Reisverslag Bridgereis Curacao 2020

_______________________________________ Naar bridgereizen buitenland

Reisverslag 16-daagse Bridgereis Curacao

Kunuku Resort – 19 jan. t/m 2 feb. 2020


Programma
Uitslagen
Evaluatieformulier

Reacties onderaan de pagina zijn welkom.


Begeleiding

De wedstrijdbegeleiding is in handen van Jan en Jacqueline Kloos (NBB-gekwalificeerd). Jacqueline is ook uw gastvrouw. Hebt u tijdens uw verblijf andere wensen, op- of aanmerkingen, Jan en Jacqueline doen hun uiterste best u verder te helpen.

Veel plezier gewenst!
Inge Kooijman
eigenaar BridgeTravelling


Het weer


Zaterdag, 18 januari 2020

Aankomst begeleiding

Vanuit Curacao – waar wij gisteren zijn aangekomen – wensen wij onze 40 gasten een goede vlucht. Wij heten u morgen hartelijk welkom op het resort! Hierna beginnen we aan een onvergetelijke bridgevakantie op tropisch Curacao.


Verkennen

Vandaag hebben we de omgeving hier op het resort verkend. Het is groot met maar liefs vijf zwembaden en vele verschillende glijbanen. Ook hebben we voor onze deur een nest onder de struiken met leguanen en hebben ontdekt dat ze meloen erg lekker vinden. Ze eten dit gewoon uit je hand. Onder het eten ’s avonds werden we al getrakteerd op muziek en dat is altijd weer gezellig. De Surinaamse klanken brengen je toch in een leuke stemming.

Om 20.00 uur hebben we afgesproken met Hennie en Petra, zij zijn hier al een week. We hebben meteen een voorproefje genomen wat het bridgen betreft. Al met al een leuke dag en we verheugen ons de gasten morgen te mogen verwelkomen.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline
Kunuku Aqua Resort, CuracaoZondag, 19 januari 2020

Aankomst gasten

Vandaag alles nog even kort gecheckt of alles klopt voordat de gasten arriveren. Rond 17.30 uur (Nederlandse tijd 22.30 uur) kwam de bus het terrein oprijden en ook de huurauto met Hiske en Denise kwam gelijkertijd aan. Na toch een lange reis en het ontbreken van de koffer van Hanneke kon iedereen inchecken. De kamers zijn opgezocht en de koffers zijn door de jongens met een elektrisch karretje nagebracht, iets wat toch wel fijn is.


Welkom en inloopbridge

Om 19.30 uur is iedereen in de bridgeruimte aanwezig en vertel ik wat onder andere de plannen zijn en wanneer de hostess van Correndon komt om het een en ander verder te vertellen. We toosten met elkaar op een fijne tijd hier en hebben toch nog zes paren bereid gevonden om vijf rondjes van drie spellen te spelen.

De rest is heerlijk naar de kamer vertrokken om te gaan slapen. Tenslotte is het Nederlandse tijd 00.30 uur. Morgen begint voor hen de vakantie pas echt en gaan we bespreken wat voor excursies we gezamenlijk gaan ondernemen. Ondertussen is de koffer weer terecht. Iemand had de verkeerde koffer meegenomen en de koffer van Hanneke bij het resort afgegeven.

De winnaars van vanavond zijn
1. Joop Bode en Joop van Buchem met 68,33 %
2. Gerard en Cobie Tanke met 63,33% en
3. Hiske Gerbrandy en Gerrite Boontje met 50% rond

Tot morgen!
Jan en Jacqueline
Kunuku Aqua Resort, Curacao


Maandag, 20 januari 2020

Informatiebijeenkomst

Vanmorgen hebben we om 08.30 uur al bezoek gehad van Zuleika. Zij is hostess van Corendon en heeft ons veel over het eiland verteld en ook wat wij eventueel gezamenlijk kunnen ondernemen. Het lijkt vroeg, maar iedereen was vroeg wakker, dit komt natuurlijk omdat onze biologische klok nog niet weet dat het hier 5 uur vroeger is dan in ons koude kikkerlandje. Vanavond ligt er een lijst klaar waarop iedereen kan aangeven voor welke excursie(s) men kiest. De eerste gasten zijn trouwens vandaag al op stap geweest, of met hun huurauto dan wel met de bus van het hotel. Een vel gekleurde bus zonder ramen die je naar de strandjes in de omgeving brengt of naar Willemstad.


