Reisverslag bridgereis Rhodos oktober 2017

_______________________________________ Naar bridgereizen buitenland

Reisverslag Rhodos 7-17 oktober 2017

Blue Horizon**** in Trianda, nabij stad Rhodos

Reacties onderaan de pagina zijn welkom 🙂 .


Begeleiding

jan-en-jacqueline-kloos2De wedstrijdbegeleiding (NBB-gekwalificeerd) is in handen van Jan en Jacqueline Kloos. Jacqueline is tevens gastvrouw. Hebt u vragen/wensen tijdens uw reis? Wij helpen u graag verder.

Tot zaterdag 7 oktober. Wij hebben er veel zin in!


Zaterdag, 7 oktober 2017

Aankomst

Rond het middaguur kwamen de gasten keurig op tijd bij het hotel aan.
Bijna iedereen kon zijn kamer of bungalow direct betrekken en de bewolking die er nog was om die tijd verdween ook al gauw. Heerlijk onder het zonnetje hebben de gasten de koffers uitgepakt en het hotel verkend.

Welkomstwoord – Inloopbridge

Om 17.30 uur hebben we in het conferentiecentrum verder met elkaar kennis gemaakt en heeft Carlien van Correndon de verschillende excursies aangeprezen. Er zijn er drie door de gasten uitgezocht en vandaag kunnen we tellen hoeveel gasten er met deze meegaan. Maandag wordt het een rondrit door Rhodos met een Nederlands sprekende gids. Met 9 paren hebben we toch nog na het diner gebridget. Hierna was men blij de kamers op te zoeken omdat de vorige nacht bijna niet, of helemaal niet geslapen is.
Naar de uitslag.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline Kloos
Blue Horizon, Trianda -Rhodos

Zondag, 8 oktober 2017

Omgeving verkennen

Vannacht heeft het gestormd en hard geregend. Nu is dat natuurlijk niet zo erg als dit ’s nachts gebeurd, maar ook tijdens de ochtend was het nog bewolkt. De temperatuur is trouwens wel heel goed. In de vroege middag wist de zon weer dat hij moest gaan schijnen, we hebben daardoor toch nog een heerlijke dag gehad. Gasten zochten de winkeltjes op – met leuke snuisterijen en souvenirs – tegenover het hotel, het hotel werd van binnen en van buiten geïnspecteerd en sommige gasten brachten al een kort bezoek aan Rhodos.

De rondrit die maandag gepland stond kan helaas niet doorgaan omdat er problemen zijn met de bushuur en het inhuren van de gids. Misschien gaan we dit in de loop van deze week nog een keer proberen. Wel gaan we woensdag met een grote groep de hele dag het eiland met een privébus verkennen. Samen met een Nederlands sprekende gids genaamd Iniz.

Iedereen heeft intussen een heerlijke kamer en Arnold en Hiske boffen helemaal. Omdat ze een bungalow hadden gekregen zonder extra slaapkamer, hebben ze nu, na wat onderhandelen, de suite gekregen.

1e competitiedag

Na het diner begon het bridgen nu echt. Gisteravond was een soort generale repetitie en verkennen, maar nu was het voor iedereen echt serieus aan de slag. Alles is goed verlopen, de apparatuur en computer deden het voortreffelijk en de uitslag was ook gauw bekend.

Ook de laatste gasten zijn gisteravond laat aangekomen, nogmaals welkom Mia en Francine. Natuurlijk even na het bridgen een drankje met ze genuttigd en toen zijn we allemaal heerlijk gaan slapen. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline Kloos
Blue Horizon, Trianda -Rhodos

