Reisverslag Bridgereis Carnaval 2017

___________________________________________ Naar de reisomschrijving


mask-1155808_19205-daagse Bridgereis Carnaval
24-28 Februari 2017

Hotel de Uitkijk, Zeddam –Montferland

Een reactie plaatsen is mogelijk onderaan de pagina.

_____________________________________________________________

Uitkijk_Zeddam-01Hotel de Uitkijk, Zeddam ligt in het Montferland, een prachtig stukje natuur in eigen land, gelegen in het zuiden van de Achterhoek. Als fietser of wandelaar kun je hier je hart ophalen; het gebied is verrassend en biedt naast een bijzonder, heuvelachtig bosgebied adembenemende vergezichten.

______________________________________________________________


Wedstrijdbegeleiding en Gastvrouw

tanja1

Tanja

saskia-hermans

Saskia

De bridgeavonden staan onder begeleiding van Saskia Hermans, zowel gediplomeerd docent als wedstrijdleider. Meer weten over Saskia? Lees verder. Uw gastvrouw is Tanja Rueck (tevens NBB-gekwalificeerd).

Om 17.15 uur heten wij u welkom in de bridgezaal. Tot vrijdag 24 februari!


Het weer

het-weer

Vrijdag, 24 februari 2017 

Na de storm van donderdag zijn alle gasten op vrijdag de goede kant “uitgewaaid”.
Het was al druk op vooral de wegen in het zuiden van mensen die de Carnaval ontlopen en gaan genieten van een vakantie. De eerste uitstapjes onderweg zijn gemaakt. Zes dames die elk jaar met de Carnaval weg gaan hebben een tussenstop in Nistelrode gemaakt om daar kleding te kopen en te lunchen. ’s Avonds zagen ze er ook allemaal piekfijn uit.
Een viertal heeft eerst het prachtige Doesburg bezocht en vooral het glasmuseum
(Lalique Museum Doesburg) was de moeite waard. Wel steile trappen klimmen, niet geschikt voor iedereen. De eerste gasten waren rond één uur al in het hotel om eerst eens te genieten van een goede uitsmijter. Nadat de kamers bezocht waren en de spullen uitgeladen kwam iedereen druppelsgewijs in de lounge zitten. De zon scheen door de ramen en de stemming zat er gelijk in.

Om 17.15 uur was er een korte informatiebijeenkomst onder het genot van een “Hugo”. Het programma voor deze dagen werd kort toegelicht en over en weer werd er kennis gemaakt. We konden zo doorschuiven naar het diner wat goed smaakte en door de snelle en goede bediening konden we allemaal om stipt 19.30 uur de eerste kaarten in de handen nemen.

Met 24 personen aan zes tafels had Saskia een goed overzicht en zonder problemen werden de spellen gespeeld. Hier een top daar een nul, daar een “dooie” zoals we het noemen, die dan weer goed is voor 50%. Na 24 spellen was de eerste uitslag er. Franklin en Rachel hebben een ruime voorsprong genomen, maar er volgen nog drie zittingen.
Ook tijdens het bridgen werd er zeer goed voor ons gezorgd door de dames van het hotel. Drankjes en ook nog hapjes kwamen langs. Na het bridgen werd de bar nog bezocht door ongeveer de helft van de mensen en natuurlijk werden er nog wat spellen doorgenomen. Rond half één vertrokken de laatste naar hun kamer. Naar de uitslag.Zaterdag, 25 februari 2017

Onderling worden de plannen van de dag al doorgenomen tijdens het ontbijt. Museum MORE in Gorssel kwam voorbij, maar ook Doesburg, Doetinchem, Het Loo en ’s Heerenberg werden genoemd. We wachten af wat er zoal wordt ondernomen en wat de aanraders en de wat mindere keuzes waren.

Na het geweldige ontbijt is iedereen zijn/haar eigen weg gegaan.

carnavalsvereniging-s-heerenberg

Twee zijn met auto richting s’ Heerenberg gegaan en hebben daar een mis bijgewoond.
De gehele carnavalsvereniging was in de kerk aanwezig. Ze hebben de zegen ontvangen en ’s avonds was dat met het bridgen duidelijk te merken. Leuk detail; de pastor deed na de mis zijn habijt uit en daaronder had hij zijn carnavalskleding 🙂 .

In Monterferland en de Achterhoek wordt volop carnaval gevierd. In elke dorp zijn de straten versiert. Per wijk andere kleuren en een ander thema. Er leuk om een rondritje te maken. De mensen die richting ’s Heerenberg en de grens over gegaan zijn naar Emmerich en Bocholt hebben dit allemaal kunnen aanschouwen. De grens over was ook populair bij verschillende mensen. Kleding kopen in Bocholt, broodje worst eten in Emmerich en ondertussen kijken naar de boten op de Rijn.

doesburg

Doesburg

Vanaf het hotel is een superverbinding met de bus naar Doetinchem. Ons zestal dames had gelukkig allemaal de OV bij zich en zijn met de bus op weggegaan. Geen gezoek naar een parkeerplaats en gelijk daar zijn waar je wilt. Vanuit Doetinchem zijn ze nog doorgereden naar Doesburg met de bus. Lekker lunchen en winkelen. Het zijn naast bridgers ook skibo spelers en komen de tijd goed door met elkaar.