Eerste dag strand

Vandaag is het de eerste dag aan het strand. Het zand is fel wit en de zee oogverblindend turquoise. De temperatuur en de warme zeebries zijn een genot en de levendige onderwaterwereld nodigt uit om te gaan snorkelen. We spotten ook suikerdiefjes, een mooi zangvogeltje. Wat een heerlijke start van de vakantie!


Na het diner 1e competitieronde

We hebben afgesproken dat we om 18.00 uur gaan eten zodat we om 19.30 uur kunnen beginnen met bridgen. Het personeel heeft ervoor gezorgd dat we extra licht kregen en Jan een fijne plek voor de computer. De koelkast is weer tot de nok toe gevuld en iedereen heeft er veel zin in en is ook heerlijk op tijd aanwezig. De heerlijke hapjes zijn ook weer door Cees, onze Nederlandse kok, bereid. Het is prima om buiten te spelen. Het geluid kan lekker weg en de temperatuur is heel aangenaam. Iedereen heeft het dan ook heel erg naar zijn zin.

De winnaars van de eerste competitieavond zijn:
1. Tineke en Hans met 65,89%
2. Corrie en Jack Koster met 64,32%
3. Hiske en Gerrite met 57,03%

Naar de uitslag

Tot morgen!
Jan en Jacqueline
Kunuku Aqua Resort, Curacao


Dinsdag, 21 januari 2020

Op pad

Vandaag kwam de zon weer goed te voorschijn. Gisteren hadden we overwegend een bewolkte dag. Niet erg als je net bent aangekomen, want dan kun je goed wennen aan de warmte. Bijna alle gasten zijn na het ontbijt op pad gegaan. Met de gekleurde hotelbus naar een van de strandjes, Willemstad of met de huurauto op ontdekkingsreis.


Porte Mari

Jan en ik zijn met een aantal gasten naar het strand van Porte Mari geweest. Het is breed en de zee is helder omdat de ondergrond in het water helemaal uit wit zand bestaat. We hebben heerlijk gesnorkeld en de krentenbollen die ik nog bij me had zijn aan de vissen gevoerd. Ik had ze onder mijn zwempak mee het water ingenomen. Ze eten echt uit je hand. Ook lopen er grote varkens rond die het net als de meeuwen op onze stranden het voorzien hebben op alles wat eetbaar is. De bus heeft ons ’s middags weer keurig op tijd terug gebracht. Op zich al een leuke trip, mede door de vrolijke Curaçaose muziek in de bus.


Dinertime

Na een drankje, douche en misschien een kort slaapje is iedereen weer om 18.00 uur aan tafel gegaan en hebben heerlijk gegeten. Je weet echt niet wat je moet nemen, de keus is enorm en alles smaakt heerlijk.


2e competitieronde

Om 19.30 uur zijn we met 9 tafels gaan bridgen. Ria doet vanavond niet mee, jammer maar nu is er geen zit. De avond verloopt zeer soepel, er staat goede wijn in de koelkast en ook de koffie en thee staat klaar. De hapjes werden ook weer erg gewaardeerd.

De winnaars van vanavond zijn de twee Jopen. Zij spelen voor het eerst met elkaar, dus heel knap.

1. Joop en Joop met 58,85%
2. Corry en Jack met 56,77%
3. Nel en Fieke Fakkeldij met 56,25%
Naar de uitslag

De glazen werden nog een keer gevuld en rond 23.30 uur ging iedereen na een heerlijke dag weer naar hun kamer.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline
Kunuku Aqua Resort, Curacao


Woensdag, 22 januari 2020

Daaibooi

Na het ontbijt staan we klaar om weer met de open kleurrijke bus naar een ander strandje te gaan, Daaibooi geheten. Kleiner dan het strand gisteren, maar wel heel erg gezellig. Je hebt daar grote schildpadden waarmee je gewoon zwemt en heel veel kleurrijke vissen. De schildpadden werden in de ochtend gevoed met afval van grote vissen die de vissers daar aan het schoonmaken waren. We hebben de vissen natuurlijk weer brood gevoed, zodat we grote felblauwe vissen om ons heen kregen, echt geweldig! Net alsof je in een aquarium zwemt.

Terug op het resort hebben we heerlijke stukken pizza gegeten en heb ik zelf met Zuleika van Correndon de excursies nog eenmaal doorgesproken. Vrijdag gaan we de eilandtour doen.Dinertime

Voor het diner van vanavond vond de saté met pindasaus gretig aftrek en ook de heerlijke salades gingen erin als koek. Koffie en thee toe en om half acht lekker bridgen.


