Reisverslag Bridgereis Spanje, Nerja – april 2016

______________________________________________________________

11

_______________________________________________________________


Bridgereis Spanje – Nerjafotos
Hotel Perla Marina ****
Vertrek 18 april 2016

  • Programma                                                                   Foto’s: klik op de afbeelding boven
  • Deelnemers
  • Uitslagen
  • Evaluatieformulier                                    Reacties onderaan de pagina zijn welkom :)

_______________________________________________________________

het weer

________________________________________________________________

Maandag, 18 april 2016

Begeleiding

jan-en-jacqueline-kloosOnder aanvoering van Jacqueline en Jan Kloos gaan we dit avontuur naar Spanje aan. Vandaag om 19.30 uur heten we onze gasten welkom in de bridgezaal. Hierna spelen we onze eerste drive.

inge2Een goede reis gewenst!
Hartelijke groet,
Inge Kooijman, eigenaar BridgeTravelling

 

_________________________________________________________________

tc-tjg-corendon-airlines-boeing-737-86jwl_PlanespottersNet_298900Aankomstdag

Heel vroeg in de ochtend waren de meeste gasten al op Schiphol. We vertrokken lekker op tijd en na ruim 2 uur landden we al op Malaga.

Bij aankomst in het hotel zochten we meteen onze kamers op. De kamers waren allemaal al keurig ingedeeld en schoon maar ’s avonds bleek dat diverse gasten liever een andere kamer wilden en na wat heen en weer gepraat met de manager is dat alles gelukt. Het diner was alleen niet om 18.00 uur maar om 19.30 uur wat natuurlijk ons programma een beetje door elkaar schopte.

2Lekker met het hele stel voor het eten 4 rondjes van 3 spelletjes gespeeld en na het eten nog eens 3 rondjes. Daarna de uitslag bekend gemaakt en nog even gezellig geborreld met wat gasten.
Naar de uitslag. Natuurlijk waren er ook gasten die na het spelen meteen naar hun kamer gingen om even wat slaap in te halen tenslotte is iedereen midden in de nacht opgestaan. Hopelijk schijnt morgen de zon en gaan we heerlijk genieten van alles wat Nerja te bieden heeft.


Dinsdag, 19 april 2016

Nerja ontdekken

5Helaas was het weer niet zodanig dat zwemkleding direct uit de kast werd gehaald maar iedereen heeft zich toch prima vermaakt. Het centrum van Nerja is door de gasten goed verkend en de tapas smaakte goed. De lunch: 3 bier, 2 witte wijn en 5 tapas kostte € 9,70?

Nerja’s charme zit ‘m onder andere in de mooie ligging op een rotsplateau boven de zee waardoor zich een groot aantal stranden hebben gevormd met elk een eigen karakter. Dit in combinatie met het prachtige uitzichtspunt Balcon de Europa en de typisch Spaanse smalle straatjes in het historische centrum maken Nerja zeer aantrekkelijk en pittoresk. Muzikanten zorgen voor een extra sfeertje in het leuke centrum van Nerja.

nerja-493747_1920              7

Ingezonden door Jeanny van Lier.
Op de dinsdag ben ik naar de markt geweest en nog meerdere deelnemers van onze groep gingen ook. Daar trof ik twee fantastisch gitaarspelende jongelui aan. Ook zag ik twee kraampjes: eentje met echt hand-painted keramiek en eentje met Afrikaanse 6ekunst. Daarna ging ik naar het Balkon van Europa, heb heerlijke tapas gegeten, geluisterd naar de muziek op het plein van het Balkon (zanger en harpist). Dinsdagavond was er in de ruimte naast onze bridgezaal een oorverdovende herrie: drie flamenco-danseressen deden daar hun best. Op dezelfde avond kreeg Jacqueline het voor elkaar de bar nog even voor 10 minuten te heropenen voor Leta die jarig was. Dank  je Jeanny voor jouw bijdrage aan het verslag. Groet, Inge.

