Reisverslag Bridgereis Rhodos 2-13 mei 2017

____________________________________ Naar bridgereizen buitenland

Reisverslag Rhodos 2-13 mei 2017
Blue Horizon in Trianda, nabij stad Rhodos


Deze slideshow vereist JavaScript.


Volgende vertrek 7 oktober 2017 (gegarandeerd vertrek) 

12-daagse Bridgereis Rhodos

Reacties onderaan de pagina zijn welkom 🙂 .


Wedstrijdbegeleiding en Gastvrouw

tanja1

Tanja

saskia-hermans

Saskia

De bridgeavonden staan onder begeleiding van Saskia Hermans, zowel gediplomeerd docent als wedstrijdleider. Uw gastvrouw is Tanja Rueck (tevens NBB-gekwalificeerd). Wij wensen iedereen veel plezier en mooie herinneringen. Inge Kooijman, eigenaar.

We maken er gezellige dagen van. Een goede reis gewenst. Tot bij het welkomstwoord op dinsdag om 17.30 uur! Tanja en Saskia


Het weer Trianda

Het is prachtig lenteweer. De zon schijnt flink en de temperatuur loopt uiteen van 23-25 op de eilanden en 25-30 op het vasteland in het noorden en westen. Daarmee is het al behoorlijk warm voor begin mei, normaal is het 19-22 graden. Aan het eind van de week verschijnen in het noorden wolkenvelden en zou lokaal een bui kunnen ontstaan. Verder naar het zuiden blijft het zonnig.

Het weer rhodos


Dinsdag, 2 mei 2017

Aankomst Luchthaven Rhodos

Na een voorspoedige vlucht zijn onze gasten om 08.16 uur geland op Rhodos. De tijd in het vliegtuig werd slapend, lezend of met een spelletje op de ipad doorgebracht. Nu wachten op de koffers, de bus in, dan naar het hotel en heerlijke genieten van het zomerse weer.

Tanja Rueck,
Rhodos airport

Eerste Impressie Hotel

We hebben een prachtig uitzicht vanuit de bridgezaal op het zwembad en de zee. In de tuin ruikt het naar bloemen.


Welkom/Informatiebijeenkomst

We heten onze gasten om 17.30 uur welkom in de bridgezaal met een heerlijke welkomstdrankje.

Onze hostess Carien (reisleiding Corendon) vertelt iets over Griekenland en te maken excursies. Het blauwe oog wat zowel in Turkije als in Griekenland te vinden is beschermt de mensen tegen het kwaad. Je zult in bussen en taxi’s altijd zo’n oog aantreffen. We zitten aan de westkust aan de Egische Zee, aan de oostkust zit men aan de Middellandse zee. Vanuit ons hotel als je over de zee kijkt, zie je de bergen van Turkije liggen. Op heldere dagen is het prachtig om te zien. Het plaatsje Marmaris ligt 17 kilometer van Rhodos, over zee weliswaar.

Lokale Bus

Met de lokale bus kunnen we elke twintig minuten voor € 2,20 naar Rhodos-stad.  Met de bus kunnen we ook naar de Oostkust van het eiland. Uiteraard kan men ook gebruik maken van een taxi of een auto huren. Brommers worden afgeraden vanwege het rijgedrag van de Grieken. Onze doelgroep had vast ook geen plannen om te gaan brommeren.

Excursies

 • Romantisch Rhodos is een prachtige excursie. Rhodos-stad wordt aangedaan met een reisleidster die over alle bijzonderheden zal vertellen. Ook wordt de antieke stad aangedaan en zal de gids het theater, de Apollotempel en andere bijzonder heden laten zien. Zowel het nieuwe als oude gedeelte van Rhodos zullen worden aangedaan.
 • Ook is er een eilandtour met een bezoek aan Lindos, een prachtig wit dorpje.
  Landinwaarts is de natuur in dit jaargetijde prachtig groen. Vanaf Lindos gaat de excursie het binnenland in en op weg naar Profilia. ⁠⁠Daar kan genoten worden van een heerlijke maaltijd. Van Profilia gaat de tocht door naar Monolithos. Vandaar door om meer dan 50 soorten orchideeën te gaan bewonderen.
 • Ook een excursie naar Symi is de moeite waard.

Bijna iedereen van de groep besluit zaterdag de eilandtoer te gaan doen.