3e competitieronde

Vier dames uit Amsterdam bridgen vanavond op een andere plek omdat zij bridgevrienden daar ontmoeten. Veel plezier natuurlijk! Acht tafels met helaas een zit, maar iedereen is weer erg enthousiast. De hapjes smaken weer heerlijk en de goede witte wijn staat ook weer in de koelkast. We hebben weer nieuwe winnaars vanavond.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline
Kunuku Aqua Resort, Curacao

1. Nel en Fieke met 64,58%
2. Hans en Tineke met 62,20%
3. Corry en Jack met 62,14%
Naar de uitslag


Donderdag, 23 januari 2020

Rustige dag

Vandaag is voor veel gasten een rustige dag, mede omdat we morgen met 26 gasten een rondtoer gaan maken. We worden dan al om 7.45 uur opgehaald en daarom liggen er vanavond voor iedereen ontbijtdozen klaar. De strandjes in de buurt zijn wel bezocht en er zijn gasten met de auto naar het westen gereden waar je ook heerlijk met de schildpadden kunt zwemmen. Ineke ( in zwart/wit blouse) zetten we ook even op de foto. Zij geen bridger. Met haar zuster en zwager is zij gezellig meegegaan naar Curacao.


Bloemen en struiken op het resort

Op weg naar het zwembad nemen we kiekjes van de prachtige bloemen en struiken. Het voelt heerlijk zomers zo op je slippertjes en in je zwemkleding op weg naar de glijbaan.


Van de glijbaan

Jan en ik hebben de glijbanen uitgeprobeerd. Best een beetje eng, maar toch maar gedaan. De eerste keer filmen mislukte, dus nog maar een keer extra naar boven.


Dinertime

Aan tafel worden de ervaringen van vandaag gedeeld. De gerechten laten ons weer goed smaken maar bovenal is de gezelligheid van een leuke groep bridgers even zo kostelijk.


4e competitieronde

Vanavond hebben we bij het bridgen een gast. Roel Glasbeek, een kennis van de dames uit Amsterdam, komt ons versterken zodat we geen zit hebben. Gisteren zijn zij bij zijn club geweest en nu komt hij bij ons meespelen.

Het werd weer een hele leuke avond en de naborrel duurde deze keer niet lang, zodat Coen de lichten gauw uit kon doen.

De winnaars van vandaag:
1. Jan en Marion met 59,93%
2. Hans en Tineke met 56,88%
3. Gerard en Coby met 55,07%
Naar de uitslag

Lekker slapen en morgen vroeg op!
Jan en Jacqueline
Kunuku Aqua Resort, Curacao


Vrijdag, 24 januari 2020

Eilandtoer

Naar Willemstad via Curacao Likeur Distilleerderij

Vanmorgen zijn we rond 08.00 uur opgehaald om met een grote groep een rondtoer over het eiland te maken. Eerst halen we nog andere Nederlandse mensen op en eigenlijk begon de werkelijke tour om 09.00 uur. De gids was heel enthousiast en heeft veel verteld onderweg. Voordat we het wisten stonden we in de distilleerderij waar de likeuren van onder meer Blue Curaçao worden gemaakt. Een nieuwe smaak is trouwens die met tamarinde wordt gemaakt. Dit zijn bruine bomen die aan struiken groeien. Dus om 10.00 uur hadden we al drie verschillende likeurtjes geproefd, waaronder ook een met chocoladesmaak.


Via Willemstad naar Boka Tabla

Na een tour door Willemstad, gevolgd door een korte wandeling, gaan we door naar het grote natuurgebied van Boca Tabla. De golven klotsen hier tegen de rotsen en is een prachtig gezicht. De kustlijn is meer dan 10 km lang en heeft diverse baaien en inhammen waar diverse soorten schildpadden hun eieren leggen.


Na de lunch naar de Kleine Knip

Na een smakelijke lunch gaf de chauffeur te kennen dat we en uurtje mochten zwemmen in een baai dicht in de buurt, de Kleine Knip. Een enkeling had badkleding mee genomen en heeft geprobeerd de zee in te komen, maar door de stroming en hoge golven was dit onmogelijk. Ik, Jacqueline, ging over de kop en het zand zat echt overal.