6a      6b

6d      6f

6hNa het diner zijn we lekker gaan bridgen en na wat heen en weer gepraat met de leiding, ging de bar na 24.00 uur toch nog even open zodat we konden toosten op de verjaardag van Leta. Rond 01.00 uur is iedereen naar zijn kamer gegaan.


Woensdag, 20 april 2015

Het weer gaat de goede kant op :).

het weer

Na het ontbijt hebben we gekeken naar de excursie-mogelijkheden Malaga en in het bijzonder het bezoek aan het Picasso Museum.

De bus naar Malaga is besproken. Vrijdag 22 april gaan we met een grote groep naar het Picasso Museum. We vertrekken om 10.00 uur en zullen Malaga weer gaan verlaten om 16.30 uur.


15Natuurlijk was het een kleine tegenvaller dat we vandaag in de ochtenduren een paar buien te verduren kregen maar de middag heeft gelukkig veel goedgemaakt. Het bridgen na het diner bevalt goed en de drankjes tijdens het bridgen halen we zelf bij de bar. Voor de uitslag klikt u hier.

_______________________________

17         2          13

Morgen wordt de eerste prachtige dag (tenminste, dat wordt beloofd). Dan zal ook wel goed gebruik worden gemaakt van alle strandstoelen op het strand en de zwembaden zowel beneden als op het dak.

Donderdag, 21 april 2016

18Donderdag schijnt de zon volop en de gasten die nog geen vaste plannen hebben gemaakt zijn van plan om het zwembad of strand op te zoeken. We hebben in dit hotel twee zwembaden waarvan een op het dak. Heerlijk rustig gelegen met ligbedden en dikke kussens.


Balcon de Europa balcon de europa

In het oude centrum van Nerja ligt ‘Balcon de Europa’, een uitzichtpunt op een uitstekende klif in de zee (23 meter boven zeeniveau). Zeker bij helder weer heb je een magnifiek uitzicht over kust en de bergen achter Nerja. Het naastgelegen pittoreske strandje Playa Calahonda is hierdoor uitgegroeid tot het meest gefotografeerde strand van Spanje.

balcon de europa2             balcon de europa3

19Tijdens het flaneren op de boulevard komen we Koning Alfonson XII tegen die  na de verwoestende aardbeving van 1884 een bezoek bracht aan de stad.  Hij was zo onder de indruk van het uitzicht dat hij het officieel de naam ‘Balcon de Europa’ heeft gegeven.

’s Avonds was er eigenlijk geen bridgen maar we hebben voor degenen die toch nog wilden spelen een inloopavond georganiseerd. Met zes rondes van vier spellen en 24 gasten werd het weer een geslaagde avond.

Morgen gaan we met een speciaal gehuurde bus naar Malaga en om goed uitgerust te zijn voor de trip zoeken we vroeg onze kamers op. Een mooie dag gaan we tegemoet.


Vrijdag, 22 april 2016

Bezoek Malaga picasso-museum

21Vanmorgen zijn we met een hoop gasten met de bus vertrokken naar Malaga. De bus was lekker op tijd daardoor konden we vroeg aan de koffie. De jassen en vestjes konden we in de bus laten. Het zonnetje scheen uitbundig, iedereen had goede zin. Het Picassomuseum stond natuurlijk boven aan het lijstje, daarna de kathedraal.

20Ook het oudste tapasrestaurant om te lunchen trok belangstelling en wijzelf zijn nog die middag met twee gasten het grote rad in geweest waar je natuurlijk een fantastisch uitzicht hebt over Malaga. Ook zijn er gasten de berg op geweest, eerst een stuk met de lift, daarna kun je helemaal naar boven lopen. Iedereen was op tijd weer bij de bus, zodat we rond half zes bij het hotel aankwamen.


28   29

Het bridgen had wat voeten in de aarde vanavond omdat twee paren op het laatste moment uitvielen en na schemawijzing de computer zei: “Doe het maar lekker zelf”. Loopbriefjes kwamen aan te pas. Tijdens de tweede ronde voelde een gast zich niet lekker en ging naar de kamer. Een ander paar wilde liever ook vroeg naar bed en vertrokken tegelijkertijd. Hierdoor ontstond twee keer een zit. We laten de uitslag vervallen en gaan morgen fris en fruitig onze finaledrive spelen voor deze week.