Maandag, 9 oktober 2017

Rhodos-stad

Na het ontbijt vertrekken gasten naar Rhodos-stad. Er zijn ook gasten die daar gebruik hebben gemaakt van de Hop-on Hop-off bus. Rhodos-stad is onder te verdelen in drie delen: de Antieke stad, de Oude stad, ook wel Ridderstad genoemd en de Nieuwe stad. Rhodos heeft zo’n 52.300 inwoners en het centrum is een echt pareltje. Nog steeds ingesloten door middeleeuwse stadsmuren en een brede vestingsgracht. Rhodos is al meer dan 2400 jaar oud. Je kunt er dagen rondwandelen zonder je ook maar een moment te vervelen. Meer dan 23 eeuwen gaan hier ononderbroken in elkaar over.
Er zijn vele terrasjes en honderden winkeltjes gevestigd. Ook nodigen de musea je uit om de indrukwekkende geschiedenis van de stad beter te keren kennen. Vele straatjes bestaan uit eeuwen oude kiezels en in de Turkse bibliotheek vind je een prachtige kiezelmozaiekvloer. De haven is erg indrukwekkend met vele grote schepen. Echt een must om daar minimaal een dag door te brengen.

Luieren aan het strand en zwembad

Het strand en het zwembad werd door velen in de middag bezocht. Heerlijk in het zonnetje met een boek, een puzzeltje of gewoon op het ligbed met de oogjes dicht.

2e Competitiedag

Vanavond hebben we de tweede zitting gespeeld en de gasten hebben daarna de spellen weer zodanig in de boards opgeborgen zodat Jan en ik de spelverdelingen gemakkelijk kunnen invoeren. De persoonlijke uitslagen vinden de gasten ook prettig. Ze worden in de bar door menigeen bestudeerd. Naar de uitslag.

We hopen dat de wind morgen minder zal zijn. De zon schijnt gelukkig wel iedere dag en de temperatuur komt iedere dag boven de 23 graden.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline Kloos
Blue Horizon, Trianda -Rhodos

Dinsdag, 10 oktober 2017

Het zwembad en strand zijn geliefde plekjes

Het is weer een prachtige dag met een blauwe lucht. Veel gasten gaan vandaag lekker een dagje niets doen, alleen je boek eindelijk eens uitlezen of gewoon van de warmte van de zon genieten.

Bezoek Filerimos

Toch zijn er altijd gasten die er op uitgaan. Heerlijk lange wandelingen maken of zoals anderen deden, een taxi nemen naar Filerimos. Op de top vind je restanten van een kerk en daarachter een prachtig Byzantijns klooster uit de 14e eeuw (gebouwd door de ridders). Rechts van de trap, kan men de zgn. “Kruisweg” volgen. Deze is aangelegd in de Italiaanse tijd, de weg heeft 12 staties, die de kruisweg van Jezus uitbeelden. Aan het einde van deze weg, bevindt zich een ernorm kruis (nieuw). Hierin vindt je een trap naar boven, die leidt naar de dwarsbalk. Het uitzicht is adembenemend. Je kunt dan zelf weer als je dat wilt in zo’n twee uur naar beneden wandelen.

3e Competitiedag

Vanavond de derde avond bridge. Iedereen is keurig op tijd en Jan en ik hebben de spellen voor vanavond van te voren geschud en de spelverdelingen zijn al ingevoerd.
Vanavond is daar geen tijd meer voor en morgenochtend vertrekken we vroeg om met een privé bus het hele eiland te gaan verkennen. We zullen pas tegen half 18.30 uur terug zijn. Daarom is afgesproken morgenavond (vierde zitting) 6 x 3 spellen te gaan spelen en om 20.30 uur te beginnen. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline Kloos
Blue Horizon, Trianda -Rhodos

Woensdag, 11 oktober 2017

Eilandtoer

Vandaag zijn we met een eigen bus vertrokken om het hele eiland te ga verkennen. Inez is onze reisleidster en wacht ons al op bij de ingang van het hotel. Precies om 08.00 sharp komt de bus voorrijden en vertrekken we naar Lindos.

Acropolis

Daar aangekomen hebben we in het “kapiteinshuis” eerst even koffie gedronken voordat we zijn gaan klimmen.  Natuurlijk gaan veel gasten de Acropolis bekijken. Het is gelukkig nog aardig rustig zodat je alle informatie die we al van Inez hebben gekregen tot je door kan laten dringen. Tevens heb je boven een fantastisch uitzicht. Bij het afdalen kwamen we tot de conclusie dat het een goed idee was om vroeg naar boven te gaan. Er staan nu hele rijen toeristen die ook de berg naar boven op willen gaan.

