Reisverslag Bridgereis Sicilië mei 2018

__________________________________________ Naar de reisomschrijving

Reisverslag Bridgereis Sicilië


Het vernieuwde privéstrand met beachbar en gratis ligbedden en parasols
ligt op enkele minuten loopafstand van het hotel

Hopps Hotel, Mazara del Vallo 27 mei – 5 juni 2018

Reacties onderaan de pagina zijn welkom 🙂


Begeleiding

marian beemsterGerjo FernhoutDe wedstrijdleiding is in handen van Marian Beemster (foto links en NBB-gekwalificeerd). Gerjo Fernhout (foto rechts) is uw gastvrouw. Hebt u tijdens uw verblijf andere wensen, op- of aanmerkingen, Marian en Gerjo doen hun uiterste best u verder te helpen.


Het weer

het weerkaart


Zondag, 27 mei 2018

Zondagmorgen vroeg 

Langzaamaan komen de gasten binnendruppelen bij de incheckbalie van Corendon. Vroeg in de morgen stegen we op en niet kort daarna daalde de geest weer neer bij onze reizigers. Na een voorspoedige vlucht landen we dan ook keurig volgens planning op het vliegveld van Sicilië in Trapani. De koffers waren binnen een mum van tijd van de lopende band gehaald en we konden weer met bus nr. 1 verder naar ons hotel Hopps in Mazara del Vallo op ongeveer 50 km afstand van het vliegveld.

Aankomst en welkom

Bij aankomst in het hotel wachtte ons enige drukte. Dit omdat er meerdere bussen tegelijk bij het hotel aankwamen en de receptiemedewerkers overspoeld werden met vragen en incheckverzoeken. Het was niet precies duidelijk wat de bedoeling was, daarom het inchecken maar even uitgesteld tot een later tijdstip en zijn we eerst op zoek gegaan naar het restaurant om de lunch te nuttigen. Vanaf 13.30 uur konden we inchecken, een half uur eerder dan verwacht, dus een fijne meevaller. Nadat alle kamers uiteindelijk waren verdeeld  volgens onze lijst werden de koffers uitgepakt en zochten we elkaar om 18.00 uur op bij het welkomstwoord onder het genot van een welkomstdrankje. Inmiddels was de informatie bekend over de te ondernemen excursies. Morgen kan men zich hiervoor inschrijven bij Gerjo. We kijken nu al uit naar deze gezellige dagen met elkaar En Route door Sicilië.


Inloopbridge

7Om 20.00 uur startten we met ons 1e welkom-inloopbridgeavond maar voor het zover was werden eerst de tafels en de vloer in de ontvangsthal van Bridgetravelling schoongemaakt en gedweild. Onder het genot van prosecco heeft Gerjo mij, Marian,  de gelegenheid gegeven iets over het bridgen te vertellen. Het feit dat iedereen een lange dag achter de rug had, stelde ik de mensen gerust dat de warming-up niet zou meetellen voor de competitie maar om te voorkomen dat zij voortijdig in slaap zouden vallen. Bovendien natuurlijk een gezellige kennismaking. Dat is ook gelukt.

Bijna iedereen, 14 paar hebben ontspannen en zonder tijdsdruk gespeeld. Anneke, Peter, Ria en Albert hebben meteen flink uitgehaald met een score boven de 60% maar Riet en Rob lieten met 59.3% ook zien dat zij van de partij zijn. Het kan een leuke strijd worden deze vakantie. Af en toe kwamen belangstellenden een kijkje nemen, want de bridgeaccommodatie is niet afgesloten. We spelen in de lounge, dus nog wel even wennen aan de achtergrond. De bar is vlak naast ons en daar komen andere gasten van het hotel regelmatig een al dan niet alcoholische versnapering halen. Uiteraard deden de bridgers daar niet voor onder. Zo werd er een mooi besluit gemaakt aan de eerste dag. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Gerjo & Marian
Hopps Hotel, Mazara del Vallo
Sicilië


Maandag, 28 mei 2018

Heerlijk rusten na reisdag

Na de reisdag van gisteren, is het vandaag voor velen een rustdag. Onze gasten genoten heerlijk in de zon rondom het zwembad van het hotel of op het terras/strand aan het privéstrand op de gereserveerde ligstoelen onder het genot van een frisdrank. Later op de dag werd de pizzeria bezocht en genoot men hier van een fris biertje.


