Reisverslag Kerstbridgereis Sauerland 2018

____________________________________________Naar de reisomschrijving

Naamloos

BridgeTravelling wenst u fijne kerstdagen en een goed 2019!

Kerstbridgereis Sauerland alpin-hotel-sauerland-37
22 -27 december 2018 – 6-daagse
Alpin Hotel – Schmallenberg


Reacties onderaan de pagina zijn welkom

Begeleiding

anja-van-praat3Tanja1De begeleiding is in handen van Anja van Praat (links) en Tanja Rueck (rechts) beiden NBB-gekwalificeerd. Anja heeft de rol van wedstrijdleider en Tanja vervult de rol van gastvrouw. Hebt u tijdens uw verblijf (andere) wensen, op- of aanmerkingen, Anja en Tanja doen hun uiterste best u verder te helpen.


het weerAankomst hotel

Afhankelijk van uw aankomsttijd, zaterdag 22 december, staat een lunch (1200-14.00 uur) of koffie met gebak klaar.

Om 17.00 uur heten we u welkom.
Tot dan!

Anja en Tanja


Zaterdag, 22 december 2018


Welkom

Om 17.00 uur verzamelen we in het restaurant om te horen wat de manager van het hotel voor ons in petto heeft. Hij vertelt over de busreis op zondag naar Lippstad, alwaar we een kerstmarkt gaan bezoeken. Daarnaast is er op 1e kerstdag een wandeling om 10.30 uur.

Kerstcadeautjes liggen klaar

Uiteraard gaan we veelvuldig bridgen maar maandag in de namiddag gaan we een verrassingsspel doen. De tafel met ingepakte cadeaus is al uitgestald. Links en rechts wordt al eens naar de pakjes gekeken en ook heb ik mensen al zien voelen. Dat is een handdoek, oh nee, het is een zak pepernoten. Tot maandag blijft het een verrassing. Om 18.15 uur gaan we aan tafel. Een overheerlijk buffet staat klaar dat zich goed liet smaken. De vooruitzichten van geen kerststress in de keuken, geen volle boodschappenkar hoeven te halen, maakt het nog leuker hier.


1e competitie

Om 19.45 uur is het bridgen aangevangen en natuurlijk wordt er gestreden om de BT-dagprijs. De mooie grote goed verlichte bridgezaal is heel fijn. Tijdens het bridgen worden we op onze wenken bediend met drankjes maar ook met de gezellige stemming 🙂 . De felbegeerde dagprijzen gaan naar Monique en Han Wessels. Met maar liefst 70,71% eindigen zij op de 1e plaats. Van harte gefeliciteerd! Naar de uitslag.


Sfeervol aangekleed hotel

Het hotel is zowel binnen als buiten bijzonder sfeervol aangekleed. De overwinning wordt nog even gezellig gevierd met de helft van het gezelschap in de bar. Hierna gaan we naar de kamers en kijken uit naar de bustour die ons morgen brengt naar de kerstmarkt in Lippstad.

Tot morgen!
Anja en Tanja,
Alpin Hotel – Schmallenberg


Zondag, 23 december 2018

23

Kerstmarkt Lippstad

Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt stappen we in de bus richting Lippstad. De chauffeur heeft niet alleen de rol van bestuurder, ook de functie van tourbusgids vervult hij in rap Duits. Een waterval aan informatie en geschiedenis van Sauerland stroomt de bus in. Na te hebben rondgestruind op de markt en hier en daar wat aankopen te hebben gedaan keren we terug naar de warme kerstsfeer van het hotel.


Verkennen omgeving

Behalve naar Lippstadt zijn een aantal mensen naar de modelbaan in het Graftschaft gegaan. Tien minuten lopen van het hotel. Tevens zijn ze doorgelopen naar het slot wat dienst doet als ziekenhuis, klooster, en bejaardenhuis. Hier zijn nog nonnen aanwezig en daar is een leuk en onderhoudend gesprek mee gevoerd. Een prachtig gebouw en dit ook op loopafstand van het hotel.


Sauerland Card

49Van het hotel ontvangt u de Sauerland Card waarmee u gratis gebruik kunt maken van het openbaar vervoer. Enkele gasten hebben hebben dit al gedaan. Morgen gaan we dit ook doen met een groep. De kerstmarkt in Winterberg staat op stapel.