Profolia

De tweede stop was in Profilia. Daar werd een heerlijke lunch geserveerd die door iedereen bijzonder werd gewaardeerd. Hierna zijn we naar Lithos gereden. Onderweg werd er gestopt bij een kiosk aan de weg die bijzondere crèmes en olijfoliën verkocht. Daar is direct ook het een en ander ingeslagen.

Embona

Bij Embona hebben we verschillende wijnen kunnen proeven en is een een korte pauze ingelast om een drankje te nuttigen. Daar was iedereen ook wel aan toe.

Profitis Ilias

De laatste stop was bij Profitis Ilias. Daar staat een kleine Ortodoxe kerk die al vele eeuwen jaren oud is. Ook kun je er de oudste olijfboom vinden van Rhodos. Inez heeft weer heerlijk over de geschiedenis van deze kerk verteld.

Op tijd terug voor het diner

Vermoeid maar voldaan kwamen we rond 18.00 uur weer bij het hotel aan, mooi op tijd op tijd voor het diner. Nog even de complimenten aan Inez en de chauffeur, die beiden hebben meegedragen aan deze heerlijke dag.

4e Competitiedag

De vierde bridgeavond alweer. Op twee gasten na doet iedereen weer mee en de strijd is echt losgebarsten. Na zes avonden krijgen de gasten op papier een tussenstand en daarna valt de slechtste score af. Dan kan je dus iedere dag gaan stijgen of dalen.
We zijn benieuwd hoe dit alles gaat verlopen. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline Kloos
Blue Horizon, Trianda -Rhodos

Donderdag, 12 oktober 2017

Lesje rekken en strekken

De wind is gaan liggen en de bedjes bij het zwembad en strand werden al vroeg bezet.
De zon schijnt iedere dag volop en de temperatuur van het zeewater is zeer aangenaam. Vanmorgen was er geen aquagym, daarvoor was er een les met rek en stretch oefeningen. Met matjes op het grasveld zijn we zo’n drie kwartier lekker bezig geweest en nu maar hopen dat we morgen geen spierpijn hebben.

Elke avond ander thema diner

Bij het diner lagen er grote gerookte zalmen op ons te wachten. Trouwens het was echt een avond met heel veel verschillende soorten vis. Zowel bij de voor- als de hoofdgerechten. Iedere avond hebben de maaltijden een soort thema.
Zo hebben we al een Italiaanse avond gehad en een avond waarbij je je eigen Indische rijsttafel kon samenstellen. Ook is er al een avond geweest met allerlei Griekse gerechten. We zijn daarom al weer nieuwsgierig wat er morgen op het menu staat.

5e Competitiedag

Vanavond alweer de vijfde avond van onze competitie . Nog een avond en dan gaan de laagste scores vervallen. Alleen de hoogste 6 scores tellen dan mee in de totale uitslag. Dus als iemand een avond slecht gescoord heeft, kan deze vervallen als je meer dan 6 avonden hebt meegespeeld. Dat betekent dan ook dat je de 3 laatste avonden hierdoor flink kan stijgen of dalen. We zijn benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline Kloos
Blue Horizon, Trianda -Rhodos

Vrijdag, 13 oktober 2017

Lopend naar Filerimos

Vanmorgen zijn Hiske, Hans, Tineke, Arnold en ondergetekende om 10.00 uur lopend vertrokken naar Filerimos. Een tocht van 3 km naar de voet van de berg en dan 6 km klimmen. Een prachtige wandeling die niet altijd even gemakkelijk is maar toch bereikten ook we na 2 uur lopen de top. Arnold zat toen al ruim een kwartier op ons te wachten. Daar werden we verwelkomt door tientallen tamme pauwen die daar aanwezig zijn en zelfs uit je hand eten.

