker drankje gedronken (met bitterballen 🙂 ).

9  10  11  12

Om 17.45 uur zitten we aan tafel. Het met zorg gemaakte 4-gangen diner laat ons zeer goed smaken. Pluim voor de keuken. Om 19.30 uur gaan we richting bridgezaal en schenken thee 13en koffie voordat Jacqueline, de wedstrijdbegeleiding, haar ja-woord geeft. Het resultaat aan het einde van de avond is dik ondergeschikt aan de harmonie  en de gezelligheid van deze groep.  Op de vraag van Rik, hoteleigenaar, of we nog even op de bar en lounge willen passen maakt niemand bezwaar. Na deze geslaagde dag gaan we heerlijk slapen.

Zondag, 15 maart 2015

Gisteren en eergisteren is ons zon beloofd? (zie de afbeelding bovenaan de pagina). Die weermannen zijn niet te vertrouwen. Wij laten ons zonder zon niet uit het veld slaan en gaan met opgewekte zin naar het ontbijt. Zonnetjes zitten tenslotte in onszelf. Te voet gaan we naar de Toren van Zeddam om 11.00 uur. Over vertrouwen gesproken…  op de website staan de openingstijden: o.a. zondag 15 maart van 10.00-17.00 uur. Na een lekker 14wandelingetje van een kwartier komen we aan bij de toren. Het hek met gesloten hangslot belooft niet veel goeds. De wieken van de molen draaien maar de molenaar is in geen velden of wegen te bekennen. We staan gewoon voor een dichte molen? Aan voorbijgangers vraag ik of zij weten waarom de molen is gesloten. Dtja.. vreemd; vorige week zondag was de molen wel open. Ik bel even en krijg een dame aan de lijn die mij in het dialect vertelt dat zij het ook niet weet (Kwee hé ook nie heur). Onverrichter zake keren wij terug en drinken in het dorp koffie in een heel donker café. Bij aankomst in het hotel merken wij op dat we een lekkere frisse natte neus hebben gehaald. Brbrbrbr..

IMG_5692’s Middags gaat ieder zijn of haar weegs en om 17.45 uur schuift iedereen weer aan de dinertafel.  Het eten is heerlijk, de bediening vriendelijk, de groepssfeer warm met een hoog gehalte aan plezier.  De laatste zitting wordt gespeeld met paaseitjes. Down is 1 ei naar rechts, gemaakt manchecontract is 1 ei gewonnen. Zo zijn er nog wat regels. Aan het einde worden de eitjes per paar opgeteld en de winnaar wordt beloond met iets wat om de nek wordt gehangen. Ik hoor iemand zeggen; “Als ik dat had geweten had ik niet zoveel barpaaseitjes opgegeten”. Onze wedstrijdbegeleiding, Jacqueline en Jan, worden bedankt voor het keurig laten verlopen van de zittingen. De gasten bedank ik voor de gezelligheid en de prettige groepssfeer. De prijsuitreiking is altijd een leuk hoogtepunt van een reis. De moegestreden winnaars worden van harte gefeliciteerd en ontvangen een welverdiend applaus. We gaan hierna naar de lounge en bar en blijven tot in de late uurtjes genieten van de laatste momenten van dit zeer geslaagde weekend in Zeddam, Montferland.

IMG_5712    IMG_5719    IMG_5723

Beste gasten,

Nogmaals bedankt voor het leuke weekend! Voor een groot aantal gasten is dit de zoveelste reis bij BridgeTravelling. Fijn! Ik hoop dat de nieuwelingen hen volgen zodat de BridgeTravelling-familie groter en groter wordt en we nog lang mooie reizen mogen organiseren. Rest mij u allen een mooie (bridge)zomer toe te wensen, veel plezier met datgene wat u gaat doen en graag tot de volgende keer .

Wilt u een reactie achterlaten dan kan dat onderaan de pagina. Typen en op de knop Reactie plaatsen duwen :).

Hartelijke groet,
Inge

N.B. Hierbij maak ik ook even van de gelegenheid gebruik om Hotel de Uitkijk te bedanken voor de goede zorgen, de gastvrijheid, het heerlijke eten en het zeer vriendelijke personeel. Bedankt Rik en Ingrid. Blijf zo doorgaan!

Volgende reismogelijkheden naar Hotel de Uitkijk.

5 reacties op Reisverslag Zeddam 13-16 maart 2015

 1. nellij zegt:

  Wat hebben we weer van het bridgeweekend genoten en heerlijk gegeten ook hebben we heerlijk gefietst.

 2. Bram de Ruijter zegt:

  Hallo Inge.
  Het was voor de Zeeuwen een uitstekend en gezellig weekend
  het Hotel was TOP, hopende zien we elkaar nog wel eens.
  Groeten Bram en Saar de Ruijter

 3. John en Tonny van den Bremer zegt:

  Beste Inge,
  Dank je wel voor het prima georganiseerde bridgeweekend en het leuke reisverslag.
  We hebben een lang weekend (bridge)plezier gehad en willen daarvoor met name de club uit Zeeuws Vlaanderen bedanken.
  Groetjes van John en Tonny

  • Andrea de Jonge zegt:

   Dat eerste ei………was goud waard!
   Het gaat jullie goed en het plezier was wederzijds!
   Groetjes Andrea……(je weet wel..die zeeuwse!)

 4. h.e.groenewegen zegt:

  Beste Inge,
  Het was voor ons een top bridgeweekend.
  Goed uitgezocht hotel en wedstrijdleiding.
  Hoor graag waar wij met kerst/oud en nieuw kunnen bridgen.
  Vr. groet, Peter en Elsiera Groenewegen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s