Reisverslag Bridgereis België

________________________________________ Naar de reisomschrijving

Herfst-Bridgereis All Inclusive België

Dinsdag 29 oktober 2019 t/m zaterdag 2 november 2019


Reisverslag Eurotel Lanaken nabij Maastricht

______________________________________________________________


Begeleiding

De begeleiding is in handen van Anja Bakker (links) en Tanja Rueck (rechts) beiden NBB-gekwalificeerd. Anja heeft de rol van wedstrijdleider en Tanja de rol van gastvrouw. Hebt u tijdens uw verblijf (andere) wensen, op- of aanmerkingen, Anja en Tanja doen hun uiterste best u verder te helpen.


Dinsdag, 29 oktober 2019

Aankomst

Na een reis van voor de meesten toch meer dan twee uur, is de ontvangst aan de balie allerhartelijkst. Degenen die rond lunchtijd aankomen maken meteen gebruik van het lunchbuffet. Voor BridgeTravelling zijn de tafels gereserveerd. Het is zonnig weer en voor de fietsers/wandelaars onder ons een mooie start van de vakantie.


Welkom

Na het ontvangstwoord van het hotel om 17.00 uur gaan we naar de bridgezaal om onze gasten welkom te heten. Hierna gaan we aan tafel.

Bekijk de juiste grootte afbeelding door in de foto rechtsonder te klikken.


1e competitieronde

Acht tafels staan keurig klaar om te beginnen aan de 1e competitieronde. Op de loopbriefjes wordt gekeken aan welke tafel als eerste het startschot is. We nemen plaats, wensen elkaar een prettige wedstrijd en beginnen aan een gezellige avond wat achteraf wordt bevestigd tijdens de nazit. Het koppel Annie en Tuus eindigt als eerste en krijgt de dagprijs uitgereikt. Van harte! Naar de uitslag.

Tot morgen!
Anja en Tanja
Begeleiding Eurotel Lanaken- België


Woensdag, 30 oktober 2019

Eerst ontbijtje

Het ontbijt bestaat uit vers gebakken wafels, flensjes, 3 soorten eieren, brie, tonijn, krabsalade en veel meer. Wat een heerlijkheden staan er klaar, na een nacht met temperaturen beneden nul.


Wandel-, fiets-, of autotoer

De directe omgeving biedt een groot scala aan mogelijkheden. Natuur en bos vind je in het Nationaal Park Hoge Kempen, het prinselijke landgoed Pietersheim ligt in de achtertuin van het hotel, in Maasmechelen vind je heel veel winkels op het gebied van merkmode maar ook Lanaken zelf en Hasselt worden aangedaan.

De wandelaars gaan naar het landgoed Pietersheim, de fietsers kiezen een mooie route en weer anderen nemen de auto en bezoeken een van de bekende plaatsen.

In het bezoekersonthaal Pietersheim kom je alles te weten over de roemrijke geschiedenis van het domein. In Maasmechelen houden eenden toezicht op wat er in- en uitgaat en is de kerstman al in vol ornaat aanwezig. De fietsers spotten onderweg de alom bekende paddenstoel rood met witte stippen.


C-Mine – Voormalige mijngebouwen, Genk

C-Mine is de naam voor een ontwikkelingsproject van de voormalige steenkoolmijn van Winterslag in Genk. De naam is gekozen via een wedstrijd. De C staat voor creativiteit. Sedert 2001 bezit de stad Genk het complex.

Een aantal, waaronder ondergetekenden, gaat naar Genk om de voormalige mijngebouwen te bezoeken. Zowel in als rond de mijngebouwen is er heel wat te zien. Met het leven uit de diepe ondergrond maak je kennis maar ook porselein van keramist Pieter Stockman en een cultuurcentrum komen we op het terrein tegen. De voormalige paardenstallen doen nu dienst als kantoor. Klik hier om meer te weten.

Na het bezoek duiken we nog even een echt Belgisch frietkot in voor een heerlijk frieteke.


