Reisverslag Bridgereis Vierhouten 27-30 november 2015

____________________________________________  Naar de reisomschrijving


foto15     foto16     Paardentrams228

Bridgereis De Foreesten, Vierhouten – de VeluweFoto's Bridgereis

Reacties onderaan de pagina zijn welkom 🙂.

______________________________________________________________

Nieuwe samenwerking

40We zijn onlangs een nieuwe samenwerking aangegaan met De Foreesten te Vierhouten. Dit vieren we met een prachtig samengesteld weekend, de tweede in 2015. Vorig weekend was de eerste geslaagde bridgereis met 52 deelnemers. Naast de andere gratis extraatjes (rit verwarmde paardentram, soep en een verrassingsdelicatesse) gaan we op zondag met de boswachter het bos in. Tijdens de wandeling van een klein uurtje vertelt hij over het leven in het bos. Terug in het hotel sluiten we de wandeling af met een vertelling in de bridgezaal. Ga naar het programma.

Het weer Vierhouten

Het weerDe komende dagen is er veel bewolking en valt soms regen.
Ook zijn er zonnige momenten, bijvoorbeeld morgenmiddag.
De temperatuur is aanvankelijk vrij normaal met een graad of 7
’s middags. Vanaf zondag wordt het beduidend zachter.

______________________________________________________________


Vrijdag, 27 november 2015

Vandaag vertrekken we naar Vierhouten met een goed gevoel gezien de ervaring van vorige week op deze prachtige locatie. De groep bestaat uit 48 deelnemers met veel oud- en nieuwe gasten, een mooi aantal. Om 17.00 uur staan de glazen klaar in de bridgezaal om na het welkomstwoord te proosten op een gezellig weekend. De bridgeavonden staan onder begeleiding van Jan en Jaqueline Kloos (NBB-gekwalificeerd). Gastvrouw en aanspreekpunt is ondergetekende.

Om 16.00 uur is De Foreesten gevuld met alleen maar bridgers. Rondom het haardvuur, aan de leestafel en in de lounge drinkt men de eerste drankjes. De sfeer is nu al zeer aangenaam. Voordat de gasten welkom worden geheten vertelt Theo de boswachter wat er zondagochtend op het programma staat. Hierna heet ik iedereen hartelijk welkom en proosten we op een gezellig verblijf op de Veluwe.

1322

8De keukenbrigade onder aanvoering van Jacco verrast ons weer en net als vorige week met een heerlijk diner. In de ruim en goed verlichte bridgezaal drinken we koffie, dan is het tijd voor de eerste zitting en geeft Jacqueline om iets iets over half acht het startschot en wenst iedereen een sportieve wedstrijd. Net na 23.00 uur is de uitslag bekend. Voor degenen die hun kamer opzoeken wensen we een fijne nachtrust. Merendeel vertrekt naar de lounge voor de laatste drankjes en met de spelverdelingen, stof om te praten :). De lichten doven tegen 01.30 uur.

1110

Zaterdag, 28 november 2015

12De haan luidt de dag in met een wel heel vrolijke kakelbui?Nu maar hopen dat zijn kraaiende kippetjes hierdoor voldoende eieren hebben gelegd voor ons ontbijt want zonder gekakel, geen eieren.

Na het ontbijt vertrekken we om 11.15 uur met de paardentram en maken we een rondje door de omgeving. De wintersoep zal hierna goed doen om vervolgens onze eigen weg te kiezen en elkaar weer te zien bij het diner.

15De paarden stappen met oogkleppen langs velden en wegen. De vergezichten zijn luisterrijk, een mooi stukje Nederland trekt aan ons voorbij. Bij terugkomst staat de erwtensoep met roggebrood en katenspek klaar. Het is behoorlijk fris. De warm rijk gevulde soep warmt ons op en is een heerlijke afsluiter van de rit.

