Reisverslag Kerstbridgereis 2016

_______________________________________  Naar de reisomschrijving

christmas-tree-1856383_1920Kerstbridgereis
Hotel de Uitkijk, Zeddam Montferland

 

Het weer de komende vijf dagen

weer

Begeleiding

jan-en-jacqueline-kloos2Mede onder aanvoering van Jan en Jacqueline Kloos gaan we een gezellige kerst tegemoet. Jan en Jacqueline zijn ervaren wedstrijdbegeleiders (NBB-gekwalificeerd) in binnen- en buitenland. Ondergetekende met partner Roel de Vrijer zijn ook aanwezig. Wij wensen iedereen fijne dagen en mooie herinneringen.

inge2Een goede reis gewenst.Foto's Bridgereis
Tot vanmiddag bij het welkomstdrankje!
Inge Kooijman, eigenaar BridgeTravelling

_________________________________________________________________

Vrijdag, 23 december 2016

Aankomstdag

Vanmiddag om 17.00 uur ontvangen we onze gasten in de bridgezaal met een welkomstdrankje. Hierna gaan we aan tafel en om 19.30 uur starten we met de eerste drive.

Tegen 15.00 uur is bijna iedereen gearriveerd. Men begroet elkaar hartelijk. Veel gasten van vorig jaar hebben zich weer aangemeld om hier in Zeddam kerst te vieren. Om 17.00 uur heet Inge in de lounge iedereen welkom en geeft het woord aan Jacqueline, gastvrouw en wedstrijdbegeleiding. Na wat mededelingen proosten we op vijf gezellige dagen en gaan aan tafel.

Na het diner gaan we aan slag met de eerste drive. De eerste avond bridge verliep naar wens met veel gezelligheid. Na de uitslag vertrok men naar de lounge of de bar om nog een drankje te drinken. Morgen na het ontbijt gaan we met de bus de omgeving verkennen en hopen op een zonnetje. Ten slotte ziet alles er dan vrolijker uit. Naar de uitslag.

_________________________________________________________________

Zaterdag, 24 december 2016

Bustour

Vandaag is kans op een bui maar tussendoor schijnt de zon :). Hoe dan ook; we maken er een mooie dag van. Eerst een eitje eten en dan stappen we de bus in voor een mooie tocht met onderweg een stop met iets lekkers.


35Jan, onze gastheer, die totaal in het groen gekleed was tot zijn schoenen aan toe heeft ook zijn waldhoorns meegenomen. De bus heeft ons onder meer naar ’s Heerenbergh gebracht en het was een verrassing toen Jan in een park in Kleve, waar wij een korte wandeling maakten, zijn waldhoorn ten gehore bracht.

Bij kasteel Huis Bergh hebben we de tuinen bewonderd en daarna onder het genot van koffie, chocolademelk en heerlijke appeltaart, de uitleg gekregen waarvoor vroeger de waldhoorn werden gebruikt. Hij heeft zelfs zo’n waldhoorn van kleine stukjes hout zelf gemaakt, echt prachtig gedaan. Ook kleine waldhoorns kon je bij hem kopen om bijvoorbeeld in je kerstboom op te hangen. Jan was ook heel goed in het vertellen van anekdotes en toen hij zijn verhaal had beëindigd zijn we keurig rond drie uur door de voortreffelijke chauffeur bij het hotel weer werden afgezet. Een leuke, enerverende maar toch ook voor sommige gasten een beetje vermoeiend tripje. Vanavond kerstavond en de tweede zitting van deze kerstreis.

Na een gezellige bridgeavond en de uitslag stond de koffie en kerststol klaar. Jacqueline vertelde een kerstverhaal en wenste iedereen fijne dagen. Het laatste uurtje werd in de lounge en in de bar doorgebracht. Hierna zocht men de kamer op om zich op te laden voor de komende twee kerstdagen. Naar de uitslag.

Zondag, 25 december 2016

1e Kerstdag

57aNa een heerlijk kerstontbijt zijn we ondanks de motregen met de gasten, die dit durfden te trotseren, aan het wandelen geslagen. We zijn niet echt het bos ingegaan, maar zijn op de vaste paden gebleven. Uitgekomen bij de kerk, waar ook diverse gasten de H.kerstmis bijwoonden, zijn we toch nog even bij het hoedenwinkeltje gaan kijken. Een winkeltje met misschien wel 1000 verschillende hoedjes, petjes e.d. Morgen, als deze open is gaan we deze ook van binnen bekijken en misschien wel een nieuwe aanschaffen.

Na de wandeling gaf Saskia Hermans om 12.30 uur een korte clinic. Zij behandelde de regel van 15, 17 en 20. Na dit leerzame half uurtje zijn we om 13.00 gaan bridgen omdat we natuurlijk om 18.00 uur aan het Kerstdiner met wel 6 gangen werden verwacht. Kim, de dochter van Roel en Inge was samen met haar vriendin ook helemaal uit Delft gekomen om samen met hen te komen dineren.

Het was een heel leuke avond die met een drankje in de bar werd afgesloten. Niet met iedereen, want diverse gasten zijn na het diner lekker naar hun kamer gegaan om uit te “buiken”. Morgen wordt het mooi weer en gaan we er een fantastische tweede Kerstdag van maken.

Maandag, 26 december 2016

2e Kerstdag

Bij het opstaan komt het met bakken naar beneden. Dit moet tegen elf uur zijn gestopt want er staat na het ontbijt weer een wandeling gepland.

57We vertrekken om 11.00 uur met volle zon. De groep is groter dan gisteren. Na ruim een uurtje wandelen komen we terug in het hotel en maken ons klaar voor de laatste zitting die om 13.00 uur van start gaat.

58De middag loopt als een zonnetje met tussendoor een pauze voor een heerlijk pasteitje. Na de daguitslag kleden we ons om voor het dinerbuffet. Om 18.00 uur zitten we aan tafel en de band Dubble Live Muziek start deze feestelijke avond met een “Easy Listening” nummer.

Rik, eigenaar van het hotel, heet samen met zijn vrouw Ingrid iedereen welkom. Het vriendelijke personeel wordt door hem ook even in het zonnetje gezet. Hierna wordt het buffet geopend door Emmy en Lidy. We beginnen met een koud-, daarna een warm- en we sluiten af met een dessert buffet.

Tijdens het eten speelt de band muziek uit de oude doos. Dit komt goed binnen bij de gasten, van de dansvloer wordt optimaal gebruik gemaakt. We nemen halverwege de avond een pauze voor de prijsuitreiking. Onder applaus worden de nummers 1, 2 en 3 gefeliciteerd.

 

Tussen het feestgedruis door vertellen Herman en Jan nog wat leuke verhalen. Na dit alles sluiten we de maaltijd af met een dessertbuffet en gaan we verder op de dansvloer. Het laatste uurtje van de dag wordt door een aantal gasten in de bar doorgebracht.

87

Foto's BridgereisDe kerstreis was weer een succes door de gezelligheid van onze gasten, het leuke arrangement, de heerlijke keuken en het vriendelijke personeel. Wij zien u graag volgend jaar weer terug!

Naar de uitslag

Hartelijke groet,
Jacqueline, Jan, Inge en Roel