Reisverslag Kerst-Bridgereis Nunspeet

____________________________________________ Naar de reisomschrijving

Hotel De Hoeve van Nunspeet, de Veluwe hulst
24-27 december 2017


Reacties onderaan de pagina zijn welkom 🙂


Begeleiding

Anneloes en LeoOnder begeleiding van Anneloes Dijk en Leo Vrielink gaan we naar een prachtige locatie  midden op de Veluwe. Anneloes en Leo zijn ervaren wedstrijdbegeleiders (NBB-gekwalificeerd) en tevens bridgedocenten.

Een goede reis gewenst.
Tot bij het welkomstwoord op zondag om 17.30 uur!
Anneloes en Leo

BridgeTravelling wenst u fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!!


het weer

Zondag, 24 december 2017

3Ontvangst met glühwein en ..

Onderweg begint al het genieten van een lang weekend kerstfeest vieren in Nunspeet. Overal zien we sfeervolle kerstbomen met lichtjes en fraaie kerstfiguren. De sneeuw voor een White Christmas ontbreekt maar wie weet .. na één nachtje slapen is het pas eerste kerstdag. Bij het hotel worden we verwelkomd door de kerstman met een warm glas glühwein en apfelstrudel. De eerste gasten komen in de voormiddag binnen omdat ze al van een wandeling in de bossen willen genieten of een kijkje in het centrum van Nunspeet willen nemen.

Welkom

Om 17.30 uur heet Anneloes de gasten hartelijk welkom en proosten we op een gezellig kerstweekend. We maken kennis met elkaar en nemen in het kort wat huishoudelijke zaken door. Het feestelijke programma kan enigszins afwijken omdat het hotel wat verrassingen in petto heeft maar daar staan we allen voor open. Aansluitend volgt het 3-gangen diner met o.a. als hoofdgerecht gebakken runderzijlende met een saus van eekhoorntjesbrood. Fantastisch zoals we hier met de prachtige opgemaakte borden verwend worden. Voor wie liever iets anders eet regelt de kok een heerlijk alternatief.

Eerste zitting met kerstpresentje en koorzang

Rond 20.00 uur start de eerste zitting en hebben allen er erg veel zin in. Nu al blijkt dat de sfeer binnen de groep mooi harmonieus is. Na twee ronden pauzeren we om te genieten van het Nunspeter koor dat o.a. I’am dreaming of a white christmas en felice navidad ten gehore brengt en natuurlijk met happy new year afsluit. Als echte bridgers duiken we weer snel naar onze bridgezaal het Hendriksbosch waar we alle zes ronden uitspelen. Volgens goed Duits gebruik is er voor iedere deelnemer een verrassende kerstattentie van BridgeTravelling. Vanavond zijn Ingrid en Boelie met 72,75 % de absolute uitblinkers. Met een klein groepje blijven we nog tot in de kleine uurtjes naborrelen. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Anneloes en Leo
De Hoeve van Nunspeet, Nunspeet

Maandag, 1e kerstdag, 25 december 2017

Ochtendwandeling in twee groepjes

Vanmorgen staat het ontbijt in de Brasserie klaar tot 11.00 uur. De meeste gasten hebben heerlijk uitgeslapen en de wandelgroep is al getooid in een sportieve outfit. Om 10.30 uur verzamelen we bij de receptie. We spreken af in twee groepjes te wandelen: de geoefende wandelaars kiezen voor de lange route en de iets minder maar beslist niet langzame stappers wordt aangeraden om de oranje route te lopen. Ja, een mooie route maar dat betekent wel bergje op en bergje af. Onderweg klimmen we over de omgevallen bomen die de vele sneeuw van een paar weken geleden niet konden verdragen en soms kiezen we maar voor een stukje bos dat heel steil is omdat het pad versperd is. Hoe graag we ons in Nunspeet een witte kerst hadden gewenst vragen we ons nu af.. Op het moment dat we bijna terug zijn gaat het zonnetje wat schielijk maar prachtig schijnen wat de opmerking oplevert dat je krijgt wat je toekomt. We worden er helemaal vrolijk van. Terug in het hotel staat de koffie- en theetafel met heerlijke bonbons en kerstkoekjes klaar.

