Reisverslag Bridgereis Tenerife 11 februari 2016

_______________________________________________________________

9      11      12

Bridgereis Tenerife, Los Cristianos 

Foto's Bridgereis

Reacties onderaan de pagina zijn welkom 🙂.

______________________________________________________________

Het weer de komende 14 dagen

Het weer

 

Tenerife

Donderdag, 11 februari

tc-tjg-corendon-airlines-boeing-737-86jwl_PlanespottersNet_2989008De weerkaart laat mooie temperaturen zien de komende 14 dagen. Om 11.00 uur vertrekt het vliegtuig voor een heerlijke bridgevakantie op Tenerife en waar het gehele jaar toeristen komen om hun zonvakantie te vieren. Tenerife is binnen Europa samen met Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote één van de populairste winterzonbestemmingen. Niet voor niets hebben wij deze gewilde locatie in ons reisprogramma opgenomen.

Begeleiding

anja-van-praat3

Anja van Praat

 

Ria en Ton

Ton Schipperheijn,
Ria Disseldorp

 

Onder aanvoering van Ria Disseldorp en Anja van Praat gaan we dit avontuur aan. Zij zijn het aanspreekpunt voor de groep en begeleiden de bridgeavonden en de dagactiviteiten. Ton Schipperheijn, medeauteur van de boekwerkjes Van Start Tot Finish, zal op gezette tijden uitleg geven over spellen met een bijzonder karakter.


inge2Iedereen veel plezier gewenst!
Hartelijke groet,
Inge Kooijman, eigenaar BridgeTravelling

Hierbij geef ik graag de pen aan Anja en Ria.

Aankomst

1Tegen 18.00 uur arriveerden de gasten in het hotel, Paradise Park Fun Lifestyle Hotel****. Het inchecken duurde even maar werd beloond met een lekker glaasje. Hierna ging ieder zijn eigen weegs. Morgenochend is het welkomstwoord. We worden hiervoor opgehaald met de bus en afgezet in een accommodatie verderop.


Vrijdag, 12 februari 2016

3Onze eerste dag op Tenerife. De zon schijnt en we hebben een heerlijk ontbijtbuffet. Na het ontbijt vertrekt een gedeelte van de groep naar de informatiebijeenkomst en aantal mensen gaat een flinke wandeling maken. We krijgen goede informatie over de activiteiten die op het eiland te ondernemen zijn en overleggen met de reisleiding van Corendon of we als groep een rondreis over het eiland kunnen 12maken, waarbij we o.a. de El Teide, het schilderachtige bergdorpje Macha en El Drago, de duizend jarige boom zullen gaan bezichtigen.


Welkom

Om 17.15 uur heten Ria en Anja iedereen welkom in de bridgezaal met een glas prosecco. We heffen het glas op een prettige vakantie. Het weer werkt in ieder geval mee. Iedereen heeft na wat aanloopuitdagingen zijn kamer betrokken. Om 18.00 uur gaan we naar het restaurant voor het diner.

20Om half acht schudden we de kaarten voor de eerste bridgezitting van deze week. Anja, de wedstrijdleider, opent de avond met wat informatie over de indeling, het tempo en de afspraken met de bediening. De avond verloopt in goede sfeer en rond middernacht zijn de meeste gasten vertrokken naar de kamer voor een welverdiende nachtrust. Koos en Trudy zijn op de eerste plaats geëindigd. Proficiat. Ga naar de uitslagen.

7   16


Zaterdag, 13 februari 2016

Snuffeldag

Vandaag starten we de dag met een uitgebreid ontbijtje :).

Ontbijt ontbijt2 eitjes

Na een heerlijk ontbijt, heeft iedereen zijn eigen invulling aan de dag gegeven. Het was weer een prachtige zonnige dag. Aan de rand van het zwembad en op de terrassen was het heerlijk toeven. Enkel gasten zij met de bus meegegaan naar de souvenir markt of maakten een wandeling langs de boulevard of omgeving.

