Reisverslag Bridgereis Oud en Nieuw Sauerland

___________________________________________ Naar de reisomschrijving

Naamloos

Bridgereis Oud en Nieuw Sauerland fireworks-2223570__340 (1)
29 december 2017 – 2 januari 2018
Alpin Hotel – Schmallenberg


Begeleiding

jan-en-jacqueline-kloos2

Jan en Jacqueline Kloos

De wedstrijdbegeleiding (NBB-gekwalificeerd) is in handen van Jan en Jacqueline Kloos. Jacqueline is tevens gastvrouw. Hebt u vragen/wensen tijdens uw reis? Jan en Jacqueline helpen u graag verder zoals zij dit al jarenlang en naar volle tevredenheid van onze gasten doen.

 

Henk en Els

Els Mens en Henk Hoeckx

Els Mens en Henk Hoeckx worden door Jan en Jacqueline ingewerkt. Met de aanwinst van Els en Henk als toekomstige begeleiding is BridgeTravelling  zeer tevreden. Wij hebben hen ontmoet als gasten tijdens de bridgereis wintersport in Söll waar wij hun kwaliteiten hebben kunnen aanschouwen. Wij wensen hen een fijne reistijd toe met onze gasten.


Veel plezier!champagne1

Wij wensen u als onze gast veel plezier en gezelligheid, een feestelijke jaarwisseling en een goed en gezond 2018. Tot zaterdag 29 december 2017 bij het welkom om 17.45 uur in de bridgezaal. De begeleiding heeft er veel zin in!

BridgeTravelling
Inge Kooijman, eigenaar

Reacties onderaan de pagina zijn welkom

Het weer

het weer

Vrijdag, 29 december 2017

Aankomst

Alle 76 deelnemers hebben gelukkig een voorspoedige reis naar Schmallenberg gehad, aangezien de drukte op de wegen erg meeviel en de zon uitbundig scheen. Maar hoe later op de dag, hoe grijzer het wolkendek werd en aan het einde van de dag begon het al lekker te sneeuwen maar toen hadden de meesten al een lekkere lunch of een kopje thee met gebak achter hun kiezen.

De kamers zien er netjes uit maar er moet wel flink worden gelopen op de trappen vanaf de derde- naar de vierde of vijfde verdieping. Dat komt goed uit, want het eten is uitstekend en zo kunnen de extra kilootjes er weer afgelopen worden! Gelukkig is er wel een kleine lift tot en met de derde verdieping en hebben de mensen die minder goed ter been zijn een kamer die gemakkelijk te bereiken is. Verder kan er gebruik worden gemaakt van de sauna en het zwembad en is de kwaliteit van de WiFi ook prima.

Welkomstwoord

Om 17.45 uur hield Jacqueline haar welkomstwoordje waarin duidelijk werd dat dit weliswaar een bridgeweekend is maar dat het bridgen op de tweede plaats staat. De gezelligheid komt op de eerste plaats! Op dat moment stonden er drie mensen op om de zaal te verlaten… Die bleken helemaal niet bij ons gezelschap te horen maar waren per ongeluk meegelopen 🙂 . Ook de Nederlandse bedrijfsleider liet zijn gezicht nog even zien om iedereen welkom te heten, waarna een ieder het glas kon heffen op een gezellig weekend.

Dinerbuffet, 1e zitting

Tijdens het dinerbuffet werd er geanimeerd geconverseerd en daarna konden we naar de goed verlichte bridgezaal, waar aan de bridgetafels weer gelegenheid was om nieuwe mensen te leren kennen of om bij te praten met oude bekenden. Natuurlijk moest er tijdens het spelen af en toe de hulp van een arbiter worden ingeroepen maar dat deed niets af aan de gemoedelijke sfeer aan de bridgetafels.

Na mededeling van de eerste competitieresultaten verdwenen de meeste gasten naar hun slaapkamer en is er door een klein groepje nog even gezellig nagepraat, waarna ook zij konden gaan genieten van hun welverdiende nachtrust. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Els, Henk, Jacqueline en Jan
Schmallenberg, Duitsland

Zaterdag, 30 december 2017

Bustour Sauerland met stop Soest

Het heeft gisteravond en vannacht gesneeuwd. Geen erg grote hoeveelheden, maar toch is alles mooi wit vanmorgen. Na een heerlijk en uitgebreid ontbijt staan om 10.30 uur twee bussen klaar voor een mooie rit door het Sauerland. Bijna iedereen gaat mee en de chauffeur is meteen onze reisleider. Alles wat maar de moeite waard is om te vertellen wordt ons medegedeeld en na zo’n anderhalf uur rijden stoppen we in de plaats Soest.

29aDe oude stad van Soest heeft heel wat te bieden op het gebied van monumenten, kunst en cultuur, mooie stadsgezichten en de bijzondere stadstuinen. De stadsmuur staat nog voor driekwart overeind, hoewel er nog maar een van de acht poorten bewaard is. In deze Osthofenpoort is nu het stadsmuseum gevestigd. Van de 28 bijzondere kerken noemen we hier alleen de Dom met in de Romaanse toren, die geldt als de mooiste van Duitsland, het Dommuseum.

