Reisverslag Bridgereis Mallorca mei 2018

_______________________________________ Naar bridgereizen buitenland

Reisverslag Bridgereis Mallorca

Fergus Club Europa, Paguera 17-26 mei 2018

Reacties onderaan de pagina zijn welkom :)


Begeleiding

anja-van-praat3Tanja1De begeleiding is in handen van Anja van Praat (links) en Tanja Rueck (rechts) beiden NBB-gekwalificeerd. Anja heeft de rol van wedstrijdleider en Tanja de rol van gastvrouw. Hebt u tijdens uw verblijf andere wensen, op- of aanmerkingen, Anja en Tanja doen hun uiterste best u verder te helpen.


Het weer

Het weer

Donderdag, 17 mei 2018

Wachtende op aankomst gasten

3De voorbereidingen zijn getroffen. Het goede weer is besteld. Vol verwachting klopt ons hart. We kijken uit naar de grote groep bridgers die vandaag zal arriveren.

Anja & Tanja,
Fergus Club Europa, Paguera
Mallorca

Aankomst

Na een voorspoedige reis vanaf Schiphol, met enige vertraging op Palma, is de groep met 40 bridgegasten tegen lunchtijd om 12.15 uur aangekomen in het hotel. Vooraf aan het inchecken werd dan ook eerst geluncht op het zonovergoten terras (met zonbescherming 🙂 ) of in het buffetrestaurant waar de keuze nog meer uitgebreid is dan op terras. Hierna ging men inchecken, werden de kamers opgezocht, de koffers uitgepakt, dutjes gedaan, de omgeving verkend en drankjes gedronken aan het zwembad.

Informatiebijeenkomst Corendon

Om 17.00 uur was er een bijeenkomst van Corendon verzorgd door de hostess Sonja. Na een duidelijke presentatie over het eiland en de excursiemogelijkheden zochten we het restaurant op voor de maaltijd. Over het uitgebreide buffet, de diversiteit, de smaak en het dessertbuffet was iedereen dolenthousiast en zo begon menig gast iets overeten aan de eerste bridgeavond.

Welkom BridgeTravelling

Onze gasten heten we hartelijk welkom in de bridgezaal om 19.30 uur. Er zijn wat veranderingen in het park doorgevoerd. Voor onze groep zijn uitzonderingen gemaakt en hiermee wordt het oorspronkelijke concept nagenoeg nageleefd. Vanavond is er inloopbridge waaraan toch nog 12 paren meedoen na zo’n lange reisdag. De hapjes en drankjes zijn klaargezet, de tafels voorzien van het bridgemateriaal. We gaan beginnen aan een gezellige reeks avonden! We sluiten de eerste avond tevreden af. Morgen gaat de competitie van start. Maar nu eerst allemaal genieten van een goede nachtrust. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Anja & Tanja,
Fergus Club Europa, Paguera
Mallorca


Vrijdag, 18 mei 2018

Plaza de Europa nu al ontmoetingsplaats

Nagenoeg heeft iedereen een goede nachtrust achter de rug, smaakte de koffie/thee en het ontbijt prima. Het plaza de Europa, eigenlijk gewoon het grote terras, is nu al een ontmoetingsplaats. Even een praatje, ach laten we gaan zitten, nemen we er een drankje bij.

Paquera wordt bezocht

De boulevard van Paquera op ongeveer 800 m van ons hotel – te bereiken te voet of met de shuttlebus van het hotel – wordt al bezocht en de eerste aankopen gedaan. Wat een weelde aan winkeltjes. Leuke keramiekwinkels, goedkope kledingzaken met flodderjurkjes voor weinig. Duurdere boutiques, een prachtige leerzaak. Nepparfum tegenover een mooie parfumerie en natuurlijk vind je hier prachtige mallorca-parels in verschillende kleuren. Voor elk wat wils. Dames extra ruimbagage voor de terugweg kan worden geboekt hoor 🙂 Verder weet Mallorca je regelmatig te bekoren met prachtige bloemen.

Middagvermaak

Na de lunch is nagenoeg iedereen aan het zwembad te vinden. Met een puzzelboek, een romannetje, zwaardere kost of een tijdschrift. Bridgeproblemen worden besproken en soms ook nog opgelost. Er wordt gezwommen, geluierd. Kortom vakantie! Jan Willem komt terug in het hotel met prachtige plaatjes van een klein strandje in de buurt.