De tweede dag is bij uitstek een dag om de nabije omgeving te verkennen. Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden, een tot Spanje behorende eilandengroep in de Atlantische Oceaan, 200 km van de kust van Marokko en de Westelijke Sahara. Tenerife is met bijna 900.000 mensen het eiland met de meeste inwoners van Spanje. Evenals de buureilanden is het een eiland van vulkanische oorsprong. De grootste vulkaan van het eiland is El Teide, die met 3718 meter meteen de hoogste berg van het grondgebied van Spanje is. Verder vind je in het zuiden prachtige zandstranden, jeu de boules banen en worden de lokale inwoners Tinerfeños genoemd.

29         30         27

Tenerife wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. Vrijwel het gehele jaar schijnt de zon met een gemiddelde temperatuur van 22•.

32Het diner was weer voortreffelijk met een grote keuze aan hoofdgerechten waar de gebakken tong het hoogtepunt was. Inmiddels was er een immens whiteboard in de speelzaal geplaatst, waar Ton Schipperheijn gebruik van maakte om een paar speelfiguren uit te leggen en een spel van de vorige avond te analyseren, die voor de één een goede score opleverde en voor de ander een minder goede. Tijdens het spelen waren er weer zeer bijzondere spellen. Bijvoorbeeld Noord Zuid samen 13 schoppen en Oost West samen 11 harten. De uitslag schommelde tussen 6 schoppen gedoubleerd min 3, 5 harten plus 1 en 3 schoppen contract. Dit keer waren Ton en Peter de Roos op de eerst plaats geëindigd. Voor de lantaarndragers dit keer een aanmoedigingsprijs in de vorm van een fles champagne, beschikbaar gesteld door de familie Pennings – Zwetsloot. Na afloop bleef een klein groepje nog even napraten. De rest ging snel naar bed. Morgenochtend vertrekken we om 9 uur voor een rondreis over het eiland. Naar de uitslag

26diner31


Zondag, 14 februari 2016

Busexcursie Tenerife

50Na wederom een heerlijk ontbijt vertrokken we met de bus voor onze rondreis over het eiland. Stipt om negen uur vertrekken we. Als eerste doen we Vilaflor aan, het hoogste bergdorp van Spanje. Het ligt op ongeveer 1400 meter hoogte en we maken een stop om te acclimatiseren en te wennen aan het hoogte verschil.

40Na een kopje koffie vervolgen we onze reis naar het ‘Nationaal Park del Teide’. Onze Belgische gids weet ons met veel informatie te verrassen. Het landschap is werkelijk schitterend met prachtige rots formaties. De Teide is met zijn 3800 meter de hoogste berg / vulkaan van Spanje en het park staat op de werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties. De centrale krater heeft een omtrek van 48 kilometer en herinnert aan de hevige vulkaanuitbarstingen in de achttiende eeuw. Sinds de laatste eruptie in 1909 ‘slaapt’ de vulkaan.Door de hoge ligging heerst hier een bijzonder microklimaat met bijzondere plant en diersoorten zoals de Teidebrem en het Teidegras, de kanarie, wilde katten enz. De kabelbaan die tot vlak onder de top van de Teide loopt, werkte niet vanwege de sterke windstoten.

46Na het Teide landschap reden we door het Park Rural. Hier groeien zowel de Canarische den als de Radiata den. De Canarische den wortelt alleen op de Canarische eilanden en heeft zeer lange naalden tot wel 30 cm. Deze dennen zijn zo sterk dat ze zelfs na bosbranden weer nieuwe naalden produceren en soms nog mooier terug komen dan voor de brand. Zijn soortgenoot, de Radiata den is ten behoeve van herbeplanting ingevoerd door het eiland bestuur maar braken als lucifer houtjes tijdens een heftige storm veroorzaakt door de orkaan Cynthia.

Door de zachte temperaturen staan de amandelbomen en de Erica Arboria al volop in bloei (een heidesoort op stam). In Icod de los Vinos stoppen we voor een heerlijk lunch en bezoeken we de Drago Milinario, de drakenbloedboom, beweerd wordt dat deze boom 850 jaar oud is. Hij heeft een enorme omtrek en is de oudste drakenboom ter wereld.