Huiswaarts

Onderweg zijn we door een gebied gereden waar heel veel pelikanen vertoeven. Jammer genoeg stonden ze ver weg, maar met een goede camera is het net of ze dichtbij staan. Bij aankomst in het resort hebben we een lekker een drankje genomen en gauw al het zand onder de douche weggespoeld.


5e competitieronde

Na het diner zijn we om 19.30 uur met het bridgen gestart, het was weer een leuke avond. Ria is lekker op haar kamer gebleven en daarom hoefden Jan en ik niet mee te spelen. Tijdens het spelen is het verslag gemaakt en hebben we met Ineke (geen bridger) aan de tafel een wijntje gedronken.

De winnaars van deze avond zijn:
1. wederom Hans en Tineke met 63,13%
2. Henny en Petra met 64,64%
3. Hanneke en Hiske met 57,97%
Naar de uitslag

Tot morgen!
Jan en Jacqueline
Kunuku Aqua Resort, Curacao


Zaterdag, 25 januari 2020

In, om en nabij het resort

Het wordt vandaag weer een warme dag, dus wordt het ook weer goed smeren. Na het ontbijt worden de strandjes bezocht, maar ook zie ik verschillende gasten heerlijk bij het zwembad liggen. De dames uit Amsterdam zijn met de auto naar Willemstad vertrokken en de andere gasten worden met de open bus naar plaats van bestemming gebracht.


Gevleugelde uitspraak

Het leven op Curaçao verloopt een stuk minder gestrest dan in Nederland. Ze zeggen er dan ook maar al te graag: ‘Nederlanders hebben de klok, wij hebben de tijd’.

Lunchtime

De thuisblijvers zitten/liggen her en der verspreid bij de zwembaden tot dat de magen gaan knorren. De lunch smaakt wederom heerlijk. Er is een taart, die je in een lobbige pudding moet dopen voordat deze natuurlijk in je mond verdwijnt. Echt local en erg lekker. Verder kunnen we veel vers fruit pakken en vandaag staan onder andere tortilla’s met gehaktvulling en verschillende sauzen op het menu.


Tropische muziek tijdens diner


Na weer een heerlijke dag op Curacao gaan we aan tafel voor het diner. De swingende tropische liedjes dragen extra bij aan de gezellig sfeer.


6e competitieronde

Natuurlijk is iedereen na het diner weer keurig op tijd in de bridgezaal aanwezig. Iedereen doet lekker mee en alles verloopt in een goede stemming. Dat kan ook niet anders, heerlijk buiten spelen en een Curaçaose band die op de achtergrond voor vrolijkheid zorgt. Vandaag zijn op verzoek lekkere chips als hapjes neergezet


Het spelen gaat vlot en al snel wordt de uitslag bekend gemaakt.
1. Voor de derde keer nummer 1; Tineke en Hans met 66,67 %
2. Hiske en Hanneke met 62,76 %
3. Jenny en Ria met 62,24 %
Naar de uitslag.

Iedereen vult nog en keer de glazen en de persoonlijke uitslagen worden daarbij doorgenomen. Het is nog een lange tijd gezellig voordat de kamers opgezocht worden voor een heerlijke nachtrust.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline
Kunuku Aqua Resort, Curacao


Zondag, 26 januari 2020

Ontbijt en er vandoor

De eerste gasten kwamen al vroeg aan het ontbijt vanmorgen. De bus naar de strandjes was door velen besteld, dus eerst ontbijten en dan op pad. Vandaag is Daaibooi ook weer aangedaan. Niet zo luxe als Porte Mari, maar wel een stuk knusser. In het weekend komen veel locals naar dit strand en hebben net als wij een fantastische dag. We hebben heerlijk gesnorkeld en gezwommen met de schildpadden en honderden vissen.


Vooraf aan het diner

In het hotel aangekomen, trekken we een baantje in het zwembad, drinken we een drankje en gaan dan naar de kamer voor een frisse douche om het laatste zand kwijt te raken. Hierna nemen we een aperitief en genieten van de namiddag.

Diner verzorgd door locals

Het diner werd vandaag door de locals verzorgd. Heerlijke vissoep, local bami met gekruid rundvlees en lekkere kip en broodpudding toe. Wie dit niet wilde, kon natuurlijk uit allerlei andere gerechten kiezen, maar op zondag koken nu eenmaal de locals en het is heel erg leuk om hun gerechten te proberen. Het keukenpersoneel heeft een speciaal toetje gemaakt voor de jarige Henny.