1e competitieavond

Na weer een heerlijk diner in het restaurant is de bridgecompetitie nu echt van start gegaan. 40 spelers onder de deskundige leiding van Anja waren om 19.30 uur in de bridgezaal aanwezig. Tussendoor werd er behalve over de spellen, de ups en de downs, genoten van drankjes en hapjes. Na de uitslag en het laatste drankje van vandaag gaan we richting kamer en kijken uit naar morgen. We gaan met de stadsbus naar Palma. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Anja & Tanja,
Fergus Club Europa, Paguera
Mallorca


Zaterdag, 19 mei 2018

Ieder gaat zijns weegs

Vanmorgen vroeg was het al zonnig op de Plaza. Gestaag kwamen de bridgers het terras oplopen voor een eerste kopje koffie of thee en een gezellig praatje over de plannen van vandaag. Na een goed ontbijt vertrekt een groepje met de lokale bus naar Palma. Anderen blijven vandaag relaxen aan het zwembad, bezoeken Paguera of gaan richting de haven van Andratx waar je zo heerlijk kunt genieten op een terras.

Bezoek Palma

55Onderweg in de lokale bus was het al leuk om rond te kijken. Toen we de haven van Palma voorbijreden vielen onze monden open van verbazing. Wat een hoeveelheid aan jachten en prachtige boten. Ook lagen er twee grote cruiseschepen verderop op zee. Bij de kathedraal zijn we uit de bus gestapt. Uiteraard richting de Kathedraal La Seu om die toch van dichterbij te gaan bekijken. Rondom de kathedraal waren veel leuke stands met snuisterijen en aangrenzend een mooi park, Parc de la Mar, waar je lekker doorheen kon wandelen.

Rondrit door Palma met Hop on Hop of bus 

hopp on hopp offMilan en Anke hebben de hop on hop off bus genomen en een prachtige rondrit gemaakt. Heerlijk op het dek in het zonnetje. Mooie uitzichten en veel gezien. Op deze manier krijg je ook veel mee als het lopen niet meer gaat als voorheen. Joke en Wilma zijn zowel de kathedraal – zonder twijfel het mooiste gebouw van Palma de Mallorca – als het museum Palau March gaan bezoeken en hebben genoten. Verder is er door straatjes en steegjes gewandeld en gewoon lekker gestruind door Hannie, Piet, Meta en Tanja.


Relaxen aan het zwembad

De middag wordt het zwembad weer druk bezocht. Zelfs met elkaar gezwommen in het zwembad en natuurlijk gelachen en pret gemaakt. Jan en Marion hebben de dag doorgebracht in het hemelbed, hoe romantisch. Onze wedstrijdleiding Anja kan haar lol niet op tijdens de afdaling glijbaan.


2e competitieavond

Het eten was voortreffelijk zoals we gewend zijn. En stipt om half acht was iedereen present om weer te bridgen. Na een mooie dag, een gezellige bridgeavond en bekendmaking uitslag nemen we nog een drankje om vervolgens naar onze kamers te gaan. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Anja & Tanja,
Fergus Club Europa, Paguera
Mallorca


Zondag, 20 mei 2017 (1e Pinksterdag)

Eerst buiten ontbijten 

57

bus102Eerste Pinksterdag is het weer gezellig op de Plaza. Lekker buiten koffie drinken en ontbijten. Wat gaat iedereen doen vandaag? De verhalen over Palma zijn goed bevallen zodat de bussen 102 voor de snelle route, maar ook 104 via de kust, gebruikt gaan worden om al het moois te gaan bekijken.

Jan Willem’s strandje

Ook gaan er mensen naar het strandje van Jan Willem met uitzicht op de prachtige lagune als je er naar toe gaat wandelen. Jan Willem is daar vrijdag als eerste naar toe gegaan, dus het is nu “zijn strandje”.

Milan komt buurten

Ook Paguera zal weer bezocht worden, want dames en winkeltjes gaan nog steeds goed samen. Vul dat aan met mooie terrasjes om mensen te kijken en de dameshand is goed gevuld. Wij, Anja en Tanja, gaan in ieder geval richting zwembad om het hemelbed te bemachtigen. Kijken of het lukt. Even later hangen we in het bed, eten we als lunch mosselen en komt Milan even buurten.

Palma blijft trekken

Vandaag is ook Palma druk bezocht. Op zondag is de kathedraal enkele uren opengesteld voor bezoekers zonder entreegeld te betalen. Niet dat de mensen dat wisten, maar zeker een reden te meer om even binnen te lopen. Ook nu was iedereen weer enthousiast over de leuke, levendige stad. Morgen gaan er 10 mensen vroeg op pad, voor een bezoek aan Palma met gids. We zijn benieuwd.