48                            42

Na de lunch vertrekken we richting Buena Vista del Norte met het schilderachtige plaatsje Masca waar we een rondwandeling maken. Dit plaatsje ligt in een diepe kloof en een prachtige slingerende route brengt ons hier. Daarna vertrekken we richting Los Gigantes een steile klif opreizend uit de oceaan om rond 18.30 uur weer terug te zijn in het hotel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     51

Na het diner geeft Ton Schipperheijn een clinic. Het thema was de lage kleuren transfer en er werden nog vier leerzame spellen gespeeld. Iedereen was enthousiast. Al met al een prachtige, vermoeiende dag waar we met veel plezier op terug kijken.


Maandag, 15 februari 2016

Ontspannen rondom en in het hotel

Los Cristianos is één van de oudste toeristische badplaatsen en voormalig vissersdorp. Het werd voor velen een dag van winkelen, fietsen en wandelen om een goed beeld te krijgen hetgeen Los Cristianos zoal te bieden heeft en met het zonnetje helder aan de hemel.

68        67

65.JPG       69

Helaas had een van de gasten een griepje opgelopen, waardoor hij het bed moest houden. Van harte beterschap. Wij hopen dat hij morgen weer van de partij mag zijn. Aan het 36naburig groter zwembad wat ook tot het hotelcomplex behoort werd in de namiddag een frisse duik genomen. Hierna werd gegeten van het prima verzorgde buffet en konden we ons voldaan naar de bridgezaal begeven.

Voor aanvang van het bridgen heeft Ton nog eens de punten met betrekking van de clinic van gisterenavond doorgenomen. Hij had een spel gestoken dat door Noord – zuid gespeeld moest worden. Na afloop informeerde hij wie het contract geboden en gemaakt had? Dit leverde nog een geanimeerde discussie op waarna iedereen tevreden ging slapen. Naar de uitslagen.

  61   60   62


Dinsdag, 16 februari 2016

Marktdag

Niets is leuker voor vrouwen dan in een zonnig land naar de markt te gaan en te snuffelen aan stoffen en lokale producten.  Op dinsdag en zondag is er van 09.00-14.00 uur markt in Los Cristianos. Op deze markt vind je een hele waaier aan producten zoals ambachtelijk werk, antiquiteiten, textiel, kleine siervoorwerpen et cetera.  Aan de lach van de dames te zien komen zij vast thuis met een kleurig japonnetje.

75   72

78De dag verliep verder in alle rust onder andere aan het zwembad. Tegen 18.00 uur was er weer volop buffetkeuze en met een goed gevulde maag werden hierna de kaarten gewassen en kon het spel beginnen.

De uitslag voor Peter en Ton eindigde in een monsterhoge.

Tijdens het verzamelen van de MP’s aan het einde van de avond heeft Ton Schipperheijn spel 20 en 24 nog even onder de loep genomen. De lering hieruit werd zeer gewaardeerd.

Spellen 20 en 24, zitting 4 – woensdag 16 februari 2016

Klik op de afbeelding

Spel 20

Spel 24


Woensdag, 17 februari 2016

Het rijke roomse leven

85De lucht is blauw, het zonnetje warm, het ontbijtje lekker. De groep rafelt na het ontbijt uit elkaar. Vandaag gaat ieder zijn of haar weegs op het prachtige eiland. De haven wordt bezocht waar lokale vissers een visje vangen en een wandeling langs het strand levert leuke beelden op.

Anja heeft vanmiddag Amanda, hotelmedewerkster, in het zonnetje gezet.  Zij is het aanspreekpunt voor de begeleiding. Amanda (net moeder van Daniel) heeft geweldig bijgedragen om samen met Anja en Ria de bridgegroep het naar haar zin te maken. Met het cadeautje was zij heel blij maar nog meer met de bedankjes voor de goede zorgen.

77

Aan het zwembad bruint men nog even goed door voordat aan de maaltijd wordt begonnen.

Wat hebben we het leuk, lekker en goed gehad. Alle dagen mooi weer en genieten. Vanavond de laatste bridgeavond voor het overgrote deel van de groep. Ook vandaag hebben we weer genoten van het rijkelijke ontbijtbuffet en de avondmaaltijd getuige deze plaatjes.