7e competitieronde undefined

Het bridgen begon met het zingen van “ lang zal hij leven”, voor Henny. Een kus of hand van iedereen en als klein presentje een spel kaarten van Curaçao. Hierna spelen we met 9 tafeltjes zonder zit 24 spelletjes in alle gezelligheid.

De winnaars van vanavond zijn:
1. Hiske en Gerrite met 62,97%
2. Tineke en Hans (al drie keer
eerste) met 62,29%
3. Henny de jarige job en Petra
met 59,19 %
Naar de uitslag.

Nadat we nog even een glas gedronken hebben op de jarige Henny is iedereen weer naar zijn kamer vertrokken.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline
Kunuku Aqua Resort, Curacao

Maandag, 27 januari 2020

De dag begon met iets, waarvan ik dacht dat ik nog sliep of misschien gisteravond te veel gedronken had. Maar geen van beide was het geval. Ik zag n.l. twee snorkels boven water uitkomen. Wat bleek, Denise en Hanneke waren op zoek naar een oorbel die Hanneke verloren was. Goed idee met een nog beter einde, de oorbel is gevonden op de bodem van het zwembad.

Bezoek Kruidentuin

Om 09.30 uur zijn we met het busje vertrokken naar het “Kruidenvrouwtje”, Dinah Veeris. Een rit die niet helemaal vlekkeloos verliep. De route die wij bij ons hadden klopte niet helemaal en we waren de weg totaal kwijt. Gelukkig heeft het personeel van een KLM gebouwtje ons weer op de goede weg geholpen. Veel later als gepland kwamen we aan, maar het “Kruidenvrouwtje” heeft keurig op ons gewacht en heeft ons alles verteld over haar grote kruidentuin.

Dit bezoek is een belevenis op zich en voor alles wat je maar kunt hebben aan kwaaltjes heeft zij wel een kruid. Ook een struik waar stukjes vanaf worden gebroken en waarvan je de blaadjes kauwt. Het is de tandpasta en met de stokjes maak je je tanden schoon. Er zijn zijde-, katoenbomen, de heilige boom, de Mispel en de Dibi divi. Verder te veel struiken en planten om op te noemen. Terug werden we op bloemenlimonade getrakteerd. De weg terug ging wel heel soepeltjes. Gerard, bedankt voor het rijden, je bent een fantastische chauffeur.

Meer lezen over Dinah Veeris? Klik op de website.


Dinertime

Het diner heeft weer allerlei lekkere kip, biefstuk en vis, samen met gebakken rijst, patat, gebakken aardappelen of pasta smaakt het weer heerlijk. Ook de salades vooraf en het ijs of gebak smaakte weer voortreffelijk.


8e competitieavond

Het veld is weer compleet waardoor er wel een zit is, maar niemand die dit vervelend vindt. Spellen worden door ons na twee spelletjes gewisseld en het is weer een heerlijke bridgeavond zo buiten. We hebben vanavond weer een nieuwe winnaar.

 1. Jan en Marianne met 63,02 %
 2. Hans en Tineke met 56,88
 3. Gerard en Cobie met 56,25 %

  Naar de uitslag

Iedereen heeft nog een lekker drankje ingeschonken terwijl de persoonlijke uitdraaien vergeleken werden. Rond 23.30 uur gingen toch echt de lichten uit en zocht iedereen weer zijn bedje op.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline
Kunuku Aqua Resort, Curacao

Woensdag, 28 januari 2020

Na ontbijt foetsie

Vanmorgen zijn we begonnen met pannenkoekjes en een Engels ontbijt. Hierna zijn we met een volle bus vertrokken en nadat we Marja hebben gespot met nieuw model hoed. Een aantal gasten werd bij het strandje Pirate Bay afgezet. Wij zijn doorgereden naar Willemstad.


Bezoek Willemstad; wijk Otrabanda

Jacqueline, een Surinaamse dame in klederdracht, stond op ons te wachten en heeft ons alles verteld over de wijk Otrabanda en betekent letterlijk “de andere oever”. Op dit moment worden veel authentieke gebouwen hersteld en ook worden er nieuwe woningen gebouwd. Het is ook een hele kleurrijke wijk en de oude muren worden veelal door allerlei kunstenaars beschilderd. In een heel oud café hebben we samen wat gedronken en na de rondleiding hebben we op het terras van restaurant “de Couverneur“ heerlijk geluncht met prachtig uitzicht op de aan de overkant gelegen Handelskade.