Inloopdrive

Na het diner – wat zeer in de smaak viel – is iedereen aanwezig op vier na die morgen arriveren. Het middagslaapje heeft vast goed gedaan 🙂 . De avond verloopt in alle gezelligheid en na afloop wordt nog even geluisterd naar live-muziek in het hotel met een heerlijk drankje. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Tanja Rueck
Blue Horizon, Trianda


Woensdag, 3 mei 2017

Petit-déjeuner is Grand Petit-déjeuner oftewel
μεγάλο πρωινό

Na een goede nachtrust in de prima bedden, was iedereen present bij het overweldigende ontbijt. Er was een keuze uit fruit, yoghurt, salades, eieren op vele manieren bereid. Heel veel verschillende broodsoorten en een keur aan zoetigheden, zoals cake, gebak, suikerbrood en chocoladetaart. Voor sommigen onder ons was het moeilijk kiezen. Daarnaast werd de koffie en de thee door het zeer vriendelijke personeel aan tafel gebracht. Fruitsappen konden zelf gepakt worden. Neem daarnaast het geweldige uitzicht vanuit het restaurant op de tuin en de zee en een zonovergoten hemel en de dag kan niet beter beginnen.


Winkeltjes Tegenover Hotel

Tegenover het hotel zijn winkeltjes met leuke snuisterijen en souvenirs. Daarnaast een supermarktje met de nodige waar. Ook is er een mogelijkheid om geld te pinnen. Een enkeling is iets vergeten in de koffer te doen en die gaan nu op pad om te kijken of ze het thuis gelaten goed hier kunnen kopen.

Een geweldige plek om deze vakantie door te brengen. De stemming is goed en de gezichten worden nu al gekleurder door de goede nachtrust en de gisteren opgedane zon.

Eerste Aankopen

Nabij het hotel kun je heerlijk je gang gaan in de winkeltjes. Vanmorgen scoorden de eerste gasten aardige spulletjes. Daarna bekeek iemand op een ligbedje met bijzonder uitzicht haar koopwaar.

Tanja Rueck


Jaap en Heleen naar de Top

De eerste volle dag begon al goed voor Heleen en mij, Jaap. Heleen is een goede wandelaar, een echte diesel en ik was goed maar ben door de genadeloos voortschrijdende tijd wat minder. Oude kloosters op bergtoppen wekken bij Heleen een onstuitbare wandellust op en uiteraard word ik meegezogen in haar kielzog. We gingen welgemoed op weg en kwamen na een klein uurtje bij de weg die kronkelend en stijgend naar de top zou leiden . Prachtige wandeling in een overweldigende bloemenpracht met verbijsterende vergezichten. We werden vaak gepasseerd door wat meewarig kijkende automobilisten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIetwat vermoeid maar opgelucht bereikten we de top, waar we kakofonisch verwelkomd werden door een groot aantal pauwen. Om de drie minuten vertelden die elkaar dat ze er nog waren en produceerden daarbij een geluid dat het rumoer in de bridgezaal deed verschrompelen tot een gefluister tussen twee geliefden.


kruis

Na de halfgeldwantvijfenzestigdikplus entree kwamen we bij de ruïnes van het in herstelling zijnde klooster. Mooi, maar naar de achtergrond verdrongen door de bloemenpracht. Na een verfrissing, volgden we de kruisweg met mooie, maar tegelijkertijd afschuwelijke afbeeldingen en bereikten het gigantische kruis. We genoten van het prachtige uitzicht. Daarna realiseerden we ons pas echt dat we ook terug moesten lopen, omdat er geen bussen reden. Afdalen is eigenlijk altijd een aanslag op de voorvoeten en we waren wel wat opgelucht- we hadden tenslotte toch zo’n 16 km gelopen- toen we de Blue Horizon bereikten. Bij nadere inspectie bleek dat zich onder Heleens rechtervoet een forse blaar had ontwikkeld, maar daar hoor je haar nooit over.

Het bridgen ging eigenlijk best wel goed; dit keer niet de top bereikt, 53,82% gescoord 🙂 .

Groet,
Jaap en Heleen


Relaxen Rond Hotel

Vanmiddag heeft bijna iedereen zich vermaakt rond het hotel, het zwembad en de zee. Ook werd er in de omgeving gewandeld en tussendoor gewinkeld door de dames.

Voor en na Diner Bridge

Om kwart voor zes twee ronden gebridged. Daarna gegeten van het overweldigende buffet. Om half negen weer aan de bridgetafel om de volgende vier ronden te spelen. Na het bridgen met de helft van de groep nog gezellig nagezeten in de bar die om 02.00 sluit. Naar de uitslag.

Tanja Rueck
Blue Horizon, TriandaDonderdag, 4 mei 2017

Feest om op te staan maar we staan ook stil bij ..

HotelWat een feest om op te staan; zonnestralen, blauwe hemel en de gedachten om naar het ontbijtbuffet te gaan in het restaurant met een luisterrijk uitzicht geeft de start van de dag een echt vakantiegevoel. Vandaag maken veel gasten plannen om weer te wandelen onder andere naar Rhodos-stad of men gaat luieren aan de zee of aan het zwembad in de heerlijke ligbedden van het hotel.

Vanavond om 20.00 uur (Nederlandse tijd) nemen we 2 minuten stilte in acht.