Sommigen gaan op pad

23De actievere onder ons gingen zelf op pad langs de kust en ontdekte de mooiste plekjes, andere gingen al met de excursie van Corendon mee richting Erice. Erice ligt in de provincie Trapani, gelegen op de top van de berg Erice. Het is een klein middeleeuws dorp met een oud historisch centrum. Erice heeft een prachtige kathedraal en vanaf de top zie je de buitenkant van een Normandisch kasteel.

1e competitieavond

De tweede dag is iedereen uitgerust. Vier personen hebben een excursie gemaakt naar Erice. In verband met de siĕsta betekent een middagexcursie laat terug in het hotel. Hierdoor konden ze niet mee bridgen en spelen we weer met 14 paar. De eerste competitiewedstrijd. Al heel vroeg stonden er pizza- hapjes en chips klaar. Veel te veel na een volledig maaltijd. We hebben gevraagd de volgende dag minder en kleinere hapjes te serveren. Hoewel de planning van het hotel na 23.00 uur niets meer tapt voor de bridgers, letten zij niet erg op de tijd 🙂. Uiteraard maken wij geen bezwaar 🤪. Om 23.30 uur was de uitslag daar nadat Gerjo even terug moest komen om de  excursieprijzen te corrigeren. Corendon had “kindertarieven” doorgegeven. Kinderen betalen slechts 8,- voor de wijnproeverij? 😳.  De uitslag gaf dezelfde nummers 1 en 2 als bij de warming-up.’ Nu Ria en Albert bovenaan met een miniem verschil 60,07 en 60,76%. Gelukkig komen er een aantal achteraan met 56 en 58%. Het is nog maar een begin van een hopelijk spannende strijd in de kop en de staart. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Gerjo & Marian
Hopps Hotel, Mazara del Vallo
Sicilië


Dinsdag, 29 mei 2018

Mazara del Vallo

Vandaag was het een dag om er op uit te gaan, een heerlijk windje met zon, wat willen we nog meer. Bij de pizzeria van het hotel gingen we het hek uit naar buiten en liepen we vervolgens langs het strand, totdat we bij de gekleurde trap aankwamen en naar boven het dorp ingingen. Bovenaan de trap zit aan de rechterkant de aanbevolen Pizarria Za’Franca. In groepjes zwierven onze gasten door het dorpje Mazara del Vallo en kwamen elkaar overal tegen, zowel op de beroemde begraafplaats van Mazara del Vallo, waar de graven met prachtige bouwwerken waren voorzien als in de kathedraal.


36Uiteindelijk eindigden we allemaal op één van de vele terrasjes die de hoofdstraat van Mazara del Vallo telt. Het bestellen van een ijscafé resulteerde in een stevige irish coffee (ons Italiaans is duidelijk onder de maat) en dat ruim vóór borreltijd. De gezelligheid nam hierdoor enorm toe. De ober vond het wel erg gezellig met de wat oudere dames uit Nederland en trok onze amigo’s ook het terras op, waar zij een heerlijke Campari veroberden. We werden heerlijk verwend met drank, broodjes en andere lekkernijen.

Bezoek wijnproeverij

Lilian en Cathy bezochten vandaag de wijngaarden van Gorghi Tondi in Mazara del Vallo. De wijngaarden worden omgeven door een natuurreservaat ‘Lago Preola e Gorghi Tondi’ dat sinds 1998 officieel erkend wordt door het Wereld Natuur Fonds (WWF). De proeverij viel goed in de smaak tezamen met de heerlijke hapjes.

Marsala 

Marsala alleen de naam al is een verhaal op zich “Marsa a Allah”, de haven van Allah, zo werd de stad door de arabieren genoemd.