99  97  98

Met zijn allen kunnen we terugkijken op een fantastische week, waar de zon, de zee, het zwembad en ontspannen de boventoon voerden. Ook het hotel liet zich niet onbetuigd en trakteerde ons op drie flessen Cava.

95In de tijd tussen het laatst gespeelde spel en de uitslag vertelde Ton nog een aantal anekdotes en besprak kort een spel met een een zeskaart ruiten en een zeskaart harten. Met tips hoe te bieden en te spelen.

In de groep was de verkoudheid toegeslagen. Ondanks dat vele mensen zich flink verkouden voelden heeft iedereen toch meegespeeld. Na het spelen heffen we het glas op elkaar en de fijne week, waarin we elkaar beter hebben leren kennen en sportief onze sport hebben gespeeld op het prachtige eiland Tenerife.

Spel 18, zitting 5 – donderdag 17 februari 2016
spel 18 5e zitting

Ga naar de uitslag.

91     94   90

101

 


Donderdag, 18 februari 2016

Afscheid 1e groep

113Vandaag de laatste dag voor het overgrote deel van de groep. Helaas laat de zon ons regelmatig in de steek en ook regent het zo nu en dan. Er staat een stevige wind en de palmbomen wiegen van links naar rechts. Als dit uitdrukking moet geven aan ons gevoel dat er zoveel mensen gaan vertrekken, dan sluit het weer er naadloos op aan. We hebben een hele leuke groep gehad. Er is leuk gespeeld, niet met het mes op tafel en er is veel gelachen. Allen vinden het jammer dat dit afgelopen is.

110Stipt om 14.20 uur rijdt de bus voor. Iedereen heeft zich inmiddels al in de hal verzameld en er is sprake van een warm afscheid. Anja, Ria en Ton worden nogmaals uitgebreid bedankt voor alle goede zorgen. Als de bus al wegrijdt, wordt hij weer terug geroepen. Er wordt nog naarstig gezocht naar een tasje. De paniek bleek voor niets, want het was al door iemand anders mee in de bus genomen.

Voor de achterblijvers was het verder een rustige dag. Na vieren ging de wind wat liggen en liet de zon zich weer zien. We konden iets later aan tafel en wat rustiger eten. Op naar morgen voor de tweede bridge ronde.

Rest ons nog te zeggen dat jullie een leuke groep bridgers waren! Nogmaals bedankt voor jullie gezelligheid. Wie weet zien wij jullie nog eens terug bij de BridgeTravelling-familie. Met de gasten die de reis met een week hebben verlengd gaan we verder met het rijke roomse leven.

Ria Disseldorp en Anja van Praat
Begeleiding BridgeTravelling

Beste gasten,

Met groot plezier heb ik de reis gevolgd en nauw contact gehad met Anja en Ria, begeleiders om trots op te zijn! Ton heeft zijn bridgekennis regelmatig en vol passie aan u gedoseerd. Deze grootmeester heeft in sterke mate bijgedragen aan de immense populariteitsgroei van bridge met de succesvolle serie ‘Bridge van Start tot Finish’.
Zijn scherpte is nog steeds die van een zeis.

100Bedankt!

Als groep bedank ik u voor uw enthousiasme, uw gezelligheid en uw complimenten aan de begeleiding en organisatie. Thuiskomen met een goed vakantiegevoel, daar gaat het om!


Terug naar huis

Nederland

terug tc-tjg-corendon-airlines-boeing-737-86jwl_PlanespottersNet_298900

17.20 uur

Een goede terugreis gewenst en graag tot een volgende keer bij de BridgeTravelling-familie.

Hartelijke groet,handje
Inge Kooijman
eigenaar BridgeTravelling

Wij stellen het bijzonder op prijs wanneer u uw eigen ervaringen wilt delen met lezers van het reisverslag bij Geef een reactie onderaan de pagina.


