Reisverslag Bridgereis Nunspeet 22-25 juni 2017

___________________________________________Naar de reisomschrijving

Hotel De Hoeve van Nunspeet6
22-25 juni 2017
de Veluwe


Reacties onderaan de pagina zijn welkom🙂


Begeleiding

Anneloes en LeoOnder begeleiding van Anneloes Dijk en Leo Vrielink gaan we naar een prachtige locatie  midden op de Veluwe. Anneloes en Leo zijn ervaren wedstrijdbegeleiders (NBB-gekwalificeerd) en tevens bridgedocenten.  Wij wensen iedereen veel plezier en mooie herinneringen. Inge Kooijman, eigenaar.

Een goede reis gewenst.
Tot bij het welkomstwoord op donderdag 22 juni om 17.15 uur!
Anneloes en Leo


Het weer Nunspeet

Het weer


Donderdag, 22 juni 2017

Aankomst

Vandaag trotseren onze gasten tropische temperaturen van 34 graden om in Nunspeet op de Veluwe een paar gezellige dagen met BridgeTravelling door te brengen. Prachtig gelegen in een bosrijke omgeving vinden we ons hotel en velen strijken neer op het grote terras met een koud drankje onder de grote parasols waar het geweldig toeven is omdat de wind wat heerlijke verkoeling brengt.


Voor ons zien we het toeristische treintje, De Hoeve Express, een paar keer langsrijden en de chauffeur ‘scheurt’ tot groot leedvermaak nog een extra rondje alvorens zijn passagiers kunnen uitstappen. Van Gerlinde, de manager van De Hoeve van Nunspeet, horen we dat de Boomstronk, de blokhut achter het hotel, als bridgelocatie gebruikt mag worden. Wauw, dat is boffen omdat wij als wedstrijdleiders de vrije hand krijgen om deze toepasselijke ruimte, voor een in de bossen gelegen hotel, voor de bridgeavonden in te inrichten.

Welkom

Om 17.15 uur verwelkomen we al proostend onze gasten met een welkomstbubbel en gastvrouw Anneloes vertelt wat ins en outs over het hotel en de omgeving.


Morgen is een excursie met de boswachter gepland maar dat is niet verplicht. In het noordoostelijke gedeelte van de Veluwe is heel veel meer te beleven. De komende dagen gaan we dit ervaren en in de verslagen verwerken!

Dinnertime

In Brasserie 14 wordt voor ons om kwart voor zes het diner geserveerd: ham met meloen vooraf en biefstuk met champignonsaus, asperges en een bolletje aardappelpuree en als toetje; bosvruchtenijs met slagroom.


Eerste competitieavond

De bridgeavond is uiterst plezierig en sportief verlopen ondanks dat de verlichting (nog) niet optimaal was. Met de deuren wagenwijd open en een heftige onweersbui bij de aanvang hebben we al met vele medegasten kennisgemaakt. Leo heeft uitgelegd dat we een cyclisch schema spelen waarin we optimaal alle medebridgers gaan tegenkomen. Het is tenslotte ook prettig om te weten dat je niet drie avonden tegen dezelfde sterkere spelers op zou moeten boksen 🙂 . In ‘onze’ blokhut de Boomstronk vinden we al snel onze weg naar de koffie- en theehoek maar ook daarna naar de biertap, de vele glaasjes water en glaasjes wijn. Op de foto’s staan Jan en Grietje alsof ze niet anders gewend zijn achter de bar. Voor elk wat wils want ‘onze’ Yentel, die ons regelmatig vraagt of alles in orde is, brengt nog extra spa rood en alcohol vrij bier. Later op de avond verrast ze ons met grote schalen heerlijke bitterballen met een likje mosterd.


Gezellig nakaarten op het terras

Rond kwart over elf zijn de laatste spellen gespeeld. Tot de uitslag bekend is worden we geïnformeerd (moppentrommel) over de aanhouding van een echtpaar door een agent op de A1. De vrouw van de bestuurder ‘zorgt’ al minzaam glimlachend voor de extra vijf bekeuringen… Enfin, Thea en Grietje voeren de driedaagse competitie aan met 57,29% maar de scores liggen spannend dicht bij elkaar. Onder het genot van een extra glaasje wijn etc. worden nog een paar spellen buiten op het terras doorgenomen en een flinke groep blijft nog wat doorzakken.