Clinic Reint Meijer

Om 13.30 uur begint Reint met zijn clinic. Een achttiental bridgers willen graag wat bijleren en luisteren aandachtig naar zijn verhaal. Ondertussen worden aantekeningen gemaakt over de twee speelproplemen die we gezamenlijk gaan analyseren. Hij laat ons zien dat het maken van een speelplan belangrijk is voordat je het spel gaat uitspelen: de bieding, de uitkomst en een analyse van het zitsel zijn elementen die je hierin moet betrekken. Opmerkelijk is hoe een geroutineerd speler zoveel informatie kan halen uit deze gegevens!

Pubquiz

Om 15.00 uur komen er weer een flinke groep gasten binnen om de pubquiz te doen. Onder leiding van Anneloes worden teams gevormd die ieder gaan strijden voor de meeste punten. De vragen zijn divers over cultuur, geschiedenis, algemeen, bridge en kerst en best lastig. Maar uiteindelijk waren de scores toch goed wat bereikt wordt in teamverband.

Kerstdiner, aansluitend bridge

Om 18.00 uur wacht ons een 4-gangen kerstdiner en de koks overtreffen zichzelf weer eens. Niets dan lof over het menu met als hoofdgerecht wild zwijn op de prachtig opgemaakte borden. Verrassend is de eendamuse en het mooie gin-komkommertoetje. De Jantjes met zes dames aan hun tafel beleven een grootse sfeer met lachsalvo’s tijdens het kerstdiner; soms zelfs tot huilens toe. Niemand vind het een probleem dat we pas om half negen gaan bridgen. Wederom een sportieve en gemoedelijke avond die om twaalf uur eindigt. De meesten blijven lekker nagenieten met een afzakkertje. Gezelligheid kent geen tijd. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Anneloes en Leo
De Hoeve van Nunspeet, Nunspeet

Dinsdag, 2e kerstdag, 26 december 2017

Na een goede nachtrust verschijnen onze gasten weer fris en fit in een mooi kersttenue met uitzondering van Reint die zich in een huispak heeft gestoken en daarmee toont dat hij zich buitengewoon thuis voelt in De Hoeve van Nunspeet. Boelie heeft het uitzicht op de blokhut achter de ontbijtzaal waar wij afgelopen zomer ook bijzondere herinneringen aan hebben toen we daar met 27+ graden met BridgeTravellinggasten de bridgedrives hielden. Wellicht dat in juni 2018 weer gebruik gemaakt wordt van deze unieke locatie!

Wandelen of .. na een uitgebreid ontbijt

We genieten vanmorgen weer van het uitgebreide ontbijtbuffet met o.a. heerlijke verse broodjes, diverse vleeswaren, yoghurtsoorten en scrambled eggs met uitgebakken spek. Vanmorgen neemt het wandelgroepje een andere route door de bossen aan de overzijde van ons hotel en andere gasten gaan naar Deventer, Zwolle en/of dichterbij: het centrum van Nunspeet verkennen. Vandaag staat de thee- en koffietafel weer uitnodigend klaar als je terugkomt. Leo en ik voeren snel de spellen van gisteravond in om te kunnen publiceren bij de uitslagen en vanmiddag spelen we de slotdrive.

Laatste drive met komisch tintje

Een heel gezellige en sportieve sfeer ondervinden we weer de gehele middag. Ja, het is fijn om aan iedere tafel met plezier plaats te nemen om vier spellen zo goed mogelijk uit of tegen te spelen. Alle drankjes staan opnieuw klaar dus de dorstige bridgers komen niets te kort. Rond 17.00 uur schuiven we wat tafels en stoelen aan de kant om de groepsfoto te maken waarvan de harmonieuze sfeer afspat. Maar dan volgt niet meteen de uitslag van de drie drives. De gastvrouw heeft gisteren een bijzondere situatie tijdens het kerstdiner vernomen maar ook met de camera in haar IPhone vastgelegd. Aan deze tafel mét de Jantjes waren de lachsalvo’s niet van de lucht en daarmee is de toekenning van het BridgeTravellingcertificaat aan een bijzondere gast tijdens de kerstdagen ontstaan. We roepen daarom Nel naar voren en onder een daverend applaus wordt haar het certificaat toegekend voor de ‘bijzondere bijdrage aan de hilariteit’ (d.m.v. de ondeugende kus) die tot vandaag toe geleid heeft tot buikpijn en last van de kaakspieren voor haar hele omgeving. Proficiat, Nel!