Rond Hotel


Fazal Mai geeft Yogales en op pad naar …

De ochtend begon voor enkele van ons zeer bijzonder. Fazal Mai heeft om 09.00 uur een yogales gegeven. Zeer ontspannen en kwiek kwamen ze naar de ontbijtzaal. Gerda en 53John zijn op de fiets vertrokken. Saskia is te voet via het strand naar Rhodos gelopen en heeft daar uiteraard een terras bezocht. De wandeling duurde twee uur. Met de bus terug ging ook prima. Verder is de tuin bewonderd en is het water van zowel de zee als het zwembad getest door Amy en Tanja. Om de zee in te gaan raden we mensen waterschoenen aan te doen. Omdat aan deze kant altijd een lekker windje staat zijn er grote kiezels neergelegd omdat anders het zand teveel wordt opgestuwd. In de zee kun je goed staan en uiteraard heerlijk zwemmen. Vanuit de zee door naar het zwembad, waar het water iets warmer aanvoelde. Heerlijk water en in deze tijd van het jaar niet druk.

Met de Bus naar Rhodos-stad

54


Jaap en Heleen zijn met de bus naar Rhodos geweest en hebben de oude stad bezocht. In de oude stad vind je héél erg veel winkeltjes, restaurants en cafe’s. Het is hier verboden voor alle verkeer van 10.00-13.00 uur en van 16.30-21.30. Dit is erg plezierig omdat de oude binnenstad zich kenmerkt door authentieke en erg nauwe straten. Het centrum van de oude binnenstad is omringd door een 15e eeuw stammende stadsmuur voorzien van prachtige poorten en torens. Zeer de moeite waard, Jaap en Heleen gaan zeker nog een keer terug.

Verder is er rond het hotel gewandeld, wederom mooie dingen gekocht. De strandbedden uitgetest en de ogen gesloten, gewoon zoals vakantie hoort te zijn. Om 17.30 uur gaan we drie ronden bridgen. Hierna genieten we weer van het uitgebreide buffet.

Twee Minuten Stilte

We spreken af om 20.00 uur Nederlandse tijd 2 minuten stilte in acht te nemen om de slachtoffers van de tweede wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies te herdenken. Hierna spelen we onze ronden bridge in gepaste stemming verder.

Na het bridgen zoeken we de kamer op en sommige aanschouwen nog even het zwembad by night. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Tanja Rueck
Blue Horizon, Trianda


Vrijdag, 5 mei 2017

Vandaag vieren wij onze vrijheid  vlag vlag vlag

Sfeervolle Haven van Rhodos

Ondergetekende gaat in gezelschap van anderen met de bus naar Rhodos. Er is geen time table, je ziet vanzelf wanneer de bus komt. Er gaan veel makke schapen in een hok, zodat de bus gevuld wordt totdat er niemand meer inpast. De rit duurt ongeveer een kwartier. Met aan de linkerkant de zee en rechts hotels en rotsgebergte met mooie bloeiende bloemen. Aangekomen in Rhodos met de bus is een gang naar de sfeervolle haven een bijna must. Na daar rond te hebben gelopen komen we langs een stalletje waar een minicruise geboekt kan worden maar ook een boot die een tochtje van drie kwartier gaat maken. De bankjes zien er zeer aanlokkelijk uit, dus we gaan maar mee.


Na genoten te hebben van het prachtige uitzicht vanuit de zee op Rhodos vertrekken we naar het hotel. Bij aankomst treffen we veel gasten aan bij het zwembad met een (puzzel)boekje, een drankje, een hoedje, een parasolletje en een zonnig humeur. Kortom, met deze toplocatie aan zee zijn alle gasten “tevree”.

Goede Sfeer, Prima Service!

Met bruingebrande huiden, zomerse kleding en een voortreffelijke sfeer gaan we aan de kaarttafel en spelen een paar ronden bridge vooraf aan het diner. Het diner vandaag had Mexicaanse tintjes en was weer erg lekker. Hierna pakken we de draad weer op en spelen op sportieve wijze de competitie verder onder het genot van een koel drankje. De bediening in Blue Horizon is overigens uiterst correct en gastvrij. Prima service!

Na het bridgen duiken we nog even de bar in of zoeken de kamer op. Morgen vroeg op want we gaan met bijna met de gehele groep de eilandtour doen. Naar de uitslag.

Tot morgenochtend vroeg!
Tanja Rueck
Blue Horizon, Trianda


Zaterdag, 6 mei 2017

Eilandtour

Vandaag vroeg uit de veren en na het ontbijt de bus in voor een naar verluidt prachtige eilandtour.


Inez heet onze gids van vandaag. Een Nederlandse die hier ruim 35 jaar woont. Via Rhodos stad rijden we langs de oostkust. Onderweg zien we mooie olijfbomen.