Gezelligheid kent geen tijd is het motto. Welterusten en tot morgen! Naar de uitslag.

Leo & Anneloes
Nunspeet – Veluwe


Vrijdag, 23 juni 2017

Het bos in met Gerrit

66Na een warme nacht begroeten we elkaar weer bij het ontbijtbuffet. Heerlijk relaxed kunnen we lang genieten van een uitgebreid ontbijt en plannen smeden over wat we vandaag gaan ondernemen. Er staat voor vanmiddag een excursie onder leiding van de natuurgids Gerrit in de kroondomeinen van het Loo bij Apeldoorn. De groep uit Noordwijkerhout springt op de via ons hotel gehuurde e-bikes voor een fietstocht in de omgeving met als plan om rond drie uur aan te sluiten bij de wandelgroep voor de boswandeling. Tot groot plezier van allen leidt de fietsknooppunttocht langs vele prachtige wegen en is Nunspeet wel drie maal rond gefietst. Onderweg kom je aantrekkelijke ijstentjes en lunchrooms tegen zodat de inwendige mens ook goed meegeniet maar is het voornemen om meer van de natuur te horen in duigen gevallen.

Wilde zwijnen spotten

Met een kleine groep worden we door Gerrit meegenomen naar een bijzonder stuk bos waar we waarschijnlijk wilde zwijnen met biggen kunnen spotten. Onderweg vertelt Gerrit met veel humor over het www van de natuurwereld, het wood wide web, het oudste internet op aarde. De laatste jaren is bekend geworden dat er in bossen een ondergronds web is van schimmelverbindingen waarbij bomen voedselelementen kunnen doorgeven aan jonge boompjes die het normaliter door lichtgebrek niet zouden overleven. Opeens neemt onze gids in de verte bewegingen waar. Voorzichtig bepaalt hij voor ons een geschikte waarnemingsplaats en warempel zien we overduidelijk een groep wilde zwijnen met behulp van zijn verrekijker. Wauw, ons doel is bereikt: een topervaring tijdens onze bridgereis. Op de terugweg zien we de woelplekken en modderpoelen waar de zwijnen zich voornamelijk ’s nachts heerlijk in vermaken.


Bezoek zandsculpturen Garderen

69Weer terug bij ons hotel vertellen Ans en Ed over hun uitstapje richting Barneveld waar ze aan de prachtige manshoge zandsculpturen bij Garderen een bezoek hebben gebracht en in de lunchroom de Rozentuin, bediend door mensen met een beperking, van een heerlijke lunch hebben genoten. Het centrum van Nunspeet is wandelend goed bereikbaar waar we elkaar ook gezellig tegenkomen.

Noordwijkerhouters zingen uit volle borst

Na het diner gaan we weer richting De Boomstronk waar de koffie klaarstaat. De TD heeft de verlichting in de zaal verbeterd zodat we op iedere tafel vanavond groot slem goed kunnen invoeren in de bridgemate maar dan blijft het uitspelen nog een probleem. Tot ons grote genoegen worden vanavond werkelijk de vlammetjes rondgedeeld waardoor iedereen vurig kon spelen. Na de bridgeavond hebben de Noordwijkerhouters hun volksliederen met luide stem en veel plezier laten horen. Deze groep met zoveel gezelligheid zien we graag op onze volgende bridgereizen weer meegaan! Na nog een laatste glaasje en een mopje wensen we elkaar een goede nacht. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Leo & Anneloes
Nunspeet – Veluwe


Zaterdag, 24 juni 2017

Rond 11.00 uur stappen Inge en partner Roel het hotel binnen. Inge is de eigenaar van BridgeTravelling en komt gezellig een dagje en nachtje langs. Enerzijds om vaste gasten te begroeten en anderzijds om nieuwe te verwelkomen.

