Reisverslag Bridgereis Corfu – september 2019


________________________________________ Naar bridgereizen buitenland

Reisverslag Corfu – 12-daagse aan zee

18-29 september 2019 – Messonghi Beach


Programma
Uitslagen met spelverdeling
Evaluatieformulier

Reacties onderaan de pagina zijn welkom.


Begeleiding

De begeleiding is in handen van Caroline van der Esch en Marcel Kloppert (beiden NBB-gekwalificeerd). Hebt u tijdens uw verblijf andere wensen, op- of aanmerkingen, Caroline en Marcel doen hun uiterste best u verder te helpen.

Caroline en Marcel zijn zondag 15 september 2019 aangekomen. Woensdag 18 september wachten zij u op bij de balie van het hotel. Tot dan!


Het weer


De 14-daagse weersverwachting Corfu-stad. De komende dagen is het zonnig en droog in Corfu-stad. De tempe-ratuur stijgt tot 30 °C overdag,
’s nachts is het ongeveer 20 °C. De wind waait uit het noordwesten en is zwak, windkracht 2.

Corfu

Bron: Griekenland.net
Corfu (Korfoe) is het noordelijkste en altijd groene Ionische eiland welke door een zeestraat, van nog geen twee kilometer breedte, van Albanië gescheiden is. Het landschap op Corfu is zeer afwisselend met een bergachtig noorden voor mooie wandelingen en vol met prachtige baaien en gezellige dorpjes. Het centrale gedeelte van het eiland Korfoe is heuvelachtig en in het zuiden kom je een laagvlakte tegen met veel olijfbomen en cipressen en het Korrisionmeer met watervogels en een prachtige natuur.

Op Corfu is het een uur later


Donderdag, 19 september 2019


Aankomst hotel

De reis begon gisteren enigszins onzeker vanwege de staking op Schiphol door het grondpersoneel van de KLM. Gelukkig heeft onze groep hiervan geen hinder ondervonden, het vliegtuig vertrok om 16.00 uur keurig op tijd.

Tegen uur 21.30 uur hebben wij onze gasten hartelijk verwelkomd. Hierna hebben we nog even een drankje gedronken en vervolgens zijn de kamers opgezocht. Vanwege de late aankomst stond op de kamer een box klaar met sandwiches en fruit. Alle kamers bevinden zich in de Riversite Building waar ook de bridgezaal ligt. Verder zijn alle kamers voorzien van een koelkastje en een waterkoker. Het flesje water en wat theezakjes bij aankomst was een gastvrij gebaar. Een fijne start van de vakantie!


Welkomstwoord

Na het ontbijt heten we om 10.00 uur iedereen officieel welkom. We nemen wat praktische- en toeristische zaken door en delen mee dat vanmiddag om 17.00 uur de informatiebijeenkomst van Corendon plaatsvindt. Hierna gaat ieder zijn eigen weg.


1e verkenning rond/nabij hotel


Informatiebijeenkomst Corendon

De informatiebijeenkomst om 17.00 uur met goede opkomst is een toegevoegde waarde voor de reis. Hostess Marloes vertelt vol enthousiasme over het eiland Corfu. Onder andere over de Venetiaanse periode 1836-1797. De Venetianen overheersen het eiland en waren de beschermers tegen de Turkse heerschappij. De invloeden van de Ventianen zijn in Corfu overduidelijk. Zo heeft de hoofdstad Corfu/Kerkyra – een stad met een rijke cultuur – veelal een Venetiaanse bouwstijl. Corfu is overigens nooit in handen van de Turken gevallen. Voorts worden de excursiemogelijkheden doorgenomen. Voor onze groep hebben we al twee leuke uitgekozen.

Bekijk de juiste grootte afbeelding door in de foto rechtsonder te klikken.