Ria en Albert, de sportievelingen onder ons, zijn op de fiets naar Marsala gegaan. Onderweg kwamen ze langs heel veel wijngaarden en de witte stranden, waar men druk bezig was voor het nieuwe seizoen. In Marsala bezochten zij het centrum met o.a. de Porta Garibaldi, de Chiesa Madra en het Palazzo 7 April. Na een lekkere lunch gingen zij weer terug tegen de wind in.


Pizzeria van het hotel

31Na weer een fijne dag wordt deze afgesloten met een lekker pizza alvorens we beginnen aan de 2e competitieavond.

 


2e competitieavond ballonnen

De derde bridgeavond begon in een hoera-stemming want Albert was jarig en daar werd vrolijk voor gezongen. Omdat Gerjo gedurende de vliegreis naast hem had gezeten, was ze op de hoogte van het feit dat zijn zoon een expert is in het maken van pizza’ s en bami. Daarop inhakend vinden wij een toepasselijk Siciliaans pizzasnijder een aardige opsteker. Dit werd ook gewaardeerd. Daarna zijn we in een complete setting begonnen aan de 2e competitieronde. We worden weer verwend met de nodige hapjes en drankjes en na de uitslag met spelverdelingen wordt door sommigen nog eens kritisch gekeken naar het hoe en waarom van down gaan 🙄. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Gerjo & Marian
Hopps Hotel, Mazara del Vallo
Sicilië


Woensdag, 30 mei 2018

Siciliaanse bruiloft

Weer een heerlijke dag en ook een feestelijke dag. De gezusters Lies en Hannie lieten zich door een mooie Italiaan met een dikke Mercedes, naar de begraafplaats rijden en vroeg hem of hij hen dan ook weer terug kon brengen naar het hotel. Daar had de jongeman geen tijd voor, want zijn broer trouwde vandaag. Hij nodigde de twee uit om op de bruiloft te komen en dat laatste was niet tegen dovemans horen. De bruiloft zelf vonden de beide dames een stap te ver, zonder galakleding maar naar de kerk om de bruid te zien is toch wel leuk.

Op de fiets naar het zuidoosten

Vandaag hebben onze fietsers, Ria en Albert, weer een tocht gemaakt. Lees hun inbreng. “Vandaag maakten we fietstocht naar het zuidoosten. We kwamen in Tre Fontane, waar ze druk aan het bouwen waren langs de witte stranden. Het zand lag zelfs over de weg. In Triscina was weinig te beleven. Toen we bij de opgravingen van Selinunte aankwamen, bleek het tot 13.00 uur open. Helaas te laat. Op de terugweg kwamen we langs velden met olijven. Gelukkig konden we langs de kust met een zeewindje fietsen. Bij terugkomst bij het fietsverhuurbedrijf was de zaak gesloten maar stonden even daarna wel bij een Italiaanse bruiloft. Wat zagen de gasten en bruidspaar er schitterend uit.”

Erice

De begeleiding ging vandaag met de auto op verkenning naar Erice om te zien of, voor de minder mobiele mensen onder ons, Erice goed toegankelijk is. Helaas is dat niet het geval. Wel is er een mooi terrasje vlak bij de poort van Erice en de parkeerplaats en kan men over de rand van de berg naar het natuurgebied kijken. Voor de mobielere onder ons is het zeker de moeite waard om met de cabinelift naar boven te gaan en Erice te bezichtigen. We waren even de weg kwijt maar kwamen gelukkig weer op tijd terug in het hotel om het bridgen voor te bereiden. Overigens hebben we vandaag toch een ice-coffee gevonden 🙂 Op de terugweg reden we langs de zoutvelden van Trapani.


3e competitieavond

De derde competitie dag is weer zonder veel schokkende gebeurtenissen verlopen. De zelf-geschudde handen zijn af en toe heel verrassend. Dat is erg leuk. Dooie 3SA of 4H contracten daar is niets aan. Het verschil tussen de kop en de staart is wel groot. Maar dat wil niet zeggen dat de spelers onder in het veld minder genieten. De hapjes zijn inmiddels aangepast in goed overleg. Kaas, ham en worst. Nog steeds te veel. De sluitingstijd voor de bar is ook heel soepel. Iedereen ging bijtijds onder het lakentje want om 08.00 uur morgen vertrekt de excursie naar Trapani. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Gerjo & Marian
Hopps Hotel, Mazara del Vallo
Sicilië


Donderdag, 31 mei 2018

Trapani, een dag om de tijd te vergeten

Om 07.30 uur waren de excursiegangers al in het restaurant te vinden om een heerlijk ontbijtje weg te werken waarna wij met de bus richting Trapani afreisden.