Cadeautjes zijn aan de kraampjes aangeschaft en om 15.15 uur zijn we, nadat we de strandgangers weer opgehaald hadden, met z’n allen teruggebracht naar het ressort. Er zal door ons, na zo’n uitgebreide lunch, niet veel gegeten worden vanavond.


9e competitieronde

Diegenen die ’s middags geluncht hebben bij “de Couverneur“ hebben maar een kleinigheidje gegeten, maar konden het heerlijke ijs niet weerstaan. Daarna hebben Jan en ik alles weer klaar gezet voor een nieuwe bridgeavond. Arno komt ons weer helpen om een zit te voorkomen. De hete balletjes van Henk smaken weer heel goed en het uitzicht vanavond is fenomenaal.

Resultaat van vanavond

1. en weer werden Tineke en Hans eerste, nu met 66,67 %
2. Jan en Marion met 62,73 %
2. de twee Jopies met 57,18 %

Er is nu 9 keer gespeeld. Vanaf morgen vervalt de slechtste score.
Naar de uitslag

Morgen de wandeling met gids in Willemstad, maar dan hoofdzakelijk het nieuwe gedeelte.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline
Kunuku Aqua Resort, Curacao


Woensdag, 30 januari 2020

Mooie bloemen, heerlijk eitje

Tijdens het wakker worden hoor je de palmbomen die een rustgevend geluid maken door de wapperende bladeren. Echt een tropisch gevoel! We lopen met een lekker briesje langs bloemen richting restaurant voor een heerlijk ontbijt. We hebben o.a. keuze uit gekookte-, gebakken eieren, met of zonder hele dooier, scrubble eggs of een omelet met van alles en nog want erop. Voor ieder wat wils.


Bezoek Willemstad

Vanmorgen zijn met de open bus naar Willemstad gereden om met een gids de stad beter te leren kennen en ook wat cultuur op te snuiven. Eerst zet de bus weer gasten bij het strand af voordat hij doorreed naar het centrum van Willemstad, vlak voor het Fort.

Bij het Fort zou onze gids moeten staan, maar daar hebben we even op moeten wachten. Echt Curaçao dus… en zoals eerder geschreven; de locals zeggen er dan ook maar al te graag: ‘Nederlanders hebben de klok, wij hebben de tijd’. Maar toen we op weg gingen heeft deze gids ons wel van alles verteld over de historie van deze stad en zijn we wel veel wijzer geworden. Nu nog alles onthouden. Wel hebben we twee korte drinkstops gehouden vanwege de warmte.


Morgen Klein Curaçao


Twee dames gaan vandaag al naar Klein Curaçao, een klein onbewoond eiland voor de kust van Curaçao. Morgen gaat ook een groepje die kant op. Het is alleen vroeg opstaan maar het schijnt allemaal de moeite waard te zijn. Morgen zal ik hierover meer vertellen.


10e competitieronde


Na het diner gaan we naar de bridgeruimte. Er zijn vanavond wat afmeldingen. Dit heeft natuurlijk te maken met het vroege tijdstip van opstaan morgenochtend.


Negen tafels met bridgers die er alles aan doen om vanaf vanavond de slechtste score te kunnen laten wegschrappen. Dit alles zal grote verschuivingen laten zien. Alleen de huidige nummer 1. staat hoogstwaarschijnlijk al vast. Hans en Tineke hebben een grote voorsprong, maar hebben pas gewonnen als ze na zaterdag nog steeds bovenaan staan.

Vanavond zijn de winnaars:

 1. Corry en Jack met 67,47%
 2. Marijke en Willy met 61,09
 3. de twee Jopen met 60,05%

  Naar de uitslag

Tot morgen!
Jan en Jacqueline
Kunuku Aqua Resort, Curacao


Donderdag, 30 januari 2020

Klein Curacao

Vanmorgen zijn we al vroeg opgehaald om met de boot naar Klein Curaçao te gaan. Wij kwamen als eerste met 10 personen aan boord en konden de beste plaatsen uitzoeken. Rond 07.00 uur vertrok de boot om na anderhalf uur de ankers uit te gooien voor de kust. Je werd toen met kleine bootjes naar het strand gebracht, maar je kon ook van de boot springen en zwemmend het strand bereiken. Dat was natuurlijk wel een uitdaging, die Marja en ik wel aandurfden.