Dinerbuffet

Het dinerbuffet is kleurrijk, zeer gevarieerd en smakelijk. We hebben in het achterste restaurant onze eigen tafels. Veel vleessoorten en groentes worden aangeboden en er is een uitgebreid saladebuffet. Het puntje op de i zijn de heel veel soorten toetjes en fruit. Het neusje van de zalm gaan we de komende dagen ontdekken. Al met al; niets te klagen 🙂 .

Bekijk de juiste grootte afbeelding door in de foto rechtsonder te klikken


1e competitieronde

De bridgezaal ligt in de Riversite Building waar ook onze kamers zich bevinden. Het resort heeft een oppervlakte van grote omvang. Na de bridgeavond hoeven we dus niet het buitenterrein over om naar de kamers te gaan.

We beginnen de competitie met de jarige Hans van Wijngaarden. Een feestelijke start waarbij een klein presentje hoort. De avond verloopt in alle gezelligheid. Het nader kennis maken met elkaar aan tafel onder genot van een hapje en een drankje draagt bij aan de vriendelijke sportieve sfeer.

De dagwinnaars – Gerry en Kees – worden beloond met de BridgeTravelling (BT) trofees. Van harte! Hierna drinken we nog een drankje en verdwijnen dan langzaamaan aan naar de kamers. Naar de uitslag.

Morgenochtend vroeg staat de Bustoer Nord Tour op het programma.

Tot morgen!
Caroline en Marcel
Messonghi Beach – Corfu


Vrijdag, 20 september 2010

Bustoer Nord Tour

De gasten die meegaan met de toer moeten vroeg uit de veren 🙂 . De start van de toer verliep wat hobbelig. Het opstartpunt was bij de receptie maar er waren al wat gasten naar het hek aan de rand van het hotel gelopen. Nadat uiteindelijk iedereen in de bus zat moest na korte tijd iedereen er weer uit. De chauffeur had een technisch mankementje ontdekt. Een andere bus werd ingezet en de toer kon veilig verder worden ingezet.

Via prachtige wegen en vergezichten gaan we naar Paleokastitsa maar maken eerste een fotostop. Paleokastritsa heeft 2 prachtige baaien met in het midden een groen schiereiland.

We bezoeken boven op de berg het klooster van Paleokastritsa welke wordt beschouwd als een van de meest beroemde bezienswaardigheden van Corfu. Binnenin vind je een klein museum met Byzantijnse en post-Byzantijnse iconen. Het klooster in nog steeds gebruik en speelt het een belangrijke rol in het leven van de lokale bevolking. We bezoeken ook met de boot de grotten bij Paleokastritsa.


Onderweg oliën en kruiden

Voordat we gaan lunchen maken we een stop om oliën en kruiden te proeven. Onze tocht gaat verder via prachtige wegen. We maken weer een stop bij het uitzichtpunt Albanië om foto’s te nemen. Hierna trekt de bus verder naar het enige vissersdorp op het eiland, Kassiopi.


Lunch in vissersdorp Kassiopi

In het enige vissersdorp op het eiland gebruiken we de lunch. Het pittoreske haventje met de vele terrasjes en vissersboten is enig om aan te doen. Boven het dorp ligt een middeleeuwse burcht die recent compleet is opgeknapt. Hij dateert uit 1386 en is door de Venetianen aangelegd. Een andere bezienswaardigheid is de Panagia tis Kassopitras-kerk aan de haven. De kerk heeft diverse fresco’s en iconen.


Het uitzicht tijdens het laatste stukje van de toer was net zo luisterrijk qua vergezichten. Een prachtige groen eiland!

Bij aankomst in het hotel nemen we een koel drankje en genieten nog wat na. Om 19.00 uur zien we elkaar weer in het restaurant.


2e competitieavond

De onderlinge sfeer in de groep valt onder de categorie goed. We spelen weer in alle gezelligheid 24 spelletjes. De dagprijs valt in handen van Miep en Piet. Proficiat! Naar de uitslag.