Anthony Quinn Bay

We rijden langs “Anthony Quinn Bay”, een kleine maar mooie baai met natuurschoon onder en boven de waterspiegel van de Egeïsche Zee. De baai dankt haar naam aan de Hollywood-acteur Anthony Quinn, die onder meer speelde in The Guns of Navarone, een film die deels op dit strand werd opgenomen.


74 abrikozenHet gebied waar we doorheen rijden staat bekend om zijn abrikozenbomen. Nu nog niet rijp. Het water komt via een tunnel uit Seven Springs. De tour gaat verder naar Lindos en de Akropolis.


De Akropolis van Lindos

We maken een stop en bewonderen het uitzicht terwijl Inez onze gids (zie afbeelding handen omhoog) ons “bijpraat” over Líndos.

Líndos één van de drie grote, machtige steden van Rhodos in de klassieke oudheid. Dit is goed op te maken uit de ruïnes die uit die tijd resteren. De Johannieters breidden de antieke Acropolis uit en bouwden een indrukwekkende vesting. Wanneer u de Acropolis bezoekt zult u overblijfselen uit zeer verschillende periodes vinden. Acropolis betekent hoogste punt van de stad.
De ruïnes liggen verspreid over diverse terrassen. Op het eerste terras bevinden zich twee noemenswaardige bezienswaardigheden. Het eerste is een reliëf uit de 2de eeuw v. Chr. dat de achtersteven van een schip uitbeeldt. Naast dit reliëf ziet u een halfronde exedra, een nis, uit de Hellenistische tijd. Van hieruit loopt u door omhoog en wandelt u door de poort van de Johannietervesting. U komt dan in een grote ruimte, waarin verscheidene antieke voetstukken staan. Hier ziet u ook de gereconstrueerde stoa, de zuilengang. Achter deze zuilengang bevindt zich de trap naar het volgende terras, waar zich het belangrijkste bouwwerk van de antieke tijd bevond, de tempel voor Athene. De Italianen hebben een gedeelte van de tempel gereconstrueerd en het resultaat daarvan kunt u nu zien. Dit bovenste plateau biedt fantastisch uitzicht op de omgeving en u ziet onder andere de ruïnes van de benedenstad, met als hoogtepunt het theater. De prachtige standbeelden die hier vroeger stonden zijn gestolen en nu her en der verspreid over Griekenland.


Lindos Bekend om Mozaïeken

Lindos staat ook bekend om de prachtige mozaïeken. Een van de huizen welke nog overeind staat in originele staat is het Kapiteinshuis. In de taverne aangrenzend hieraan drinken we koffie.


92aIn het mooie kleine kerkje in Lindos is het niet toegestaan om met onbedekte schouders en korte broek binnen te gaan. Er liggen grote doeken om om te slaan. Verschillende van onze groep branden een kaarsje. Opvallende is de vloer, het lijkt een echt tapijt, maar het is toch echt een mozaïek.


Lunch in Profilia

118We lunchen in Profilia onder een olijfboom. Per tafeltje krijg je een schaal met achter elkaar allerlei lekkere dingen. Ook was er aubergine en tzatziki.  Het restaurant heet To Limeri tou Listi en betekent het roversnest. De eigenaar jaagt en wat hij thuis brengt wordt in de keuken bereid door de jagersvrouw. Op zondag in de wintermaanden komen de Grieken daar eten. Hij wordt dus ook de rover genoemd.Stop bij Kiosk

Na de lunch vervolgen wij onze tour. We rijden langs bomen met granaatappel, sinaasappel, vijgen, citroenen en mispels. Wat een weelde al dat verse fruit. Onderweg bij een kiosk kregen we suma, een sterk alcoholisch drankje en een nootje. Ook werd er een heerlijke crème aangeboden om op te smeren. Gemaakt van bijenwas en toevoegingen van etherische oliën. Daarnaast is er rozenblad of lavendel aan toegevoegd. Er gingen toch wel wat potjes over de toonbank.  Onderweg naar de wijn en olijfolie vinden we de prachtige vergezichten, veel groen en veel zee zeer aangenaam.


Wijn, Olijfolie, Souma Proeven

Onderweg maken we weer een stop om wijn, olijfolie en souma te proeven. Ouzo, Zorba de Greek,  kun je hier ook volop kopen.  Op het terras rusten we nog even uit van alle indrukken om vervolgens te vertrekken naar de volgende bezienswaardigheid. Tijdens de tour wordt onze kennis over de Griekse mythologie tussendoor ook even bijgewerkt 🙂 .


Profitis Ilias

De tour gaat verder naar Profitis Ilias, een 641 meter fraai begroeide hoge berg. De klim is de moeite waard geweest; we zien een 200 jaar oude olijboom en we belanden bij het kerkje Agios Nektarios Fountoukli welke in de 15e eeuw is gebouwd en waar prachtige fresco’s en muurschilderijen te vinden zijn.  Na dit laatste bezoek gaan we richting hotel. Bij aankomst is het goed rusten waar dan ook in en om het hotel.