Terugweg met prachtig uitzicht

Nadat de dorst weer gelest was zijn we naar het kruis, dat al van verre te zien is, gelopen.
Een prachtig uitzicht was onze beloning. Je kon hier het oude vliegveld en het nieuwe zien. Het oude wordt alleen nog gebruikt voor trainingsdoeleinden. Ook Trianda was diep in het dal te zien en zelfs ons hotel hebben we kunnen traceren. De terugweg ging natuurlijk een stuk vlugger, dalen gaat gelukkig makkelijker dan klimmen. De verse jus d’orange op het terrasje in het dorp was dan ook wel verdiend.

Fitt-flops in de aanbieding

Diverse gasten zijn vandaag naar Rhodos vertrokken om slippers te kopen. De Fitt-flops die in Nederland zo’n € 85,00 kosten zijn hier te koop voor € 40,-. Uitverkoop wegens het einde van het seizoen. Niet iedereen heeft de winkel gevonden, dus zondag wordt er weer een poging gedaan.

6e Competitiedag

Vanavond de zesde zitting van de competitie en iedereen is weer keurig op tijd.
Na het bridgen zijn we maar voor even naar de bar vertrokken omdat de wekker vroeg gaat. Om 08.00 uur worden we al opgehaald voor een boottrip naar Simy. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline Kloos
Blue Horizon, Trianda -Rhodos

Zaterdag, 14 oktober 2017

Varend naar Simy

Vanmorgen zijn we met 24 gasten naar de boot gegaan op weg naar het eiland Simy. De reistabletjes die ik gisteren heb uitgedeeld zijn allemaal ingenomen. Helaas gaat Petra niet mee. Ze heeft last van rode plekken op haar onderbenen en deze zijn ook opgezet.
Ze neemt deze dag liever even rust.

De mevrouw in het dorp waar we deze dag geboekt hebben heeft ervoor kunnen zorgen dat we meekunnen varen met de catamaran. Deze vaart veel vlugger dan de gewone boot en zodoende hebben we meer tijd in Simy. Direct na aankomst zijn er al wat gasten in het treintje gestapt die 40 minuten op het eiland rond rijdt. Een zeer leuke rit met een fotostop bij een mooie baai. Ook zijn er aardig wat inkopen gedaan zoals jurkjes, sieraden en andere souveniertjes. Vele terrasjes worden bezocht voor drankjes en/of de lunch.

Panomitis, tweede stop

Om 16.15 uur vertrekken we weer voor onze tweede stop in Panomitis. Daar vind je een oud klooster en kun je twee verschillende musea bezoeken. Groot is het niet en daarom gaat ook niet iedereen van boord.

Leuk is wel dat er op het binnenpleintje van het klooster een baby gedoopt gaat worden.
De feesttafel staat al klaar en de familie is feestelijk gekleed. Dit is in Griekenland een heel groot feest en de dag waarop de naam van de baby officieel bekenbaar wordt gemaakt. De dag van de doop is hier belangrijker dan verjaardagen, want die worden niet echt gevierd.

Anderen bezoeken Kalithea

Ellie en Gerda zijn naar Kalithea zijn geweest. Een prachtige Spa. In de jaren twintig legden de Italianen tussen Rhodos en Faliraki een thermaalbad aan vlak bij zee. De architectuur ervan lijkt geïnspireerd te zijn op het sprookje van Duizend en een nacht. Koepels en bontgekleurde glasvensters verlenen het geheel een oriëntaals aanzien. Langs de smalle, op een fjord lijkende baai, onder de palmen en in de schaduw van bomen staan talrijke ligstoelen. Het water is gemakkelijk te bereiken over ladders.

7e Competitiedag

Om 18.45 uur worden we weer keurig bij het hotel afgezet en besluiten Jan en ik om 20.30 uur met het bridgen te beginnen en per tafel drie spelletjes te spelen. Iedereen wil zich graag toch even opknappen en er moet ook nog gegeten worden.