2e competitie

Na het diner staat alles weer netjes klaar om te beginnen met de tweede competitie. Onder het genot van een drankje en een hapje spelen we zes ronden. Hierna horen we dat Els Welten & Leo Hasenbroekx op 1e plaats zijn geëindigd met 62,17% en er vandoor gaan met de dagprijzen. We praten nog wat na en zoeken dan na een dag met veel indrukken de kamers op. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Anja en Tanja,
Alpin Hotel – Schmallenberg


Maandag, 24 december 2018

Kerstmarkt Winterberg

Vanochtend na weer een heerlijk ontbijt gaan de gasten veelal op pad. Naar Winterberg, Schmallenberg of wat rondrijden in de omgeving. Ook hebben we fanatieke wandelaars die een mooie route gaan lopen. Het is vandaag Heiligen Abend, in Duitsland is dat nog belangrijker dan 1e Kerstdag. Met de bus gaan we met een groepje naar Winterberg. Het blijft een leuke traditie om vlak voor de kerstdagen kerstmarkten te bezoeken. Duitsland is volgens velen de koploper als het gaat om het uitbeelden van de kerstviering.  Vandaag slenteren we ook weer over een kerstmarkt, drinken koffie en nemen een heerlijk stuk taart. Wat is het toch gezellig!


The time of giving 🎅🏼

Wij hebben met elkaar afgesproken om 16.00 uur in de bridgezaal te zijn om nu toch eens te gaan kijken wat er in al die pakjes zit. Niet voor niets noemen we kerst The time of giving. Het is vandaag een mooi moment om iets te geven aan onze gasten.

We spelen het alom bekende dobbelspel. Het was hilarisch, de pakjes gingen van links naar rechts, werden afgepakt, geruild en er werd geaasd op de staatsloten. Er is al afgesproken dat als er een grote prijs op een lot valt, we allemaal uitgenodigd worden om volgend jaar weer hier Kerst te vieren. Dat wordt duimen. Na het vergeven van de presentjes gaan we aan tafel voor het dinerbuffet.


3e competitie

De sfeer in de groep versterkt steeds meer en geeft een goed kerstgevoel. We beginnen aan de derde competitie en zijn benieuwd wie vandaag de dagprijzen in ontvangst mogen nemen. De avond verloopt weer op rolletjes. Tanja heeft nog een mooi kerstverhaal voorgelezen. Tenslotte is het ook tijd van bezinning. Paulien en Leo van Wordragen werden 1e met 64,88%. Proficiat! Naar de uitslag.

Na dit alles was de muziek nog een tijd aanwezig en hebben we heerlijk staan dansen.

Tot morgen!
Anja en Tanja,
Alpin Hotel – Schmallenberg


Dinsdag, 25 december 2018, 1e kerstdag  9086-red-and-silver-christmas-ornaments-with-silver-stars-on-a-white-floor-pv

Merry Christmas

Vanochtend werden onze gasten bij het ontbijt verrast met een presentje. Deze mooie kerstwens en attentie werden zeer gewaardeerd. Na het ontbijt staat een wandeling van 5 km onder begeleiding van Roy gepland. Roy is de manager van het hotel. We vertrekken rond 10.30 uur naar het gebied van de 1000 bergen, zoals Sauerland ook wel wordt genoemd.


We hebben twee fanatieke wandelaars in ons midden. Ze maken elke dag een lange wandeling en komen bijzondere dingen onderweg tegen. Een vogelhuisje met de tekst: niet alleen voor vogels maar ook voor mensen. Als het huisje geopend wordt zitten er twee glazen met een fles Schnaps in. In de bar vindt de koffieklets plaats onder de kletskoppen.


4e competitie ’s middags

103Na de lunch spelen we de vierde competitieronde. Paulien en Leo Wordragen worden voor de tweede keer 1e, dit keer met 65,18%. Han en Monique Wessels staan nog aan kop. De kans is groot dat zij de finaleplaats gaan halen tenzij morgen de wind gunstig staat voor diegenen die in het wiel zitten. De gewilde dagprijzen schuiven op naar Lies Scheepmaker & Frans Heinen. Met een score van 62,80% eindigen zij op de twee plaats. Van harte! Naar de uitslag.


Kerstbuffet

We gaan naar onze kamers om ons op te frissen voor het kerstbuffet. Een kleine verrassing wacht ons op: op het kussen ligt een kerstmannetje van chocolade en bij de tv staat een grote kerstman. Geen echte hoor!

Voordat het buffet wordt geopend toosten we op een gezellig samenzijn. We genieten van de sfeer en het heerlijke eten. Een zeer gevarieerd buffet. Onder andere hertengoulash, gans, witvis, zalm, rosbief, salades en natuurlijk de desserts.


Entertainment

Na het diner komt de (kerst)goochelaar. We zijn benieuwd wat dit gaat worden. Uiteindelijk lachen we ons tranen met tuiten. Na een geslaagd optreden vertrekken we richting de bar. Hier sluiten we de 1e kerstdag af met onbedwongen gezellig geklets en een lekker drankje.

Tot morgen!
Anja en Tanja,
Alpin Hotel – Schmallenberg


Woensdag, 26 december 2018, 2e kerstdag 9086-red-and-silver-christmas-ornaments-with-silver-stars-on-a-white-floor-pv

Speciaal kersteitje

Na een goede nachtrust staat het ontbijt weer keurig klaar. Roy, de manager van het hotel, komt vandaag speciaal de eitjes bakken.