Deze havenstad dateert uit de 14de eeuw en heeft een rijke geschiedenis. De Romeinen noemden de stad “Drepanum”, dat sikkel betekent en slaat op de vorm van de landtong waar de stad op ligt. Hieruit is later Trapani ontstaan met prachtige gebouwen en veel leuke winkeltjes en terrassen. Het oude romantische centrum heeft barokke paleizen, kerken en witte vissershuizen. Bezienswaardig is o.a de Cattedrale San Lorenzo.


Na een rit van ca. 1,5 uur stonden we voor de kleurrijke markt van Trapani. In het Italiaans/Engels werd ons verteld dat we om 10.20 uur weer bij de bus moesten zijn voor het monument van Garibaldi. Na het marktbezoek en de Italiaanse 5 minuutjes reden we om 10.30 uur richting het centrum van de stad waar we vervolgens de mooie binnenstad van Trapani konden bewonderen. Wel met het verzoek om op 12.20 uur weer bij de bus te staan. Dit keer werden de Italiaanse “5 minuutjes” een Italiaans “half uurtje” vanwege het missen van twee dames. Met dank aan Lilian, die de dames zag lopen, konden we met een gerust hart – omdat iedereen weer gezond in de bus zat – de reis naar het hotel aanvangen en waren we net op tijd terug om nog gebruik van de lunch te kunnen maken. De excuses van de laatkomers werden natuurlijk geaccepteerd, waarmee dit avontuur weer tot een goed einde is gekomen.


4e competitieavond, alles nog mogelijk

De excursie naar Trapani was voor enkelen van ons zodanig vermoeiend dat er 6 spelers hadden afgemeld voor het bridgen. De gelegenheid voor Gerjo en Marian het aantal paren tot 14 aan te vullen. Daar zullen 6 tegenstanders heel blij mee zijn geweest want de onderste plaats werd door hen in beslag genomen. Dit houdt de stand in de onderste gelederen weer spannend. Riet en Bert hebben toegeslagen in de top. Kortom: alles is nog mogelijk. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Gerjo & Marian
Hopps Hotel, Mazara del Vallo
Sicilië


Vrijdag, 1 juni 2018

Ieder gaat zijns weegs

De dag begon weer met gulle zonnestralen en maakt het begin van wat komen staat nog aangenamer. Plannen worden gesmeed. Vandaag waaiert iedereen een andere richting uit. Onze fietsfanaten, Albert en Ria, fietsen naar de Akropolis van Salinunte, gasten die een auto hebben gehuurd gaan er lekker op uit, Mazara del Vallo wordt aangedaan met vast een bezoek aan de bekende ijswinkel, het privéstrand waar je heerlijk kunt vertoeven op ligstoelen – met gebruik van parasols –  wordt bezocht en er zijn gasten die gewoon aan het zwembad van het hotel blijven om te lezen, te puzzelen en om pootje te baden. Wij, de begeleiding,  zijn uitgenodigd door Corendon voor het maken van een boottocht.


Boottocht kust Mazara del Vallo

Deze boottocht staat in het kader van het gaan bekijken of deze excursie ook iets zou kunnen zijn voor de gasten van BridgeTravelling.

Om 08.30 uur stonden wij, Gerjo en Marian, klaar bij het hek bij de Pizzeria van het hotel, om te voet naar de haven te lopen. Daar aangekomen lag er een voor Italiaanse begrippen een mooi jacht op ons te wachten. Het opstappen op de boot was voor sommige nog een hele toer. Zonder loopplank een meter tussen wal en schip overbruggen valt niet mee. Voor Hollandse begrippen was het comfort veel minder.