Morgen wordt onder andere Corfu-stad bezocht met de bus. Voor het hotel kun je opstappen. Sommigen gaan lekker luieren aan het zwembad/strand en weer anderen plannen een wandeling of doen een andere bestemming aan op het eiland. Het weer werkt in ieder geval weer mee.

Tot morgen!
Caroline en Marcel
Messonghi Beach – Corfu


Zaterdag, 21 september 2019

Zonnig en droog

Vandaag blijft het zonnig en droog. Vanmiddag stijgt de temperatuur tot 25 °C en is de wind zwak, windkracht 2. Het ideale vakantieweer! Zowel op het terras met prachtig uitzicht op zee als binnen wordt ontbeten. Na het ontbijt trekt iedereen erop uit. Miep en Piet in het midden, de dagwinnaars van gisteren.Corfu-stad

Een aantal gasten is met de bus vertrokken naar Corfu-stad.

Corfu-stad, in het Grieks Kerkyra, is een levendig stadje met zowel een modern winkelgebied als nauwe straatjes waar tientallen winkeltjes toeristen voorzien in souvenirs. Er zijn tal van restaurants, barretjes en en het Oude Fort is een absoluut hoogtepunt. Vanuit Corfu-stad zijn er diverse bootexcursies, waaronder naar het naastgelegen land Albanië.


Ritje door het achterland

Corfu leent zich uitstekend voor het maken van een mooie autotoer. Op weg via Agios Gordis en Ano Pavliananaar gaat de toer naar Agios Mattheos, een prachtig, schilderachtig groot bergdorp. Vooraf aan de aankomst wordt eerst gestopt voor het prachtige uitzicht. Het oude dorp met smalle, kronkelende, witgekalkte straatjes heeft veel traditionele koffiehuizen en taverna’s. Verder is de gehele streek rond Agios Mattheos en Gardiki een woud van zeer oude olijfbomen.

Bekijk de juiste grootte afbeelding door in de foto rechtsonder te klikken


Luieren aan het zwembad/strand

Het zwembad en het strand worden vandaag veelvuldig aangedaan. Niets heerlijker dan ontspannen in een ligstoel met een boekje, een puzzeltje, een krantje en af en toe een duik om af te koelen.


Gereserveerde tafels

Bij aankomst in het restaurant hoeven we niet zoeken naar een tafel. Op onze tafels staat een kaartje gereserveerd. Op ons verzoek is dit geregeld om gezellig in het bijzijn van elkaar te eten en meteen de dagervaringen uit te wisselen. Bridge staat tenslotte voor verbinden oftewel bruggen slaan. Op veel onderdelen zoals ook het gezamenlijk maken van excursies is dit een succes en ontstaat er een leuke groepssfeer. Onze visie op het hebben van een fijne bridgevakantie. We doen ons goed aan het uitgebreide dinerbuffet en verheugen ons op de 3e competitieavond.


3e competitieavond

Alles staat weer netjes klaar in de bridgezaal om te beginnen aan de derde ronde. Rond 22.00 uur hebben we rondgang snack. Een hapje tijdens het bridgen is zo ingesleten fenomeen en waar nagenoeg iedere bridger naar uitkijkt. Ook wordt hierbij een servetje uitgedeeld want de kaarten moeten wel schoon blijven 🙂 .

De dagprijs gaat naar Corrie en Rija. Gefeliciteerd dames! Veel plezier van het BT-petje en -tas. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Caroline en Marcel
Messonghi Beach – Corfu


Zondag, 22 september 2019

Naar de overkant

Tijdens het zondagochtendontbijt worden weer plannen gemaakt. Een aantal vertrekt via het wandelpad in de tuin en langs prachtige bloemen naar het dorp via het water. Je roept “”BOOT, BOOT”” en voor € 1,- word je naar de overkant geroeid. Aan het strand van het minidorpje Messonghi kun je leuk shoppen.