Alles loopt voorspoedig vanavond en de eerste 7 competitieavonden zitten er al weer op. De laagste score gaat nu vervallen. Iedereen is nieuwsgierig hoe het ervoor staat. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline Kloos
Blue Horizon, Trianda -Rhodos

Zondag, 15 oktober 2017

Her en der relaxen

Iedereen kwam weer rond 09.00 uur ontbijten en het varen van gisteren werd nog eens met elkaar doorgesproken. Iedereen heeft het als een heerlijke dag ervaren en heeft al weer plannen voor vandaag. De wind is bijna weg, dus de handdoeken worden opgehaald en de bedjes op het strand, maar ook op het grasveld ervoor waren weer gauw bezet.

Aquarellen Marianne

Marianne heeft de prachtige aquarellen ’s avonds meegenomen naar de bridgezaal.
Deze schildert ze tijdens de tochten die ze overdag maken. Ze zijn prachtig gemaakt.

Potje jeu de boules

Omdat het animatieteam op zondag een vrije dag heeft is het extra rustig. Jan heeft wel met drie Duitse heren een paar potjes jeu de boules gespeeld. Twee potjes gewonnen en een verloren.

Bloemen en palmen in tuinen hotel

Niet iedereen heeft het in de gaten maar er staan rond het hotel en in de tuinen prachtige palmen en bloemen. Alles wordt heel goed bijgehouden en het gras wordt iedere dag gesproeid. Dit is echt een aanwinst, mede omdat dit niet overal in de omgeving zo is.

Laatste competitieavond

Vanavond de laatste competitieavond. Morgen komt er een aparte slotavond omdat we het dan niet zo laat willen maken. We worden dan al om 08.00 uur opgehaald. Er zal dus echt “gevochten” moeten worden door verschillende paren om tot kampioen gekroond te kunnen worden. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline Kloos
Blue Horizon, Trianda -Rhodos

Maandag, 16 oktober 2017

Laatste blik op zee

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. De tijd van gaan gaat morgen helaas komen. Vandaag dus de laatste dag van een heerlijke bridgevakantie in Rhodos. Veel gasten nemen nog even plaats in de ligstoelen met uitzicht op zee. De boeken zijn uitgelezen, alle cadeautjes gekocht en de koffers worden weer ingepakt. Ik weet dat alle gasten het heel erg naar hun zin hebben gehad.  Of je nu culturele interesse had, je wilde wandelen, hield van shoppen of gewoon aan het strand wilde liggen, voor iedereen was er op dit eiland wel iets van die gading te vinden.

146

Vanavond de slotavond, 8 rondes van 2 spelletjes, zodat je weer veel mensen tegen-komt. Mia de Groot & Francine v.d Aa worden eindigen op de 1e plaats. Dichts bij de 50%; Jacqueline van Laerhoven & Thea Bruggeling.

Competitieresultaat

1ste plaats, Hiske Gerbrandy & Arnold Spin met 60,58 %
2de. plaats, Mia de Groof & Francine v.d. Aa met 59,90.%
3de. plaats, Hans Pragt & Tineke Pragt-Neurink met 58,19 %.

Gefeliciteerd

Na het in ontvangst nemen van de prijzen feliciteren wij alle prijswinnaars nogmaals van harte. Natuurlijk hebben we ook nog een prijsje voor de pechvogel van de vakantie. Dit keer gaat deze naar Petra Hermans omdat zij op het laatste moment niet mee kon varen naar Simy. Na een laatste drankje en lekkere hapjes die door de manager werden gebracht gaat iedereen naar zijn kamer om de laatste spulletjes in te pakken. We worden morgen om 08.00 uur opgehaald voor de rit naar het vliegveld. Naar de uitslag

Bedankt!

Nogmaals, allemaal hartelijk dank voor al uw gezelligheid. Jan en ik hopen u spoedig weer eens te mogen begroeten op een van de bridgereizen van Bridgetravelling.
Wij hebben genoten!

Jan en Jacqueline Kloos
Blue Horizon, Trianda -Rhodos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s