Dagindruk

Hetgeen vandaag is beschreven is slechts een greep van de rondreis. De indrukken zijn niet met een pen te beschrijven. Het was een fantastische dag! De lezers die niet hebben deelgenomen aan deze goed verzorgde bridgereis kunnen in oktober 2017 mee om de reis zelf te beleven.

Inloopdrive

126Na een lange dag met veel indrukken besluiten we de competitie morgen voort te zetten. Natuurlijk is iedereen welkom voor de inloopdrive. Een klein groepje neemt deze uitnodiging van harte aan en zoals de kleurrijke afbeelding laat zien van ondergetekende is het weer een gezellige boel geworden. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Tanja Rueck
Blue Horizon, Trianda


129

Zondag, 7 mei 2017

128

Bridgereizen – Bridgevakantie- Zon Zee Strand – Rhodos
Elke morgen worden we tijdens het ontbijt op onze wenken bediend, het heerlijke van een vakantie! Vandaag wordt voor velen de zondag “de Lazy Sunday”.  Vanavond horen we hoe lazy die was. Mijn ligbed heb ik klaargezet richting de zee met in de verte de bergen van Turkije, voor het eerst duidelijk te zien. In tegenstelling tot het weer in Nederland is het hier zalig zonnig met een heerlijke temperatuur. Mijn boek en google duik ik in en later vast ook de zee.

130


De Grieks-Orthodoxe Kerk

Vandaag is ook de gelegenheid iets te googelen – op mijn ligbed aan de zee – over
De Grieks-Orthodoxe kerk. Het is tenslotte rustdag en ben benieuwd hoe Griekenland het geloof beleeft.

De Kerk van Griekenland wordt ook wel de Grieks-Orthodoxe kerk genoemd. Het geloof speelt nog steeds een grote rol in het leven van de Grieken. De Orthodoxe Kerk is met de Rooms–Katholieke Kerk en de Kerken van de Hervorming één van de drie takken van het historisch Christendom. De Kerk van Griekenland wordt geleid door de aartsbisschop van Athene. Grieks-orthodoxe geestelijken hebben op 7 februari 2008 aartsbisschop Ieronymos van Thebes tot de nieuwe leider gekozen. De 70-jarige Ieronymos is de opvolger van wijlen aartsbisschop Christodoulos. Aartsbisschop Ieronymos van Thebes is de huidige aartsbisschop van Athene en geheel Griekenland. De term “Grieks-orthodoxe kerk” wordt gebruikt om alle Kerken van de Byzantijnse ritus aan te duiden. Orthodoxe kerken onderscheiden zich van de zogenaamde Latijnse kerk doordat zij zich baseren op de leer van de zeven eerste oecumenische concilies. Orthodox betekent “volgens de juiste doxa of eredienst”. Bijna alle Grieken zijn lid van de Griekse kerk.
Grieks Orthodoxe kerk in Trianda op loopafstand van het hotel.
Een Griekse Kerk of een klooster bezoeken
Als je een Griekse Kerk of een klooster wilt bezoeken, moet je behoorlijk gekleed zijn. Het wordt als onbeleefd beschouwd om een kerk te betreden als je schouders en knieen onbedekt zijn. Deze regel geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. Dus, wil je als toerist respect tonen voor het land dat je bezoekt, houd daar dan rekening mee.

Bikinibeach nabij het Hotel

Gerda en John zijn tijdens het wandelen overgegaan tot wat aankopen. Daarna terecht gekomen op het terras van Bikinibeach. Heerlijk gegeten en gedronken. Zij vonden een leuke gelegenheid met weinig toeristen en veel Grieken.


One For The Road

In de namiddag pakken we de kaarten weer op en spelen ons geliefde spel. Iemand in de groep heeft nog 2 punten nodig om aan de 40.000 meesterpunten te komen. Gaat vast lukken. Na het bridgen bezoeken we de bar en drinken onze laatste drankjes voordat we naar de kamer gaan.

Op enkele wandelaars na maar wel voor veel gasten was het een heerlijke Lazy Sunday. Naar de uitslag

Tanja Rueck
Blue Horizon, Trianda


Maandag, 8 mei 2017

Ieder gaat zijn eigen weegs

Na de eitjes te hebben getikt gaan Gert en Marcel vandaag op stap met een auto. Ook Jaap en Heleen hebben een auto gehuurd. Anderen bezoeken Rhodos-stad met de local bus. Strand, zee, en zwembad staan op het programma maar ook de hop off hop on bus. Amy en Corrie gaan vanavond iets anders doen en bridgen niet mee. Een tour door Trianda met het treintje (tegenover het hotel) is ook een mogelijkheid voor onze gasten. Voor € 7,- tuf je heerlijk 45 minuten rond.