Aangekomen op het strand kregen we uitleg wat de bedoeling was deze dag en dat de eerste bel ging wanneer de barbecue zou beginnen, maar eerst werd het ontbijt geserveerd. De tweede bel was voor het voeren van de vissen en schildpadden. Al het brood wat over was ging de zee in en de vissen/schildpadden weten dit natuurlijk. Voordat je het weet zwem en sta je tussen honderden gekleurde vissen in. Echt een prachtig gezicht. Onder de boot zwommen ook hele grote scholen met vissen. Zoiets had ik zelf nog nooit gezien. Je zwemt echt in een groot aquarium. Later op het strand zien we honderden kreeftjes die de weg naar het water zoeken.


Al het brood wat over was ging de zee in en de vissen/schildpadden weten dit natuurlijk.


We hebben ook nog even een korte wandeling gemaakt naar de oude vuurtoren en scheepswrakken die er al vele jaren liggen. Je kunt hier ook echt zien dat dit een vulkanisch eiland is. Rond 15.30 uur was het tijd om weer naar huis te gaan en werd iedereen weer met de bootjes naar het schip gebracht. Moe maar zeer voldaan kwamen we op het resort aan en hebben we samen nog even een koud biertje genomen. Vlug douchen want om 19.30 uur beginnen we weer met bridgen.


11e competitieronde

Vanavond hebben we slechts zes tafeltjes. Dit komt omdat er gasten zijn die toch wel moe zijn van de reis en er zijn verschillende gasten naar Willemstad. Op donderdagavond is daar veel muziek en dans en wordt afgesloten met vuurwerk.

De winnaars van vanavond zijn:
1. Marijke en Willy met 66,67 %,
2. Jan en Marion met 66,25 % en
3 Henny en Petra met 58,33 %.

Naar de uitslag

Tot morgen!
Jan en Jacqueline
Kunuku Aqua Resort, Curacao

Vrijdag, 31 januari 2020

Alle kanten op

De gasten zijn weer alle kanten opgegaan vandaag, met de bus of met de huurauto, Ineke, Jack en Corrie zijn zelfs bij AH geweest omdat ze daar van die leuke boodschappen tasjes hebben. AH staat op de bikini die aan de lijn hangt. De strandjes zijn natuurlijk weer goed bezocht en ook zijn er gasten naar het Dolfijnenopleidingscentrum geweest. Daar worden dolfijnen zo opgeleid dat kinderen met een handicap veilig met ze kunnen zwemmen.

Na de lunch hebben de gasten bij het zwembad lekker even gerust of geslapen. Gerrite heeft een nieuwe snorkel, de Smoothie van de dag smaakte heerlijk en onze huisleguaan kwam ons weer even opzoeken. Verder hebben Jan en ik de spellen die gisteravond al door de gasten geschud zijn, in de computer gebracht.

Jan en Marianne hebben deze week een dagje gegolfd. Er is in de buurt een prachtig golfterrein waar ze een heerlijke en sportieve dag hebben doorgebracht.

12e competitieronde

We hebben vanavond geen zit, Marion en Jan blijven vanavond een lekker avondje thuis. De sfeer is heel gemoedelijk, het is een hele fijne groep en er wordt heel wat afgelachen. Vanavond is de groepsfoto al gemaakt (volgt later), omdat Jenny, Ria, Monica en Lia morgen al naar huis vliegen. We wensen hen natuurlijk een fijne vlucht.

De winnaars van vandaag.

1. Gerrite en Hanneke geëindigd met 62,24%
2. Nel en Fieke met 59,90%
3. Ria met haar partners met 54,43 %

Naar de uitslag

Na de nemen van de groepsfoto hebben we het nog heel gezellig gehad met elkaar en moesten Jan en ik de groep bijna figuurlijk de zaal uit gooien 🙂 .

Tot morgen!
Jan en Jacqueline
Kunuku Aqua Resort, Curacao


Zaterdag, 1 februari 2020

Een na laatste dag

Vanmorgen zijn er heel wat gasten toch nog maar een keer naar Willemstad gegaan om de laatste Curaçao’se guldens op te maken. Andere gasten hebben voor het laatst een van de strandjes opgezocht.


Christoffelpark

Wij zij op uitnodiging van Hiske en Hanneke met de auto naar het Christoffelpark gereden met de bedoeling de berg daar lopend op te klimmen. Helaas, je mag alleen naar boven voor 10.00 uur en dat wisten we natuurlijk niet. Als alternatief zijn we met de auto het hele park doorgereden, met verschillende stops. Daar kon je wel steeds een stukje lopen om uitzichten te bewonderen, de oude kopermijn te bekijken of de overblijfselen van de slavernij, waaronder de plek waar ze werden gestraft te bekijken. Een hele leuke rit die we maar op een terrasje in hebben afgesloten met bier en Fanta. Meiden bedankt!