Terug in het hotel

Terug in hotel komen we de Maastrichtgangers tegen die de bus hebben genomen. Even geslenterd over het Vrijthof maar het snijdende windje maakt dat ze terugkeren naar het hotel en op zoek gaan naar het “zwarte wief”. Onder het genot van thee met vlaai.

De winnaars van gisteren oefenen alvast voor vanavond, met toeschouwers natuurlijk. Ze zijn naar de Outlet in Maasmechelen geweest en hebben het kasteel Pietersheim bezocht. Het is gezellig in de lounge. Naast het bridgen worden ook andere spelletjes gespeeld en een breiwerkje afgemaakt. Het tasje van Kipling nodigt uit te kijken wat voor leuks er in zit.


2e competitieronde

Nadat we een heerlijk varkentje hebben gewassen gaan we naar de bridgezaal voor de tweede ronde. De avond verloopt gladjes met veel gezelligheid en een fijne groepsharmonie. De BT-dagprijzen vallen in handen van Reina en Riet. Van harte! Na de uitreiking nemen we nog een drankje en zoeken dan de kamers op. Naar de uitslag.

Morgen maken we een bustoer naar Valkenburg.

Tot morgen!
Anja en Tanja
Begeleiding Eurotel Lanaken- België


Donderdag, 31 oktober 2019

Bustoer Valkenburg

Na het ontbijt met vers gebakken wafels stappen we met goed gevulde lunchpakketten in de bus richting Valkenburg.


75 jaar bevrijding

Via het gerechtsgebouw en de St. Lamberyuskerk in Maastricht zijn we op weg naar de Amerikaanse begraafplaats Margraten. Wij leven in vrijheid mede dankzij de Amerikaanse gesneuvelden die begraven liggen op de indrukwekkende begraafplaats Margraten.


Valkenburg

We gaan verder door het prachtige landschap naar Valkenburg via Gulpen-Wittem, bekend van de bierbrouwerij, de mosterd en het klooster. Valkenburg is bekend om de mergelgrotten, de vele huisjes die van mergelsteen zijn gemaakt maar ook van de kerstsfeer, het bier en de leuke winkelstraatjes. Wij struinen door Valkenburg, drinken koffie met gebak en tussendoor legt een aantal nog even een kaartje.

Tevens was Valkenburg in de Middeleeuwen een vestingstad. Nu vinden we er nog een drietal historische poorten. Wij lopen langs de Grendelpoort aan de westzijde.


Fluweelengrot

We bezoeken de fluweelengrot welke nauw verbonden is met de rijke historie van de Kasteelruïne. De grot herbergt tal van geheimen en een schat aan indrukwekkende wandschilderingen. Indrukwekkend was het verhaal dat in september 1944 er meer dan 500 mensen de grot ingevlucht waren en zij bevrijd werden door o.a. de Amerikanen. De bevrijders hebben hun namen in de mergelsteen gekerfd. Van deze namen zijn er velen die nu op Margraten liggen.

In de Franse tijd rond 1798 vervulde het gangenstelsel een belangrijke rol voor Valkenburg. Omdat de kerk niet meer gebruikt mocht worden werd in het gangenstelsel een kapel gemaakt. Pastoor Widdershoven droeg daar iedere zondag een mis op en gebruikte de kapel ook om te dopen. Er is een preekstoel en een biechtstoel. Erg mooi.


Via de Cauberg, bekend uit de wielersport keren we huiswaarts. We hebben kostelijk genoten van deze toer.


3e competitieronde

Tijdens het diner horen we dat ook Maastricht is aangedaan en onze fietsers Gerda en John hebben Maasmechelen bezocht. De zaal staat weer in vol ornaat klaar om te beginnen aan de derde ronde. De sfeer zit er goed in, we hebben een leuke groep. Na een gezellige bridgeavond feliciteren we Fanny en Jan met de 1e plaats. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Anja en Tanja
Begeleiding Eurotel Lanaken- BelgiëDe nazit vandaag is wel heel gezellig en feestelijk 🙂 .