Al met al was het een heerlijk dag ondanks de bridgeperikelen en voor diegenen die nog niet genoeg hebben van de omgeving, morgen gaan er 12 naar Grenada en vier naar Ronda.

Allemaal weer een fijne dag toegewenst en tot morgen.


Zaterdag, 23 april 2016

Bezoek Ronda en Granada

Vandaag zijn er heel wat gasten al vroeg op pad gegaan. De bestemmingen zijn Ronda en Granada. Gelukkig kan er dit hotel op verzoek al vanaf 05.00 uur worden ontbeten. Zo vroeg was gelukkig niet nodig maar het is wel fijn iets gegeten te hebben voordat je naar de bus in moet. Iedereen kwam die namiddag weer moe maar voldaan terug met leuke verhalen en belevenissen.

Ronda telt 35.000 inwoners. De afstand Nerja-Ronda is 180 km.

31  32

Ronda toch wel één van de plaatsen in Andalusië die je absoluut gezien moet hebben. Het is een schitterende historische stad die heel bijzonder gelegen is op een steile rotspartij in een prachtig dal. De stad wordt in tweeën gesneden door een 150 meter diepe kloof: El Tajo. De rivier heet Gualdalevín en de stad heeft 3 bruggen: El Puente Viejo (uit 1616), El Puento Nuevo en el Puente Romano (ook wel Puente San Miguel genoemd). De ene kant van de stad met de oude Moorse medina heet simpelweg ‘La Ciudad’ en aan de andere kant ligt de wijk El Mercadillo.

Granada telt  236.982 inwoners. De afstand Nerja-Granada is 95 km.

36

In Granada staat de bekende ‘rode burcht’, het Alhambra. Dit indrukwekkende Moorse complex kan worden beschouwd als één van de grootste culturele bezienswaardigheden van heel Spanje en is een bezoek absoluut waard. Het is het grootste cq. bekendste bouwwerk in Europa qua Arabische architectuur en stond zelfs op de nominatielijst van de zeven nieuwe wereldwonderen. Buiten het feit dat het complex mooi en delicaat gedecoreerd is, heeft het een belangrijke historische waarde. De val van het Alhambra in 1492 markeert namelijk het einde van 800 jaar Moorse overheersing in Spanje en het begin van de katholieke inquisitie.

Laatste avondje bridge 1e week

48Vol goede moed zijn we dus begonnen aan de laatste avond bridge maar de computer zei nu na de derde ronde (gisteren na de tweede); bekijk het maar, ik lees de kastjes niet meer in. Ook de mogelijkheid om dit handmatig te doen lukte niet, waardoor er geen uitslag bekend gemaakt kon worden. Toch gaan we zondag na het eten zo goed als mogelijk een einduitslag bekend maken, zodat we de prijsjes kunnen uitdelen.


Zondag, 24 april 2016

40Vandaag is het alweer de laatste vakantiedag voor de helft van onze groep. Inkopen worden gedaan, koffers gepakt en de laatste zonnestralen in de huid gepompt want in Nederland is het bar en boos voor wat het weer betreft. Na het diner zijn we nog even bij elkaar gekomen om de prijsjes uit te delen en de traditionele groepsfoto te maken.

We wensen de gasten die morgen weer naar huis gaan een goede terugreis toe en hopen u nog eens op een bridgereis van BridgeTravelling te mogen begroeten. Voor de gasten die blijven beginnen we maandag vol nieuwe energie aan een tweede week bridge. Tot morgen!

37


Maandag, 25 april 2016

Tweede week Nerja

41De bus kwam om 08.00 uur uur voorrijden en de vertrekkende groep 1e week Nerja is uitgezwaaid.