In de middag gaat ieder zijn eigen weegs. Veel gasten bezoeken de leuk ingerichte kerstmarkt direct aan de overkant van het hotel. Er zijn ook gasten die op de fiets verder de omgeving gaan verkennen. De begeleiding vergadert na de kerstmarkt in de buitenjacuzzi. In het groen en met een bubbeltje (ook in glas) hebben we een leuke werkbespreking :). De jacuzzi is een echte aanrader voor onze gasten die de volgende keer meegaan naar Vierhouten. Voor badjassen en handdoeken worden gezorgd.

16          27

22In de late namiddag zijn de stoelen om de haard allemaal bezet. Het is warm en gezellig. Om 17.30 uur worden we weer verrast met een lekker diner en van het saladebuffet wordt gretig gegeten. De tweede zitting start om 19.45 uur. Onze gasten zijn uitgelaten en vrolijk, te merken aan de decibels die Jacqueline en Jan tussendoor temperen. Een goed teken deze vrolijkheid maar voor de concentratie moet het geluid iets worden afgezwakt.

24Na de uitslag sluiten we de dag af bij de haard en in de lounge. Spelverdelingen worden doorgenomen en verder wordt heerlijk gebabbeld over alles en nog wat. Na een leuke dag gaan we slapen en kijken uit naar wat ons morgen te wachten staat.


Zondag, 29 november 2015

2Met bakken uit de lucht staan we op. De wandeling met de boswachter Theo staat om 11.00 uur op het programma. Wellicht wordt het een virtuele boswandeling in de bridgezaal waar Theo ons vast zal verrassen met een mooi verhaal. De regengoden gunnen ons een droog uurtje en even na 11.00 uur staat de groep te popelen om te vertrekken richting bos. Onderweg staan we regelmatig stil om aandachtig de leefprocessen in het bos te bekijken en met vertelling van Theo.

3          5

Terug in het hotel lopen we meteen door naar de bridgezaal. Hier wordt het indrukkende verhaal verteld over het onderduikerskamp “Pas-Opkamp”, ook wel Verscholen- of Geheime Dorp genoemd dat in de tweede wereldoorlog werd opgericht in Vierhouten. Na de lunch geven we het woord aan onze gast Mathieu Mattheij, afgestudeerd natuurkundige aan de universiteit van Utrecht. Mathieu is ervan overtuigd dat natuurlijke gezondheid bij jezelf begint. Hij laat voorbeelden zien hoe dit te bereiken. Meer info? Klik hier. Inmiddels slaat de klok 15.00 uur en is het tijd voor de verrassingsdelicatesse. Jacco de kok serveert een op traditionele wijze huisgemaakte apfelstrudel en vertelt hoe dit wordt gemaakt.

7          9

Aan de regenachtige zondag is een mooie invulling gegeven met prachtige presentaties van Theo, Mathieu en Jacco.

Het dinerbuffet wordt om 17.30 uur gepresenteerd. Voordat we gaan eten worden eerst nog even wat foto’s gemaakt. Er is voor ieder wat wils. Zelfs voor de gasten met een speciale dieetwens zijn aparte gerechten gemaakt. De keukenbrigade verdient een dikke pluim!

141213

18De derde zitting loopt als een trein met natuurlijk tussendoor twee snackronden alsof het nog niet genoeg is geweest al die heerlijkheden. Het dagresultaat wordt bekend gemaakt én.. Jacqueline geeft haar complimenten – door middel van een klein cadeautje  – aan twee startende bridgers die drie avonden hun net verworven kennis in de praktijk hebben gebracht. Inge bedankt de wedstrijdbegeleiding en haar gasten voor dit geweldige bridgeweekend op de Veluwe. Het was top! De prijsuitreiking volgt hierna en dan is het tijd voor een afzakkertje zeg maar afzakkertjes met een grote groep.

19202123

Beste gasten,

We hebben het buitengewoon goed gehad met een grote groep bridgers. De sfeer was warm, de avonden sportief, de daginvulling inspirerend, natuurlijk en leerzaam. We zien elkaar vast nog een keer hier op de Veluwe of elders bij de BridgeTravelling-familie.

Hartelijke groet en bedankt voor uw gezelligheid!
Inge Kooijman, Roel de Vrijer, Jan en Jacqueline Kloos

Dag allemaal!
handje

De Foreesten bridgereizen 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s