Op het voordek kon men op yogamatjes liggen en op de houten banken lagen “nog” geen kussentjes waardoor velen op het eind van de trip een wat “houterige” zitvlak hadden. Voor de jongere/mobielere gasten onder ons was het een heerlijk tochtje over het water. Na een uur kregen we de gelegenheid om te snorkelen. Het water was nog erg koud vandaar dat we iets dichter naar de kust toe gingen en een nieuwe poging waagden. Op de boot hadden we een prachtig uitzicht over de kuststrook en genoten we van een heerlijk vers windje.

We hebben bijzonder genoten echter deze boottrip is echt voor de wat sportievere onder ons. Geen luxe maar wel een heel leuke ervaring.


Onderweg terug

Om 13.00 uur meerden we weer aan en liepen op ons gemak, genietend van de beelden om ons heen terug naar het hotel. We flaneerden langs de mooie boulevard, het kleine bijzondere park en de ijssalon Mucho Gusto die zelfgemaakt ijs bereid met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Naast ijs heeft deze salon heerlijke andere baksels.


Belevenissen van Albert en Ria

Vandaag een nieuwe poging. Vanochtend op tijd vertrokken en we fietsten via de SS115 en de SP 56 door Campobello naar Tiscina. We waren voor 11.00 uur bij ‘De ruïnes van de goden’. Daar kregen we een elektrisch autootje met chauffeur. Deze bracht ons naar de diverse tempels, ruïnes en de Akropolis van Salinunte. Heel indrukwekkend wat een grote gebouwen men daar vroeger heeft neergezet. Om exact 13.00 uur werden we weer bij onze fietsen afgezet. We hebben er een rustige terugweg langs de kust van gemaakt. Toen we onze fietsen weer bij Siciliana Transfert aan de Via Ferrovia 50 hadden ingeleverd, deed hij de zaak op slot. Hij bracht ons met de auto naar het hotel. Voor vaste klanten deed hij dat 😁. Aldus Albert en Ria.


5e competitieavond

Vrijdag waren we weer compleet met 16 paar. Er leek storm op komst of gewoon een beetje onrust in de tent maar er werden drie biddingboxen op de grond gestoten en een glas water over de tafel. Gelukkig geen cola of limoncello. Dus de schade was beperkt en Emmy kon naar boven om een droog pak aan te trekken. Een geluk dat de wedstrijdleider niet meespeelt en alles kan opruimen. De geluidsoverlast van de andere gasten valt erg mee. Als het entertainment bij het zwembad is afgelopen komen er wat belangstellenden voorbij. De hapjes zijn elke avond anders en vooral de witte wijn wordt rijkelijk geschonken. Thijs en Han werden nummer een en de eventuele kampioen is nog niet bekend, het kan nog alle kanten op alhoewel Anneke en Peter een voorsprong van ruim 2% hebben opgebouwd t.o.v. Ria en Albert. Nummer 3 en 4, Riet, Rob, Joke en Piet hebben slecht 3% achterstand en kunnen nog een slechte score laten vallen. De rode lantaarn lijkt iets steviger in handen te zijn van Gees en Wil, maar ze blijven strijdlustig om hem te kunnen overhandigen aan Ria en Bert. De tijd zal het leren. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Gerjo & Marian
Hopps Hotel, Mazara del Vallo
Sicilië


Zaterdag, 2 juni 2018 ballonnen

anneke1Vandaag staat de excursie “shoppingdag” Palermo op het programma en feliciteren we Anneke met haar verjaardag. Dit laatste gebeurde op weg in de bus via de WhatsApp gezien ons vroege vertrek. Zondag zetten we Anneke natuurlijk nog even in het zonnetje, want vandaag is Anneke met haar familie (Peter, Jeannette en Petra) op pad om haar verjaardag in besloten kring te vieren.

