Reisverslag Bridgereis Oud en Nieuw, de Veluwe


Een fijne jaarwisseling gewenst


BridgeTravelling wenst eenieder en elkaar
Fijne dagen en een goed nieuwjaar.

Programma
Uitslagen
Evaluatieformulier


De Hoeve van Nunspeet

29 december 2019 t/m 2 januari 2020


Begeleiding

De wedstrijdbegeleiding is in handen van Jan en Jacqueline Kloos (NBB-gekwalificeerd). Jacqueline is ook uw gastvrouw. Hebt u tijdens uw verblijf andere wensen, op- of aanmerkingen, Jan en Jacqueline doen hun uiterste best u verder te helpen.

Het weer


Zondag, 29 januari 2019

Aankomst

Vanmorgen zijn Jan en ik, samen met onze vriendin Anna, en een volle auto, vertrokken naar Nunspeet. Het weer is prima en na zo’n 5 kwartiertjes komen we op plaats van bestemming aan. Na koffie en later nog een heerlijke lunch komen de gasten ook stuk voor stuk binnen en krijgt iedereen de sleutel van hun kamer. Anna en ik gaan na de lunch eerst nog even de omgeving een beetje verkennen en vinden een klimtoren met 144 treden in het dorp. Een uitdaging die we natuurlijk niet aan onze neus voorbij laten gaan.Welkom en Diner

Om 17.30 uur zijn alle gasten in de bridgeruimte om te proosten op een heerlijke vakantie. De glazen zijn gevuld en bekenden groeten elkaar uitbundig. Ook de nieuwe gasten worden hartelijk ontvangen en na de huishoudelijke mededelingen en een extra glaasje gaan we naar het diner. Prachtige ronde tafels zijn gedekt en het eten smaakt verrukkelijk.
1e competitieronde

Rond 19.45 uur is iedereen in de bridgezaal aanwezig. Het is een grote groep met ruim 60 gasten, dus mijn stembanden moeten erg hun best doen om alles voor iedereen verstaanbaar te maken. De kleine problemen met de koffiemachine worden opgelost en rond 20.00 uur beginnen we met de eerste 24 spelletjes bridge. Hapjes worden rondgedeeld en de bar in de zaal blijft geopend. Rond 23.30 uur kunnen we de eindstand van de eerste avond bekendmaken.

Eerst hebben we prijsjes voor de gasten die in de twee lijnen het dichts boven de 50% scoorden. Hennie en Dorien Quist, Trudy Wierenga en Jenny van Rijsbergen krijgen alle vier iets lekkers mee.

Twee winnaars zijn er in de A-lijn; Marion en Jan Maasdam met 64,88 %, maar ook Henk De Vree en Piet van Herten scoorden dit zelfde aantal procenten. In de B lijn zijn Nikon en Richard Smeehuijzen de winnaars met 61.11 %. Let op! De einduitslag op de site geeft de totale uitslag aan in Top integraal. Deze wijkt altijd af, omdat de lijnen nu samen worden gevoegd en je met meer tegenstanders te maken hebt. Naar de uitslag.

De persoonlijke uitslagen worden uitgedeeld en met een laatste glaasje doorgenomen. Niet veel later kunnen we de zaal afsluiten en is iedereen naar zijn kamer vertrokken.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline Kloos
De Hoeve van Nunspeet, Oud en Nieuw


Maandag, 30 december 2019

Frisse zonnige wandeling

Vanmorgen kwamen de meeste gasten pas na 09.00 uur aan het ontbijt. Het was heerlijk met verse broodjes, krentenbrood, eieren en alle andere heerlijke dingen die je hoopt te verwachten. Om 11.00 uur gaan met twee groepjes wandelen. De gasten die niet al te ver maar toch lekker even naar buiten wilden en een groepje die wel aan een lange wandeling toe waren. Het was ook prachtig weer met een staalblauwe lucht. Vanaf het hotel zijn er routes uitgestippeld die ook erg goed aangegeven worden. Ik, Jacqueline, ben met het groepje die erg enthousiast waren zo’n acht kilometer door  de bossen via allerlei bospaadjes zo’n twee uur weg geweest. Mooie foto’s zijn er genomen. Terug in het hotel smaakte de soep en kroketten dan ook heerlijk.


