Reisverslag Hof van Twente augustus 2015

____________________________________________Naar de reisomschrijving

Foto’s; klik op mijnalbum → mijnalbum

Bridgeweekend Hotel Hof van Twente te Hengevelde
21-24 augustus 2015

2hotel      Bos

Reacties onderaan de pagina zijn welkom.

hetweer

Donderdag, 20 augustus 2015

Alle voorbereidingen zijn getroffen voor de reis van morgen. Het wordt heerlijk warm zomerweer en mede hierdoor gaan we een geslaagd weekend tegemoet in een prachtige omgeving. Wij wensen u als onze gast alvast een goede reis en zien u graag morgen om 17.15 uur in de bridgezaal voor het welkomstwoord met een feestelijk drankje.
Plan uw route.

Vrijdag, 21 augustus 2015

Het warme onthaal in Hotel Hof van Twente is de start van een gezellig weekend in het plaatsje Hengevelde, een dorp in de Twentse gemeente Hof van Twente (provincie Overijssel) met 2.077 inwoners.

foto1Rond het middaguur arriveerden de eerste gasten die na te hebben ingecheckt de omgeving bekeken op het zonnige terras van het hotel of op korte afstand daarvan.
Het welkomstwoord door ondergetekende vond plaats om 17.15 uur met een lekker glaasje prosecco. Laurens, de hoteleigenaar die een broer had kunnen zijn van Herman Finkers zowel qua uiterlijk als grapperij, kwam ook aan het woord om de gasten op humorvolle wijze te begroeten.

Het diner liet ons goed smaken. Hierna vertrokken we naar de bridgezaal. Saskia Hermans, wedstrijdbegeleider, opende de avond. De gasten van  het bridgeweekend maar ook gasten van de lokale bridgeclub werden hartelijk welkom geheten. De avond verliep op rolletjes in gemoedelijke sfeer. Nadat de uitslag rond 23.15 uur bekend is gemaakt zijn de meeste gasten – op enkelen na die de avond afsloten op het terras – naar hun kamer gegaan.

foto2      foto7

Zaterdag, 22 augustus 2015

foto9De zon schijnt volop tijdens het wakker worden 🙂 . Na de zelf gebakken eitjes met spek en andere heerlijkheden te hebben genuttigd vertrekken we met een klein groepje voor een wandeling door de omgeving. Anderen vertrekken op een ijzeren ros en gaan hierop genieten van hetgeen de Twentse gemeente rijk is.  Er wordt zelfs een gehuurde scootmobiel ingezet. In de namiddag wordt op het terras bevindingen geventileerd. Wat een topper blijkt te zijn is de Zeskastelenroute Diepenheim. Met een jarige medewerkerhoog gehalte aan tevredenheid van wat de dag heeft geboden zitten we met bruin gebrande hoofden aan tafel voor het diner. Het laat ons wederom goed smaken. Een medewerker van Hotel Hof van Twente wordt door Laurens even in het zonnetje gezet aangezien het haar verjaardag is. Dit levert uiteindelijk dukaten op omdat een aardige gast een pet heeft laten rondgaan.

foto31  foto32  foto33

                                                 bridgereis Prachtige fietsomgeving

De bridgeavond start om 19.30 uur onder het genot van koffie en thee. De nieuwe gasten van buitenaf worden welkom geheten en hierna wordt het stil.. muisstil. De warmte van vandaag is voelbaar in de zaal zelf met de open deuren en ramen. Deze zwoele zomeravond wordt afgesloten met de uitslag en een welterusten. Voor de meesten roept het bed maar het terras wordt ook benut voor de laatste drankjes.

Zondag,  23 augustus 2015

Kasteel WarmeloNa het eten van een goed ontbijt gaan we richting Diepenheim voor het bezoeken van Kunstvereniging Diepenheim en Kasteel Warmelo. De expositie in de kunstvereniging was voor niemand aantrekkelijk. Om die reden verlieten we snel het pand om verder te trekken naar het nabij gelegen kasteel. Hier aangekomen hebben we genoten van de zandsculpturen die in het park staan, deze vertellen de geschiedenis van de streek.

foto18

Op terras van het kasteel bleven aardig wat gasten een stief kwartiertje zitten. De zon deed goed net als de versnaperingen. Bij aankomst in het hotel bleek iedereen weer een geslaagde dag te hebben gehad. Om 17.45 uur was het restaurant klaar om ons te ontvangen voor een drankje en een heerlijk menu.

Laatste avond

De laatste bridgeavond verliep weer in gezellige sfeer met als klap op de vuurpijl; een softwarecrash. Is de oude software moe en uitgeteld? Op 27 augustus 2015 lanceert de NBB de geheel vernieuwde uitslagenservice. Een update van het rekenprogramma is vereist op die dag. De nieuwe software komt eraan oude. U kunt over twee dagen genieten van uw oude dag en welverdiende rust. Bedankt voor uw service.

De competitie-uitslag kwam die avond niet rond. Op basis van de stand (vrijdag en zaterdag) en nadat iedereen is bedankt hebben we de prijzen uitgereikt en besloten wanneer er uiteindelijk andere winnaars uitkomen alsnog voor een prijs wordt gezorgd. Iedereen had begrip voor onze oplossing maar dat nam niet weg dat Saskia, wedstrijdleider, met lood in de schoenen nog even het terras op ging.

foto24   foto25   foto26   foto34

Beste gasten,

We kunnen praten van een top-weekend! Geslaagd door het weer, de omgeving, de kwaliteit van Hotel Hof van Twente met haar gastvriendelijke personeel en de humorvolle eigenaar Laurens en tot slot u als gast en leuke groep. Bedankt allemaal – ook de meespelers van B.C. Vriendschap Troef te Hengevelde. Graag tot ziens bij de BridgeTravelling-familie.

Inge Kooijman, gastvrouw.

N.B. In de competitiestand is geen verandering gekomen de laatste avond en nadat Saskia de uitslagen met de hand heeft ingevoerd. De prijzen zijn naar de juiste winnaars gegaan.