Bezoeken in de omgeving

Zwolle
Ans en Ed Sijstermans hebben het Museum de Fundatie in Zwolle bezocht.  het museum bevindt zich in de binnenstad van Zwolle in een neoclassicistische pand gebouwd tussen 1838 en 1841. Het deed ooit dienst als Paleis van Justitie maar nu als kunstmuseum. De ellipsvormige opbouw op het dak wordt ‘Het OOG’, of ‘de Wolk’ genoemd maar ook ‘het ei’, ‘de ufo’, ‘de zeppelin’ of ‘het ruimteschip’. Midden in de historische binnenstad ligt het gebouw dat aan de buitenkant bekleed is met 55.000 wit-blauwe tegels. Een fraai museum met momenteel tentoonstellingen van en over o.a. Friso ten Holt, Bob Dylan, Jeroen Krabbé, Michiel Borstlap.

http://www.museumdefundatie.nl/imgsrc/1903/589/user/img/over-museum.jpg

Hattem
Tineke en Jan hebben Hattem bezocht, maar vanwege de regen waren er weinig kramen op de braderie en zijn teruggekeerd. Een aanrader is het Anton Pieck Museum en het Nederlands Bakkerijmuseum met demonstraties, activiteiten en familievoorstellingen. De firma Droste beschikt over een prachtige historische collectie verpakkingsmaterialen. Tot en met december 2017 toont het Nederlands Bakkerijmuseum een bloemlezing van deze unieke collectie in de tentoonstelling: 200 Droste juweeltjes. Voor een smakelijke onderbreking van een bezoek aan het museum word je ontvangen in de historische gelagkamer met een lekker kopje koffie of thee, natuurlijk geserveerd met lekkers uit eigen bakkerij. En er is een welgevulde winkel met een prachtig winkelinterieur met heerlijkheden uit eigen bakkerij, souvenirs, thuisbakproducten.


Elburg
De groep uit Noordwijkerhout heeft de stad Elburg bezocht en vertelden enthousiast over de leuke winkeltjes en over het natte terras. Elburg is een stad met een grote monumentendichtheid, sfeervolle horecagelegenheden en diverse toeristische ondernemers. Vroeger was het zelfs een welvarende Hanzestad. Elburg is dè perfecte plek voor watersportliefhebbers, fietsers en wandelaars.


Laatste avond

Op het terras wordt een drankje gedronken vooraf aan het smakelijke diner. Hierna stropen we de mouwen op voor de laatste competitieavond. De avond verliep uiterst spannend want na het flinke zwoegen gaan er altijd winnaars met de te winnen BridgeTravelling-prijzen naar huis.


Oorkonde Verdraagzaam Bridgevermogen 🙂

Voordat Leo de daguitslag bekend maakte hebben we twee bijzondere mensen in het zonnetje gezet door hen een oorkonde namens BridgeTravelling aan te bieden: Jan en Jan Willem. Beide heren vielen op door hun kameraadschappelijke omgang met elkaar en het plezier dat zij uitstraalden met de denksport want zij waren overdag ook actief aan het schaken. Wij vonden hen een mooi voorbeeld van een bridgepaar, dat samen veel plezier en ontspanning ondervindt in de bridgesport. Ga zo door!


Winnaars competitie

De Noordwijkerhouters zingen nog eenmaal hun zo geliefde lied over Noordwijkerhout. De vreugde tijdens het zingen met zwaaiende armen spat er vanaf af. Na dit muzikale geweld leest Leo de totaaluitslag op en hangen we onder applaus de vlag uit voor:

1. Jan de Rijk & Jan Willem van Wijnen met 55,78%
2. Greet Duivenvoorde & Cock Duineveld met 55,30%
3. Grietje Repko & Thea Venema met 54,39%.

Tot in de kleine uurtjes hebben we elkaar, nog ontspannen met een laatste glaasje, uit het bed gehouden. In de afgelopen drie dagen hebben we de extremen in het Nederlandse weer eens ervaren. De eerste dag begon tropisch met 34 graden en de laatste dag eindigde onder de 20 graden met regen. Maar voor bridgers zijn al die soorten weer geen probleem! Naar de uitslag.

Bedankt!

Onze gasten bedanken wij graag voor vier gezellige dagen op de Veluwe in een fijn hotel en een goede keuken.  U was een leuke groep. Tot de volgende keer!

Hartelijke groet.
Anneloes Dijk en Leo Vrielink

104

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s