Om 15.00 uur heb ik de vier dames die vandaag vertrokken uitgezwaaid en wens ze een goede vlucht.


13e competitieronde

Vanavond gaan we 5 rondjes van 3 spellen spelen. Dit omdat we tijd over willen houden voor de prijsuitreiking en wat borrelen achteraf. De prijsjes staan trouwens al klaar en wachten op de winnaars. Aan het laatste ijsje van de vakantie hebben we ons tegoed gedaan en de koks Coen en Henk hebben we onder het bridgen heel hartelijk bedankt voor alles wat ze voor ons gekookt hebben. Het grote applaus voor hun is daarom ook heel erg verdiend.


Prijsuitreiking competitie

Na het bridgen hebben we eerst al onze gasten bedankt voor alles. Het was een heerlijk en gezellig stel bij elkaar waar geen onvertogen woord onder elkaar is gevallen.

Onder applaus feliciteren we de eerste drie finalisten.
1. Tineke en Hans met 62,95%
2. Jack en Corrie met 59,14 %
3. Jan en Marion met 58,62 %
Naar de uitslag.


We hebben de chauffeur Gerard bedankt voor het rijden en hem een mooie pet gegeven en Ria, die de hele vakantie met Jan en mij gespeeld heeft, kreeg een mooie boodschappen tas van AH. Iedereen wil er nu een hebben. Morgen voor vertrek naar Nederland nog maar even langs AH. Ineke, die niet mee speelde, hebben we een spel kaarten cadeau gedaan met de hoop dat ook zij gauw gaat bridgen, zodat ze een van de volgende vakanties mee kan spelen.

John nam hierna nog even het woord en bedankte ons voor alles en overhandigde ons een doosje met inhoud. We zijn geschrokken van deze inhoud, zoveel, echt te gek, en willen bij deze u allen nogmaals bedanken voor dit fantastische cadeau. Jan heeft ook nog even het woord genomen en ons bedankt en een hele leuk anekdote voorgelezen.

Toen alle formaliteiten achter de rug waren hebben we de glazen nog maar eens gevuld en samen geproost op een heerlijk verblijf hier op Curaçao.


Goede reis terug

Morgen vliegen we gezamenlijk naar huis, alleen Joop blijft nog twee weken hier. Jan ik hopen dat u allemaal veilig thuiskomt en hopen u op een van de volgende bridgereizen van Bridgetravelling weer te mogen begroeten. Al deze reizen kunt u vinden op de site van Bridgetravelling. Naar de kalender.


Dag allemaal!

7 reacties op Reisverslag Bridgereis Curacao 2020

 1. Tineke Pragt zegt:

  Wat was de reis weer geweldig mede door Jan en Jacqueline.Op de terugreis was ik jarig en werd verrast door Jacqueline met een kadootje.Hierna kwam de stewardess met een glas wijn en nootjes(geregeld door Jacqueline). Heel attent en bedankt Jacqueline.

 2. Ninon zegt:

  Oh wat he ik een spijt dat wij niet mee zijn. Volgend jaar maar hopen dat het mij wel lukt.
  Heel erg genieten jullie. De leiding van Jaqueline en Jan zal absoluut zeer goed zijn. Groetjes Ninon

 3. Leny Tanke zegt:

  O wat een heerlijke foto,s zijn het, we krijgen er zo weer zin in en dan zie je onze schoonzus en onze broer/zwager genieten van de reis. Super voor hen er is ook genoeg te zien op dat eiland mooie en lelijke natuur. Nog veel plezier met z,n allen en geniet er nog maar lekker van .
  Doe de groetjes maar aan
  Gerard en Cobie Tanke
  En aan Jeane en Kees duijvenstijn
  Gr. Bernard en Leny Tanke 😍😍😎😎

 4. Caroline & Marcel zegt:

  Wat een mooie reis en wat een heerlijk eiland om daar zo te genieten. Groetjes speciaal aan Joop Bode. Veel plezier nog de laatste daagjes.

 5. Gerrit zegt:

  leuk dit te lezen nog een fijne werkvakantie groetjes Gerrit en ingeborg

 6. Jenny Lauwerijssen zegt:

  Geweldig zoals jullie voor je gasten in de weer zijn ! Chapeau !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s