Op een mooie Pinksterdag, lalalalala

Tijdens het diner en na een mooie Pinksterdag zijn we nogal uitgelaten en zingen uit vreugde en tevredenheid Op een mooie Pinksterdag, lalalalala. Onze gasten genieten volop van  deze vakantie op Mallorca in een goed hotel, op een fijne locatie.

3e competitieavond

Iedereen is – na het uitgebreide dinerbuffet – weer aanwezig voor de 3e competitieavond. De drankjes en hapjes staan klaar, Anja activeert de kastjes en de avond kan beginnen. Na het bridgen wordt nog even nagepraat terwijl Anja een draaihand corrigeert. De uitslag volgt hierdoor iets later.

Tot morgen!
Anja & Tanja,
Fergus Club Europa, Paguera
Mallorca

Maandag, 21 mei 2018 (2e pinksterdag)

Allereerst een weetje; op Mallorca worden tweede paasdag, tweede pinksterdag en tweede kerstdag niet als feestdag aangemerkt, behalve in Catalonië.

Shuttlebus maakt overuren naar Paguera

De temperatuur is prima op de mooie 2e Pinksterdag. Alleen wat wolkjes sieren de lucht. Reden om vandaag na het ontbijt in grote getale te gaan winkelen in Paguera. Ook zijn er tien mensen met excursie naar Palma. Cees en Renate hebben een auto gehuurd en zijn ook op weg naar Palma gegaan. Het shuttlebusje zat snel vol en het was net een school reisje. Eerste naar het water en daarna langs de boulevard geslenterd. Natuurlijk daarna langs de winkeltjes om wat te snuffelen en een cadeaubon te kopen voor Sonja, de hostess van Corendon die veel voor ons doet.

De economie vaart er wel bij

Wachtend voor de terugreis met de shuttlebus kwamen wederom vier van onze gasten uit het busje om te gaan winkelen. Aangekomen bij het hotel alweer vier bridgegasten die op weg gaan naar Paguera. De economie op het eiland krijgt vast een enorme impuls. Ook onze Belgische dames,  Anne en Myriame, zijn gesignaleerd, maar dat zijn de sportievelingen van het gezelschap. Die gaan al wandelend heen en weer. Op het terras zijn onze Twentenaren aan het duizenden.


BBQ speciaal voor groep BridgeTravelling

Nadat iedereen is teruggekeerd van het struinen op Mallorca wordt voor onze groep de barbecue klaargemaakt. De spareribs gaan al in de bbq om te garen en ondertussen worden de tafels mooi opgedekt. Rond 18.00 uur worden we welkom geheten met een glaasje prosecco en nemen we plaats aan tafel. Onze groep geniet van de gezelligheid en de overdaad aan heerlijke producten, echt overweldigend! Na het dessert bedanken we het personeel met een groot applaus voor de gastvrije ontvangst en het klaarmaken van een indrukwekkende maaltijd aan het zwembad van Fergus Club Europa. Als dank voor de goede service zijn we rondgegaan met de pet als blijk van waardering, een ouderwetse traditie die bij het personeel goed insloeg.


4e competitieavond

De bridgezaal is weer netjes op orde gebracht en iets overeten beginnen we om 20.00 uur aan de 4e competitieavond. Van de hapjes wordt niet veel gegeten dit keer 🙂 Na een gezellige sportieve bridgeavond wordt de uitslag bekend gemaakt, nog een drankje gedronken en gaan we naar onze kamers met het vooruitzicht op morgen, de eilandtoer.
Naar de uitslag.

Tot morgen!
Anja & Tanja,
Fergus Club Europa, Paguera
Mallorca


Dinsdag, 22 mei 2018

Eilandtoer

Na zowel een heerlijke nachtrust als een ontbijt staan we klaar met een groepje voor de eilandtoer vanaf onze hotel in Paguera. Het wordt vandaag zonnig afgewisseld met een wolkje en de temperatuur loopt op tot 24°.  Niets te klagen. We zijn op weg met 39 mensen met onze Engels sprekende gids Sandra. In de omgeving richting Palma staan veel waterwindmolens. Veel van de karakteristieke windmolens hebben in de loop der tijd hun originele functie verloren en staan alleen nog maar mooi te zijn in het landschap. Tegenwoordig is er een vereniging tot behoud van de molens en zijn er soms restaurants in gehuisvest.