Loekie is vandaag met een rolstoel heerlijk door heel het dorp gereden en heeft genoten van alles, vooral het “Balcon” van Nerja vond ze fantastisch. De koffie smaakte goed, maar de witte wijn later nog beter. Op het strand is het lekker druk en ook het zwembad boven op het dak wordt druk bezocht. Wat is een bridgevakantie toch heerlijk.

5051

Voor Loukie, onze oudste gast, is een rolstoel gehuurd en ging met onze gastvrouw / W.L. Jacqueline een dagje rollen door Nerja.

Bridgereis Nerja, Spanje – Bridgereizen BridgeTravelling

Vanavond zijn we aan de tweede week bridge begonnen met 6 tafeltjes. Iedereen heeft er weer zin in en de apparatuur doet het weer. In ieder geval een zorg minder. De vooruitzichten wat het weer betreft zijn zeer goed, dus de flessen zonnebrand vliegen er door heen. Tot morgen. Naar de uitslag.


Dinsdag, 26 april 2016

Marktdag

market3Dinsdag is hier in Nerja de marktdag. We hebben taxi’s genomen en zijn gezellig de markt op geweest. Er zijn zelfs gasten die een extra koffer hebben gekocht om alle nieuwe spulletjes mee naar huis te nemen. Zelf een lekkere strandwandeling gemaakt en ‘s-middags in het dorp – voor slechts een paar eurootjes – weer genoten van tapas.

Na het dinerbuffet stond de bridgezaal weer keurig klaar en hebben we met het groepje van 24 mensen lekker gebridged. Het is niet zo erg laat geworden omdat we weer morgen naar Granada gaan.


Woensdag, 27 april 2016

Excursie Granada

56  Kathedraal Granada Spain_Andalusia_Granada_BW_2015-10-25_13-20-43  54

52We vertrokken voor de tweede keer deze vakantie naar Granada. Om 08.00 uur stapten we in de bus. Ingrid kon helaas niet mee omdat ze zich vreselijk beroerd voelde, heel jammer. Eerst mensen opgehaald in andere plaatsen en in de ochtend vrij om de stad in te gaan. Prachtige kathedraal bezocht en lekker gegeten. Joke werd ook niet lekker en dat heeft een grote prullenbak bij Alhambra geweten. Na het eten van wat koekjes ging het weer wat beter.

Paleizencomplex Alhambra

Het Alhambra is een groot complex in Granada met paleizen en forten uit de tijd van de Moren. Dit was een Arabisch volk uit Noord-Afrika, voornamelijk Arabische en Berberse Marokkanen. Zij bouwden de stad in een stad werd in de elfde eeuw. Voor 1492 was Granada in handen van de Arabieren en werden er in het Koninkrijk Granada islamitische elementen toegebracht. Toen dit werd heroverd door de Spanjaarden, werd er een renaissancistisch paleis in het midden van het plateau gebouwd, ten koste van islamitische bouwkunsten.

alhambra2alhambra1alhambra3

Onderweg reden we langs de Sierre Nevada, de sneeuw lag nog op de bergen en er schijnt nog steeds geskied te worden.

Sierra Nevada View-of-Sierra-Nevada-mountains2

Bij aankomst in het hotel om 19.00 uur sloeg de vermoeidheid enigszins toe na zo’n lange dag. De maaltijd deed ons vermoeide lichaam goed. Hierna pakten we de kaarten op voor weer een gezellig avondje bridge. Wij hopen dat Ingrid morgen weer van de partij is want vanavond was zij nog niet hersteld van een op hol geslagen spijsverteringskanaal.  Tot morgen! Naar de uitslag.


Donderdag, 28 april 2016

mijas_streetGelukkig waren Joke en Ingrid vanmorgen weer van de partij. Het gaat stukken beter en ze hebben weer wat kunnen eten. Verder is het weer een mooie dag. Heerlijk wandelen, winkeltjes bekijken, even hardlopen en Marian en Arne hebben zelfs de fietsen vanuit Nederland meegenomen om op deze manier steeds een stuk van de omgeving te verkennen.