De uitslapers onder ons gaan naar het beachrestaurant voor het late ontbijt. Aan het strand met mooi uitzicht worden ook gasten gespot. Je kunt of via het pad of via de tuin hier komen.


Bekijk de juiste grootte afbeelding door in de foto rechtsonder te klikken


Zondagrust aan het strand

Wie zien tegen 12.00 uur aardig wat gasten aan het strand relaxen, je komt hier heerlijk tot rust. In het beach-restaurant staat een lichte lunch klaar maar ook snacks en koele drankjes. Al met al; we hebben zon, zee, zand, eten, drinken, een ligstoel, boekje, krantje, een mooi uitzicht én een zonnig humeur. Prima ingrediënten om een fijne dag te hebben.


4e competitieronde

We spelen vanaf vandaag de eerste twee ronden tussen 18.00 en 19.00 uur en na het diner de laatste vier ronden. De groep heeft dan na het bridgen ruim de tijd voor de borrelklets zonder dat het al te laat wordt. Een goed besluit want na deze bridgeavond bleven de tafels langer bezet dan hiervoor. Ook werd door sommigen nog even gekeken naar het staartje van een show. Het bridgen verliep in ieder geval weer gladjes en de dagwinnaars waren blij gestemd met de BT-trofees. Joke en Ingrid; van harte! Naar de uitslag.

Tot morgen!
Caroline en Marcel
Messonghi Beach – Corfu


Maandag, 23 september 2019

Ieder gaat zijns weegs

Na weer een heerlijk ontbijt binnen of buiten trekt de groep erop uit. In het voorbij gaan horen we dat een wandeling wordt gemaakt, de ligstoelen aan het zwembad/strand nader worden geïnspecteerd maar ook een bezoek aan het paleis van Sissi, Het Achilleon, staat op het programma.

Het Achilleon, paleis van Sissi

Het Achilleon is het paleis van keizerin Elizabeth van Oostenrijk en ligt vlakbij het mooie dorp Gastouri op zo’n kleine 15 km afstand van ons hotel. Het werd gebouwd tussen de jaren 1890-1892 door de keizerin, nadat ze door haar bezoeken in Corfu verliefd was geworden op het eiland en in het bijzonder op deze plek. Na de moord op keizerin Elizabeth in 1898 in Genève kocht Keizer Wilhelm II van Duitsland het paleis in 1907 en gebruikte het als een plek voor ontspanning. Een bezoek is zeer de moeite waard, het is één van de toeristische trekpleister van Corfu.


Flora en Fauna Corfu

Iedereen geniet van dit prachtige groene eiland, de pittoreske dorpjes, de flora en de fauna. In Griekenland zijn veel inheemse soorten. Zo kun je hier in de lenteperiode genieten van ruim 400 soorten planten en bloemen die in bloei staan. Daaronder vallen ook 30 inheemse orchideeën die ook nog buiten de lenteperiode voor prachtige bloemen zorgen. Liefhebbers van vogels moeten zeker het Corrissonmeer bezoeken. Het is de habitat van vele vogelsoorten. Zeker in de lente- en herfstmaanden weten vele trekvogels de wateren en de gronden rond dit meer te vinden.


5e competitieronde

Tevreden en voldaan na te hebben gecorfu-ed (nieuw werkwoord 🙂 ) beginnen we aan de vijfde ronde van de competitie. Op reis gaan is leuk, het wordt nog leuker wanneer je na een vakantiedag je geliefde sport kunt bedrijven. Gezelligheid en sportiviteit is zeker een pre om een fijne groepssfeer te krijgen. Dit laatste is zeker het geval in onze groep. Na 24 spelletjes worden Jan en Sonja gefeliciteerd met de BT-dagprijs. Hierna nemen we nog een drankje. Sommige bespreken de spelverdelingen en weer anderen vertellen over hun dagbesteding en aan te bevelen bezoekplekjes . Naar de uitslag.