We hebben een kleine twee uur vrije tijd om dit leuke plaatsje te bekijken en een hapje en/of drankje te nuttigen. Gelukkig is het droog want er is veel regen verwacht. Op de weg terug blijkt dat het weerbericht het juist had en omdat de temperatuur ook goed omhoog gaat is de sneeuw s’avonds bijna helemaal verdwenen.


Vooraf diner drankje in de bar

Voordat we weer aan tafel gaan voor het diner drinken er nog wat gasten een heerlijk drankje in de bar. Een hele gezellige ruimte waar het bier uit de tap komt en je de wijn uit het vat kunt tappen.

2e zitting

De gastvrouw vanavond is Els Mens. Zij is dan het aanspreekpunt voor vragen en de arbitrages. Zij loopt deze dagen samen met haar man Henk met ons mee om kennis te maken met het begeleiden van Bridgevakanties, georganiseerd door Bridgetravelling.
Ook zullen zij morgen, samen met Jan de nieuwe zitting opzetten en de spellen schudden en dupliceren. Jan en ik willen haar hierbij complimenteren, want zij heeft het heel goed gedaan. Na het bridgen en de uitslagen zijn er wat gasten in de zaal gebleven om nog een drankje te nuttigen en de persoonlijke uitslagen die Jan iedere avond uitdraait door te spreken. Dat levert natuurlijk heel veel leuke discussies op. Morgenochtend gaan we een wandeling maken en hopen dat het weer dan ook weer meezit. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Els, Henk, Jacqueline en Jan
Schmallenberg, Duitsland

Zondag, 31 december 2017

Oudejaarswandeling 2017

Na het ontbijt ging een groep van 25 sportievelingen mee wandelen met Jacqueline. Ondanks de harde wind en het modderige pad was dat een geslaagd gebeuren. Daarnaast was er een groepje, dat de werking van de schudmachine wilde bekijken. Zij waren onder de indruk van de snelheid waarmee de kaarten in de juiste vakjes werden gelanceerd. Andere mensen gingen lekker baantjes trekken in het zwembad of vermaakten zich op hun eigen manier.


3e zitting ’s middags

Kort na de lunch – om 13.00 uur – begon de bridgesessie van deze oudejaarsdag. Een enkeling had de lunch overgeslagen, in de veronderstelling dat er nog wel een broodje te krijgen was maar na 14.00 uur bleken de broodjes al te zijn opgeruimd om plaats te maken voor de speciale aankleding van het dinerbuffet. Gelukkig was er nog wel wat fruit beschikbaar. Na afloop van een gezellige bridgemiddag hebben we met elkaar de zaal leeg gemaakt, zodat deze ingericht kon worden voor het oudejaarsfeest. Naar de uitslag.


Heerlijk oudejaars-dinerbuffet

Bij het diner bleek iedereen zich in zijn of haar mooiste kleding te hebben gehuld, wat in combinatie met de feestelijk gedekte tafels een prachtige aanblik vormde. De koks hadden zich opnieuw uitgesloofd om een aantrekkelijk en smakelijk buffet samen te stellen.

Welverdiend applaus!

Nadat iedereen zich aan diverse gangen tegoed had gedaan nodigde Jacqueline de voltallige keukenploeg uit in de eetzaal waar ze op een warm en welverdiend applaus werden onthaald.


Muziek en dans

‘s Avonds kon men in het hele hotel feesten, waarbij het vooral in de gezellige bar een drukte van belang was. En het optreden van de huismuzikanten deed de stemming nog verder stijgen en later op de avond werd er ook volop gedanst. Ook in de feestzaal boven, overdag nog onze bridgezaal, was live muziek en meer ruimte om te zwieren en te zwaaien. In de gang zat zelfs een groepje enthousiaste dames nog te bridgen en hadden het hierbij zo naar hun zin, dat een uitnodiging om te komen dansen vriendelijk maar beslist werd afgeslagen.


Happy New Year 2018!

Tegen middernacht werden de glazen champagne in de hal volgeschonken en gingen velen naar buiten om de vuurwerkshow te bewonderen. En 2018 begon uitstekend, getuige de blije gezichten, de spontane omhelzingen en de vele goede wensen. Daarna feestten de aanwezigen nog korte of langere tijd door om daarna moe maar voldaan de slaapkamer op te zoeken. Voor iedereen, die we nog niet persoonlijk hebben gesproken: een heel gezond, gelukkig en gezellig nieuwjaar!

