Reisverslag Kerst-Bridgereis Sauerland

____________________________________________ Naar de reisomschrijving

Kerst-Bridgereis Sauerland alpin-hotel-sauerland-37
22 -27 december 2017 – 6-daagse
Alpin Hotel – Schmallenberg


Reacties onderaan de pagina zijn welkom

Begeleiding

De wedstrijdbegeleiding is in handen van Bert Putters. Ank Putters is uw gastvrouw. Hebt u tijdens uw verblijf andere wensen, op- of aanmerkingen, Ank en Bert doen hun uiterste best u verder te helpen.

Vrijdag 22 december 2017 zien we u graag om 17.45 uur in de bridgezaal voor een welkomstdrankje. Tot dan!

BridgeTravelling wenst u fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!


Het weer

Het weer

Vrijdag, 22 december 2018

Aankomst

Na voorspoedige reis kwamen de meesten op tijd aan. Sommigen hadden lange tijd in de file gestaan. Na een lunch hebben wij de bridgezaal in orde gemaakt. De eetgelegenheid is naast de bridgezaal en wij hebben geen last van de andere gasten. Het hotel zit helemaal vol. De hoteleigenaar wilde ons al meenemen voor een avondwandeling. Maar wij gingen natuurlijk bridgen. Er werd op een gezellige manier gebridged en de sfeer was meteen goed. Morgen bezoeken wij een kerstmarkt. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Ank en Bert Putters
Alpin, Schmallenberg


Zaterdag, 23 december 2017

Bezoek kerstmarkt Lippstadt

Voor vandaag stond er een bezoek aan de kerstmarkt in Lippstadt gepland. Voor veel Duitsers de laatste koopdag voor hun Kerstfeest. Bijna alle gasten gingen mee. De buschauffeur vertelde veel over de omgeving en geschiedenis. Wat bij bleef was dat er klooster was die nog veel monniken hadden en dan vooral veel jongeren. Na een kleine 2 uur rijden kwamen we aan in Lippstadt waar een kleine kerstmarkt was met in het centrum daarvan een IJsbaantje. Een aantal deed nog wat kerstinkopen en dronken/ aten in een van de vele restaurants een drankje en een hapje. Om 15.00 uur uur gingen wij huiswaarts en opnieuw kregen we een waterval aan informatie en geschiedenis van Sauerland en speciaal over het stadje Schmallenberg. Met een berg aan informatie keerden wij rond 17.00 uur terug in het hotel.

Na het overvloedige en uitstekend verzorgd dinerbuffet zijn we iets eerder gaan bridgen om hierna te genieten van de muziek. De meeste gasten zochten hun kamer op rond 00.15 uur. Al met al; een gezellige gevulde dag! Op naar morgen. Naar de uitslag.

Wordt vervolgd.
Ank en Bert Putters
Alpin, Schmallenberg


Zondag, 24 december 2017

Kerstavond

Tijdens het ontbijt kon je merken dat een groot aantal heeft genoten van de nachtrust. Nadat wij de bridgezaal weer op orde hadden gebracht werd er die middag gebridged. De verzorging vanuit het hotel is uitstekend. Ook tijdens het bridgen. Drankjes kunnen zelf worden ingeschonken en er is veel keus. Wil men iets speciaals, dan wordt dit door het bedienend personeel gehaald en gebracht. Na het bridgen frissen we ons op voor het dinerbuffet en kerstavond. Iedereen was passend gekleed, de sfeer warm en het buffet weer van superkwaliteit. Onder het gebraad troffen we zelfs gans aan. Na een gezellige kerstavond zochten we tevreden onze kamers op. Morgenochtend maken we een wandeling en aansluitend staat een warme lunch voor ons klaar. Hierna gaan we verder met de competitie. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Ank en Bert Putters
Alpin, Schmallenberg


Maandag, 1e kerstdag, 25 december 2017

Kerst-ochtendwandeling

fernsicht

Na een goede nachtrust verschijnt iedereen weer op tijd aan het ontbijt. Vandaag staat er een wandeling op het programma. Roy, de hotelmanager, heeft een leuke route uitgestippeld. De wandeling – op verharde weggetjes – geeft een goed beeld van Sauerland, het land van 1000 bergen. Dit deel van het Sauerland heeft alles te bieden wat het hart van een wandelliefhebber sneller doet slaan. In de hele streek staan overigens uitstekende bewegwijzeringen. Het totale wegennet in de “Wanderwelt Schmallenberger Sauerland” omvat ca. 2.000 km. Vandaag hebben we dit aantal niet gehaald 🙂 . Wel hebben we een goede indruk gekregen wat deze prachtige streek met je doet.


