Reisverslag Bridgereis Vierhouten 20-23 november 2015

____________________________________________  Naar de reisomschrijving

Bridgereizen Vierhouten, De Foreesten – de Veluwe

Foto’s; klik op mijn album →→mijnalbum


foto15     foto16     Huifkar49

Bridgereis De Foreesten, Vierhouten – de Veluwe

Reacties onderaan de pagina zijn welkom :).

______________________________________________________________

Nieuwe samenwerking

We zijn onlangs een nieuwe samenwerking aangegaan met De Foreesten te Vierhouten. Dit vieren we met een prachtig samengesteld weekend, de eerste van de twee in 2015. Naast de andere gratis extraatjes (rit verwarmde paardentram en delicatesse proeverij) gaan we op zondag met de boswachter naar de Jachthut. Tijdens de korte wandeling naar de Jachthut vertelt hij over de dieren in het bos. In de jachthut wordt u verder verrast door het leven op de Veluwe. Terug in het hotel staat een lekkere wintersoep klaar. Het gratis drankenpakket loopt van 17.30-23.00 uur.

Het weer Vierhouten

Het weerHet wordt vandaag ongeveer 10 graden. In het weekend lagere temperaturen met vooral zaterdag een koude wind. Daarbij regelmatig buien met kans op onweer en hagel. In het zuidoosten kan natte sneeuw vallen.

______________________________________________________________

De Veluwe, natuur in eigen land 

foto2

 

Vrijdag, 20 november 2015

We staan te popelen af te reizen naar Vierhouten voor een bridgeweekend waarin ons veel staat te wachten. De dagactiviteiten die wij altijd organiseren tijdens een bridgereis worden als zeer positief ervaren door onze gasten. Thuiskomen met een goed vakantiegevoel, daar gaat het om. Onze basisgedachten bij het opzetten van een reis. De bridgeavonden staan onder begeleiding van Saskia Hermans, wedstrijdleider en ervaren bridgedocent. We spelen in twee lijnen topintegraal. Gastvrouw is ondergetekende. Vanmiddag om 17.00 uur heten we iedereen welkom in de bridgezaal en proosten we op een gezellig weekend.

Rond 15.00 uur druppelen de gasten binnen. Een aantal verkent de omgeving van het hotel. Een wandelingetje voor het diner met vandaag nog een zonnetje maakt de magen tenslotte hongerig. Na het welkomstwoord met een lekker drankje genieten we van een goed samengesteld drie-gangenmenu en het saladebuffet. Hierna gaan we naar de bridgezaal voor de eerste zitting. Saskia stelt zich voor als wedstrijdleider en na wat mededelingen trapt zij topintegraal af voor een groep verdeeld in twee lijnen. De uitslag wordt rond 23.00 uur bekend gemaakt, tevens worden de persoonlijke scores uitgedeeld. Zowel de bar- als de terrasbezetting hierna is van een aardig omvang. Gezelligheid kent geen tijd maar ondergetekende wenst tegen 24.00 uur toch iedereen een fijne nachtrust.

3           5

Zaterdag, 21 november 2015

8Opstaan met zacht regenmuziek en een mooi uitzicht is best gezellig. Zo meteen een lekker ontbijt en dan met de verwarmde paardentram op pad.

Om 11.00 uur staat iedereen klaar om met de paardentram een ritje te maken.
De koetsier, gekleed in een echte koetsiersjas met hoge hoed, zit apetrots op de “bok”. In een rustig tempo rijden we door de omgeving en genieten van hetgeen aan ons voorbij komt. In de tram worden lolletjes gemaakt en veel gelachen. Na 1½ uur zijn we weer terug bij het hotel. Veel gasten nemen bij de haard koffie met heerlijk appelgebak, eigen gemaakte apfelstrudel of een echte Belgische wafel.

132022

De rookoven staat al een tijdje aan wanneer we om 15.00 uur buiten op het terras een klein glaasje krijgen aangeboden met daarin een sterk alcoholische versnapering. Zeker om warm te worden want de temperatuur is nogal aan de frisse kant. Marco, de hoteleigenaar, snijdt de gerookte zalm flinterdun en drapeert chefwaardig dit heerlijke visje op een stokbroodje met een drupje Hollandaise saus. Over de hoeveelheid hebben we niets te klagen na één zalmpje te hebben opgesneden volgen er nog drie. In echte winterse sfeer smullen we van dit lekkers.