Bezoek Inca, Sacalobra en Soller

Na het vlakke landschap gaan we de bergen in. Het hoogste punt is boven de 1400 meter. Mogelijk dat er sneeuw ligt op de top.

eilandtoerInca
Inca is gelegen in het midden van Mallorca en bekend om de leerfabrieken. Wij gaan er eentje bezoeken. Uiteraard een commerciële stop, maar een toilet en koffie zijn ook aanwezig 😀 . Vanaf Inca door de bergen naar Sa Calobra, dan naar de haven van Sóller voor een boottochtje, hierna nemen we de tram naar het centrum van Sóller waar we vervolgens op de trein gaan richting Palma.

Sa Calobra
Sa Calobra is prachtig, de rotspartijen die prachtig omhoog steken in het landschap. Een kleine wandeling door twee in de rotsen uitgehakte tunneltjes brachten ons op het strandje. Na het eerste tunneltje werden we verrast met uitzicht op de mooie baai met helder water en enkele luxe zeilboten. Na de wandeling was er tijd om een terrasje te pakken om wat te eten en te drinken.

Sóller
Om 14.00 uur vertrekken we vanaf Sa Calobra met de boot om Sóller aan te doen. De vroege vogels zitten op het dek, de anderen beneden. De boottocht met uitzicht op de kustlijn met de verborgen grotten is fantastisch. Wat is de natuur toch mooi!

Met de tram naar centrum Sóller
Terug in de haven nemen we de tram naar het centrum van Sóller. in 1914 werd er tussen Palma de Mallorca en Sóller een trein/tram verbinding gebouwd om de grote hoeveelheden citrusfruit en olijven te vervoeren naar de grotere haven van Palma de Mallorca. Deze smalspoor trein rijdt nog steeds, alleen nu als toeristische attractie. In de oude wagons worden de toeristen over het bezienswaardige spoorlijntje vervoert richting Soller. Met het trammetje reden we door de sinaasappel en citroenboompjes. De boompjes hingen vol met sappige vruchten.

Met de trein verder
Na deze tocht met de tram pakken we de trein richting Palma. We gaan door 13 tunnels, waarvan een van drie kilometer. Deze eilandtour Mallorca (het ‘eiland van de duizend gezichten’) was zeer de moeite waard. Na een geweldige dag vol indrukken van al het schoons komen we tegen 18.30 uur aan in het hotel. Op het terras nemen we nog even een verkoelend drankje voordat we richting restaurant gaan.


5e competitieavond

Vanavond zijn we niet compleet. Twee paren hebben afgezegd vanwege de vermoeidheid die toesloeg na de eilandtoer. Om stipt 19.30 uur werd er sportief gestreden aan negen tafels voor de uiteindelijk te verkrijgen felbegeerde eer en roem. Voordat we onze kamers opzochten hebben we nog even heerlijk de dag doorgenomen.  Morgen wordt het een soort rustdag want donderdag gaan we weer op toer. Dit keer maken we een bootreisje naar het Drakeneiland. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Anja & Tanja,
Fergus Club Europa, Paguera
Mallorca


Woensdag, 23 mei 2018

In, om en nabij het hotel

Zoals we gisteren vertelden wordt het vandaag een soort van rustdag want morgen staat weer excursie gepland. Wij, de begeleiding, beginnen aan een laat ontbijt, een brunch dus 🙂 . Marion maakt regelmatig gebruik van de yoga-lessen en vandaag was het ook weer raak. Boven in het restaurant maakt een van onze gasten een praatje met de kok. Geen idee waarover het gaat, het vingertje en de aardige lach van de kok spreekt wellicht boekdelen. De lunch kun je overigens beneden op het terras, in het buffetrestaurant of aan het zwembad gebruiken.


Wat een leventje aan het zwembad!

Aan het zwembad spotten we zeker dertig gasten van BridgeTravelling die zich in de zon vermaken en de lunch hier gebruiken. Natuurlijk worden ook bridgevraagstukken opgelost. Wat een leventje!


Na de markt naar de parelfabriek

Renate en Cees zijn met de auto naar de markt in Sineu gegaan. Daarna door naar de parelfabriek. De parelindustrie van Mallorca produceert vijftig miljoen (nep)parels per jaar. Als grondstof gebruikt men de schubben van miljoenen vissen en niet te onderscheiden van echte parels.

Chocoladefonteinen

Na voor velen een relaxdag in het resort welke vaak onlosmakelijk is aan lekker eten smulden we als kinderen zo blij van de desserts en chocolade, een heerlijke afsluiting van de maaltijd en een goed begin van de bridgeavond.