Ook Museum MORE is bezocht in Gorssel. Een gedeelte van de collectie van Dick Scheringa is daar ten toon gesteld. De heer Melchers, geen onbekende in de bridgewereld, heeft het Nederlandse gedeelte opgekocht en er een heel mooi museum neergezet. De topwerken van Carel Willink, Charley Toorop en anderen grootheden zijn te bezichtigen.
Kasteel Huis Bergh in ’s Heerenberg is ook bezocht. Met de audiorondleiding is dit heel erg de moeite waard. Prachtig om te zien en het verhaal over het ontstaan en de geschiedenis erg boeiend.

hotel6In de namiddag kwam iedereen weer binnen druppelen en werd er in de lounge wat gepraat, gedronken en gelachen. Ook werden er spelletjes gedaan. Om stipt 17.45 uur aan tafel om te genieten van de specialiteit van het huis de varkenswangetjes.

Half acht aan tafel waar we Saskia hebben gefeliciteerd met haar promotie vandaag (Open Paren Competitie 2016-2017) naar de tweede divisie. Tijdens onze zitting waren weer spannende spellen om te spelen. Wel slem of juist niet. De bediening kwam weer volop langs om ons te voorzien van drankjes en een lekker hapje. Na het bridgen werd er nagepraat aan de tafels en in de bar. Naar de uitslag.

Wederom een leuke dag en we kijken uit naar de dag van morgen.

Zondag, 26 februari 2017

Na het goede ontbijt stonden om elf uur 18 mensen klaar bij receptie om te gaan wandelen. Alleen de weergoden lieten het afweten op dat moment. Ook al waren de meeste gewapend met “pluus” aanwezig, werden de plannen wat gewijzigd. Vijf diehards gingen op pad. Nog geen 500 meter onderweg en de regen was zo onder de indruk dat ze zich terugtrok. Vanuit het hotel het bos ingelopen en via een molen zonder wieken en de kerktuin weer terug na 1.15 minuten stappen bij het hotel.

WandelenKoffietafel na de wandeling

De achterblijvers deden spelletjes of zaten wat te keuvelen. Met 20 mensen zaten we te wachten op een gratis koffietafel. Wat het precies zou worden wist niemand. De een dacht aan gebakjes en koekjes, de andere aan krentenbrood met kaas. Het begon met een broodje of boterham kroket gevolgd door schaal vol heerlijke broodjes, wraps en sandwiches. Volop koffie en thee, wat een verwennerij.


Carnaval  en concert Rheden

Het weer was goed opgeknapt zodat een zestal mensen te voet en een aantal met de auto naar ’s Heerenberg/Waskuupstad gegaan zijn voor de carnavalsoptocht. Andere activiteiten zijn een bezoek aan Museum MORE geweest in Gorssel en een concert in de kerk in Rheden. Hier speelde twee trio’s kamermuziek. Iedereen die op pad is gegaan is ergens wel belandt in een carnavalsoptocht.Het eten was weer verrukkelijk, met heerlijke malse sucadelapjes, bloemkool en sla en gebakken aardappeltjes. De complimentjes vlogen over tafel. Opvallend dat er veel sla en bloemkool bij besteld werd, zo goed viel dat in de smaak.

De avond weer leuk gebridged. Wil en Trudy vonden het leuk om een keer met Tanja en Saskia te spelen. Dit leidden wel tot enige verbazing bij de anderen toen ze de loopbriefjes kregen. Toch geen onenigheid in het kamp. Gelukkig niet, gewoon eens wat anders voor de gezelligheid. Want daar draait het deze dagen toch om? Naar de uitslag.

Maandag, 27 februari 2017

Na het ontbijt zijn er mensen op pad gegaan voor een wandeling naar ‘s Heerenberg.
Ook zijn de steden Doesburg, Arnhem en Doetinchem bezocht. Het weer was in de ochtend nog redelijk goed ondanks de code geel die was afgegeven. In de middag was er een pubquiz waar op twee na iedereen aanwezig was. Onder leiding van Rik de eigenaar van de Hotel de Uitkijk werd de quiz gehouden.

Pubquiz

31We moesten teams maken zodat er een leuke onderlinge strijd kwam. Elk team kreeg een papier waarop de antwoorden geschreven dienden te worden. Rik nam na elke ronde de papiertjes in en na vier rondes kwam er een tussenstand. De teams zaten dicht bij elkaar. Alleen de sportvragen waren voor de Baviaantjes uit Bavel e.o. toch best moeilijk. Voetbal en wielrennen heeft niet echt hun aandacht in het dagelijkse leven. Na acht rondes was er een totaalwinnaar, Jan en de meisjes en Franklin wonnen met 1 punt voorsprong. Het was eeuwige roem en de eer natuurlijk. Na de quiz kwam er een klein wijn-/bierproeverijtje met een lekkere bitterbal.


37Einduitslag

Na het weer voortreffelijke eten werd er gebridged en ook tijdens het bridgen kwam er een prachtige schaal met hapjes langs. Nadat Tanja iedereen bedankt heeft voor de aanwezigheid en de gezelligheid dit weekend volgde de uitslag. De wedstrijden waren in goede handen bij Saskia en ze gaf de uitslag van de avond en daarna de overall winnaars.

Nummer 1: Jan en Plony Goossens
Nummer 2: Tineke Laurijsen en Annelies Suijkerbuijk
Nummer 3: Rachel Herstein en Franklin Herstein

Hierna nam Jan nog even het woord om iedereen te bedanken voor het fijne en gezellige weekend.


Naar huis

Na het ontbijt de volgende dag en het handen schudden en nodige gezwaai is iedereen weer huiswaarts gegaan. Het was een geweldig lang weekend in een prima hotel met heel goed eten maar bovendien een super gezelschap. Bedankt allemaal! Ook het personeel van Hotel de Uitkijk krijgt een dikke pluim voor de gastvrijheid en de heerlijke keuken!

Groetjes en graag tot ziens bij BridgeTravelling,
Tanja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s