Palermo

Palermo is de hoofdstad van Sicilië en met ruim 700.000 inwoners behoort het tevens tot de grootste steden van Italië. Aangekomen gaat ieder zijn eigen gangetje, sommige gingen te voet door Palermo andere met een citybus. Palermo kent vele bezienswaardigheden waaronder de kathedraal van Palermo die  in 1185 gebouwd werd in opdracht van de toenmalige aartsbisschop. Op elke hoek van de straat is weer een ander straatbeeld of prachtig monument.  We slenteren door de straten, gebruiken de lunch en staan stil bij souvenirwinkeltjes die Palermo rijk is. Het vroege opstaan en de vele indrukken maakt dat tijdens de terugreis hier en daar de luiken dicht gaan maar wie Palermo niet kent heeft Sicilië niet gezien zeggen de Italianen.


6e competitieavond

Vandaag is Anneke jarig, hoera, hoera! ballonnen De familie heeft besloten zichzelf te trakteren op een echt Italiaans diner. Dat houdt in dat we Anneke morgen toezingen en dat we weer met 14 paar spelen, want Anneke heeft zus Jeanette meegenomen met partner Petra. Zij kunnen dus hun koppositie niet verstevigen. Na deze avond staat de echte kampioen op. Maar…….dat blijft een verrassing tot maandag. De beste score van de competitie – met uitsluiting van de slechtste – print ik dan nog niet uit. Misschien kunnen ze het zelf al bedenken, maar op dit moment is het nog niet zeker. Maandag bridgen we met de thuisblijvers, want de helft gaat naar Erice en komt pas rond 21.00 uur terug. Dan gaan we over op de prijsuitreiking en een gezellig afscheid. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Gerjo & Marian
Hopps Hotel, Mazara del Vallo
Sicilië


Zondag, 3 juni 2018

Inbreng Anneke 

Op heerlijk Sicilië aangekomen hebben we een auto gehuurd en zijn regelmatig met z’n vieren op verkenningstocht geweest. Na de heerlijke lekkernijen van Sicilië, de cannoli die  je écht moet hebben geproefd en de gezellige terrasjes onder het genot van heerlijke wijn uit een glas trokken we ’s avonds weer ten strijde aan de bridge tafel. Aldus Anneke.


Rustdag 💤💤 😶

Vandaag lacht de zon ons weer toe en neemt een deel van de groep een rustdag. Ten slotte is het zondag. We installeren ons aan het zwembad op een van de ligbedden en laten ons verwennen met koele drankjes, een boek of gewoon met niets. De wat actievere gasten zijn de hort op om de Siciliaanse zondagssfeer op te snuiven en wellicht op een terrasje in een mooi dorpje de lunch te gebruiken.


Processie

Cathy en Lilian kwamen zeer enthousiast terug van hun bezoek aan de kerk en de processie ofwel plechtige kerkelijke optocht. Lilian heeft zelfs in het Latijns meegezongen. Voor Cathy was dat een brug te ver. 😊


Alle gasten hebben verder de zonnige zondag ingevuld naar wens en tevredenheid. Na de maaltijd gaan we beginnen aan de laatste competitieavond.

7e en laatste competitieavond

Vanavond hebben we een rustige speelavond gehad met 16 paren. Eén paar wilde lekker uit eten in de omgeving en dus hebben wij, de begeleiding, meegespeeld. Wij hebben niet zoveel cadeautjes uitgedeeld als de vorige invalbeurt, die bewaren we voor de slotdrive 🙂 alhoewel de uitslag dan niet meer meetelt want morgenavond spelen we vrij bridge omdat een groepje naar de Erice vertrekt (excursie) en naar verwachting rond 21.00 uur weer in het hotel aankomt. De uitslag van deze avond is rond 23.15 uur bekend gemaakt, maar de definitieve kampioen (dus met correctie van de slechtste score) laten we morgen opstaan om de felicitaties in ontvangst te nemen. De staart was niet meer echt spannend, de onderste dames konden bijna niet meer klimmen naar een plaatsje hogerop. Naar de uitslag.

Tot morgen.
Gerjo & Marian
Hopps Hotel, Mazara del Vallo
Sicilië


Maandag, 4 juni 2018

Laatste vakantiedag

Vandaag gaan vier personen met een huurauto naar Erice.  Later op de dag gaat een groepje ook naar Erice in een busje speciaal voor onze gasten geregeld. Twee gasten bezoeken met de huurauto een andere bezienswaardigheid, een aantal ligt aan het zwembad of strand te relaxen en Mazara del Vallo wordt natuurlijk aangedaan om de laatste inkopen te doen.