Diner

Om 18.00 uur was iedereen weer op tijd voor het diner. Inge Kooijman (eigenaar BridgeTravelling) en haar man zijn ook vanmiddag aangekomen en eten gezellig mee. De ronde tafels weer prachtig gedekt en dit keer kregen de gasten zalm of een schnitzel geserveerd, nadat het voorgerecht van rauwe ham met zongedroogde tomaatjes achter onze kiezen was verdwenen. Ook de suikerwafel met ijs en slagroom smaakte heerlijk.


2e competitieronde

Van het restaurant schuiven we gezellig door naar de bridgezaal die overigens heel ruim, geruisarm en goed verlicht is. Na eerst koffie/thee en het loopbriefje te hebben gepakt starten we met de tweede ronde. De avond verloopt soepel maar bovenal gezellig. Tegen het einde krijgt iedereen een presentje uitgereikt; een paar heerlijke wintersokken.


Dagwinnaars

Het paar dat het dichts boven de 42% scoorde heeft weer een kleinigheidje gekregen, dit keer waren dit Klasina en Marianne. De winnaars in de A-lijn zijn Henk van Bree en Piet van Herten geworden met maar liefs 68,45 %. De winnaars in de B lijn zijn Anna Wilschut met haar partner met 63,99 %.

Na het bridgen zijn de persoonlijke uitslagen weer opgehaald en bleef het nog lange tijd “onrustig” , maar heel, heel gezellig aan de bar.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline Kloos
De Hoeve van Nunspeet, Oud en Nieuw


Dinsdag, 31 december 2019

Laatste dag 2019

Deze laatste dag van het jaar voelt altijd een beetje vreemd. Goede herinneringen, maar helaas ook verdrietige, worden bij het ontbijt aan onze tafel gedeeld. Na dit goede begin van de dag ga ik, Jacqueline, even met Anna lekker naar de sauna en maken gebruik van het zwembadje in de kelder.

We zien gasten vertrekken met de fiets en met de benenwagen. Het is koud maar gelukkig schijnt de zon volop, dat maakt weer veel goed. Enkelen gaan naar Zwolle voor een bezoek aan het museum en we zien veel gasten die binnen blijven, de lunch gebruiken in het hotel om vervolgens om 14.00 uur naar de bridgezaal te gaan voor de derde ronde.


3e competitieronde

Het bridgen begint vanmiddag om 14.00 uur zodat iedereen daarna nog even tijd heeft om zich op te knappen voordat het diner begint en de muziekavond. Iedereen is weer prachtig op tijd en de thee en koffie staat alweer klaar. Ook van de flessen water wordt gretig gebruik gemaakt want de dag duurt nog lang.

Amy en Corrie krijgen een doosje met chocolade omdat ze vandaag als laatste zijn geëindigd. De winnaars in de A-lijn zijn Jan en Resy geworden en in de B-lijn zijn Ninon en Richard, de gelukkigen. De persoonlijke uitslagen worden opgehaald en met elkaar besproken voordat iedereen even de kamer opzoekt.
Naar de uitslag.


Dinerbuffet

Om 19.00 uur zit iedereen met feestelijke kleding aan tafel en kan het feest beginnen. Het voorgerecht van ossenstaartbouillon met brood wordt aan tafel geserveerd, waarna iedereen tafel voor tafel gebruik kan maken van het uitgebreide buffet. Ab, onze muziekman voor vanavond, heeft al zijn spullen al klaargezet en eet gezellig met ons een hapje mee. Daarna start de muziek en na het dessert komen de eerste gasten al op de dansvloer.


Dansavond

Het wordt een fantastisch feest waarbij gasten die normaal nooit op de dansvloer komen nu wel even laten zien dat ze het dansen nog niet verleerd zijn. De muziek is erg gevarieerd en muzieknummers kunnen aangevraagd worden.