Vrijdag, 19 februari 2016

Tweede week Tenerife

Begeleidster Anja is mee teruggevlogen met de 1e-week groep. Ria blijft achter met de
2e-week groep, vier paren en invallers. Het bridgen gaat zowel onverminderd door (in een iets kleinere ruimte) als het genieten van de 2e week op Tenerife.

Vanmorgen vroeg Peter uitgezwaaid. Hij vertrok een dag later met Transavia. De taxi was op tijd en we hopen dat hij, evenals de groep van gisteren, een goede vlucht gehad heeft. Vannacht heeft het behoorlijk geonweerd. In de eetzaal is het een stuk rustiger. We missen de vertrokken groepsleden. Na weer een heerlijk uitgebreid ontbijt besloten om maar eens een lange wandeling te gaan maken. De temperatuur is enkele graden gedaald en de zon 117laat het voornamelijk afweten. De stranden liggen er verlaten bij, geen strandstoel is bezet. Ook bij de speellocaties voor kinderen is het rustig. Op de boulevards wordt druk geflaneerd. Af en toe wordt er onder luifels of paraplu’s geschuild. De straten zien er schoongespoeld uit. De zandsculpturen die we tegenkomen staan gelukkig nog stevig in hun schoenen. Met de busshuttle keren we aan het begin van de middag terug naar het hotel.

123

Bij aankomst op onze kamer lag er een berichtje dat we van speelzaal moesten wisselen. Direct dus maar de zaal geïnspecteerd en de spullen, tafels en bridgezaken omgewisseld en alles geïnstalleerd. Het ziet er knus en gezellig uit. Naarmate de dag vordert laat ook de zon zich af en toe zien. Je merkt dan dat de temperatuur direct enkele graden stijgt. Een aantal mensen zou een dagtocht met een touroperator gaan maken maar die dagtocht was helaas geannuleerd vanwege het slechte weer. Jammer voor hen.

In de middag proberen we nog wat zonnestraaltjes te pikken op het zonneterras waar we afwisselend zon en regen trotseerden. Na het heerlijke avondbuffet vertrekken we richting speelzaal. Het blijkt dat we zeven paren hebben. Geen van de gasten heeft bezwaar tegen een stilzit, dus we spelen een Howell van acht paren. Rond half twaalf was de uitslag er en konden we tevreden gaan slapen. Naar de uitslag.


Zaterdag, 20 februari 2016

De weersvoorspelling ziet er goed uit. Vandaag zon en wellicht nog een dikke spat maar vanaf morgen nagenoeg geen kans op regen.

weer 2e week

128Inderdaad staat de zon zijn best te doen als we ontwaken. Iedereen blij met het mooie weer. Vandaag voor de meesten onder ons weer een dagje om in en rond het zwembad door te brengen. Voor ons een vrijwel wolkeloze hemel. Natuurlijk mag onze dagelijkse wandeling en een bezoek aan de lokale horeca niet ontbreken. Wat vooral opvalt hier in Los Cristianos is dat er vrijwel overal voetbal gekeken wordt op grote tv schermen. Deze week worden de kwart finale’s gespeeld voor de Champions leaqe en voortdurend herhaald. En zoals we weten is Spanje goed vertegenwoordigd. In vele cafe’s kan meegedaan worden aan een gokpoeltje. Gezien het aantal geïnteresseerden, moet het bedrag aardig oplopen.

Op tijd terug naar het hotel om onze vertrekkende gasten uit te zwaaien, helaas waren de gasten al ‘gevlogen’. Ik hoop dat ook zij een goede reis zullen hebben. Het eten was weer formidabel en we laten het ons weer goed smaken. Om kwart over zeven staat alles klaar 134voor een viertallen wedstrijd. We spelen met 9 personen. Ton zou met een van onze invalsters spelen en Ria zou af en toe ook een spelletje spelen. Om tien voor half acht komt een paar binnenstappen, die we niet verwacht hadden. Zij waren met de boot naar La Gomera vertrokken en zouden pas laat terug komen. Helaas viel het weer daar zwaar tegen, Regen, geen zon en zwaar bewolkt. De trip met de jeep was erg interessant, maar vanwege het slechte weer behoorlijk ingekort. Gelukkig wilde een andere invalster alsnog meespelen, waardoor we met drie tafels 25 spellen konden spelen. Al met al heel gezellig en het gelegenheidskoppel Ton en Corrie eindigden als eerste. Vanavond spelen onze invallers voor het laatst mee. Ook voor hen zal morgen en dinsdag vroeg de terugreis zich aandienen. Uitbundig dank voor de gezellige speelavonden, de organisatie en het mee kunnen spelen.