Prijsuitreiking

Terug naar de werkelijkheid want we gaan over tot de uitreiking van de prijzen aan de winnaars van de eerste drie plaatsen. Naar de uitslag.

1ste plaats: Ingrid en Boelie met 65,92%
2de plaats: Reint en Leo met 62,39%
3de plaats: Jan en Jan Willem (Jantjes) met 57,03%.

Omdat Leo zich als wedstrijdleider geen prijs toekent worden Daphne, die nog maar een paar maanden bridged, en haar Frans gehuldigd als winnaars met de mooie score van 54,83%. Ga zo door Daphne en we zullen nog vaak flink tegengas moeten geven tijdens bridgewedstrijdjes.

Goed samengesteld dinerbuffet

Vanavond worden we om 19.00 uur verwacht in de kleine zaal waar vier ronde tafels voor ons klaarstaan. Met de muzikale omlijsting van een pianist gaan we genieten van een fantastisch mooi samengesteld lopend buffet. Een van de koks snijdt een grote gerookte zalm in mooie plakjes en geeft adviezen over de gerechten die erbij passen en aan de zijkanten staan rechauds klaar met o.a. wildragout en malse moten biefstuk waarbij verse rode kool met appel en aardappelpuree opgeschept kan worden. Tussendoor worden de gebruikte borden steeds opgehaald en de glazen opnieuw gevuld. Het was jammer dat we de muziek niet goed konden horen maar later bleek dat de geplande muzikant een arm had gebroken en de manager met veel inspanning toch voor wat muziek heeft kunnen zorgen. Wij hebben ons met elkaar onderhoudend prima vermaakt en na het uitgebreide toetjesbuffet waren de bridgeplannen van de diehards onder ons al gesmeed om de rest van de avond, natuurlijk, bridgend door te brengen.

Na het diner nog een paar ronden inloopbridge

Onder de bezielende leiding van Reint is het NBB-rekenprogramma opnieuw gestart en hebben we, in door hem samengestelde paren, nog vijf ronden gebridged. Heerlijk ontspannen met allemaal leuke partners en tegenstanders onder het genot van een glaasje en vooral veel plezier. Met het naborrelen gaan we opnieuw midden in de nacht pas onze bedden opzoeken zodat we kunnen stellen dat het motto van dit kerstweekend echt ‘gezelligheid kent geen tijd’ is geworden.

Afscheid en tot ziens op!? champagne1

We nemen de volgende ochtend afscheid van onze gasten en horen al velen hardop denken over een volgende bridgereis naar misschien wel Rhodos, Kreta of Sicilië. We zien jullie heeeel graag weer terug om weer een bridgefeestreis te beleven en wensen jullie een goede jaarwisseling en de beste wensen voor een goed en gezond 2018 toe!

87

Dank aan onze gasten en het (keuken)personeel

Wij danken onze gasten voor hun bijdrage deze kerstreis tot een geweldig succes te maken. Een goede kerstreis straalt vanzelf wanneer er in de groep warmte, harmonie en veel gezelligheid is. Hieraan voldeed de kerstreis 2017 in De Hoeve van Nunspeet wat tot uiting kwam in de sfeer! Voorts bedanken wij het (keuken)personeel voor de heerlijke gerechten, de vriendelijke bediening en de gastvrijheid. Ook op dit punt ontbrak er niets aan.

Goede reis naar huis!
Anneloes en Leo
Begeleiding kerstreis De Hoeve van Nunspeet, Nunspeet

Een reactie op Reisverslag Kerst-Bridgereis Nunspeet

  1. Henny van den Burg zegt:

    Wij hebben het erg naar ons zin gehad en voor herhaling vatbaar,dank aan de geweldige begeleiders.Henny en Agnes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s