323031

Het diner laat ons weer goed smaken en om 19.30 uur trapt Saskia af voor de tweede zitting van dit weekend. De uitslag is rond 23.00 uur bekend waarna aan de bar en op het terras de laatste drankjes worden gedronken. In de late uurtjes sluiten we een heel gezellig dag af. Morgen gaan we met de boswachter op pad. Bij terugkomst staat buiten op het terras in de heksenketel een wintersoep klaar.

Zondag, 22 november 2015

39Het wordt een frisse dag en verscheidene buien, in de vorm van regen, korrelhagel of natte sneeuw gaan vallen. Bij het opstaan lijkt het een onjuiste voorspelling. De lucht ziet er goed uit, er is zelfs een zonnetje te zien.

Na de eitjes te hebben getikt gaan we met de boswachter op pad. Aanvankelijk was het de bedoeling naar de Jachthut te gaan echter is de weg ernaar toe slecht begaanbaar vanwege modder. Grote platen zijn neergelegd met scherpe randen die de autobanden kunnen beschadigen. We vertrekken om 11.00 te voet en gaan het bos achter het hotel in. De zon schijnt en is is prachtig weer. We lopen een klein uurtje onder het genot van hetgeen de boswachter te vertellen heeft.

36   40    38


41
Hierna gaan we de zaal in en vertelt de boswachter over het verscholen dorp. Het onderduikerskamp “Pas-Opkamp”, ook wel Verscholen- of Geheime Dorp genoemd, werd in de oorlogsjaren opgericht.
48Het kamp bestond uit 9 hutten, die in een zeer dicht bos van jonge dennen stonden en zo aan het oog werden onttrokken. In de periode februari 1943 tot oktober 1944 hebben hier zo’n 80 tot 100 mensen een veilige schuilplaats gevonden.

De heksenketel is gevuld met erwtensoep en staat om 12.30 uur te pruttelen boven een houtvuurtje buiten op het terras. Een roggebroodje met katenspek mag hierbij niet ontbreken.

424347

49

De jacuzzi wordt overigens in de namiddag benut door de twee jongste deelnemers van de groep, weliswaar geen bridgers maar na dit weekend potentieel liefhebbers van de sport :).

126Teun en Truus zijn na de soep op de fiets vertrokken en doen op de terugweg nog even het eeuwenoude landgoed Staverden aan waar volgend weekend het evenement Kasteel winterfair plaatsvindt, een leuke tip voor onze groep aangezien we dan weer in Vierhouten een bridgeweekend hebben.

Vanavond staat er een buffet op het menu. De afbeeldingen hieronder zeggen genoeg over hoe smakelijk het was. De kok en het bediend personeel verdienen een dikke pluim!

101 104

115  103

Na dit twee uur durende eetfestijn gaan we naar de bridgezaal en om iets over 19.30 uur begint de derde zitting. Het tempo zit er lekker erin. De zes ronden worden met vaart gespeeld en om 23.00 uur zijn we aangekomen bij de prijsuitreiking. De winnaars worden beloond met een goede fles wijn. Bep – die haar been vrijdagochtend even moest laten gipsen – kreeg een bridgeglas als troost. Zij heeft zich kranig gedragen met de twee stokken die plotseling op haar pad kwamen. Saskia wordt bedankt voor haar inzet als wedstrijdleider en onze gasten bedanken we voor hun gezelligheid en voor het laten slagen van dit leuke weekend op de Veluwe. Hierna worden in de bar nog drankjes geschonken voor dat de lichten en de haard in de nachtstand gaan.

120

Beste gasten,

Na een goed weekend met elkaar waarin we veel gedaan en gelachen hebben wens ik u een goede reis terug naar huis en hoop u weer een keer terug te zien bij de BridgeTravelling-familie.

Dag allemaal!handje
Inge Kooijman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s