Tot morgen!
Caroline en Marcel
Messonghi Beach – Corfu

Bekijk de juiste grootte afbeelding door in de foto rechtsonder te klikken


Dinsdag, 24 september 2019

Dorpje Messonghi

Na het ontbijt gaan we de wijde wereld in. Sommigen maken een wandelingetje naar het dorp langs het riviertje van Messonghi. De vissersbootjes die vastliggen aan de rand zorgen voor de Griekse sfeer. De loopafstand is afhankelijk van het tempo 5 tot 10 minuten. In het dorp vind je souvenirwinkels, restaurants, café’s en andere voorzieningen. Zoals al eerder beschreven kun je ook via het wandelpad in de tuin met een bootje naar het dorp. Je roept “”BOOT, BOOT”” en voor € 1,- word je naar de overkant geroeid. Leuk toch!


Middagvermaak

De middag wordt door de thuisblijvers ingevuld met een lunch, relaxen aan het strand én aan het zwembad. Ook zijn mooie Griekse jurkjes uit het boetiekwinkeltje op het terrein gekocht. De indooractiviteiten zijn niet verrassend maar dragen altijd aangenaam bij aan het vakantieplezier. Wat er outdoor gaande is vernemen we later op de dag. De middag suddert verder en zien dat bijna alle gasten indoor aan het genieten zijn.


Dinerbuffet

Vooraf aan het dinerbuffet spelen we 2 ronden bridge, tegen 19.00 uur gaan we naar het restaurant. Het buffet is gevarieerd, voldoende keuze voor iedereen. Jammie, jammie!


6e competitieronde

Na het diner vervolgen we onze competitieavond. We beginnen aan de laatste 4 ronden met goed gevulde magen. We hebben er weer zin an!

De felicitaties gaan naar de dagwinnaars Tonny en Louise (middelste twee op de foto). Zij zijn als 3e geëindigd. Nummer 1 (links en rechts op de foto) en 2 zijn al dagwinnaars geweest. Hierdoor schuiven de BT-trofees door. Naar de uitslag

Morgen gaan we op excursie. We gaan een City Tour maken.

Tot morgen!
Caroline en Marcel
Messonghi Beach – Corfu

Woensdag, 25 september 2019

City Tour

Een groot deel van de groep gaat mee op City Tour. Amy en Corrie zien we als eerste bij het ontbijt. Al snel volgt de rest en met een stevige ondergrond beginnen we aan onze toer.


Bezoek paleis van Sissi

Onze eerste bezoek is aan het paleis van Sissi, Het Achilleon. In het verslag (maandag, 23 september) is de paleishistorie terug te lezen. Tijdens de rondgang vertelt de gids over de keizerin Elizabeth van Oostenrijk (Sissi) tijdens haar verblijf hier. We lopen langs verschillende kamers waaronder de werk- en slaapkamer. Een leuk feitje is dat Sissi geen longziekte maar anorexia had. Ze wilde ook niet meer na haar 40e op een foto. Na deze leeftijd werd haar gezicht van oude foto’s gebruikt op nieuwe schilderijen. Heel ijdel.


De (beelden)tuin

We zien o.a. een beeld van Achilles met pijl in hiel en uitzichten op Corfu stad. Deze tuin en uitzicht was waarom het paleis hier is gebouwd. De gids vertelt prachtig over de Griekse mythologie. Met de beelden en omgeving worden de godenverhalen zo levendig.

Bekijk de juiste grootte afbeelding door in de foto rechtsonder te klikken


Verder naar Pontikonisi

We rijden door naar Pontikonisi, oftewel het muizeneiland. Lopend gaan we naar het Vlacherna klooster aan de overkant. Dit klooster dateert uit de 17de eeuw. Het is een mooi wit gebouw, de eenzame cipres naast het klooster maakt het plaatje compleet. De terras-stop met mooi uitzicht op het klooster is een leuke pleisterplaats.