Laatste competitiemiddag

Bij aankomst in het hotel genieten we van een goed verzorgde warme lunch. Hierna gaan we naar de bridgezaal en spelen we onze laatste competitie. De sfeer is net als voorgaande dagen gezellig. In goede harmonie wordt gestreden voor de 1e plek. Voordat we de winnaars bekend maken vermelden we eerst de eindstand van deze middag. Een spannend resultaat voor de koplopers maar met een klein verschil worden Aaltje en Sipko toch nummer 1.  Naar de uitslag.

Van harte gefeliciteerd!

1. Aaltje de Boer en Sipko Woudstra: 60,42%
2. Gerda de Wit en Marian Overgaag: 59,60%
3. Rietje Dirven en Wim Hoogkamer: 56,99%
3. Jacob de Boer en Ria Hoogkamer: 56,99%

Prijsuitreiking

De prijzen worden uitgereikt en het paar welke het dichtst bij de 48% is geëindigd krijgt van het hotel een aandenken. Zeer attent van het hotel. De leuke aanmoedigingsprijs waar we in Lippstadt tegen aan liepen werd door de gelukkigen zeer op prijs gesteld.

Kerstdiner

Na alle felicitaties gaan we om 19.00 uur aan tafel voor het kerstdiner. Alles ziet er heel fraai uit. Omdat er niet werd geserveerd bij het diner hebben wij de tafels in U-vorm neergezet. Het was heel gezellig en er werd veel gelachen. Na het kerstdiner gaan de meesten naar de bar waar heel leuke live muziek wordt gespeeld. Tot in de late uurtjes hebben we gedanst.

Tot morgen!
Ank en Bert Putters
Alpin, Schmallenberg

Dinsdag, 2e kerstdag, 26 december 2017

Iedereen was weer vroeg in de ontbijtzaal 2e kerstdag. We hadden een jarige in ons midden, Gerda de Wit. De fles wijn op haar kamer werd erg op prijs gesteld. Aanvankelijk zouden we vandaag een bustour Sauerland gaan doen. Aangezien we een dag na aankomst ook al een tour naar de kerstmarkt hebben gemaakt was de belangstelling hiervoor nihil.

Kleurrijke presentatie Den Haag

JeanneNu de bustour niet doorgaat organiseert een van onze gasten, Jeanne Caminada, na het ontbijt een prachtige kleurrijke presentatie over Den Haag.  Jeanne geeft – onder de naam Jeanne Presenteert – sinds 2014 presentaties over Den Haag, Het Koningschap en nog veel meer. Een groot applaus en een dank je wel met een fles wijn gaf aan dat de virtuele tour door Den Haag zeer werd gewaardeerd. Wilt u meer weten over Jeanne Presenteert kunt u info vinden door hier te klikken.

Bezoek Winterberg

Na de presentatie en lunch gingen veel gasten richting Winterberg waar volop werd geskied. Winterberg – op 22 km afstand van ons hotel – ligt op 670 meter hoogte en is hierdoor een relatief sneeuwzekere wintersportplaats met een prima sneeuwhoogte. Winterberg is dan ook een belangrijke toeristische trekpleister, vol restaurants, kroegen en winkels. Voor onze gasten een leuke middagbesteding op 2e kerstdag met sneeuw. Een van onze gasten, Monique, kwam terug in het hotel met een zeer tevreden winters gevoel aangezien zij de lange latten niet kon weerstaan. Een prachtige plaatje leverde dit op.


Na diner; hieper de piep op de laatste inloopavond

Omdat wij twee jarigen in ons midden hadden werd gezongen voor de jarige Gerda en eerder jarige Harry. Ook kreeg Gerda nog een presentje van de bridgebegeleiding en 41genoten we weer van een heerlijk buffetdiner. Na het diner gingen wij richting bridgezaal waar we met 12 paren een inloopbridge speelden. De meesten hadden een andere partner. Wat een groot succes bleek. Een enkeling zocht nog de bar op. Morgen gaan de meeste gasten huiswaarts. Een klein groepje blijft voor de bridgereis oud en nieuw in dit hotel. Hopelijk valt het mee met de sneeuwval en is een ieder weer veilig thuis gekomen.

Graag bedanken wij u als gast voor de gezellige kerstdagen in Hotel Alpin. Wij hopen u nog een keer terug te zien bij BridgeTravelling. Een feestelijke jaarwisseling en een goed 2018 gewenst! champagne1

Hartelijke groet,
Ank en Bert Putters
Begeleiding kerstreis Alpin Hotel, Schmallenberg

SONY DSC

Een reactie op Reisverslag Kerst-Bridgereis Sauerland

 1. Paul Reus zegt:

  Leuke dagen in een goed hotel en een mooie omgeving.
  Kaarten ging steeds ietsje beter.
  Goed georganiseerd😀! 🏆 aan Bert en Ank.
  De thuisreis via Winterberg verliep goed❄️⛷ het sneeuwde alleen een beetje in Winterberg.
  Groet van Paul en Monique aan allen, het was erg gezellig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s