6e competitieavond feestelijke start ballonnen

216De competitie begon met een feestelijke start. Tine is jarig en onder luid gezang zetten we Tine in het zonnetje met een bijzonder bosje bloemen en speelkaarten waarop 52 afbeeldingen staan van de mooiste plekjes op Mallorca. Je ontkomt niet aan het gevoel dat je het feestvarken bent want op de loopbriefjes staat zelfs dat Tine jarig is. Nogmaals van harte!

Na een gezellige avond, de uitslag en een laatste drankje gaan we naar de kamers. Morgen naar Drakeneiland met de boot. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Anja & Tanja,
Fergus Club Europa, Paguera
Mallorca


Donderdag, 24 mei 2018

De dag begon voor de begeleiding vroeg met het wekken door een partner van een gast die onwel was geworden. Meteen werd actie ondernomen door een arts naar het hotel te laten komen. Na onderzoek werd de ambulance gebeld. Het is voor ons nog onduidelijk wat er verder gaat gebeuren, vanmiddag horen we meer.

Bootexcursie Dragonera (Drakeneiland)

Na hetgeen geschreven in de eerste alinea zijn we toch wat geschrokken weggegaan naar Paguera waar we op de boot stappen voor een boottocht naar Dragonera, een prachtig klein onbewoond natuureiland voor de kust van Mallorca. Hier leeft een bijzondere inheemse hagedissensoort. Het eiland heeft zijn naam aan dit dier (draakje) te danken. We varen langs de kustlijn met geweldig uitzicht en komen aan op het eiland. We gaan van boord en hebben een uurtje de tijd  voor een wandeling en het bezichtigen van de draakjes.

Leuk detail: op Dragonera speelt zich een verhaal van stripheld Jerom af uit 1972 met ‘De vuurtoren’ als titel.

Zwemmen in zee

Na het bezoek aan het drakeneiland stappen we weer aan boord, gaan de trossen los en varen we naar de volgende bootstop voor een lunch maar eerst duiken we in zee om te zwemmen tussen honderden hongerige (geen mensetende 😉 ) vissen. De begeleiding neemt het voortouw natuurlijk 🙂 .


Na jolige lunch op volle kracht terug

Aan boord wordt het steeds joliger want de kapitein met zijn matrozen zingen uit volle borst onder begeleiding van de gitaar Spaanse volksliedjes. Na de lunch gaan we weer op volle kracht de zee op. Het is redelijk onstuimig en we deinen lekker op de golven. Windkracht 5 wordt er gezegd. We houden ons goed vast en vinden het prachtig. Even na drie’en komen we weer aan bij de steiger en gaan we huiswaarts. Acht mensen met de taxi en de overigen lopen een stuk naar het shuttlebusje onderweg nog kijkend naar de winkeltjes.

Op het resort aangekomen is natuurlijk de eerste vraag hoe het met onze patiënt gaat. Onderweg waren we al op de hoogte gehouden via de app. Voorlopig in het ziekenhuis blijven en zaterdag niet mee naar huis.

Italiaans buffet voor BridgeTravelling

Het diner is deze avond – speciaal voor de groep BridgeTravelling – bij de Italiaan op het resort en het overtrof onze stoutste verwachtingen. Er was weer veel werk van gemaakt en het smaakte heerlijk. Ook hebben we een kaart rond laten gaan die morgen mee kan naar het ziekenhuis.

7e competitieavond 

Om 20.00 uur was iedereen present om te gaan bridgen. Het begint spannend te worden, morgenavond is de laatste competitieavond. Ondanks dat Anja (wedstrijdleiding) mee speelde verliep de avond weer prima. Rond half twaalf werd de uitslag bekend gemaakt en was er vooral applaus voor de nummer 2. Morgen is het de laatste dag van deze aangename vakantie op Mallorca. De laatste souvenirs gaan we kopen en rond 23.00 uur wordt de eer en roem toegekend aan de finalisten. Naar de uitslag 

Deelnemers bootexcursie

256

Tot morgen!
Anja & Tanja,
Fergus Club Europa, Paguera
Mallorca


Vrijdag, 25 mei 2018

Laatste vakantiedag

De vrijdagmorgen begint wat bewolkt, maar al snel breekt de zon door. Velen van ons gaan naar Paguera om toch nog even wat inkopen te doen. Te voet of met het shuttlebusje. Ga je te voet kom je onderweg prachtige bloemen tegen. Drie gaan naar Palma naar het ziekenhuis. Bertus heeft al gebeld dat hij zich goed voelt. Dat maakt de stemming toch leuker. Ook in het winkeltje op het resort worden mensen gespot voor de laatste cadeautjes voor thuis. Marion is weer fit bezig op het podium van de plaza. Aan de relaxpool worden de laatste banen gezwommen, het beste bad hiervoor. Cees loopt hiervoor altijd even van het ene naar het andere zwembad.  Ik, Tanja, ben ook neergestreken aan het zwembad om de laatste pagina’s van mijn boek te lezen en voor zover dit lukt.