Trianda

De winkeltjes en restaurantjes in Trianda nabij het hotel zijn niet te weerstaan. Binnen enkele minuten loop je door een verscheidenheid aan koop- en eetwaar. Tijdens mijn rondje Trianda kom ik Rifka en Geer voor de hoedenzaak tegen en zie Fazal Mai en Matthieu heerlijk genieten van de lunch. Ook Amy, Corrie, John en Gerda zijn gespot bij een terrasje.


Rhodos-stad

Marcel en Gert vermaken zich in Rhodos-stad en pakken hier de een lunch mee. Amy en Corrie duiken ineens op bij de ruïnes van de antieke stad, twee kwieke dames die niets willen missen op deze bridgevakantie en vele vorigen van ons 🙂 .


Excursie Romantisch Rhodos

Voor de excursie Romantisch Rhodos vandaag heeft van onze groep een klein handje vol zich opgegeven. We worden om 16.00 uur opgehaald bij het hotel en jawel Amy en Corrie zijn er weer bij. In de bus zitten uiteindelijk 43 deelnemers. Inez was net als afgelopen zaterdag onze gids. Eerst reden we naar de haven waarover een en ander werd verteld. Een kleine, maar wel steile wandeling bracht ons later naar de antieke stad. Daarna op naar de oude stad. Daar begon de tocht bij de imposante stadsmuur. Er werd verteld over de kruisridders en de aanvallen van de Turken. Daarna rondgelopen met uitleg in het Nederlands. Aan het eind kregen we een ouzo in een stenen bekertje wat we mochten houden. In een leuk achteraf gelegen restaurantje stonden de tafels mooi gedekt op ons te wachten. Heerlijk gegeten in de ommuurde tuin. Daarna hebben we nog 45 minuten rondgelopen langs te verlichte winkeltjes en pandjes in de oude stad. De tour kost € 39,- inclusief eten. Ben je slecht ter been is deze excursie niet geschikt.

Bij thuiskomst in het hotel maken we nog even gretig gebruik van de faciliteiten van de bar en vragen naar de uitslagen. Gerda en John liggen op kop, Heleen en Jaap volgen op respectabele afstand en Ria en Carla zijn vooralsnog derde in de competitie.

Tot weer een morgen!
Tanja Rueck
Blue Horizon, Trianda


Nagezonden Bericht van Jaap en Heleen

Even een leuk dingetje.
We gingen van de Botervliegenvallei naar Psinthos. Aan de rand van de parkeerplaats stond een moeke voor haar taverne en wenkte ons. Weerloos als we dan zijn namen we plaats. Een aardige jongeman nam onze bestelling op: twee maal Griekse salade en éénmaal lamskoteletjes. Wat op tafel kwam tartte elke beschrijving. Alles kakelvers en gigantisch van hoeveelheid. Heerlijke zelfgemaakte wijn. We aten wat we konden en wilden dankbaar afrekenen. “Één minuutje”, zei de jongen. Toen hij terugkwam zei hij: “Gelukkig Nieuwjaar”‘. En presenteerde vier luchtige oliebollen met een bolletje ijs.

Valley of the butterflies.
Nou, geen botervlieg gezien. Zaten allemaal achter de bomen en rotsen. Ik meen toch er een gezien te hebben van ongeveer 80 cm, maar ja, gisteren zwaar getafeld, dus geen garantie. De weg omhoog gaat via een ongeregeld zooitje trappen en komt uit bij klooster Kalopetras op 311 m hoogte.


Dinsdag, 9 mei 2017

Archeologisch Museum van Rhodos

Het ontbijt smaakt weer heerlijk, Carla en Ria genieten en gaan hierna naar het museum in Rhodos, een aanrader.

Een voormalig hospitaal in de middeleeuwse stad Rhodos doet tegenwoordig dienst als archeologisch museum. Het ruim vijfhonderd jaar oude gebouw vormt een prachtig decor voor één van de belangrijkste musea van Griekenland. In het museum zijn kunst en objecten uit lang vervlogen tijden te bewonderen die afkomstig zijn van de Dodekanesos. Fraai zijn de verschillende sculpturen, waaronder de hurkende Aphrodite, de godin van o.a. de liefde, de schoonheid, en de vruchtbaarheid. Het Archeologisch Museum van Rhodos is alle dagen van het jaar te bezoeken. Op maandag is het museum in de ochtend gesloten.


Verder is het vandaag een gaan en komen van gasten die dan wel wandelend, slenterend langs winkeltjes, aan zee, zwembad, terras, per auto, van Rhodos genieten.

