Reisverslag Valkenburg augustus 2015

____________________________________________Naar de reisomschrijving

Foto’s; klik op mijnalbum → mijnalbum

Bridgemidweek (dinsdag-vrijdag) Hotel Eurotel Atlas te Valkenburg 18-21 augustus 2015


valkenburg        Eurotel_Atlas_Valkenburg       unnamed (4)

Reacties onderaan de pagina zijn welkom.


Dinsdag, 18 augustus 2015

De bridgereis naar Valkenburg begint vandaag bewolkt met een spatje regen. In de middag komt de zon door en met een temperatuur van 19° proosten we vanmiddag om 17.15 uur in de bridgezaal op gezellige en warme dagen. Het aantal deelnemers staat op 44 en niet voor niets. Het arrangement is uniek en onderscheidend, tel de bestemming Valkenburg – ook wel het Toscane aan de Geul genoemd – erbij op en de reis zit vol :).

het weer

De begeleiding van BridgeTravelling is in handen van ondergetekenden.
Voor vragen/opmerkingen kunt u altijd bij ons terecht.
Wij staan graag voor u klaar! Tot vanmiddag.

Aankomstdag

foto13De meeste gasten zijn met regen vertrokken, maar in Limburg begon de zon al af en toe te schijnen en eenmaal in Valkenburg aangekomen brak deze steeds vaker door.
Een goed begin voor hopelijk een paar fijne dagen in
Hotel Eurotel Atlas. Rond het middaguur arriveerden de eerste gasten al om lekker in het dorp te gaan lunchen. Toen iedereen vanaf twee uur zijn kamer had gekregen en de andere gasten ook binnendruppelden werd het lekker druk in het hotel.

foto6Een leuk gezelschap met zowel nieuwe gasten als vaste bridgers die al meerdere keren zijn mee geweest. Om vijf uur is iedereen welkom geheten en is er geproost op deze bridgedagen. Om kwart voor zes zijn we aan tafel gegaan en hebben de vis en kip heerlijk laten smaken. Ook de warme appeltaart als toetje werd zeer gewaardeerd.

foto11Het bridgegedeelte kan iets groter. Het werd af en toe een beetje dringen om naar de juiste tafel te komen, maar met een glimlach werd dit opgelost. Wel vervelend is dat één van de gasten vanmorgen gevallen is en nu met een gekneusde enkel zit. Zij gaat even bij een dokter langs en hopelijk zal het lopen vandaag al weer wat beter gaan.

Nadat de uitslag rond half twaalf bekend is gemaakt zijn de meeste gasten naar hun kamer gegaan en een klein gedeelte heeft nog even zijn glas leeggedronken tijdens het nabespreken van deze avond. Ga naar de uitslagen.

Morgen wordt het weer nog beter, dus iedereen heeft er zin in om deze dag zo goed mogelijk in te vullen, te beginnen met een ritje door de grotten die we dan gaan bezoeken.

Woensdag, 19 augustus 2015

image.jpg wordt weergegevenToen we vanmorgen de gordijnen openden scheen de zon al voorop. Dat is toch wel prettig wakker worden. Nadat iedereen een heerlijk ontbijtje had genuttigd zijn we lopend naar de grotten vertrokken. Praktisch heel de groep ging mee, het was dus wel een hele optocht. Daar aangekomen kregen we direct een privé treintje en gingen we het donker in. De gids (tevens chauffeur) vertelde ons alles wat hier in het verleden heeft plaats gevonden, maar ook nog heden ten dagen plaats vindt. Heel erg interessant. Daarna heeft het grootste gedeelte van de groep genoten van de lichtshow die verder in de grot werd vertoond. Dekens konden we pakken, want de temperatuur image.jpg wordt weergegevenis constant zo’n 12 graden. Echt heel indrukwekkend. De ruïne is ook nog door sommige bekeken die daar van het uitzicht konden genieten.. Toch werd de aantrekkingskracht van de terrasjes wel heel erg groot. De middag heeft iedereen verder ingevuld met fietsen, wandelen of gewoon gezellig zitten op een van de vele terrassen hier in Valkenburg. Alleen Jan, Ton en Nico zijn bezig geweest de bridgezaal anders in te delen, zodat er meer zit- en loopruimte is gekomen. Bedankt heren. Het werd mede hierdoor weer een fijne bridgeavond.

Nadat de uitslag van deze avond bekend was gemaakt en  het laatste drankje was leeggedronken heeft iedereen lekker zijn bedje opgezocht, zodat we morgen weer fris aan een nieuwe dag kunnen beginnen.

Donderdag, 20 augustus 2015

Vanmorgen werden we allemaal weer met het zonnetje wakker en onder het ontbijt werden de laatste plannetjes voor deze dag uitgewerkt. De meeste gasten kozen voor Maastricht maar er waren er ook die de fietsen weer ophaalden bij de verhuur en er op deze manier op uit trokken. Tegen de middag zijn ook Inge  Kooijman en Roel de de Vrijer aangekomen om de laatste avond mee te maken en Valkenburg te ontdekken.

20150820_134333.jpg wordt weergegeven     20150820_134628.jpg wordt weergegeven     20150820_124300.jpg wordt weergegeven

‘s-Middags kwam iedereen weer tevreden in het hotel aan en na het diner zijn we aan de laatste avond bridge begonnen.  De warmte was merkbaar in de zaal en in de pauzes zochten sommige gasten toch even de buitenlucht op. Het was gezellig, de drankjes smaakten goed en de hapjes waren weer goed verzorgd. Zo als altijd komt er ook aan deze bridgemidweek weer een einde maar niet voor de prijswinnaars bekend te maken en iedereen te bedanken voor hun aanwezigheid en gezelligheid.

De winnaars
1e prijs: Piet van der Berg en This den Otter
2e prijs: Bart Minnee en Denijs den Haan
De 3e prijs is niet van toepassing (wedstrijdleider met wisselende partner).
De prijzen zijn vergeven aan onze gast met gekneusde voet en aan een startende bridger.

Wij bedanken u als onze gewaardeerde gasten voor de gezellige dagen en zien u graag weer een keertje terug bij de BridgeTravelling-familie.

Hartelijke groet,
Jacqueline en Jan Kloos

Een reactie op Reisverslag Valkenburg augustus 2015

  1. bep van balen zegt:

    We hebben weer een heel gezellige midweek gehad, en voor herhaling vatbaar groetjes bep en wiea

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s