Zondag, 21 februari 2016

Vandaag tijd voor een onszelf. Geen bridgen, dus voor een ieder de mogelijkheid de dag naar eigen wens in te vullen. De dag begint weer stralend.

137Een paar vertrekt voor een uitstapje. Met een klipper gaan zij op zoek naar walvissen en dolfijnen. Als het water niet te koud is kunnen zij in een of andere baai nog een duik nemen of lekker zwemmen. Enkele ander paren kiezen ervoor eens rustig aan te doen en te genieten van het hotel. Uit de wind is het heerlijk toeven op een van het dakterras of aan de rand van een van de zwembaden. Tijdens de lunch delen we enthousiast onze ervaringen.

Voor het avondeten kiezen we dit keer een restaurant in Las Americas. Het restaurant ligt midden in een prachtig verlichte winkel boulevard, met nog vele andersoortige restaurants eromheen. Het eten is geweldig, vooral de vissoep. 143Tijdens het diner krijgen we een optreden van een flamenco groep. Een zangeres/danseres, een gitaar speler en een zanger met een mooie warme stem, die naast Spaanse zang ook liedjes van Frank Sinatra, Charles Aznavour en nog enkele andere bekende troubadours ten gehore brengt. Al met al een bijzonder gezellige avond. Bij terugkomst in het hotel treffen we niemand van de (steeds kleiner wordende) groep. We denken dat iedereen gebruik maakt van deze vrije avond om eens iets vroeger naar bed te gaan, maar misschien vertoeven zij ook elders!

Uit eten met zang en dans op vrije zondagavond.


Maandag, 22 februari 2016

klipperVanmorgen aan het ontbijt treffen we een enthousiast stel die met veel verve over de zeiltocht met de klipper vertelden. De zee was nogal ruw, waardoor meneer flink zeeziek geworden is, waardoor het voor hem nogal lastig was om ervan te genieten. Gelukkig zijn ze een heleboel kleine dolfijnen tegen gekomen. Mevrouw stond op een gegeven moment in haar eentje aan de andere kant van de klipper, toen ze in het heldere water een volwassen dolfijn spotte. Ze trachtte nog de andere aanwezigen te waarschuwen, maar dat mocht niet baten. Zij heeft dus in haar eentje een volwassen dolfijn mogen aanschouwen. In een wat kalmere baai werd uitgebreid gezwommen, zelfs kleine baby’s werden in het water gegooid. Ze schenen er nog van te genieten ook volgens het verhaal.

Las americasVandaag heeft de meerderheid de dag al lezend, luierend en zonnebadend doorgebracht. Het zonneterras was dan ook goed bezet. Een paar (Trudy en Koos) ging op bezoek in Las Americas. Wat hebben zij hun ogen uitgekeken van de enorme winkelpromenades met de meest exclusieve shops. Om hier inkopen te doen, mag je een goed gevulde portemonnaie meenemen 🙂 . Las Americas bezit een totaal andere allure dan Los Christianos. Au fond blijft de zon, de zee en het vermaak natuurlijk wel de overeenkomstige grootheden.

zonnen

145We zijn het unaniem eens dat het personeel in ons hotel bijzonder vriendelijk, hulpvaardig en voorkomend is. Niets is hen teveel en alles wordt met een lach gedaan. Verzoekjes worden direct ingewilligd en zonder morren uitgevoerd. Chapeau voor dit hotel. Na het eten zijn we met vier paren, om met elkaar een viertalletje te doen. Jammer voor een paar dat zich had ingeschreven voor De Teide bij nacht. De sterrenhemel op Tenerife, is zo helder dat het zeer de moeite waard is om die bij nacht te bekijken. Helaas werden zij vanmorgen gebeld dat het geen doorgang kon vinden. Je begrijpt dat de teleurstelling groot was. Het was erg gezellig om met zijn achten drie ronden van 8 spellen te spelen en een grappig detail, wat betreft de totale uitslag, drie paren zijn gelijk geëindigd. Iets vroeger dan anders konden we gaan slapen.