Voetjes van de vloer

Het uitgebreide diner liet ons weer verrassen en na de uitslag gaan de voetjes van de vloer. We gaan niet te laat naar bed want morgen doen we de excursie Panormitis en Symi. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Tanja Rueck
Blue Horizon, Trianda


Woensdag, 10 mei 2017

Excursie Panormitis Klooster en Symi

De zon staat al heerlijk te stralen bij het opstaan. Na het ontbijt rijden we om 08.00 uur met de bus naar de opstapplaats. Vanuit deze plek varen we eerst naar het Panormitis klooster in het zuiden van het rotseiland. Het klooster van Archontas Michail Panormitis is gewijd aan de aartsengel Michael die de patroonheilige van het eiland Symi is. Vervolgens gaat het uitstapje in dertig minuten naar het hoofdstadje Symi met het mooiste haventje van heel Griekenland. Het hoofdstadje, met fraai gekleurde herenhuizen en amfitheatersgewijs gebouwd tegen de vrij steile hellingen rondom het baaitje, is schilderachtig.


’s Morgens in Panormitis

Het weer werkt uitstekend mee op deze trip. We bezichtigen het klooster, brengen een bezoek aan het kerkje en vertrekken om 12.15 uur met de boot naar Symi.


’s Middags in Symi

246Na een verkwikkend boottochtje van drie kwartier meren we om 13.00 uur aan in Symi. We staand versteld van de prachtige aanblik. Kleurvolle huisjes, smalle steegjes met keitjes, talrijke kerkjes en kloosters, taveernes rond de haven en aparte winkeltjes. Voordat we op pad gaan gebruiken we eerst de lunch. Hierna hebben we 3 uurtjes de tijd om Symi te bewonderen want om 16.00 is de afvaart naar Rhodos en die tocht van 1½ uur terug naar hotel willen we niet missen. De competitie vangt namelijk aan na het diner en iedereen van ons groepje heeft hier weer veel zin in.


Terug naar het Hotel

De terugtocht van 1½  uur is magnifiek over het water naar Rhodos-stad, het uitzicht luisterrijk en de gezelligheid onder elkaar voelbaar goed. Bij aankomst om 17.30 uur staat de bus klaar bij de haven, we rijden naar ons hotel en frissen ons op voor de maaltijd. Hierna zien we elkaar weer in de bridgezaal en spelen in luchtige kleding en met bruingekleurde huiden sportief onze 6 ronden bridge. We sluiten weer een mooie dag af op Rhodos! Naar de uitslag.

Tot morgen maar weer!
Tanja Rueck
Blue Horizon, Trianda


Donderdag, 11 mei 2017

Wat brengt de dag

Het weer kan niet beter! We maken ons snel klaar om te ontbijten en dan de hort op maar niet voordat we een kiekje maken van het zeer gastvrije personeel. John en Gerda pakken de fiets en de eerste strandgasten zijn gespot. Wie volgt? KVanavond is er een danswedstrijd. Mogen we punten geven of moet je dan zelf hebben meegedaan?


Rhodos in de Egeïsche Zee

14.00 uur. Iedereen is foetsie?! 😉 , behalve Amy waarmee ik in de Egeïsche Zee lig. Naast een duik in zee neem ik ook een duik in google.

252Ondanks het feit dat Rhodos in de Egeïsche Zee ligt, heeft het weinig overeenkomsten met de andere Griekse eilanden in deze zee. Het ligt op slechts 18 kilometer afstand van Turkije. Vanaf de westkust is de Turkse kust goed te kunnen onderscheiden. Ook het landschap doet meer aan Klein-Azie dan aan Griekenland denken. De vruchtbare kustvlakte is begroeid met grote olijfgaarden tot op een hoogte van 800 meter groeien op de berghellingen uitgestrekte dennenbossen en het zuiden van het eiland is bedekt met dichte macchia-begroeiing. Rhodos (Rodos) is een van de grootste eilanden van Griekenland. Het eiland ligt op slechts een paar kilometer van de Turkse kust. Op Rhodos wonen ongeveer 125.000 inwoners. De hoofdstad van Rhodos is Rhodos Stad. De letterlijke betekenis van Rhodos is “rozeneiland”. De populairste vakantieplaatsen op Rhodos zijn Rhodos Stad, Trianda, Ixia en Faliraki. Rhodos Stad is de hoofstad van de eilandengroep Dodekanesos. De populariteit van Rhodos heeft met name te maken met het feit dat het een erg zonzekere bestemming in. Het eiland heeft een oppervlakte van 1398 km2. De lengte van het eiland is 90 kilometer. De maximale breedte is 37 kilometer.

Ingezonden beelden

Terug in het hotel liggen gasten heerlijk aan het zwembad te relaxen. Later in de middag vernemen we de belevenissen van de anderen.

