Reisverslag Bridgereis Zeddam, Montferland

____________________________________________Naar de reisomschrijving

Hotel de Uitkijk – Zeddam, Montferlandmijnalbum

______________________________________________________________

Boeking-1-230x138

 

logo

Reacties onderaan de pagina zijn welkom

______________________________________________________________

Het weer

Het weer

______________________________________________________________

Donderdag, 17 september 2015

Wij hebben alles klaarstaan om morgen te vertrekken naar Zeddam voor een gezellig bridgeweekend in Montferland, een prachtig stukje natuur gelegen in het zuiden van de Achterhoek. Voor wat betreft het weer; het meenemen van een paraplu is geen overbodige luxe 😉 . Weer of geen weer we maken er een mooi weekend van. Tot morgen!


Vrijdag, 18 september 2015

Hier in Schiedam begint de zon te schijnen rond 09.00 uur. Nu maar hopen dat iedereen met goed weer vertrekt en aankomt. Uw gastvrouw dit weekend is Inge Kooijman.
De bridgeavonden staan onder begeleiding van Jan en Jacqueline Kloos, NBB-gekwalificeerd. Allemaal een goede reis gewenst, tot vanmiddag.

Onze gasten worden rond het middaguur – in zonnig weer – gastvriendelijk door het personeel van Hotel de Uitkijk ontvangen. Om 17.30 uur zien we elkaar in de bridgezaal en proosten we op gezellige dagen. Hierna laat het 4-gangen diner ons goed smaken. Om 19.30 uur drinken we koffie en thee met een echt koekje in de bridgezaal en opent Jacqueline de bridgeavond. Zij heet iedereen welkom en bedankt de lokale bridgers van B.C. Angerlo voor hun deelname; hoe meer zielen hoe meer vreugd. Dit laatste is zeker van toepassing tijdens de eerste drive. De uitslag wordt rond 23.15 uur bekend gemaakt. Hierna vertrekken de meeste gasten naar hun kamer en een klein groepje bekijkt nog even de gezellige bar van het hotel onder genot van een drankje.

foto6      foto13


Zaterdag, 19 september 2015

foto16Vandaag slechts 95% kans op regen . De geplande buitenactiviteiten zullen of met een paraplu moeten worden gedaan of worden afgelast. De wandeling met een spatje regen liep door een mooi gebied. Onderweg een stop voor koffie en daarna terug naar het hotel voor een robbertje bridge met Ton Schipperheijn en Ria Disseldorp.
Bridgereizen – Bridgevakantie – Bridgen Montferland

Foto15Tijdens het bridgen komt de zon weer door, fijn voor onze gasten die de omgeving verkennen op de fiets. Gasten die met de auto zijn weggeweest hebben onder andere Doetinchem aangedaan. Twee dames zochten het iets verder en trokken de grens over naar Duitsland om daar hun wintergarderobe aan te vullen.

foto21Na het diner krijgen we een korte clinic van Ton Schipperheijn – auteur van de boekwerkjes Van Start Tot Finish –  over een interessant spel van gisterenavond. We luisteren aandachtig hoe deze hand geboden kan worden met een 6 klaveren, 5-kaart ruiten, 2 harten en 14 punten.

Hierna schuiven we aan de bridgetafel voor de tweede zitting van dit weekend.
Om 23.30 uur worden de uitslagen opgehangen nadat Jacqueline deze bekend heeft gemaakt. Na een gezellige avond worden de kamers opgezocht en aan de bar de laatste drankjes gedronken.

foto22    foto23

Helaas kunnen de uitslagen (nog) niet doorgestuurd worden naar de uitslagen service van de NBB. Vandaag heeft Jan een paar keer ge-emailed naar de helpdesk van de NBB en gevraagd waar het probleem zit. Uiteindelijk kwam het volgende antwoord om
21.24 uur binnen:

“Beste Jan, geachte mevrouw Kooijman,
Ik vermoed dat Frans vergeten is de url van de nieuwe uitslagenomgeving te sturen naar de reisorganisaties. Ik kan het hem nauwelijks kwalijk nemen, we hebben het heel erg druk gehad. Met vriendelijke groet, Femmy Boelaars – Hoofd Wedstrijdzaken/ Automatisering”

Zondag, 20 september 2015

foto26De lucht is blauw en de zon komt aarzelend door. Toch zegt de buienradar: vandaag half tot zwaar bewolkt met 35% kans op regen. Vanmiddag om 12.00 uur  vertrekken we naar Kasteel Huis Bergh. Onze gasten die het kasteel bezoeken – tegen een speciaal tarief (40% korting) – krijgen de audiotour gratis aangeboden en horen spannende, interessante en soms emotionele verhalen over de rijke geschiedenis van het eeuwen oude kasteel maar eerst een eitje tikken.

Foto20Met een groepje gaan we richting ’s Heerenberg het kasteel bezoeken. Anderen zijn al vertrokken op de fiets om een flink aantal kilometers af te leggen. Er gaan ook gasten met de auto erop uit om de omgeving op te snuiven. Op het terras drinken we koffie en wachten op de terugkomst van aantal van onze medebezoekers die de toren beklimmen van het kasteel om op het hoogste punt te komen.

foto27  foto30

We eten vanavond varkenwangetjes, een delicatesse. De wangetjes lijken na bereiding op draadjesvlees en met saus en bijgerechten een stukje vlees waarbij je je vingers aflikt. De bridgezaal is weer in gereedheid gebracht en voordat we starten neemt Ton nog even een spel door op de flip-over. Nadien is aan het applaus te horen dat dit een welkome kleine clinic was. De derde en laatste zitting verloopt in gezellige sfeer met gezonde strijdlust. Rond 23.30 uur horen we trommelgeroffel en wordt de uitslag door Jacqueline bekend gemaakt. Hierna bedanken we onze gasten voor een geslaagd weekend Montferland met een leuke groep bridgers. De laatste avond is bezetting aan de bar toegenomen. In een oergezellige ruimte wordt nagepraat en de laatste drankjes gedronken.

Foto6     Foto8  Foto9    Foto10

Foto11

Foto14   Foto13

Beste gasten,

We sluiten een onvergetelijk weekend af met mooie herinneringen in een goed hotel met een heerlijke keuken en vriendelijk gastvrij personeel. Bedankt voor uw gezelligheid en uw inbreng hetgeen heeft geleid tot een geslaagd weekend. Graag tot de volgende keer!

Hartelijk groet,
Jacqueline en Jan Kloos, Inge Kooijman
handje