Bedankje Bertus
Ria, Truus en Johan zijn bij Bertus op bezoek geweest. Hij maakt het goed. Heeft een meer dan prima verzorging in een privékliniek in Palma. Hij vond de kaart die we meegeven hadden met alle namen erop erg leuk. Hij wil graag iedereen ervoor bedanken. Het is zo goed geregeld hier, dat Ria morgen ook naar Palma gaat en bij hem op de kamer kan verblijven totdat ze naar huis kunnen.

Laatste avondmaal voor M & J met kreeft

Tegen 18.00 uur zijn we weer toe aan een hapje eten. Marion en Jan kiezen voor een kreeftje aan het zwembad. Je kunt vooraf opgeven of je kreeft wilt eten. Zo te zien genieten Marion en Jan van dit overheerlijke schaaldiertje.

Laatste competitieavond

De laatste competitieavond was nog spannend. De strijd om de derde plaats was nog niet beslecht. Voordat de uitslag bekend gemaakt werd, heeft Tanja de gasten onderhouden over het gebruik van het bakkie in plaats van het bekkie. Wat het precies inhoud kun je alleen horen als je mee gaat op reis 🤪 .

Prijsuitreiking

Vooraf aan de prijsuitreiking roepen we Jan Willem even naar voren. Hij ontvangt de toekenning nieuwe strandnaam “Jan Willem’s strandje” wegens ontdekking hiervan. Dan is het tijd om de finalisten te feliciteren met hun behaalde overwinning. De eerste prijs voor Anke en Milan, tweede prijs voor Marion en Jan. De derde prijs gaat naar de zuiderburen Anne en Myriam. Naar de uitslag.

Afsluiting

Wij bedanken de gasten voor het mede doen slagen van deze heerlijke vakantie op Mallorca. Johan deed een voordracht over De Generaal en ten slotte werden wij, Anja en Tanja, in het zonnetje gezet met een feestelijk pakketje. We drinken nog een lekker drankje en wat later dan eerdere avonden gaan we allemaal met een tevreden gevoel naar onze kamers. Morgen zullen we elkaar allemaal nog zien rond het zwembad, want we blijven tot 17.00 uur op het resort.


Onze (Anja en Tanja) volgende reizen gaan naar Sauerland juni 2018, Mallorca oktober 2018, Kerstreis Sauerland 2018, Curacao januari 2019. Voorjaar 2019 zijn we op Rhodos te vinden.

U was een leuke groep en hopen u allemaal nog een keer te zien bij BridgeTravelling!

Dag allemaal 👋 👋
Anja & Tanja,
Fergus Club Europa, Paguera
Mallorca

De begeleiding 🙂 

Op de vertrekdag speelt onze begeleiding nog even in het zwembad.

12 reacties op Reisverslag Bridgereis Mallorca mei 2018

 1. Thom zegt:

  Top !!!
  Zo te zien een prima vakantie.
  Jammer dat ik hiervoor mijn uitzicht aan de bridgetafel in Arnhem (Tanja) bij Interbridge een aantal keren per jaar moet missen.
  Thom Heijman.

 2. Jan Willem geeft een reactie: Jan Willem himself 🙂

 3. Corry Dietvorst zegt:

  Wij genieten hier!! Voor herhaling vatbaar!!
  Wat wordt alles goeg geregeld door Anja en Tanja!!

 4. Nellie Dezentje zegt:

  Tanja en Anja: heel veel plezier en tot oktober. We hebben er al veel zin in!

 5. Jan en Jacqueline zegt:

  Heel veel plezier allemaal en geniet van al het lekkers in het restaurant🍷🍸🍰

 6. Anneloes Dijk zegt:

  Tanja & Anja:
  heel veel plezier op Mallorca en een knipoog voor Jan Willem 😘
  Leo & Anneloes

 7. BridgeTravelling wenst u een fijne vakantie op Mallorca!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s