Corfu-stad

We duiken Corfu-stad in. We struinen door de stad met prachtige (religieuze) gebouwen, musea, een kerk, een kathedraal en twee kastelen. Verder wordt de stad gedomineerd door de twee vestingen, de Oude- en de Nieuwe.

De oude binnenstad wordt gekenmerkt door vele smalle steegjes en langs de haven ligt een boulevard in Franse stijl. In 2007 werd de binnenstad ingeschreven op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Merkbaar is dat door de eeuwen heen hier verschillende volken hebben gewoond.


Lunch achter de boulevard

We hebben heerlijk geluncht! Het was heel gezellig en echt goed verzorgd met wijn en water, salade, tzatziki, gehaktballetjes, kip, patatjes en brood. Als klap op de vuurpijl; een appel-kaneel-puddingtaartje. Och, och, och! Na de lunch gaan we richting het hotel.

In het hotel aangekomen nemen we een lekker drankje en frissen ons op voor de 7e competitieronde die om 18.00 uur start.

De City-tour was zeer geslaagd!


7e competitieronde

Na een enerverende dag pakken we om 18.00 uur de kaarten op. We spelen 2 ronden en zoeken dan het restaurant op. Een deel van de groep heeft vanmiddag laat uitgebreid geluncht, hierdoor worden de borden iets minder royaal toebedeeld dan de voorgaande dagen. Desondanks laat het ons weer heerlijk smaken en gaan hierna naar de bridgezaal terug voor de laatste spelletjes.

Het was weer een gezellige avond! Op de eerste plaats eindigen Miep en Piet echter vallen de BT-trofees in handen van Lia en Bob want Miep en Piet zijn al in bezit van de felbegeerde trofees. Naar de uitslag.

Morgen staat de boottocht Kaiki-toer op het programma. We kijken er nu al naar uit!

Tot morgen!
Caroline en Marcel
Messonghi Beach – Corfu


Donderdag, 27 september 2019

Boottocht Kaiki

We doen ons eerst tegoed aan het ontbijt. Hierna lopen we naar de opstapplaats nabij het hotel en laten ons roeien naar de haven van Messonghi om met een Kaiki-boot aan het avontuur te beginnen.


Op weg naar Kalami

De Britse familie The Durrells verbleven op Corfu rond 1939.

De schitterende tocht vaart ons uiteindelijk naar Kalami waar de Durells hebben gewoond. Gerald Durrell schreef een trilogie; Corfu-memoires. Drie jaar geleden is hiervan een succesvolle televisiebewerking gemaakt: The Durrells, een Britse comedy-dramaserie. Deze hartverwarmende serie speelt zich af op Corfu en was populair vanwege het typische Britse gevoel voor humor en understatement. De serie eindigde op 12 mei 2019.

Verder ligt de nadruk op rust en ontspanning in Kalami. Een ideale vakantiebestemming voor mensen die genieten van de natuur en het eenvoudige Griekse leven.


De stemming zit er goed in

We varen onder andere langs het paleis en geboortehuis van Phillip Montbatten, echtgenoot van de Britse Queen en langs Corfu, de oude vesting. We eten fruit, drinken water, sap en prosecco in overvloed. Het tussendoortje bestaat uit ouzo en chips. Nu maar hopen dat we in rechte lijn naar het hotel kunnen wandelen bij terugkomst in Messonghi of niet overboord vallen wanneer we de roeiboot instappen 🙂 . De stemming zit er in ieder geval goed in.


Aankomst Kalami

We komen rond 13.30 uur aan in Kalami. Het heldere uitzicht op Kalami en op Albanië is schitterend. Naast de afbeelding van de vaarroute onder hoofdstuk Op weg naar Kalami wordt iets verteld over de over de Britse familie Durells (zie laatste foto hieronder) die hier op eiland verbleef rond 1939. We lopen langs het witte huis van de familie, eten een boterhammetje op een muurtje en gaan daarna aan de Irish Coffee op mooi terras met geweldig uitzicht.