De eerste beelden komen binnen van John en Gerda. Zij zijn weer op de fiets weggeweest in de nabije omgeving want John vertrouwde de accu niet helemaal. Een stop werd ingelast bij the Windmill, koeien zijn gespot en tijdens het kieken van de bloemenpracht was de accu in perfecte staat 😉 .


Heleen en Jaap zijn de klauteraars van de groep en zijn gaan wandelen.


282Klaas speelde vandaag op het strand petanque. Petanque is de Provençaalse variant van jeu de boules, hoewel beide termen vaak als synoniemen worden gebruikt. Jeu de boules omvat alle spellen die met metalen ballen worden gespeeld. Voor petanque is weinig of geen uitrusting en infrastructuur nodig; het is eenvoudig van opzet, en de nadruk ligt op behendigheid in plaats van op fysieke kracht. Klaas en Corrie zijn verwoede petanquespelers. Klaas is zelfs een officiële arbiter.


Geert spreekt

279Alle schapen zijn binnen. Na een opknapbeurt gaan we bridgen, daarna genieten van het diner en vervolgens gaan we de laatste 3 ronden in. Geert zet twee mensen in het zonnetje vandaag. Fazal Mai voor haar enthousiasme en Carla voor haar doorzettingsvermogen. Hij ziet Carla vanaf zijn balkon elke morgen haar baantjes zwemmen. Ondergetekende is een avondje bridgevrij en aanschouwt even later verderop de Sirtaki, een van oorsprong Griekse dans. De danswedstrijd in het hotel was overigens voor de kids.

De dagsluiting is voor sommige in de hotelbar, voor anderen in hun kamer en weer voor anderen in een nabij gelegen café om Ajax te zien spelen voor een plaats in de Europa League-finale. Peter Bosz (trainer) noemt het behalen van de Europa League-finale met Ajax een overwinning voor het voetbal.

Morgen de laatste dag op Rhodos, dan keren we weer huiswaarts met een tevreden gevoel en met onze slogan; Thuiskomen met een goed vakantiegevoel. Daar gaat het om!
Naar de uitslag.

Tanja Rueck
Blue Horizon, Trianda


Vrijdag, 13 mei 2017

Laatste dag Rhodos

Na een fijne nachtrust – voor een aantal een lange – en een ontbijtje kom ik Annelies tegen die gebruik maakt van de internethoek om alvast een stoel te reserveren. Helaas hebben we te maken met een gecombineerde vlucht, wel een directe vlucht,  naar Amsterdam maar in het vliegtuig zijn de stoelen al gedeeltelijk bezet. Vooraf reserveren is niet mogelijk, we komen dus op een willekeurige stoel te zitten. Vandaag ga ik eens heel veel relaxen, zet mijn stoel in de juiste houding gericht op een mooi uitzicht en waan mij in tropische oorden. De gasten verspreiden zich in verschillende richtingen. De laatste aankopen worden gedaan en de voorbereidingen spullen-verzamelen-hoe-krijg-ik-het-in-mijn koffer? zijn begonnen.


Dag zwembad, dag zee, dag Rhodos! 

Dag Rhodos we hebben genoten van al jouw schoonheid, veel gezien, veel gedaan, veel gegeten en veel naar ons zin gehad!Laatste competitieavond

Voor en na het diner spelen we blijmoedig onze laatste 6 ronden van deze vakantie. De stemming in de groep valt onder de categorie uitmuntend, een en al gezelligheid. Blij verrast ontving de begeleiding een aardigheidje als bedankje en maakten we een groepsfoto ter herinnering aan een fijne bridgevakantie met een leuk stel bridgers. Nadat we de uitslag bekend hadden gemaakt hingen we vreugdevol over het balkon om de Fakirshow vanaf hier te bekijken. Hierna dronken we een afzakkertje aan de bar en vertrokken uiteindelijk naar onze kamers.


De competitiewinnaars zijn geworden:
1. John Tielbaard, Gerda Homma: 58,66%
2. Heleen van Rooijen, Jaap van Dijke: 56,33%
3. Gert Leuven, Marcel Welten: 55,70%

Morgen zien we elkaar bij het ontbijt en dan zetten we de tocht in naar het vliegveld richting Amsterdam. Naar de uitslag.


Zaterdag, 13 mei 2017 

Amsterdam… here we come!

Na een goed ontbijt gaan we er vandoor.


Allemaal reuze bedankt en graag tot de volgende keer!fotoalbum rhodos
Tanja Rueck
Blue Horizon, Trianda


Impressie Buffet

Deze slideshow vereist JavaScript.

2 reacties op Reisverslag Bridgereis Rhodos 2-13 mei 2017

 1. Anke Bachrach zegt:

  Wat leuk om het allemaal weer terug te zien. Wat hebben we genoten! Bedankt voor je mooie verslag Tanja. Milan en Anke.

 2. Jaap van Dijke zegt:

  Leuk gedaan. Heleen en Jaap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s