59

Vanavond gaan er gasten naar het theater in het dorp. Er is een dansvoorstelling ‘Noches de Tango’. De show staat bol van Argentijnse muziek, zang en dans.

De rest van het gezelschap is weer welkom in onze bridge inloopavond. Tot morgen!


Vrijdag, 29 april 2016

De grotten van Nerja

62De ochtend begon wat bewolkt en wij zijn met Joke en Ingrid met een leuk treintje naar de grotten van Nerja gegaan. Daar waren al wat gasten op eigen gelegenheid geweest en hadden ons nieuwsgierig gemaakt. De rit vanaf het Parque Verano Azul, door het centrum van Nerja naar de grotten duurt ongeveer 40 minuten. Eerst hebben we nog het museum in het centrum bezocht en toen een leuke rit met het treintje naar deze druipsteengrotten gemaakt.

60269160-87fc-425b-82ae-0e6b5f69203c    60

Via de trappen daalden we steeds verder af en we hebben genoten van alle prachtige stalagmieten en stalactieten die er te zien zijn. Deze grotten worden ook wel “de kathedraal van het Palaolithicum” genoemd. Echt de moeite waard om dit alles te bewonderen als je in de buurt bent.

spaansverlangen_tapasDe zon was ondertussen te voorschijn gekomen en dat deed de Spaanse sfeer tijdens het eten van de tapas tussen de middag nog meer goed. De bridgeavond had weer een hoog gehalte aan gezelligheid. Morgen kan er een beetjes regen vallen, maar de temperatuur is nog steeds goed. Naar de uitslag.


Zaterdag, 30 april 2016

Bezoek omgeving

Na het ontbijt trokken de gasten erop uit. Frigiliana werd onder andere aangedaan op 4 km afstand van Nerja. Het plaatsje is een van de best bewaard gebleven Moorse plaatsjes van heel Andalusië. Het ligt op een heuvel, de restaurants zijn daar goedkoper en de vergezichten luisterrijk. Het kleine oude centrum met z’n schilderachtige straatjes is prachtig gerenoveerd. Men moet wel rekening houden met veel trappen. Ondanks dat het dorpje best veel toeristen trekt, lijkt de tijd hier stil te staan.

Frigiliano

18De regen die verwacht werd hebben we niet gekregen. ‘s-Middags kwam de zon zo als vanouds gewoon weer te voorschijn. Aan zee en aan het zwembad doen we nog wat zonnestralen op en maken ons hierna klaar voor het diner.

Om half negen was iedereen weer present in de bridgezaal voor de laatste avond bridge van deze vakantie. Vanuit het restaurant kregen we zelfs nog wat kaasblokjes mee om uit te delen. Nadat de uitslag van zowel deze avond als de totale uitslag van deze week bekend was gemaakt hebben we met de hele groep nog een tijdje heerlijk nagepraat en genoten van de chips, pinda’s e.d. die we mee hadden genomen. Loekie, als oudste deelneemster hebben we ook nog een klein aandenken meegegeven.

67  65

Morgen helaas de laatste dag en maandag vertrekken we om 08.00 uur vanuit het hotel. De gasten die met Transavia vliegen worden om 07.40 uur opgehaald.
Wij hopen dat u het naar uw zin hebt gehad en hopen u nog eens te mogen begroeten op een van de vele bridgereizen van BridgeTravelling.

Hartelijke groet,
Jan en Jacqueline, W.L. en gastvrouw

 

Een reactie op Reisverslag Bridgereis Spanje, Nerja – april 2016

  1. Annie Schreuder zegt:

    Wij hebben een leuke 14 daagse bridgereis gehad naar Nerja. Loekie een dame van 91 jaar was de eerste keer met een buitenlandse bridgereis mee. Mijn complimenten voor Jacqueline en Jan (gastvrouw en wedstrijdleider) zij speelden elke avond om en om met Loekie en zorgden uitstekend voor haar. De laatste dag wilde Loekie nog de zee in …… geen probleem…. Jacqueline ging mee! Chapeau! Annie en Jaap Schreuder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s