Reisverslag Bridgereis Den Helder

____________________________________________Naar de reisomschrijving

Hotel Wienerhof – Den Heldermijnalbum

4646-2

Reacties onderaan de pagina zijn welkom

______________________________________________________________

Vrijdag, 25 september 2015

We gaan een goed weekend tegemoet. Het weer werkt mee en de locatie midden in het centrum van Den Helder tegenover het station is een mooi vertrekpunt – fietsend, wandelend, motorend – voor bezienswaardigheden in de omgeving.

Onze gasten arriveren rond het middaguur en worden gastvriendelijk ontvangen door het personeel van Hotel Wienerhof. De koffers worden uitgeladen en hierna wordt de auto geparkeerd op het gratis parkeerdek op 3 minuten loopafstand van het hotel. Er zijn ook aardig wat gasten die met de trein zijn gekomen.  Bij aankomst Den Helder even het voetgangerspad over en je staat direct voor het hotel.

foto4Op het terras van het hotel is het aangenaam toeven in de zon met een lekker drankje. Om 17.30 uur heet gastvrouw Inge Kooijman iedereen welkom in het restaurant en proosten we op een gezellig weekend.

Het dinerbuffet laat ons goed smaken en de warme uitstraling van het hotel maakt het tot een zeer aangename sfeer. Om 19.30 uur trapt Marian Beemster, wedstrijdbegeleiding, af voor de eerste zitting. Deze vindt plaats tussen de lokale bridgers hetgeen de decibels doet stijgen en de concentratie bij sommige doet zakken. Morgen en zondag hebben we de zaal voor onze groep alleen (48 bridgers). Nadat de uitslag bekend is gemaakt blijft een grote groep Foto106zitten in de zaal en bij de bar. Anderen zoeken hun kamer op. Een aantal gasten verblijft in het zusterhotel op 1,2 km afstand. De pendeldienst wordt naar wens op elk willekeurig moment ingezet door Peter die met veel plezier en enthousiasme onze gasten haalt en brengt. Even een belletje, een schouderklopje en Peter staat klaar voor het hotel met de auto voorzien van belettering Hotel Wienerhof. De service van het hotel is op alle gebieden vriendelijk ouderwets en het gehalte gastvrijheid van een niveau welke goed aansluit bij de visie van BridgeTravelling.

foto10         foto18


Zaterdag, 26 september 2015

foto30Het zonnetje staat al te schijnen wanneer we gaan ontbijten. Vandaag vertrekken we naar Texel met de bus (overkant hotel) waarmee we de boot opgaan en die ons vervoert naar de eerste stop Den Burg. Naast het vervoer met de bus wordt het eiland ook aangedaan met de fiets. Het weer leent zich hier uitstekend voor. Aangekomen in Den Burg met een gezellig winkelbestand lopen we door de straatjes en staan regelmatig stil om het koopwaar te bekijken. Een terrasje wordt natuurlijk aangedaan :).

foto45   foto42   foto41

foto35De terugweg naar Den Helder nemen we met de bus via De Koog. Zo zien we nog wat van het eiland. Na een gezellig zonnig dagje Texel belanden we op het terras van het Hotel Wienerhof. Om 17.30 uur worden we weer verwend met een dinerbuffet. De keukenbrigade verdient een dikke pluim!

Eric – hotelmedewerker en enthousiast bridger – heeft de kaarten vanmiddag gedupliceerd met de schudmachine van het hotel. In Hotel Wienerhof wordt per week vier keer gebridged. Hoteleigenaar, de heer W. Bos, is ook een liefhebber van het spel net zoals Rob, ook een medewerker. Rob speelt vanavond mee.

foto15De tweede zitting is van start gegaan. Marian heeft alles goed onder controle als wedstrijdbegeleider, onze gasten genieten van zowel het spel, de gratis versnaperingen als de hapjes tussendoor. Voor de resultaten klikt u hier.. De nachtrust zal iedereen goed doen na een heerlijk dag buiten.


Zondag, 27 september 2015

We boffen dit weekend eind september 2015. De zon is er weer. Na het ontbijt trekken we erop uit naar het Marine Museum en voor diegenen die mee willen gaan. De fietsen worden ook van stal gehaald om nog een rondje Texel te doen. Vandaag is het koopzondag in Den Helder. Vanmiddag zullen veel dames vast te vinden zijn in één van de winkelstraten.

Foto105Gasten gaan te voet en met de auto naar het Marine Museum. Hier ontdekt u het verleden en heden van de Nederlandse marine. Een bezoek is zeer de moeite waard. Leo, oud marinier, kan zijn genot niet op. In de namiddag komen de dames aan die hebben gewinkeld. Op het terras van het hotel worden een en ander tentoongesteld.
We kijken belangstellend naar de aankopen maar mogen slechts alleen een bandje van een B.H. zien. Voor de bijpassende sportsokken is er gelukkig wel ruim aandacht.

We gaan aan tafel voor het laatste diner. De zon heeft ons goed gedaan vandaag. Bruingebrand eten we van het dinerbuffet en gaan hierna richtingbridgezaal voor de derde en laatste zitting. De einduitslag wordt bekend gemaakt nadat ondergetekende Marian bedankt voor haar inzet als wedstrijdbegeleider, Peter voor zijn inzet als pendelchauffeur, Eric voor zijn diensten achter de schermen met betrekking tot het dupliceren van de spellen met de schudmachine en tot slot de familie Bos – eigenaren van Hotel Wienerhof – voor hun gastvrijheid die onlosmakelijk verbonden is aan verbinding met gasten en personeel.

De nummers 1, 2 en 3 krijgen de eer en een flesje wijn. We maken nog even een groepsfoto en dan is het napraten met een drankje en bitterballen :).

Foto116    Foto117

Foto118   Foto119

Foto115

Beste gasten,

We hebben met een grote groep een geslaagd weekend achter de rug met veel zon en gezelligheid. Wij hopen u nog een keer te zien bij de BridgeTravelling-familie.

Hartelijke groetjes,
Inge Kooijman