84aerice

Bezoek Erice

Erice is een bezienswaardige middeleeuwse vestingstad – in de heuvels van Trapani – met een rijke geschiedenis.  Je kunt daar de kathedraal, het oude historische centrum en de buitenkant van een Normandische kasteel bekijken. In de hoofdstraat, Corso Vittoria Emanuele, vind je op nr. 14 Pasticceria Maria Grammatico, dat tot de allerbeste Siciliaanse banketbakkerijen behoort en bekend is vanwege de heerlijke amandelkoekjes en de creaties van marsepein. Verder is het uitzicht over de Egadische eilanden luisterrijk.

Na het uitzwaaien van onze gasten die zijn vertrokken met het “Bridgetravelling-busje” gaan we de spelverdelingen invoeren. Hierna zijn we te vinden aan het zwembad om nog even te genieten van de zon, de warmte en de vakantiesfeer.


Happy end drive met prijsuitreiking

Zoals geschreven vertrok vandaag een groep (16 personen) naar Erice op excursie. Hierdoor kon men niet meespelen vanwege de late terugkomst. Rond 20.30 uur kwam het busje weer aan en voordat men naar de bridgezaal ging werd nog even van het maaltijdbuffet gebruik gemaakt. Tijdens de laatste ronde – tegen 21.30 uur – druppelde iedereen binnen en na de uitslag van de avond, begon de prijsuitreiking en het “afscheid”.

Aandenken leiding en gasten

Voordat we aan de prijsuitreiking konden beginnen, stond Jeannette op en sprak lovende woorden naar de leiding van Bridgetravelling, vergezeld van een heerlijke fles limoncello. Bijgekomen van deze zeer leuke verrassing, kwam Gerjo met voor iedereen een borrelglaasje van Sicilië, als blijvende herinnering aan deze reis en uiteraard werd die gevuld met limoncello van Hopps.


Wedstrijdleider (on)waardig

Voordat ik (Marian) de prijzen kan uitreiken, moet mij eerst nog iets van het hart. Donderdag viel ik in met Gerjo en heb mij toen schandalig gedragen. Daarvoor wil ik mijn oprechte excuus aanbieden, want zo ging het er aan toe. Lees verder…

Kampioenen Sicilië mei 2018

Vervolgens kwam het officiële moment, de kampioenen van Sicilië. Dat waren Anneke en Peter Naarding met 60.27%. Goede tweede waren Riet Sterken en Rob Mulder met 58.96 %. De troostprijs ging naar de dames Gees en Wil, zij lieten iedereen voorgaan. Ook verdienstelijk natuurlijk. Naar de uitslag.


Hierna bleef iedereen gezellig nazitten totdat de bar gesloten werd, maar voor verschillende mensen werd het toch bijna dinsdag 😳.

Dank

We sluiten een mooie bridgereis af met een leuke groep! Morgen staan we om 09.30 uur klaar bij de de pizza-bar om de terugreis naar Nederland in te zetten. Graag bedanken wij u als gast voor de fijne tijd hier op Sicilië en wij hopen natuurlijk op een tot ziens!

👋 👋

Gerjo & Marian, begeleiding mei 2018
Hopps Hotel, Mazara del Vallo
Sicilië

152

Dag allemaal, goede reis!

3 reacties op Reisverslag Bridgereis Sicilië mei 2018

 1. johan nobbenhuis zegt:

  Mooi om dit te volgen op zo,n manier. Nu de laatste loodjes. Doe je best. Wie weet win jij de eerste prijs.

 2. Jan en Jacqueline zegt:

  Fijn dat alles zo voorspoedig verloopt en leuk zo’n nieuwe excursie op een prachtige boot. Veel plezier van ons gewenst, Jan en Jacqueline

 3. Anneloes Dijk zegt:

  Hi Marian en Gerjo,
  Veel ♠️♥️♦️♣️- plezier op het cultuurrijke Sicilië!
  Hartelijke groeten ook aan Jeannette & Petra en Ria & Albert.
  Leo & Anneloes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s