Ieder gaat zijns weegs

Vanochtend worden plannen gemaakt om onder andere te wandelen. Henk en Marjo wandelen elke dag en Rita en Eddy sluiten zich vandaag aan. Het wordt een tocht van 13 km. Zij zullen er nog flink de pas in moeten zetten want om 14.30 gaan we weer bridgen. De lunchpakketjes zijn klaargemaakt en gaan mee 🙂 . Het is wel frisjes vandaag, ijs zit nog op de auto’s. Verder staat Schmallenberg op het programma maar ook Winterberg zal weer bezocht worden. De winkels zijn natuurlijk geopend aangezien men in Duitsland geen tweede Kerstdag kent.

Bezoek Willingen 

Willingen wordt ook bezocht. Willingen is een wintersportplaats en is vooral bekend vanwege de jaarlijkse wedstrijden in de Wereldbeker schansspringen bij de Mühlenkopfschanze. Door zijn hoge ligging in het Sauerland en door de aanwezigheid van de grootste skischans ter wereld, is Willingen een geliefd wintersportgebied. De gemeente Willingen heeft ook een aantal musea die een bezoek waard zijn. Het toerisme is zowel in de winter als in de zomer de belangrijkste bron van inkomsten voor de gemeente Willingen. Een stop voor een kopje koffie ontbreekt natuurlijk niet. Een leuk weetje is dat parkeren slechts 0,30 per uur bedraagt.

5e en laatste competitie ’s middags

Na het door velen lopen in het prachtige Sauerland worden de loopbriefjes binnen in de bridgezaal voor de laatste keer gepakt en zoeken de spelers de juiste weg naar tafel. De competitiemiddag krijgt het startschot van arbiter Anja waarna zoveel mogelijk geruisarm 6 ronden van 4 spellen worden gespeeld. Over een paar uurtjes weten we of de koplopers zijn ingehaald door de wielplakkers, een zware klim staat hen te wachten. Na een sportieve gezellige strijd eindigen blij gestemd de koplopers, Monique & Han Wessels, voor de tweede keer op 1e plaats, nu met 63,69%. De BT-dagprijzen gaan naar nummer 2, Marjo & Henk Epskamp met 57,14%. Van harte!


Prijsuitreiking, bedankje

De welverdiende finaleplaats gaat naar Monique & Han Wessels (62,69%). Tweede is geworden Paulien en Leo Wordragen (57,89%). Op de derde plaats Lies Scheepmaker (56,05%). Lies heeft met verschillende partners gespeeld. Tot slot nemen we nummer 4 ook mee met de prijsuitreiking. Dit zijn Robin en Eddy (53,17%), onze gasten uit Meppen/Duitsland. Han dankt ons allen en in het bijzonder Anja en Tanja voor deze leuke dagen. Dit bedankje doet iedereen goed. De saamhorigheid tijdens deze sfeervolle kerstdagen was duidelijk voelbaar.  Naar de uitslag.


Feestelijk afsluiting kerstbridgereis 2018 Sauerland

Na het diner gaan we naar de bar waar ons livemuziek staat te wachten. Er wordt gerummycubbed, gelachen en gesproken over deze leuke reis. Het wordt een gezellige boel met zang en dans. De voetjes gaan van de vloer en de aansluiting in de polonaise krijgt een hilarisch hoogtepunt.


Dank aan onze gasten en het (keuken)personeel

Graag danken wij onze gasten voor hun bijdrage deze kerstreis tot een geweldig succes te maken. Een goede kerstreis straalt vanzelf wanneer er in de groep warmte, harmonie en veel gezelligheid is. Hieraan voldeed de kerstreis 2018 in Alpin Hotel te Sauerland.  Voorts bedanken wij het (keuken)personeel voor de heerlijke gerechten, de vriendelijke bediening en de gastvrijheid. Ook op dit punt ontbrak er niets aan.

Wij hopen u ergens weer te zien tijdens een bridgereis van BridgeTravelling.
Goede reis naar huis!
Anja en Tanja,
Alpin Hotel – Schmallenberg


Waar worden de BT-caps en BT-rugzakjes gespot?

Maak een leuke foto van uw dagprijs ergens op een onverwacht plekje. Wie weet gaan we de leukste foto’s publiceren in een special editie. Klik hier.

Een reactie op Reisverslag Kerstbridgereis Sauerland 2018

  1. Jan en Jacqueline zegt:

    Hele fijne Kerstdagen daar in Schmallenberg toegewenst. Groetjes Jan en Jacqueline Kloos.
    Wij komen zaterdag om daar met alle gasten Oud en Nieuw te vieren en heerlijk te bridgen.🍸🍹🍻♣️♦️♥️♠️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s