Dinsdag, 23 februari 2016

164Vandaag begint de dag rond 10.00 uur weer met een stralende zon aan de hemel, afgewisseld met bewolking. Een paar gasten zijn al lang en breed op La Gomera. Zij hebben meer geluk dan degenen die afgelopen zaterdag een tochtje daarnaartoe maakten. In de haven van Los Christianos ligt het schip de “Armas” waarmee zij vanmorgen over gestoken zijn en vanavond weer opgehaald zullen worden.

Wij pikken nog een boulevardje en doen wat inkopen op de lokale markt. Het is daar gezellig druk en afwisselend. Overal staan verkopers, levende standbeelden en mensen met parafernalia. Het is soms lastig om je niet door hen te laten overreden. Later op de dag wordt het weer steeds beter en kunnen we nog lekker zonnen op het dakterras.

Onderweg gespot

147    149     148

154

De afgelopen dagen zijn successievelijk onze invalgasten vertrokken. Vandaag en gisteren spelen we met vier paren een driehoek – viertallen wedstrijd. Het is best gezellig in de kleine zaal met een hapje en een drankje. Omdat een van onze gasten ook geveld is door een verkoudheid die veel anderen ook parten heeft gespeeld, besluiten we vanavond de laatste speelavond te laten zijn en spelen we zes spellen per ronde in plaats van acht spellen. Na de tweede ronde heffen we het glas op de geslaagde vakantie en op Annie en Jaap die ons een fles Champagne geschonken hebben. Op jullie gezondheid Annie en Jaap en op een goed vervolg wat betreft een volgende reis.

bali-325450__180

Bij een paar was deze reis een proef of het wel zou bevallen en zij zijn zo enthousiast dat zij inmiddels al geboekt hebben voor een reis naar Bali. Wat betreft het viertallen zijn Dick en Edith als eerste geëindigd en mogen zij zich kampioen bridge noemen. Ook voor de anderen was er een klein presentje in de vorm van een magnetische pen met Tenerife erop. Proficiat allemaal.

 

159  155  158

Morgen hebben we nog een laatste dag en we komen morgenavond om 21.30 uur in de bar bij elkaar om afscheid van elkaar te nemen en onze laatste ervaringen te delen.


Woensdag, 24 februari 2016

Laatste vakantiedag

Wat vliegt de tijd.
Zeker als het gezellig is en dat was het deze week. Het vertoeven met zo’n kleine groep heeft ook zijn charmes. Deze laatste volle dag werd doorgebracht aan de rand van het zwembad, op het zonneterras heerlijk je boek lezen om helemaal in weg te dromen. Om
iets weg te werken van al het lekkere eten en de heerlijke wijntjes en Sangria, kon nog 166even gebruik gemaakt worden van de fitness . Ook werden er nog wat flinke wandelingen gemaakt. In het hotel leek het iets rustiger dan normaal. Waarschijnlijk zijn veel mensen weer vertrokken en moeten de nieuwkomers nog arriveren. Binnenin het hotel is het middenstuk open. Als het regent liggen er beneden overal grote lange handdoeken om het water tegen te houden, dat het niet uitstroomt en de vloeren glad worden. Gelukkig regent het hier zelden. Op iedere etage hangen en staan grote plantenbakken, waardoor er ook veel groen is in het centrale gedeelte.

Na het diner werd er tv gekeken. PSV tegen Atletico Madrid, eindigend in een 0 – 0 stand. De wedstrijd weld in Nederland gespeeld en de spelers voetbalden met handschoenen aan, zo koud was het blijkbaar. Bij het afscheidsdrankje kon een paar niet aanwezig zijn vanwege griepachtige klachten. Jammer, we hopen het morgen een stuk beter gaat als we op terugreis gaan. We hebben heel gezellig met elkaar zitten kletsen en om half twaalf zijn we naar onze kamers gegaan.