Bekijk de juiste grootte afbeelding door in de foto rechtsonder te klikken


8e competitieronde

Na een heerlijke dag grotendeels op zee en voor anderen weer op land beginnen we met 5 paren minder aan de 8e ronde. Een avondje niet bridgen behoort altijd tot de mogelijkheden want we tellen een aantal laagste scores niet mee in de competitie. Fijn voor diegenen die een avondje vrij willen besteden. Het was een rustige avond maar niet minder gezellig!

De BT-trofees gaan naar Reni en Liesbeth. Miep en Piet eindigen weer op 1e plaats. Het wordt vast een spannende eindrace voor de koplopers. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Caroline en Marcel
Messonghi Beach – Corfu

Vrijdag, 27 september 2019


Vandaag veelal ontspanning

Iedereen verschijnt goedgezind aan het ontbijt. Twee dames gaan vandaag op boottochtje naar het zuiden en daar de botanische tuinen bezoeken. Marcel gaat met twee dames de “duikboot”-tocht maken in Corfu-stad. Een paar dames gaan shoppen en veel gasten zijn op het resort te vinden. Tegen lunchtijd lopen de thuisblijvers nagenoeg op dezelfde tijd naar het buffet. Weer een heerlijk dagje op Corfu!Nieuwe zonlocatie gepubliceerd; Bulgarije


Vandaag is op het BT-kantoor een nieuwe zonlocatie gepubliceerd. Meer info onder de volgende knop Bridgereis Bulgarije, Sunny Beach direct aan zee


9e competitieronde

De 9e ronde vangt om 16.30 uur aan vanwege de Griekse avond vanavond. Een aantal paren heeft gekozen voor een vrije bridgedag en zien we weer bij het diner. Het bridge verloopt weer in alle gezelligheid en dit keer vallen de BT-trofees in handen van Elly en Hans. Op de eerste plaats eindigen Louise en Tonny. Van harte! Naar de uitslag.

In de bridgemap van BridgeTravelling wordt gekeken naar een volgende reis 🙂 .


Griekse Avond

Aan de dinertafel worden we al verrast met de Griekse dansers en na het diner barst de dans en muziek echt los. Wat een spektakel! De Griekse dansen kwamen overigens voort uit de mythologie. De oude Grieken zagen deze als een geschenk van de goden aan de mens. Vandaag aan de dag worden vaak bloemen naar de danser gegooid om hen te bedanken. Na een ritmische avond zoeken we de kamers op en zien elkaar morgen weer aan het ontbijt.

Tot morgen!
Caroline en Marcel
Messonghi Beach – Corfu


Zaterdag, 28 september 2019


Laatste volle dag Corfu

Vandaag laten veel gasten zich weer roeien naar het dorp met BOOT-BOOT om nog een lekkere cappuccino te drinken en de laatste souvenirs te kopen.


Corfu-zuid

Marcel en ik (Caroline) doen een toer om de laatste beelden van Corfu op te snuiven. We rijden door dorpjes naar het zuiden. Het landschap heeft weg van duinen, er is een ongerept zandstrand én een heel schone zee. Bouwen is hier al heel lang niet meer toegestaan. Met deze prachtige rit sluiten we ons verblijf af op een eiland met veel natuur; bloemen, olijfbomen, sinaasappelgaarden met daartussen lieflijke dorpjes en rustige wegen. We hebben genoten!


Weer een bridgereis gepubliceerd; Andalusië

Vandaag is op het BT-kantoor weer een bridgereis gepubliceerd. Meer info onder de volgende knop Bridgereis Spanje, Nerja – Andalusië


10e competitieronde – De Finale!