Tot morgen!
Els, Henk, Jacqueline en Jan
Schmallenberg, Duitsland


Maandag, 1 januari 2018

Sauerland, het land van 1000 bergen

fernsicht

Ontbijt uurtje later met de bekende …

65Voor de gelegenheid was het ontbijt een uurtje later dan normaal, want na de feestelijke jaarwisseling was een beetje uitslapen wel nodig voor velen! 😉 Bij het ontbijtbuffet stond een schaal met onbekende inhoud, wat allerlei speculaties opleverde van gebakken banaan tot mislukte oliebollen. Maar het bleek gebakken haring te zijn: hèt middel om een kater te bestrijden, volgens de kok. Deze schaal bleef vrijwel onaangeroerd. Trek zelf uw conclusie 😜

Nieuwjaarswandeling

Om half elf vertrok een flinke groep onder leiding van Roy, de bedrijfsleider, voor de nieuwjaarswandeling. Hierbij moest ook flink geklommen worden 😅 maar gelukkig mag je al die meters ook weer op zeker moment afdalen. Hierbij konden weer flink wat calorieën worden verbrand. Bij terugkomst stond voor de liefhebbers een glaasje glühwein klaar. Zoals alles in dit hotel was het weer piekfijn verzorgd.

66

4e en laatste zitting

Om 14.00 uur was iedereen weer paraat in de bridgezaal. Voor deze laatste zitting was een indeling op sterkte gemaakt, zodat iedereen ongeveer gelijkwaardige tegenstanders ontmoet. En aangezien iedereen dezelfde spellen speelt, kun je er altijd naderhand met elkaar over nakaarten.

Tijdens het diner las Jacqueline de uitslag van deze middag voor met een hilarische anekdote over iemand die voor het eerst getuige is van een bridgewedstrijd en hele andere beelden heeft bij “een mooie snit”, “Zwakke harten, waarmee je beter niet kunt springen” en de uitnodiging aan een dame om al haar moois op tafel te leggen. Er werd flink om gelachen.

Prijsuitreiking met dankwoord

Na afloop van het diner volgde de prijsuitreiking. Er was een fles wijn voor de voorlaatsten en voor de nrs 1 t/m 6 in de eindrangschikking. Op 6: Arnold Spin, met dank aan Jan Kloos, op 5: Herman en Beatrix van den Bosch, op 4: Marianne Kerkhof, die afwisselend met Jacqueline en Els had gespeeld.

marianne kooijmanEn in de top 3 eindigden, met minimale verschillen: Ruud en Paula Olivier met 56,95%, Lore Simoons en Marianne Kooijman met 57,72 en de winnaars Marianne Hamels en Henk Dols met 57,97%. Na de felicitaties en applaus voor de winnaars vroeg Marianne Kooijman het woord om haar complimenten te geven aan de leiding maar zeker ook aan de reisgenoten, die met elkaar voor een gezellige sfeer aan de bridge- en eettafels hebben gezorgd. Uit de zaal kwam een enthousiast applaus, dat deze woorden bevestigden. Tot slot gingen we naar de grote zaal, waar we op de groepsfoto gingen. Naar de uitslag.

Na afloop

De avond kon naar believen worden ingevuld: een spelletje kegelen, een beetje zwemmen, zweten in de sauna, gezellig napraten in de bar of rustig op je eigen kamer nagenieten. Al met al kijken we terug op een bijzonder geslaagd weekend en we hopen u in de toekomst terug te zien op een van de andere reizen van BridgeTravelling.

Een tevreden groet en een goede reis naar huis!
Els, Henk, Jacqueline en Jan
Schmallenberg, Duitsland

Dank aan begeleiding, gasten en (keuken)personeel

Wij danken onze begeleiding voor hun enthousiasme en inzet, onze gasten voor hun bijdrage deze oud en nieuw tot een geweldig succes te maken. Aan warmte, harmonie en veel gezelligheid ontbrak niets wat tot uiting kwam in de gemoedelijke sfeer! Voorts bedanken wij het (keuken)personeel voor de heerlijke gerechten, de vriendelijke bediening en gastvrijheid. Ook op dit punt zijn wij enorm verwend!

Nogmaals een gelukkig 2018!
BridgeTravelling
Inge Kooijman, eigenaar

80

4 reacties op Reisverslag Bridgereis Oud en Nieuw Sauerland

 1. ulla nieuwenhuis zegt:

  Hartstikke bedankt, beste Bridge Travelling, voor de organisatie en invulling van 5 vakantie- en bridgedagen rond de laatste dagen van 2017 en de eerste dagen van 2018.
  We hebben genoten van alles wat we hebben mee gemaakt.
  Een compliment voor de begeleiders en de accommodatie.
  Jullie staan hoog in onze vaandel.
  Ulla en Jasper.

 2. Dorit Quist zegt:

  Een geweldige bridge jaarwisseling zeker ook mede door Jaqueline en Jan, wat ons betreft boeken wij zo weer voor 2018. Henny en Dorit Quist

 3. Harriët Luiten zegt:

  Een gezellige bridgevakantie in een gezellig hotel, waar de ontvangst zeer hartelijk was, de service uitstekend en de birdge-organisatie perfect. Aandachtspunt: het entertainment was niet ons ding.

 4. Jos Hartman zegt:

  Een zeer geslaagde Oud en Nieuw bridge vakantie in het mooie Sauerland, met gezellige mensen en alles prima verzorgd. Een goede leiding, een goed hotel. Een aanbeveling waard!
  Jos en Lidwien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s