169             167


Donderdag, 25 februari 2016

Terug naar huis

174Vandaag is ook voor ons de laatste dag op Tenerife aangebroken. We hebben niet zoveel zin om terug te gaan. In Nederland ligt sneeuw en is het koud. Na ons ontbijt genieten we van de laatste zonnestralen. We moeten om 12.00 uur onze kamer verlaten hebben. De bus is op tijd en na op diverse locaties mede reizigers opgepikt te hebben, kunnen we naar het vliegveld. Het is altijd veel wachten en rondhangen maar om 17.25 uur lokale tijd kan het vliegtuig aan zijn vlucht beginnen.

Een goede vlucht gewenst,
Ria

Beste gasten,

Allereerst allemaal bedankt voor uw bijdrage aan een fijne tweede week op Tenerife. Het zit er weer op. Uitgerust met bruingebrande huiden, volle buiken, mooie herinneringen en met meer technische bridgekennis komt u weer aan in Nederland. Tot de volgende keer!

Beste Ria,

Bedankt voor het sturen van de dagverslagen en de foto’s maar bovenal bedankt voor jouw inzet er weer een geweldige week van te maken en met steun van jouw partner
Ton Schipperheijn. De volgende reis die je gaat begeleiden (samen met Saskia Hermans) is Vierhouten. Ton heeft onze gasten in Tenerife bijgeschoold, dit weekend in Vierhouten komt Enri Leufkens onze gasten een lesje leren :).

Nederland

terug tc-tjg-corendon-airlines-boeing-737-86jwl_PlanespottersNet_298900

17.25 uur

Een goede terugreis gewenst en graag tot een volgende keer bij de BridgeTravelling-familie.

Hartelijke groet,handje
Inge Kooijman
Eigenaar BridgeTravelling

Nawoord Ria.

De vlucht was goed en om 22.45 uur landen we op Schiphol. Nog ruim 12 minuten taxiën naar de gate. De koffers lieten iets op zich wachten, maar om 23.45 uur konden wij als laatsten ons naar de uitgang begeven. Natuurlijk niet na een heel hartelijk afscheid. Ik denk dat ik namens iedereen kan zeggen dat het een geslaagde reis geweest is.

170175172

Rest mij alle gasten en ik weet zeker, mede namens Anja en Inge hartelijk te danken voor deze gezellige en geslaagde reis. Wie weet tot binnenkort.

Hartelijke groet.
Ria Disseldorp
Begeleider BridgeTravelling

 

 

3 reacties op Reisverslag Bridgereis Tenerife 11 februari 2016

 1. Hans van Wijngaarden zegt:
  Een heerlijke vakantie in een uitstekend hotel. De begeleiding van de reis en van de wedstrijden was deskundig en plezierig. En daarbij kwam dat de sfeer in de groep erg goed was.
  Heel plezierig waren ook de “workshops” van Ton Schipperheijn. Al met al voor herhaling vatbaar.

 2. We hebben met een geweldig leuke groep een heerlijk week op Tenerife achter de rug! Het zonnetje heeft iedereen goed gedaan en de bridgeavonden waren gezellig. Tot de volgende keer! Hartelijke groet, BridgeTravelling

  • Familie Pouw:
   We vonden het heel gezellig met de groep!
   Het bridgen was gezellig en zoals we al hadden verwacht was het best een hoog niveau! Ondanks dat we ons uiterste best deden eindigden we toch bij de laatsten. De conventies moeten we nog leren helaas, buiten de standaard conventies om natuurlijk.
   Het dagje het eiland bekijken hebben we als heel leuk ervaren.
   We hadden een goede begeleiding wat chauffeur en gids betreft.
   Ze waren beiden zeer geroutineerd.
   We hebben genoten van de uitleg van Ton en de begeleiding bij het bridgen van Anja en Ria.
   Nogmaals: Heel erg bedankt! We hebben genoten!!!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s