We starten vandaag net als gisteren rond 16.30 uur. Enerzijds wegens de Servische avond anderzijds wegens ons vertrek morgen rond 09.00 uur. De intensieve belevenissen en indrukken tijdens deze prachtige bridgereis op Corfu laten een lichte vermoeidheid zien. Na het diner nog even naar muziek/dans en dan naar de kamers om de laatste spulletjes in te pakken voor de terugreis.

We spelen onze allerlaatste 24 spelletjes van de competitie. De sfeer in de groep is aangenaam prettig. Het is enig om tijdens een bridgevakantie nieuwe contacten op te doen. Hierdoor is het spelen van bridge onlosmakelijk verbonden aan verbinden c.q. aansluiten aan een groep. De dagprijs gaat naar naar Corrie en Amy, als eerste eindigden Corrie van O en ik (Caroline). Feliflapstaart! Hierna gaan we over naar de winnaars van de competitie.


De Finale

De nummers 1, 2 en 3 zijn geworden:
1. Piet Steltenpool en Miep Smit met 59,09%
2. Jan van Zweden en Sonja Hoogenkamp met 57,94%
3. Kees van Elderen en Gerry van Elderen met 56,08%

Van harte gefeliciteerd! Naar de uitslag.

De prijswinnaars mogen als eerste een prijs uitzoeken. Verder liggen er nog wat souveniertjes van Corfu klaar als herinnering.


Servische Avond

Na het bridgen gaan we naar het restaurant voor het laatste dinerbuffet van deze vakantie. De Servische avond met zangers en dansers is een leuke ervaring. De (volks)muziek is niet zo eenvoudig vast te pinnen op één genre of stijl. We zien wel veel voetenwerk waarbij het hele lichaam meebeweegt 🙂 . In de loop van de avond zien we ook gasten naar de kamer vertrekken, de een wat eerder dan de ander. Morgen om 09.00 uur staat de bus klaar om ons te vervoeren naar de luchthaven.

Een goede nachtrust en tot morgen!
Caroline en Marcel
Messonghi Beach – Corfu

Zondag, 29 september 2019

Naar huis

Na het ontbijt worden de (volgepropte) koffers buiten klaargezet. Nu wachten op de bus, een mooie gelegenheid nog even een groepsfoto te maken. We gaan op de luchthaven aan de koffie en wachten geduldig tot het vliegtuig ons komt halen. Geplande aankomsttijd op Schiphol is 13.55 uur.


Iedereen bedankt!

Wij bedanken iedereen heel graag voor een geslaagde bridgevakantie op Corfu en mede dankzij uw inbreng! We hebben het zeer leuk gevonden u als groep te mogen begeleiden. Graag tot een volgende keer bij BridgeTravelling.

Hartelijke groet,
Caroline en Marcel
Messonghi Beach – Corfu

5 reacties op Reisverslag Bridgereis Corfu – september 2019

 1. Jacqueline kloos zegt:

  Een heerlijk verslag iedere dag met leuke foto’s. Iedereen een goede reis naar huis gewenst en hopelijk zien we trouwe, maar ook nieuwe gasten spoedig terug op een van de volgende reizen.

 2. Jan kloos zegt:

  Goed gescoord hoor Joke en Ingrid. Zo te zien heeft iedereen het reuze naar hun zin. Hopen jullie weer eens tegen te komen op een reis, samen met ons

 3. Sonja Hoogenkamp zegt:

  Dank je wel Jan en Jacqueline. We genieten hier! Net zoals vorig jaar met jullie op Rhodos. Vooral van Rhodos-stad dat ik samen met Jacqueline heb gedaan. Ik denk daar nog steeds aan. Xxx groetjes Jan en Sonja

 4. Piet zegt:

  Dit is zeker het geval voor ons Miepe en Piet S

 5. Jan Kloos zegt:

  Wij willen iedereen een fantastische vakantie toewensen en weten dat jullie bij Caroline en Marcel in goede handen zijn. Groetjes van Jan en Jacqueline 🌞😎🍷🍺👋👋

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s