Jaarwisseling

Om 23.45 uur gaat iedereen naar buiten waar oliebollen en champagne klaar staan. Na het aftellen start ook een gigantisch vuurwerk waar iedereen erg van geniet. Er worden vele handen geschud en heel wat afgezoend en als de meeste gasten weer naar binnen zijn gekomen start Ab toch weer de muziek om nog een uurtje door te spelen, iets wat enorm gewaardeerd wordt. Tegen half twee is het feest toch echt afgelopen en vertrekken de gasten naar hun kamer voor een welverdiende nachtrust.


Gelukkig Nieuwjaar!


Na iedereen Happy New Year gewenst te hebben gaat het feest weer verder met dans en muziek.

Tegen 01.30 uur bedanken we Ab voor de muziek en de geweldige sfeer die hij heeft bewerkstelligd op de laatste dag van 2019. Hierna worden de kamers opgezocht .

2019 hebben we gezellig en feestelijk afgesloten met een leuke groep bridgers.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline


Woensdag, 1 januari 2020

Nieuwjaarsdag

Zo’n zestigduizend Nederlanders zijn vandaag het water ingegaan om het nieuwe jaar in te luiden, een fris gebeuren. Veel van onze gasten zijn na het ontbijt even naar buiten gegaan om een frisse neus te halen 🙂 . Na al dat feesten gisteren wel even lekker. Ook werd de auto gepakt voor een toertje omgeving ondanks dat de meeste winkels en bezienswaardigheden dicht waren. De dag verliep verder rustig.

4e competitieronde

In de namiddag hebben we drie rondjes gebridged om na het diner van 18.00 uur de laatste drie rondjes te spelen. Tanja (ook een gastvrouw Bridgetravelling) was zo vriendelijk ’s middags in te komen vallen zodat er geen zit ontstond. Het was weer een gezellig zitting.


Na middagronde diner

Rond 18.00 uur gaan we aan tafel. Het keukenpersoneel is vandaag niet voltallig wat te merken is aan het uitserveren van de gerechten. Geduld is een schone zaak. De afgelopen dagen heeft het personeel zeker krediet opgebouwd middels de goede service en de vriendelijke bediening. Hierdoor verzoenen wij ons met het tempo vandaag. Ondanks het voorgaande hebben we veel plezier gehad.


Dagwinnaars en 45%-prijsje

Na het diner spelen we de laatste drie ronden van de competitie.

Ria en Theo Colsen; het paar dat het dichts bij de 45% zat kregen iets lekkers mee.
Dagwinnaars vandaag zijn geworden:
A-lijn; Ine Kremers en Frank Schut met 63,36%
B-lijn; Agnes van Eeden en Hennie van den Burg met 63,95%


Finaleplaatsen competitie

Daarna kwam natuurlijk de einduitslag. Na vier leuke bridgedagen zijn de volgende winnaars uit de bus gekomen:
1ste: Henk van Bree en Piet van Herten met 64,04%
2de: Richard en Ninon Smeehuijzen met 57,42%
3de: John Tielbaard en Gerda Homma met 56,35%

Allemaal van harte gefeliciteerd! Naar de uitslag.


Nog dankwoord aan ons adres van de nr. 1. Heel fijn!

Na de gebruikelijke groepsfoto aan het eind van deze vakantie is bijna iedereen nog een poosje in de bar blijven hangen en is het nog lange tijd gezellig geweest.Allemaal bedankt!

Wij, Jan en Jacqueline, willen iedereen heel hartelijk bedanken voor uw aanwezigheid en vooral gezelligheid. Het was een hele leuke groep en hele leuke dagen. We hopen u weer op een van onze reizen te mogen begroeten. Alle reizen voor het voorjaar, maar ook al reizen voor het najaar kunt u vinden op de site van Bridgetravelling of klik op de kalender.

Graag tot ziens!
Jan en Jacqueline Kloos.

Een reactie op Reisverslag Bridgereis Oud en Nieuw, de Veluwe

  1. Joop en Dorien Wanders zegt:

    We wensen jullie fijne dagen en prettige jaarwisseling en alle goeds voor 2020! Helaas hebben we moeten annuleren…
    We zijn van plan om op maandag 30 december (na het ontbijt) langs te komen om onze vrienden toch nog even te ontmoeten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s