Vrijdag, 1 november 2019

Regenachtig begin

Na drie mooie zonnige dagen is het in de ochtend een regenachtige. Veel gasten blijven in het hotel totdat de regen afneemt. Tegen de middag zoekt ieder zijns weegs in de buitenlucht. Wandelingen worden gemaakt naar Pietersheim, de fietsers maken nog een toer in de prachtige omgeving en Maastricht wordt bezocht. In de namiddag zie we mensen bridgen, rummy cuppen, duizenden en skipo spelen.

In België is het vandaag en morgen Allerheiligen en Allerzielen, christelijke feestdagen waarop alle heiligen van de rooms-katholieke kerk gezamenlijk worden vereerd en herdacht. Deze dagen geven veel drukte op de Limburgse wegen omdat in België veel winkels zijn gesloten. Dit was voor velen van ons te merken richting Maastricht. Volle wegen en parkeergarages. Natuurlijk ook een gezellig vol Vrijthof.

Feestelijk Afscheidsdiner

Het diner laat zich weer goed smaken met als klap op de vuurpijl heerlijk ijs met versiering.


4e competitieronde, de finale!

We beginnen de avond met het toezingen van de jarige job Jan. De competitie is tot het laatst aan toe spannend, het kan nog alle kanten op wie zich de winnaar van Lanaken mag gaan noemen. Na weer een sfeervolle avond feliciteren we Hennie en Piet met hun dagprijs. Tuus en Annie zijn 1e geworden maar zij hebben al een keer de BT-dagtroffee in ontvangst genomen waardoor deze naar de volgende doorschuift.


Hierna ontpopt Johan zich als een geweldige cabaretier. Hij schudt allerlei dingen zo uit de mouw. Daarna komt Annie op het toneel en heeft een prachtige voordracht over een schoonheidskliniek.

Hennie wordt hartelijk bedankt door Anja voor het dupliceren van de spellen. Tevens gaf Hennie graag uitleg aan de gasten over het hoe en wat van de dupliceermachine, voor velen nam dat veel vooroordelen weg.


Winnaar competitie

Nummer drie is in de wielen van nummer 2 geëindigd. Nummer 1 had een ruime voorsprong en kwamen als eerste over de streep. Naar de uitslag. Na de felicitaties hebben we een gezellig afsluiting in een leuk gastvrij hotel. Voorjaar 2020 nemen we deze locatie weer op in ons reisaanbod.

De winnaars van Lanaken. Nogmaals van harte!
Annie Domhof en Tuus Voormolen 58,96%
Wil en Arie van der Plas 54,87%
Hennie en Piet Debets 54,81%

Tot morgen!
Anja en Tanja
Begeleiding Eurotel Lanaken- BelgiëZaterdag, 2 november 2019

Naar huis

Na een laatste ontbijt zijn de koffers gepakt. Handen worden geschud en wangen gezoend. Iedereen krijgt een wafel mee voor onderweg. Een geste van het hotel.


Allemaal bedankt!

Heel graag bedanken wij u, onze gasten, voor de geweldige dagen hier in Lanaken. Mede door uw inbreng werd het een heel leuke en gezellige vakantie! Wij zien u graag weer terug bij BridgeTravelling. Wij staan in ieder geval op de kerstreis naar Nunspeet, op de Turkije-reis in april 2020, op de Rhodos-reis (voor- en najaar 2020) en op de Corfu-reis in juni 2020. Blijf ons volgen want er komt vast nog een reisje! Wellicht tot ziens. Dag allemaal!

Anja en Tanja
Begeleiding Eurotel Lanaken- België

Een reactie op Reisverslag Bridgereis België

  1. Jacqueline en Jan Kloos zegt:

    Heel veel bridgeplezier allemaal en hopelijk blijft het mooi weer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s